Jump to content

Игуман Рафаило (Бољевић) о Мирољубу Петровићу и Алену Азарићу: јефтина демонстрација лажних духова

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 2 минута, Џуманџи рече

Pa niko ne kaze/nije rekao da se on nece spasiti... Zato i pitam odakle ti informacija da ce Bog da odredi ko ce i koliko da robija u ovom zivotu.

Cak Pavle ide korak dalje od ovozemaljske robije o kojoj je Dragana pisala, pa kaze: "...Да се такав преда сатани на мучење тијела, да би се дух спасао у дан Господа Исуса." Ne da se preda ovosvetovnim vlastima. Pa eto, ni on nije Gospod i opet je odredio da se ovaj iskljuci iz zajednice.

jedino je SPC merodavna, i ona treba da reaguje po pitanju njegovih tribina i predavanja, i ne mozes ocekivati da nece biti ljudi koji ce mu verovati i koje ce zavesti, jer mi smo generalno dugo bili u mraku sto se tice vere,a i veliki deo naroda je tradicionalni vernik(citaj maloverni) i takve je uvek lako zavesti..pre ce traziti pomoc kod nekih gatara i vracara, nego u crkvi i molitvi, na zalost tako je.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 235
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

1 hour ago, Sofija_ рече

jedino je SPC merodavna, i ona treba da reaguje po pitanju njegovih tribina i predavanja, i ne mozes ocekivati da nece biti ljudi koji ce mu verovati i koje ce zavesti, jer mi smo generalno dugo bili u mraku sto se tice vere,a i veliki deo naroda je tradicionalni vernik(citaj maloverni) i takve je uvek lako zavesti..pre ce traziti pomoc kod nekih gatara i vracara, nego u crkvi i molitvi, na zalost tako je.

А значи док Синод не реагује ми треба да ћутимо? И ми смо СПЦ па ваља можемо рећи оцима и браћи и сестрама кад приметимо да неко шири јеретичке и богохулне ставове.

Подели на овим сајтовима

пре 14 часа, Кратос рече

Miroljub je ljudima privlačan zato što pre svega priča o moralu i tradiciji a Crkva se utopila u sunovrat i dekadenciju sa Pahomijem,Kačavendom...ne ide brate da kažeš nekom blaženi su nišči duhom a voziš se u nekom džipu od 50 000 jevrića jer to je ono upravo što se ovde i zamera,ne živiš to a navodno veruješ...

А народ српски се баш светли од морала. Ајде бре...Само човек који не мисли ништа може да падне на мирољубова блебетања и да виче џипови и неморал. У историји Цркве је било само таквих суноврата само што људи не памте ни оно од пре два минута и пале се на сваког ко крене масно да лаже.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Вилер Текс рече

А народ српски се баш светли од морала. Ајде бре...Само човек који не мисли ништа може да падне на мирољубова блебетања и да виче чипови и неморал. У историји Цркве је било само таквих суноврата само што људи не памте ни оно од пре два минута и пале се на сваког ко крене масно да лаже.

Pa baš zato što ne svetli to je plodno tle za Miroljuba....;)

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Sofija_ рече

Pa jesi li ti Gospod? Treba ga u tamnicu, treba ga satreti, treba ga ovo,ono, sve je to osuda, a to nije na nama, mi trebamo reci nas stav i rasuditi pravilno uz Boziju pomoc i Duha Svetoga, i moliti se za svacije spasenje, a ne presuditi ko kako treba da robuje ili kako da plati svoje grehe, to nije na nama, tacka.

А ко хоће овде да га сатре? Ко је то неправилно расудио када је рекао за њега, Миљљуба несрећног који хули и на Пресвету Богородицу и на Свето Причешће и на мошти Светог Василија Острошког да је јеретик? Откуд ти знаш да се можда отац Рафаило није помолио за њега или неко од људи који пишу против његове јереси? 

Лепо је рекао отац Рафаило- да ћути и да задњи узима нафору! Шта је ту ружно или лоше ако се јеретику да шанса за покајање ако је он прихвати и са њом добије и епитимију да ћути и задњи узима нафору?

Подели на овим сајтовима

Јесам ли нешто слагала?

Ако ли је неко слеп, треба ли да му правим друштво?

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Вилер Текс рече

А значи док Синод не реагује ми треба да ћутимо? И ми смо СПЦ па ваља можемо рећи оцима и браћи и сестрама кад приметимо да неко шири јеретичке и богохулне ставове.

naravno, treba reci, ograditi se,treba razluciti i obrazloziti, ali na lep nacin bez uvreda, treba ostati budan i stalozen...a takvih je malo na ovom forumu, vise se brane pederi od jeretika, a znamo da ce pre jeretik da se preobrati nego nastrani i bolesni muskarac

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Sofija_ рече

naravno, treba reci, ograditi se,treba razluciti i obrazloziti, ali na lep nacin bez uvreda, treba ostati budan i stalozen...a takvih je malo na ovom forumu, vise se brane pederi od jeretika, a znamo da ce pre jeretik da se preobrati nego nastrani i bolesni muskarac

Нисам ја ни за оправдавање хомосексуализма ни за оправдавање јереси. 

Мислим да се на овом форуму људи баш крећу из крајности у крајности.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

Ко кога вређа, овде?

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Вилер Текс рече

А ко хоће овде да га сатре? Ко је то неправилно расудио када је рекао за њега, Миљљуба несрећног који хули и на Пресвету Богородицу и на Свето Причешће и на мошти Светог Василија Острошког да је јеретик? Откуд ти знаш да се можда отац Рафаило није помолио за њега или неко од људи који пишу против његове јереси? 

Лепо је рекао отац Рафаило- да ћути и да задњи узима нафору! Шта је ту ружно или лоше ако се јеретику да шанса за покајање ако је он прихвати и са њом добије и епитимију да ћути и задњи узима нафору?

rekoh na sveukupnu hajku na Miroljuba,ovde na forumu, koliko sam uspela da procitam..a to se ne tice oca Rafaila, sa njim se potpuno slazem

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Sofija_ рече

rekoh na sveukupnu hajku na Miroljuba,ovde na forumu, koliko sam uspela da procitam..a to se ne tice oca Rafaila, sa njim se potpuno slazem

Нема хајке, све што сам ја писао а чини ми се и други су одговори на то да "има код Мирољуба и добрих ствари". Не може он бити учитељ.

Подели на овим сајтовима

Софија, објасни шта би да радиш са МП?

Очигледно је да га браниш!

Подели на овим сајтовима

Ljudi, pa, kod Miroljuba se mogu naci malih 'milion' stvari u kojima je protivan i huli na pravoslavnu veru.

Nemoj da smo pomalo naivni ( mi koji smo u crkvi ), njegovim nekakvim dobrim stvarima. Moze, dobar si covek, ali,...... da Miroljub smanji malo 'dozivljaj' u vezi Mojsijevog zakona i vere u SZ i protestanskog i subotarskog pljuvanja po pravoslavlju. Pa, da onda pricamo o njemu kao nekoj pozitivi.

Ili, da idemo da trazimo dobre ljude kod jehovinih svedoka i slicnih grupacija. :0201wink:

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Драгана Милошевић рече

Софија, објасни шта би да радиш са МП?

Очигледно је да га браниш!

SPC uvek treba da se oglasi povodom svih jeretika i nadrilekara i vracara i gatara koji se pojave u javnosti, da se javno ograde, da obaveste verni narod,da to sto oni rade nije ucenje nase crkve, i da jereticima koji propovedaju o veri zabrane to u crkvi i crkvenim prostorijama, sve ostalo je van moci nase crkve. Pojavljivanje na tv-u i gostovanja po emisijama, to mu ne mozes zabraniti, na zalost. Ne branim ja njega, ja ga samo ne kamenujem, jer sam i sama gresna i zao mi ga, kao i svih onih koje zavede. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...