Petar-M Написано Август 22, 2018 Пријави Подели Написано Август 22, 2018 пре 19 часа, JESSY рече znam da je Gospod tu i da ce sve biti dobro...sve sam svoje brige prenela na njega... Кључна ствар у односу са Господом. Када то имамо, не постоје искушења која нас могу савладати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Petar-M Написано Август 22, 2018 Пријави Подели Написано Август 22, 2018 Вера = служење Богу из љубави. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Petar-M Написано Август 22, 2018 Пријави Подели Написано Август 22, 2018 пре 15 часа, CutieBub рече Проблем са познањем Бога је у томе што смо по том питању сви слепи, а многи тврде да виде нешто док заправо не виде ништа. То је тачно. Али не би смели ни да одбацимо и оно што нам је Господ дао да спознамо или да се правимо слепи, јер имамо према томе једну врсту одговорности. Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мина м Написано Август 22, 2018 Пријави Подели Написано Август 22, 2018 постојаност у Истини Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CutieBub Написано Август 22, 2018 Пријави Подели Написано Август 22, 2018 пре 20 часа, АлександраВ рече Е добро је да ти знаш, баш се радујем због тебе. Нека си ми рекла. Ја не знам који је твој проблем са мном и чему то изигравање надуреног детета. Да ли је проблем са оном темом где сам написала да ми је вреднија добробит човека макар и најгорег него паса луталица? Уопште ми није намера да некоме попујем и исправљам га, али извини ти си се мени накачила и сад ја, као, тебе спуштам тиме што ти нећеш да попустиш. Колико треба да будеш сујетан да се љутиш на људе које и не познајеш због тога што ниси у праву... и то око нечег крајње небитног. Не постоје "личне дефиниције", поента дефиниције је да буде општа како бисмо уопште знали о чему причамо. Али ајде, можда је боље да на теми учествујемо са "ша ла ла" коментарима него да пишемо нешто што има смисла. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CutieBub Написано Август 22, 2018 Пријави Подели Написано Август 22, 2018 пре 10 часа, Petar-M рече То је тачно. Али не би смели ни да одбацимо и оно што нам је Господ дао да спознамо или да се правимо слепи, јер имамо према томе једну врсту одговорности. Наравно, то је друга крајност. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Август 22, 2018 Пријави Подели Написано Август 22, 2018 пре 4 часа, CutieBub рече Ја не знам који је твој проблем са мном и чему то изигравање надуреног детета. Да ли је проблем са оном темом где сам написала да ми је вреднија добробит човека макар и најгорег него паса луталица? Видиш, нити имам проблем са тобом, нити сам надурена нити сам злопамтило као што покушаваш да учиташ. Нити бих реаговала на твоје писање на теми да ниси написала следеће: On 20.8.2018. at 22:55, CutieBub рече Давати дефиницију шта је Бог, то је као да слепа особа покуша да дефинише зелену боју на основу пипања и мирисања листа, или да глува особа покуша да дефинише музику на основу пипања звучника. То је беспотребно и бесмислено поређење и убацивање особа са хендикепом у тему. И то је моја реакција. А то што ти се не свиђа мој одговор, то није мој проблем. И да, глуве особе могу да дефинишу музику на основу додиривања звучника, и да не погреше притом, јер је дефинишу са свог становишта а не са твог или мог. Али ти као логичар то не можеш да схватиш. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Август 23, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Август 23, 2018 ... Na stranu to sto niko ne pokusava da "dâje definiciju sta je Bog"... АлександраВ and Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Petar-M Написано Август 23, 2018 Пријави Подели Написано Август 23, 2018 пре 37 минута, Џуманџи рече ... Na stranu to sto niko ne pokusava da "dâje definiciju sta je Bog"... Ко се сме дрзнути на тако нешто ? За нас је битно да знамо ко је Бог. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Август 23, 2018 Пријави Подели Написано Август 23, 2018 пре 15 часа, CutieBub рече Не постоје "личне дефиниције", поента дефиниције је да буде општа како бисмо уопште знали о чему причамо. Само, да би на овој теми знали о чему причамо није нам уопште потребна дефиниција него лични доживљај. АлександраВ, Драгана Милошевић and CutieBub је реаговао/ла на ово 1 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Август 23, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Август 23, 2018 пре 4 часа, Petar-M рече Ко се сме дрзнути на тако нешто ? За нас је битно да знамо ко је Бог. Pa dobro, ima ljudi koji veruju u boga kao neku visu silu, kosmicku ravnotezu, pravdu i sl. Mozda ne na ovom forumu, ali generalno, mislim da je zanimljivo pitanje ne samo u kog i kakvog boga ko veruje, nego sta je uopste vera, kako je dozivljavamo, kada... I sl. АлександраВ and Petar-M је реаговао/ла на ово 2 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Petar-M Написано Август 23, 2018 Пријави Подели Написано Август 23, 2018 пре 34 минута, Џуманџи рече Pa dobro, ima ljudi koji veruju u boga kao neku visu silu, kosmicku ravnotezu, pravdu i sl. Mozda ne na ovom forumu, ali generalno, mislim da je zanimljivo pitanje ne samo u kog i kakvog boga ko veruje, nego sta je uopste vera, kako je dozivljavamo, kada... I sl. Похваљујем избор. Тема је и више него занимљива. Свако веру доживљава посебно и свачије искуство је од непроцењиве вредности. Радујем се да могу о томе читати. Не замери мојој гордости, само сам дао малу исправку да би на исправан начин пришли том питању Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Август 23, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Август 23, 2018 Ma, opustencija Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Август 23, 2018 Пријави Подели Написано Август 23, 2018 пре 19 часа, CutieBub рече Не постоје "личне дефиниције", поента дефиниције је да буде општа како бисмо уопште знали о чему причамо. Када је у питању вера у Бога и уопште однос са Богом....онда систер слатка не постоје опште дефиниције, већ искључиво ЛИЧНЕ, са том разликом што та лична дефинија се у овом случају мери откуцајима срца и неизреченошћу ...а откуцаји су увек лични . PredragVId је реаговао/ла на ово 1 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Август 23, 2018 Пријави Подели Написано Август 23, 2018 пре 8 часа, Petar-M рече Ко се сме дрзнути на тако нешто ? За нас је битно да знамо ко је Бог. Čim si rekao ko već si se drzno i definisao Boga kao ličnost Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука