Jump to content

КО СЕ У ОСМАНЛИЈУ УЗДА, ШТАПОМ СЕ НА ВОДУ НАСЛАЊА

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 5 минута, Драгана Милошевић рече

@Sofija_ 

А која си ти?

Софија има милион.

Sofija, od uclanjenja u ovaj forum(evo skoro 3 godine)i to mi je pravo ime,i nema potrebe nikoga da branis, jer ja nikog ne napadam, samo trazim da se covek predstavi,ako nece,ne mora, necu razgovarati sa njim :skidamkapu:a moj stav i misljenje o ovoj temi sam napisala iznad,kratko i jasno i toliko od mene :mahmah:

Подели на овим сајтовима

О мај Гад опет о бановањима на не може бити озбиљнијој теми...

Ја бих баш волела да чујем ако ико има неки предлог шта би могло конкретно да се уради, да се нешто учини, док није, ако није већ, касно. Молитва се подразумева, можда организованија, гласнија?

Колико год да бих желела, у себи не могу да нађем паметно решење, једино још чујем у себи неки глас који говори да је ово наше време, да ће нас историја претрчати док се ми опасуљимо од којекаквих бомбардовања којечиме.

Свака похвала за тему.

"..нисмо се залуд латили оружја, једни топа а други пера."

( Јесењин)

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Sofija_ рече

Teritorija se brani samo puskom!!!

То смо пробали већ. Сви знамо како се завршило.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, GeniusAtWork рече

То смо пробали већ. Сви знамо како се завршило.

Jesmo, mi sacuvamo i odbranimo teritoriju, a politicari je prodaju..nikad nismo znali da izaberemo rodoljubive politicare, vec Jude izdajnike...a i odrekli smo se Boga, sad placamo..

Подели на овим сајтовима

пре 53 минута, Sofija_ рече

Kakvo bre neznanje, da je tako razmisljao Sv.Knez Lazar, ko zna da li bi nas uopste bilo.Molitvenici nek se mole, vojnici nek brane, mada iz istorije znamo, da se i goloruki narod branio kako je umeo i znao.Nema od ovih pregovora nista, svi mi znamo da je to sve vec potpisano i predato, pitanje je samo kako da se servira narodu. Nadam se da ce Bog sve nas da probudi i da se desi cudo...ali bez puske nista,tako bilo vazda...

Zalud je puska ako narod odstupa od Smisla. Mozes da imas kol`ko `oces oruzja, dok ne budes covek  boziji, neces moci da se odbranis i sacuvas.

Mi smo narod obesmisljen, duboko potonuo u greh i bezakonje. Dokle god se ne pokrenemo bar jedan korak nazad ka Smislu, nema nam boljitka ma imali i svo oruzje sveta.

...

1 hour ago, obi-wan рече

@Sofija_ 

"Ako Gospod nece cuvati grada, uzalud ne spava strazar..."

Ps. 127,1

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, obi-wan рече

Zalud je puska ako narod odstupa od Smisla. Mozes da imas kol`ko `oces oruzja, dok ne budes covek kao nasi sveti preci, neces moci da se odbranis i sacuvas.

Mi smo narod obesmisljen, duboko potonuo u greh i bezakonje. Dokle god se ne pokrenemo bar jedan korak nazad ka Smislu, nema nam boljitka ma imali i svo oruzje sveta.

...

sve je to tacno, onda nek nestanemo, jer za bolje nismo

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Sofija_ рече

sve je to tacno, onda nek nestanemo, jer za bolje nismo

A zasto ipak ne bismo prionuli nazad ka Smislu? Zivot po Bogu trazi i neka odricanja, ali njegova slast je neuporedivo veca od tih odricanja, i plod koji daje traje zauvek.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 33 минута, obi-wan рече

A zasto ipak ne bismo prionuli nazad ka Smislu? Zivot po Bogu trazi i neka odricanja, ali njegova slast je neuporedivo veca od tih odricanja, i plod koji daje traje zauvek.

Prionucemo ja,ti, i manjinski deo Srba.Za to vreme,ode teritorija.Naravno,bolje teritorija nego dusa.Ja sam vazda bila za pusku,uz Boziju pomoc.Iz licnog zivota svedocim,Bog daje,otvara vrata, ali nekad moras i djonom da ih otvoris. 

Подели на овим сајтовима

Ako hoćemo da vratimo Kosovo rat je neminovnost,dal za 20,30,50 godina....

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Мене занима како сачувати народ тамо. Има ли форумаша са Космета? 

Дивим се онима који су остали тамо, поготово онима који су окружени Шиптарима. 

Причао сам некад о овима који су отишли са Космета са једном колегиницом. Она је са њенима избегла из Босне, без ичега, без докумената, спасавајући животе. Побегли људи кроз кукуруз. Она не оправдава ове који су продавали имања на Космету. 

Зна се, неки су продали куће и имања за огромне паре. Неки су продали за мање, неки су остали без ичега. Негде прочитах: Ако си продао све доле, немој да певаш: К'о да ми отме из моје душе Косово! Колико је то исправан став, свако има своје мишљење.

Колико год криви били ови '90-их, они 2000-их и ови сад, комунизам и Тито су нас урнисали. Ето га у Кући цвећа. Србине, глупсоне!

И слажем се са вама. Одступили смо од Бога, ово је казна. А то што нема више молитвеника, криви смо сви ми. Да смо ми бољи, и друге би привукли. Зато, мењај себе Србине и трпи! 

Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога.

(Мт.6, 34)

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, Sofija_ рече

Prionucemo ja,ti, i manjinski deo Srba.Za to vreme,ode teritorija.Naravno,bolje teritorija nego dusa.Ja sam vazda bila za pusku,uz Boziju pomoc.Iz licnog zivota svedocim,Bog daje,otvara vrata, ali nekad moras i djonom da ih otvoris. 

Kakva je to vera ako unapred vidis sve crno? Vera je zivi optimizam, jer i iz mrtvih podize, kamoli nesto manje od toga. I u tom i jeste koska: mi mislimo da smo dobri Hriscani, pa nam samo jos puska fali, a (najvecim delom) nismo. Mnogo Srba danas na KiM gleda prosto kao na parce zemlje, a Nebo nas sve vreme opominje da se ma`nemo zemlje i setimo se da je to nasa duhovna kolevka pre svega.

One godine kad je bio pozar u Hilandaru, jedan od kaludjera je par noci uoci toga sanjao sv. Savu kako stoji pored manastira u plamenu, i grmi: "Neka gori, nisu ga Srbi dostojni!" Budi sigurna da i sv. Sava, i sv. Simeon, i knez Lazar i oblaci kosovskih mucenika i junaka sad isto ovako grme glede Kosova i Metohije - "nisu ga Srbi dostojni", jer u njemu vide samo zemlju a zaboravljaju na svoje (neizmerno vaznije) duhovno naznacenje.

Ako cemo da nam se vrati ta nasa sveta zemlja, prvo mi moramo da se vratimo njoj, umom i srcem, tj. da se vratimo pravom jevandjelskom (= svetosavskom) etosu zivota.

Ti bi odma` na pusku, a bas to nam sad najmanje treba...

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, БанеЛ рече

Колико год криви били ови '90-их, они 2000-их и ови сад, комунизам и Тито су нас урнисали.

Управо је поента у томе што је све то једна те иста гарнитура и идеологија која овде влада без престанка од '45. Чије су део и ови сада што су се повампирили из '90-их, као и они што су их шатро сменили 2000.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...