Jump to content

Зоран Ђуровић: Шта има Амфилохије против Степинца?

Оцени ову тему

Препоручена порука

@Zoran Đurović

Можеш му постављати шта хоћеш, он ће увек наћи начин да  испадне у праву. Чак га и Максимов побија а он ништа.

• Оплаках :)) 1
Подели на овим сајтовима

• Одговори 1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Аво, да ли се свештеник који је под доживотном забраном свешенодејства сахрањује у свешеничким одеждама или не? 

„Бојим се Бога који је високо и гледа. Бојим се и човека који нема Бога!”

Византијска пословица

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Васијан рече

На истој линији је био и Св. Кирило Александријски, после 2. Вас. Сабора, који је тврдио: "Јер се само јеретици поново крштавају, јер претходно није било Крштење". (6 PG 33, 345A). Исто тврди и Климент Александријски: "Крштење јеретика није својствена и изворна вода". (1, 19, PG 8, 813А). 

Лепо, Кирило није прихватао каноне 2.ВасСаб. То би било тако када би се неко примио на твоје тлапње. Јер тебе човек не може убедити да када Тарасије каже јеретик да је то јеретик, а не "канонски" јеретик, док овде ниси узео да прочиташ о којим јеретицима говори Кирило и правиш га преступником канона као што Тарасија правиш будалом. Ти немаш контрадикција, ти си сам (ципан цио) контрадикција.  

Подели на овим сајтовима

@Zoran Đurović

Изгледа да губиш време на Васијана. Док му све не објасниш изгубићеш доста времена. Можда је боље да пишеш радове, њему изгледа не вреди објашњавати. Да ли је њему уопште неко дао благослов да се бави теологијом?

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Васијан рече

Католици имају "технички" апостолско прејемство, али не и Светотајинску благодат. То су изгубили одвајањем од Цркве и упадом и законским проглашењем јереси као званичних учења, које је осудила ПЦрква на својим Саборима. Једина разлика је у томе што нико од конкретних личности није анатемисан код Католика, сем оне прве Анатеме из 1054. Међутим, пошто су они отсечени од Цркве и бораве у јереси већ толико дуго, и не само да бораве, већ су у претходном миленујуму намножили те јереси и изопачили сваки сегмент хришћанске духовности и благочешћа, они сходно томе одавно више нису Црква, јер су изгубили сваки контакт са Њом. 

Самоутепство ти иде данас!:)) Ти си нон стоп тврдио да прејемство је гарант благодати, па зато имаш доктрину о "канонским" јеретицима. Даље, католици нису осуђени као јеретици на Вас. Саб., а ти си тај који инсистира на томе да се јерес мора осудити само на таквом сабору да би била правоснажна пресуда. Осећаш да си у проблему па велиш како су католици предуго у јереси. То није валидан аргумент, јер видесмо да монотелити владаху 50 година, да иконоборство траја око 1 век. Потпуно је ирелевантно колико траје једна јерес јер благодат не испарава, а из твојих поставки нужно следи да су Католици благодатна Црква јер нису изгубили прејемство. 

Видиш како Дух Свети има смисла за хумор, па и ти исповеди Католике Црквом!:sunce: Свака ти част, Васијане, јер ти то не откри крв и месо и твоја памет, него Отац небески! 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Zoran Đurović рече

Самоутепство ти иде данас!:)) Ти си нон стоп тврдио да прејемство је гарант благодати, па зато имаш доктрину о "канонским" јеретицима. Даље, католици нису осуђени као јеретици на Вас. Саб., а ти си тај који инсистира на томе да се јерес мора осудити само на таквом сабору да би била правоснажна пресуда. Осећаш да си у проблему па велиш како су католици предуго у јереси. То није валидан аргумент, јер видесмо да монотелити владаху 50 година, да иконоборство траја око 1 век. Потпуно је ирелевантно колико траје једна јерес јер благодат не испарава, а из твојих поставки нужно следи да су Католици благодатна Црква јер нису изгубили прејемство. 

Видиш како Дух Свети има смисла за хумор, па и ти исповеди Католике Црквом!:sunce: Свака ти част, Васијане, јер ти то не откри крв и месо и твоја памет, него Отац небески! 

Приметио сам да знаш добро да доведеш опоненте до тога да исповеде оно што су раније анатемисали. Мада, ни ово Васке неће схватити.

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Жика рече

@Zoran Đurović

Изгледа да губиш време на Васијана. Док му све не објасниш изгубићеш доста времена. Можда је боље да пишеш радове, њему изгледа не вреди објашњавати. Да ли је њему уопште неко дао благослов да се бави теологијом?

Мада, добро је и што разобличаваш Васу. Заводи овде људе, а неки мисле да паметно пише зато што доста пише. Тако исто ради и Влада Димитријевић.

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Жика рече

Приметио сам да знаш добро да доведеш опоненте до тога да исповеде оно што су раније анатемисали. Мада, ни ово Васке неће схватити.

A kako to može shvatiti neko ko u svojoj bujnoj teološkoj terminologiji ii mašti ma pojam "nepokršteni heretici"

Nismo se uspjeli validno ni pokrstiti ali jeretici smo svejedno prema Vasijanu od rodjenja!

:D 

Dakle na zaključak: oni su za nas "nepotpuna, manjkava Crkva" (jedinstveni i službeni stav) a mi za njih najčešće "paracrkvena organizacija" u tom najoptimističnijem i najboljem slučaju a u ostalim najčešće "nepokršteni heretici" (oksimorom sasvim u skladu sa Vasijanovom teološkom dijalektikom) koji su si, dakle, umislili da su crkva.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Жика рече

Мада, добро је и што разобличаваш Васу. Заводи овде људе, а неки мисле да паметно пише зато што доста пише. Тако исто ради и Влада Димитријевић.

Радим ја и једно и друго, много ствари ми се накупило, тако да ће бити фабриковање књига и текстова...

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Zayron рече

A kako to može shvatiti neko ko u svojoj bujnoj teološkoj terminologiji ima pojam "nepokršteni heretici"

:D 

Dakle na zaključak: oni su za nas "nepotpuna, manjkava Crkva" (jedinstveni i službeni stav) a mi za njih najčešće "paracrkvena organizacija" u tom najoptimističnijem i najboljem slučaju a u ostalim najčešće "nepokršteni heretici" (oksimorom sasvim u skladu sa Vasijanovom teološkom dijalektikom) koji su si, dakle, umislili da su crkva.

Мислим да Васијан није лош човек, али је сујетан и тврдоглав.

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Жика рече

Мислим да Васијан није лош човек, али је сујетан и тврдоглав.

U svakom slučaju je to čovjek koji će ući u antologiju teoloških bisera sa tim svojim konstruktom: Rimokatolici - nepokršteni jeretici.

Подели на овим сајтовима

On 6.9.2018. at 18:45, kopitar рече

Da su pravoslavci ko otac Zoran ja bi odmah prešao .

Ja (kako to oni kažu) gotivim pravoslavce, svaka čast avi, ali ja ne bih ni tada prešao, ni u snu...... Zašto se mučiš u katoličkoj crkvi? Na papiru si izgleda katolik, a u srcu pravoslavac. Pređi lepo u pravoslavlje i mirna Bosna!

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Bernard рече

Ja (kako to oni kažu) gotivim pravoslavce, svaka čast avi, ali ja ne bih ni tada prešao, ni u snu...... Zašto se mučiš u katoličkoj crkvi? Na papiru si izgleda katolik, a u srcu pravoslavac. Pređi lepo u pravoslavlje i mirna Bosna!

Za Avu a također i mene Crkva je jedna.

Zato je potpuno svejedno gdje si.

A to mi daje prednost da kritičko mogu sagledati i jedne i druge.

Nisam ni milimetra odstupio od istina KC stoga ako si što tako primijetio  reci .

A što se tiče poštovanja pape tu sam najveći katolik.

Nešto zajedničko između mene i Ave je rad i izgaranje za sveti cilj  ' da svi budu jedno' a to je za neke svejeres jer im nije u srcu ono što je Božije već ono što oni žele i misle.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...