Jump to content

КО СЕ У ОСМАНЛИЈУ УЗДА, ШТАПОМ СЕ НА ВОДУ НАСЛАЊА

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 27. 8. 2018. at 13:58, Phoebe рече

Znači, sad ćete da sedite i plačete zato što nas je Tito i Sloba zaebao dok se neko tamo ne seti da nam vrati oteto zato što smo bili dobri. Kako da ne

"U nas bi krst davno posrnuo da nije bilo mača koji ga je branio."

Expand  

Такое, мач у руке и покажи својим личним примером како се то решава :) 

Подели на овим сајтовима

On 27. 8. 2018. at 13:58, Phoebe рече

"U nas bi krst davno posrnuo da nije bilo mača koji ga je branio."

Expand  

Potpuno naopaka rec, bez obzira cija je, blage veze nema sa zivotom. "U nas bi mac davno posustao da nije Krsta koji ga je snazio" - ovako svedoci istorija.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Ko zna, al neću sigurno doživotno plakati i ogovarati Slobu i Tita, osobito Tita, mrtav sto godina i prosto ne mogu verovati da ima ljudi koji se još vade na Titove prestupe

Ako bi došlo do rata ovde gde jesam, naravno da ću se latiti mača, nisam ja ti da filozofiram

Подели на овим сајтовима

Мислим да је управо због тог форсирања приче да једино крвљу можемо да вратимо Косово и Метохију, направљена атмосфера окретања главе од не само "политичког" проблема, него и од тих људи који живе тамо, који су стварни и постоје. Уморни смо и исцрпљени од страдања које нас је претходно сналазило не само на Косову и Метохији, него свугде где је наш народ страдао, а спиновање и ратни покличи су потпуно контрапродуктивни. Када поменете Косово и Метохију људи углавном помисле да ће сутра морати да узму пушку и гину, заборављају да тамо живе и људи и рађају се деца, која иду у школу, да људи поправљају куће, друже се, да постоји жива заједница, да су Косово и Метохија са својим бројним црквама и манастирима дом наших монаха и свештеника, и не пада им на памет да шире истините информације на све могуће начине, да преносе истину да Косово и Метохија не желе да се цепкају, одмеравани лажним бројем непостојећих а реално живих Срба у јужном делу, да Косово и Метохија нису рак рана него део нашег тела, укупно и физички и духовно и емотивно, и да сви који имају приступ интернету могу да направе једну озбиљну акцију и позитивну пропаганду да се Косово не поклања, не цепа, да се обарају лажне, бесрамне приче против нашег свештенства и нашег народа, да будемо делатни, онолико колико можемо, уз молитву, да ширимо реч и причамо причамо и причамо. Али не, ми смо лењи, незаинтересовани и није нас брига. Ми изван Косова и Метохије падамо, а не они тамо. Све док нам Косово и Метохија не буду ушли у наш град, улицу, кућу, ми ћемо мислити да су Косово и Метохија тамо негде, изгубљени одавно, камен око врата за напредак, жалосна прича, досадна вест, повод за свађу или рат. У рату смо ми већ одавно, само што су неки већ узели "оружје" и добро ратују без пушке, а други кмече, чачкају уво и чекају да прође, или позивају народ да у глави утврди паралелу Косово и Метохија - оружани сукоби.

Подели на овим сајтовима

On 27. 8. 2018. at 11:25, Драгана Милошевић рече

Ово је дипломатски рат већ годинама.

Штета је што наши не знају математику . Већина Срба живи јужно од Ибра. 

Хоћемо ли 60 000 избеглица у случају договора?

Expand  

Нисте ме константовали ич.

Какав рат и која пушка! 

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

On 27. 8. 2018. at 13:20, Кратос рече

Ako hoćemo da vratimo Kosovo rat je neminovnost,dal za 20,30,50 godina....

Expand  

Kod Boga cudotvorca nista nije neminovnost. Moras da naucis te temeljne cinjenice, na njima pociva vera svakog Hriscanina.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

On 27. 8. 2018. at 22:02, kordun рече

srbi nisu dobili nikad nista bez rata i to je cinjenica

Expand  

Nije tacno. Jos je sveti Sava u svoje vreme mnogo toga dobio cistom diplomatijom.

Подели на овим сајтовима

On 27. 8. 2018. at 22:19, kordun рече

a zaboravio si da dipolomatije bez puske nema, to ti dodje jedno te isto

Expand  

Kako nema? Izbegao covek veliki sukob sa Ugarskom, i sacuvao i teritoriju - to je uspeh i pobeda.

I jasno je da ne moze uvek tako, ali to treba da je na prvom mestu - "blazeni su mirotvorci, jer ce se sinovi Boziji nazvati".

Подели на овим сајтовима

On 27. 8. 2018. at 22:22, obi-wan рече

Kako nema? Izbegao covek veliki sukob sa Ugarskom, i sacuvao i teritoriju - to je uspeh i pobeda.

I jasno je da ne moze uvek tako, ali to treba da je na prvom mestu - "blazeni su mirotvorci, jer ce se sinovi Boziji nazvati".

Expand  

lijepo nema, to je bilo samo odgadjanje a nije bilo prvi puta, diplomatija je rat sa cistom silom u pozadini, ako nemas silu, onda ti je diplomatija smijesna.  srbi nikada kosovo vratiti nece bez rata, a kako stvari stoje vrlo je moguce da ga necemo ni stici vratiti jer cemo izumreti. nemam ja nista protiv mirotvoraca,  sam sam sklon cesto puta u zivotu da budem milosrdan i mirotvoran, al mi ta rijec jako gadno zvuci otkad davaju nobelovu nagradu za nju

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

skroz je posteno reci da se otadzbina brani puskom i to je nesto veliko i u skladu je sa hriscanstvom, sto ono kazu ne daj boze ali ako zatreba moramo se zrtvovati, pa ako je mogo moj djed da krv lije ko sam ja da ne bi mogo, sta je on budala a ja pametan jel, prije ce biti da mi novi nismo dostojni nekih stvari i da smo zesce degradirani i zarobljeni u svom egoizmu i prividnoj individualnoj slobodi, nemamo ni 10 % svetinje u sebi  koju su nasi stari imali

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

sam isus je rekao nema niceg veceg od toga da umres za nekoga kog volis, on sam je umro za nas, tako su i nasi stari umirali kolektivno, vise za svoje bliznje neg za neku drzavu, ona je izlazila kao nagrada za to mucenistvo, al tu nagradu jako brzo pojedu misevi u primirju, zato sto medju nama ima dosta onih koji su vise trgovci neg ljudi

Подели на овим сајтовима

On 27. 8. 2018. at 22:22, obi-wan рече

Expand  

Obi, da ti upadne lopov u kucu, i krene da ti maltretira zenu i decu, da li bi mu citao Jevandjelje i citate Sv.Otaca, ili bi se latio motke, i oterao ga? 

Подели на овим сајтовима

On 28. 8. 2018. at 8:04, Sofija_ рече

Obi, da ti upadne lopov u kucu, i krene da ti maltretira zenu i decu, da li bi mu citao Jevandjelje i citate Sv.Otaca, ili bi se latio motke, i oterao ga? 

Expand  

To nema ni najblaze veze sa ovim o cemu pricamo, niti je na bilo koji nacin uporedivo. Sto bi kazali ljudi - mesas babe i zabe.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...