Jump to content

Зоран Ђуровић: Шта има Амфилохије против Степинца?

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 7 часа, Isusovo magare рече

Još ja vidim meni nekako ne ide u životu!7896634

Jadan Bog(može li Bog biti jadan?)jadan sv.Petar,jadni SVI SVETI,jadan papa,jadni svi rimokatilici,jadni moji preci,jadna ja i moja obitelj..jadni svi nevjernici,jadne sve nase buduce generacije jer propadosmo..

Знате како, иронија баш није знак да смо у истини, али добро...

Наравно, Бог не може бити јадан. Нити Св. Петар, нити Сви Свети. Папа јесте јадан, не бих му био у кожи (бар како рекоше многи наши велики Светитељи, а наш Авва Јустин рече да је то други пад човеков - први Јудин, други Папин, трећи Антихристов). Ми људи јесмо јадни, сви у глобалу. Али, Бог нам је оставио Цркву као Лађу Спасења и ту можемо сви од јадника да постанемо синови Божији. 

Ако размишљате на тој основи, нигде нећете стићи, јер је то сентиментална људска логика, а не духовна. Колико је Светитеља  (Св. Амброзије, на пример) којима су сродници и родитељи о остала обитељ били пагани, па нису постављали такве ироничне поставке.

Znači po toj logici samo se pravoslavci mogu spasiti?? Onda je Bog ograničen i jadan..

Ко ће се спасити, није на нама да причамо. Оно што Православна Црква тврди је да је само Она Лађа Спасења и да је спасење у Њој сигурно. Спасење се не може задобити кроз латинску цркву, јер она није Тело Христово. То јест, ваша црква није црква кроз коју можете задобити спасење и обожење, а ако се неко од инославних спаси, то спасење не задобија кроз Католичку цркву, већ на неки сасвим други начин. Христос све воли и све прима, па и самог Сатану. Проблем је у нама и нашој немогућности да се сјединимо са Њим "горе". Католици, на пример, верују у окрњеног Христа, а не оног аутентичног и правог, зато ће бити у проблему када им се душа одвоји од тела, јер се на овом свету нису сједињавали са Христом и нису опитовали правог и аутентичног Христа, већ окрњени лик Христа који је само сличан оном Христу који обитава у својој Цркви. Бог није ограничен и јадан, већ људи и њихова немогућност и нежеља да спознају Истину која ће их ослободити

Alahu dragi,mogu li ja na islam kad vec moje krštenje nije validno!?molimoli

Не морате у Ислам. Постаните православни, то јест, уђите у Цркву. Христос Вас тамо жељно ишчекује.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 33 минута, Васијан рече

Чекајте, како сам схватио, пратећи овај Форум, Ви сте завршили Богословски Факултет, ако се не варам?

И још уз то академију за троловање, вишу моралистичку и курс за млаћење празне сламе. 

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Zayron рече

Istovremeno treba spomenuti i RPC koja ništa takvog ne tvrdi ni ne praktikuje a s kojima smo u dobrim i bliskim odnosima i vodimo dugogodišnj crkveni dijalog: 

Руска Црква прима Католике кроз покајање и одрицање јереси. Дакле, кроз икономију. То би и @Zoran Đurović требало да буде јасно, пошто се на Русе позива, без икаквог основа. Наравно, нико не спори да код њих у великој мери постоји ово учење да Тајне постоје и код јеретика, али треба погледати истину у очи и схватити шта значи овај пријем кроз покајање и анатему јереси. Ти брате Зајроне понекад изгледаш разумнији од Свештеника Зорана, који покушава на силу да помири неке ствари и представља своје мишљење као неко мишљење Цркве, јер сам није на линији Цркве којој припада, то јест сасвим је супротан Вери Православне Цркве. Да је клирик Католичке цркве, одавно би био избачен из ње. 

Наиме, када погледамо како Руси примају Католике видимо да их примају као оне који се налазе ван Цркве, јер је у питању обред анатемисања јереси и приласка у Цркву неког ко се ван Цркве налази. Дакле, примају  се кроз покајање и полагање руку (којом добијају пуноћу благодати Духа Светог), што значи да се из греховног стања и јереси присаједињују Цркви Христовој. Што никако не може да значи да је неко ко се већ налазио у Цркви приман у Цркву кроз покајање и анатему јереси. Ово су ствари довољно јасне и малом детету. Дакле, за Руси Католике примају у Цркву као оне који нису у Цркви и који се ван Цркве налазе, то јест при пријему полажу руке на њих и кроз покајање и анатемисање јереси их присаједињују Цркви Христовој, којој претходно нису припадали.

Такође, горе сам цитирао Документ који усвојен на Св. Арх. Сабору Руске Цркве и који исповеда да је Православна Црква једина Црква.

Подели на овим сајтовима

пре 40 минута, Васијан рече

Lol, nope.

Цитат

- Po treci put citam "Svete Tajne/Sakramenti postoje u...". Interesuje me sta su uopste Svete Tajne.

- I drugo podvuceno: sta je blagodat (posto ih, vidim, ima... vise? Svestenicka, prizivajuca i mozda jos neka...)?

Dakle? :)

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Zoran Đurović рече

Ја не толеришем па ме називају јеретиком и сатанизованим. Зато сам и написао овај текст против овог хулног поступка Митрополита Амфилохија, који тиме само подгрева психопатске гледе ових наших талибана. 

Ја бих се само оградио. Никада, ни на једним темама, Вас нисам назвао јеретико. Означити јереси које исповедате, није исто што и осудити некога јеретиком, јер је то коначна осуда коју доноси само Црква.

Митрополит Амфилохије верује да Католици немају никакво крштење и да нису Црква, зато их и крштава. 

По овоме су "хиљаде" православних светитеља и теолога талибани са психопатским погледима. Овим сте много тога рекли. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Васијан рече

Митрополит Амфилохије верује да Католици немају никакво крштење и да нису Црква, зато их и крштава. 

Знаш ли кад би Лохи ово потписао? Никад. 

• Хахаха 1
Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Isusovo magare рече

@kopitar https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Datoteka:Patriarch_Kirill_of_Moscow.jpg

Evo papa Štrumpfa..možda on može nešto učiniti!

On je najmoćniji i praktično papa štrumf a onaj u Carigradu jest formalno glavni ali nema nikakve moći jer ima pastve koliko stane u jedna kola.

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Васијан рече

( moram da se nasalim, to, Mitropolit nesto kao sv.Kiprijan Kartagenski .. :D )

пре 26 минута, Васијан рече

Такође, горе сам цитирао Документ који усвојен на Св. Арх. Сабору Руске Цркве и који исповеда да је Православна Црква једина Црква.

Ovo je zasad , na papiru zvanican stav Pravoslavene Crkve. ( i moj stav )

Videcemo, kako ce' teci pregovori kroz Mesovitu bogoslovsku komisiju,.... da sam ja kojim slucajem u komisiji ( i da imam vlast, na pet minuta,... :buba: ), bilo bi nesto ko' Mitropolit, ( ne mora krstenje ),...ali, odma' Papa da se pokaje i prihvati pravoslavno ispovedanje,....inace, nema dalje price,... :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 39 минута, Васијан рече

Не морате у Ислам. Постаните православни, то јест, уђите у Цркву. Христос Вас тамо жељно ишчекује.

Da su pravoslavci ko otac Zoran ja bi odmah prešao .

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Ivan Marković рече

Magarčić, zakaj si tak neinformiran, ajme, ajme, ne mrem vjerovat?!? ne_shvata

Nisam ja muško..

A vi ste jedan:dedica:kojeg postujem ako ni zbog čega drugog onda zbog vaših godina..

Ko'lko imate let?? Al' iskreno?!

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Васијан рече

Чекајте, како сам схватио, пратећи овај Форум, Ви сте завршили Богословски Факултет, ако се не варам?

A Godiva? Je l' i ona?

• Хахаха 1

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, kopitar рече

Da su pravoslavci ko otac Zoran ja bi odmah prešao .

Нажалост, ја сам упозоравао ове "моје" талибане да нам Бог пречи да будемо пуна Црква јер поричемо Рим, а сада ћу их питати, ако Руси направе раскол, јер су им Грци забили прст у око - оправдано или не, нема везе - којем царству ће се приклонити. Стиже нас праведна казна Божија, јер смо гајили мржњу уместо љубави, а сада ћемо зобати то што смо посејали. Ситуација је крајње лоша, а надам се да ће католици бити паметни и да неће имати исхитрених потеза па да прихвате један део православних у унију. Повраћа ми се на све ово што смо приредили.  

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Zoran Đurović рече

Знаш ли кад би Лохи ово потписао? Никад. 

Па питајте га :). Митрополит Лохи је истомишљеник са Владиком Тасом. Таса, а то врло добро знам, мисли онако како је моја маленкост овде изнела. То јест, моја маленкост мисли онако како и Таса, јер не учи он од мене, већ ја од њега.

Ако Митрополит Амфолохије сматра да Католици имају крштење, па их опет крсти, онда је спреман за хоспитализацију. Али, неће бити да је тако, јер он њих не сматра Црквом (сматра их јеретицима) и то је много пута поновио. Не могу да нађем једну његову стару беседу, од пре неколико година, коју је изговорио у Јужној Америци, у којој је говорио да је Православна Црква ту дошла да би сав тај римокатолички народ имао прилику да уђе у Једну Свету Саборну и Апостолску Цркву.

То исто је поновоио у беседи на Преображење 2018. године:

"„Ево и наша Црква помјесна, Црква Светога Саве, и она овдје има своју мисију са осталим православним епископима, да и она обавља мисију апостолску на овом континенту и да призива све који се рађају на овом континенту да се просвијетле свјетлошћу Христовог Преображења. Присуство њеног Епископа овдје није да само проповиједа Јеванђеље онима који су поријеклом из наших крајева, из старога краја, него да проповиједа Јеванђеље свима који се овдје рађају, на овоме континенту, да сви постану чланови једне, свете, саборне и апостолске Цркве Христове“, поручио је Митрополит Амфилохије."

https://svetigora.com/mitropolit-amfilohije-sluzio-liturgiju-u-crkvi-rodjenja-presvete-bogorodice-u-buenos-airesu/

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...