Jump to content

Италија уводи забрану куповине недељом у тржним центрима

Оцени ову тему

Danijela

Препоручена порука

SOPING.jpg
(Фото Пиксабеј)

РИМ – Нова италијанска влада увешће до краја године забрану куповине недељом у великим тржним центрима, јер жели да очува традицију породичног окупљања последњег, нерадног дана у седмици, рекао је данас потпредседник италијанске владе Луиђи Ди Мајо.

У покушају да подстакне економски раст, тадашњи италијански премијер Марио Монти либерализовао је трговину недељом 2012, упркос притиску Римокатоличке цркве и синдиката, који су тврдили да земља мора да сачува традицију одмарања недељом, подсећа Ројтерс.

„Ова либерализација, заправо, уништава италијанске породице. Морамо почети да поново ограничавамо време отварања и затварања (тржних центара)”, рекао је Ди Мајо, иначе лидер Покрета пет звездица.

Он је додао да ће велике продавнице морати да буду затворене и у данима националних празника.

Власници малих продавница у Италији одавно желе укидање Монтијеве реформе јер су, кажу, суочени са неправедном конкуренцијом великих тржних центара.

Раније ове године, Пољска је ограничила шопинг недељом јер се конзервативна влада у Варшави залаже за повратак католичким вредностима.

Иницијативе Пољске и Италије косе се са спором либерализацијом куповине недељом широм Европе, где се продавци суочавају с наглим порастом куповине путем интернета, закључује британска агенција. (Танјуг)

http://www.politika.rs/scc/clanak/410858/Italija-uvodi-zabranu-kupovine-nedeljom-u-trznim-centrima

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Muramasa рече

Država nema prava da se meša u to kada će ko da kupuje.

Istina, ali ima prava da se mješa u to kada će ko da prodaje. :D 

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Muramasa рече

Imala je i u vreme Musolinija, pa je završio na mesarskoj kuki.

Nismo mi Musolinijeva Italija ni Češka ni Poljska!

Mi smo zemlje katoličkih ateista iliti ateističkih katolika: :D

https://tinyurl.com/ycqa4uh8

https://tinyurl.com/y9f9xf9z

Подели на овим сајтовима

Sa će subotari da upadnu u apokaliptičnu paranoju,Isus dolazi,kraj sveta,ganjaju prave hrišćane koji slave Božiji dan odmora...:smeh1::smeh1:

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 32 минута, Muramasa рече

Imala je i u vreme Musolinija, pa je završio na mesarskoj kuki.

Aли не због тога!

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Danijela рече

РИМ – Нова италијанска влада увешће до краја године забрану куповине недељом у великим тржним центрима,

Код нас у Србији је проблем што су главни пијачни дани недељом, па Народ тешко може да усклади то са доласком на Литургију.

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

пре 36 минута, Muramasa рече

Tako treba da završi svako ko zagazi u slobodu individue ili biznisa. Ili sa planinarskim pijukom zarivenim u lobanju.

Дај се конролиши.

Подели на овим сајтовима

Не може више човек ни да разлучи да ли је сатирична или права вест.

Затвориш као тржни центар и Италијани одмах заволе недељна породична окупљања, мислим...

Подели на овим сајтовима

Камен по камен палача.  

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

Е онда ћемо да правимо револуцију. :D

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

Bar ce te radnice dobiti jedan slobodan dan u nedelji. A da li ce to uticati na medjuljudske odnose i povratak pravih vrednosti, nije na meni da sudim, to svakako zavisi od mnogo cega.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...