RYLAH Написано Август 9, 2018 Пријави Подели Написано Август 9, 2018 пре 16 минута, Nebojš.a рече Nemoj i ti sad učitavati u Crkvu taj partijski ton. Samo odlučenja pa odlučenja. Otkad je to postalo skoro pa fazon? Ако би да и на овој теми тролујеш и трујеш глупостима, као што затрујеш сваку тему на којој се појавиш, онда си у далеко дубљем проблему него што је од почетка изгледало. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 9, 2018 Пријави Подели Написано Август 9, 2018 СРАМ ВАС БИЛО! Шта је то са нама, људи Божији? Шта је то са нама мученичким, а палим народом? Како то сви желимо да будемо цивилизовани, демократски и толерантни па отварамо могућност да и истина и лаж имају иста права? Да ли је заиста могуће да ћемо мазохистички и даље да трпимо погану секту на власти и да се јадамо и помажемо једни другима да издувамо сигурносне вентиле како не бисмо експлодирали? Неостварени штребери и улизице осредњих и нижих способности искачу нам са екрана и насловних страна новина да нам објасне како су они гиганти борбе за нас! Деле лекције, свакоме и у вези са свачим, зато што секта најбоље зна?! Изнад свега су се издигли. Изнад сваке памети и знања, изнад сваке професије, изнад сопственог народа и његове историје, народног идентитета, изнад вере и Цркве. Да ли је икад Србија имала бедније заступање у иностранству и сама пред собом? Слабост нам је на сваком кораку и на сваком месту. И у држави и у професијама и у породицама и у Цркви. И шта ћемо сад. Да кукамо и јадамо се до бесвести? Ако су нам поклекли неки јерарси - опомињимо их, салећимо их као осице, молимо се за њих. Ако је политичка сцена трула - мењај под хитно, ризикуј. Као - "пазимо да не изгубимо више него што можемо да добијемо". "Опозиција не ваља", а ми ваљамо?.... То што се власт годинама бави само тиме да сатре своју опозицију ништа нам не говори, нама паметнима? Тражимо нијансе и појаве политичких спаситеља... Којешта. Само се бавимо оправдањем сопствене неодговорности. Јадно, недостојно једног народа који има историју коју има. А све као - због памети. Каква је то црна памет која само шири безнађе! Каква је то памет која само тежи да уздигне онога који мисли да је има, а не може да се угради ни у шта што би рашчистило одрон на путу. Што пре ми морамо да скинемо срамоту са себе. Многи од нас не могу да се погледају у огледалу, благо онима који могу, да би употребили све оно што им се са реклама нуди. Да би престали да се осећају као колонијални бедници, него да постану грађани света без бора и перути, са дивним осмехом. Куцнуо је час кад нам више није допуштено да било ко кога познајемо каже било шта добро за секту која се издигла изнад Цркве, изнад науке, изнад историје. Да правда секту манипуланата који су изучили маркетиншка оруђа демократије и са злобним задовољством их примењују на поверену им "стоку". . Можда можемо да разумемо да без печата секте више људи који знају да праве паре не могу да их праве, да без секте нико не може да просперира у свом послу, да они без пара наседају на обећања секте, али ипак - рецимо свакоме од њих "Треба да те је срамота, алавче себични и неодговорни". Ако можемо без љутње, без трошења емоција, мирно, јер сви знамо да је то чињеница. Не желимо да осудимо заувек, не ваља кад се некоме укине излаз, него да ставимо излуделе и пале пред огледало, да се ако Бог да врате памети. И немојмо више да говоримо да и ту не можемо ништа да урадимо. Можемо и те како. "Срам те било", "Срам вас било"! А не тражи расправљање. Сви све знамо. Ништа не објашњавајте. Понекад и мале речи, добро усмерене могу да имају велике последице. И код не учини овако - помогао је секти. Нека не тражи себи сувишна оправдања. https://www.facebook.com/dakon.ilic?hc_ref=ARQDNunVjVzmPA_b8ib-iPKr4w0VrsMhaYSRH_R2qXzt0gmO93q8dq6kfRPbGQROqS0&fref=nf Вилер Текс, Вукашин Ковачевић, АлександраВ and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Август 9, 2018 Пријави Подели Написано Август 9, 2018 пре 2 часа, djordje.pesic рече Ja bih bas rekao da ispravno rasudjuje. Zasto nas teraju da bas mi priznamo Kosovo kao drzavu, napismeno? Jel su Sipci uzeli teritoriju, uzi pomoc zapada? Da. Jel mi tu sad mozemo nesto? Ne. Znaci teritorija je okupirana skroz. Mi treba da proglasimo okupaciju teritorije i da cekamo da se stanje u svetu promeni, a vec se menja. Jednom kad priznamo Kosovo, onda smo ga zauvek izgubili. Dokle god ne priznajemo, mogu i 100 godina da ga drze okupiranog, jednom ce otici. Da su nasi preci priznali da su deo Turske, danas Srbija ne bi postojala Мислим да ће тако и да буде, да је ова прича српских власти само показатељ "добре воље" за компромисом. Главни проблем је бела куга. Немамо Србе који би населили територије КиМ. Једино решење је да пустимо усељавање Кинеза и Индијаца који би били у корист Србије. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Август 9, 2018 Пријави Подели Написано Август 9, 2018 пре 1 сат, Mиљан Л. рече Ја нисам напредњак, али мислите ли да напредњаци не би сменили Вучића са места председника странке. И поставили новог председника странке са којим би (због већине гласача) одмах могли да распишу ванредне председничке и парламентарне изборе? Ако би чак и најављени референдум, био против интереса територијалног интегритета Србије. Против Срба који су преживели голготу да би замрзли Косовски проблем и то у најгорем времену. Мсм. да би сваки разултат референдума, Вучић тешко могао да ратификује (оправоснажи) у скупштини Србије. Чак му ни Устав тако нешто не би дозволио. Значи ми смо се обезбедили за такве фиксације, пре доласка Вучића на власт. Зато је ваљда Тадић хтео да мења устав... Тешко је замислити правни простор у којем Бучић може да изађе са предлогом да КиМ постане делом независна територија. Ја ово и даље посматрам као преношење Тадићевог бриселског споразума у Уједињене Нације. Како је Вучић и најавио пре 5 година. Јер у супротном, би могли да доживимо да се споразум никада не испоштује са Албанске стране. Исто као што је ситуација била код Хрватске и Р.Српске. То си у праву, али где Напредна странка најављује такву глупости. Мсм. то нису урадили Милошевић и Ђинђић који су били склони некој самовољи и промашајима по питању КиМ, ЦГ... које смо скупо платили. Напредњаци су историјски гледано највећи скуп улизица, полтрона, непотиста, подмитљиваца, лажова и бестидника од постанка света. Не бих знао куд са тим јатом апсолутних прелетача (не постоји члан који није био у најмање 2 странке). Историја АВ булажњења и лажних обећања више не може да стане ни на Јутјуб. Не видим како можеш ишта смислено и шематизовано у њега ухватити - осим потцењивања сваког и лагања. Што је најцрње - сви знамо да то што АВ и Тачи координисано намештају ЈЕСТЕ план Америке, која изиграва поштену к***у, која гура исте да остваре њен интерес а овамо као нема ништа с тим. Сценарио задњих пар деценија безброј пута виђен да не знам како можете и ПОМИСЛИТИ да АВ није послушник већ одличан тактичар. Јбт, ваљда сте се на Слобу освестили. Или нисте?!? АлександраВ and Вукашин Ковачевић је реаговао/ла на ово 2 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nebojš.a Написано Август 9, 2018 Пријави Подели Написано Август 9, 2018 пре 2 часа, RYLAH рече Јел могуће да твоја огрниченост и егзибиционизам иду толико далеко да си и овакву тему нашао да тролујеш? Gluplji si nego što sam mislio. Kada si se pojavio, pre nego što si postao moderator, pa i nesrećni administrator, bio si mi nekako gotivan. Možda zato što sam te zamišljao drugačije, ne znam. Izgledao si mi kao brat koji se lepo kaje. Sad izgledaš kao upirlitani novotarac. Podšišan duševno, da ne kažem duhovno, jer duhovno je ipak kategorija. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Август 9, 2018 Пријави Подели Написано Август 9, 2018 Управо сада, Nebojš.a рече Gluplji si nego što sam mislio. Ево врло сам се потресао, јер ми је твоје мишљење све у животу. Али стварно, одакле ти уопште идеја да тролујеш и трујеш овакве теме? Јел могуће да си дошао до толиког степена нихилизма? Људи се боре за голи опстанак, имај макар мало обзира. Paradoksologija and Lady Godiva је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nebojš.a Написано Август 9, 2018 Пријави Подели Написано Август 9, 2018 Vidi ga. Šta se ti sad mešaš u moje pitanje koje je postavljeno Janku? Ili ti je došao čas kao sa Dijanom? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Август 9, 2018 Пријави Подели Написано Август 9, 2018 Управо сада, Nebojš.a рече Vidi ga. Šta se ti sad mešaš u moje pitanje koje je postavljeno Janku? Ili ti je došao čas kao sa Dijanom? Бил могао само једну тему да заобиђеш, ако није фрка? Пошто је тема више него битна и није за троловање. Иди прозивај људе по статусима, уходи жене по темама о мушко-женским односима и вређај их, ал молим те да баталиш овакве теме. Ево, одговори сад шта ти је на души пошто капирам да без тога неће да прође, ал се после молим те мани ове и сличних тема, јер је озбиљност ситуације огромна и није за твоје троловање. Paradoksologija and Danijela је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nebojš.a Написано Август 9, 2018 Пријави Подели Написано Август 9, 2018 Ne patetiši. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Поуке.орг инфо Написано Август 9, 2018 Пријави Подели Написано Август 9, 2018 http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/1/politika/3224648/vucic-ja-sam-za-razgranicenje-sa-albancima.html Вукашин Ковачевић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Поуке.орг инфо Написано Август 9, 2018 Пријави Подели Написано Август 9, 2018 https://kossev.info/iguman-sava-o-razgranicenju-maske-su-konacno-pale-srpska-lista-protiv-igumana-i-ksenije-bozovic/ Вукашин Ковачевић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nebojš.a Написано Август 9, 2018 Пријави Подели Написано Август 9, 2018 пре 3 часа, Јанко рече Нема то везе са партијом. Него, кад кнез Лазар прозва на вечери није био свети али је видео које је време. Зато данас јесте то што јесте. Само га неки нису хтели послушати. Сад в.Теодосије и о.Сава вичу са Трпезе пред Краљем. Опет је Косово на мети. Или мислиш да је више комунистички позивати на епитимије оних који су против Цркве од проглашавања в.Теодосија и о.Саве за шпијуне и агенте ЦИАе?!? После се чудите што је толико Артемита. Па зато што сте млаки. Ни врући ни хладни. Бљутави. Виде комунизам где га нема, а комунисти им намичу омчу на врат... Претужно... Izvini, nisam primetio tvoje citiranje. Da li zbog baga koji je bio na forumu. Uglavnom, sad vidim odgovor. Ima tu malo, u tvom odgovoru, čini mi se, i zamene teza. Naravno da je primarno biti junačan, i naravno da je važnije od svega ispovedati Boga, kroz Crkvu. Uvek. Na svakom mestu, u svako vreme. Ali to ne može, ili ne treba, kakogod, biti izgovor za našu ostrašćenost, za naše učitavanje koječega - pa u nastavku naše istresanje na neistomišljenike. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Август 9, 2018 Пријави Подели Написано Август 9, 2018 пре 2 минута, Nebojš.a рече Ali to ne može, ili ne treba, kakogod, biti izgovor za našu ostrašćenost Где је у његовом одговору конкретно острашћеност? Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Август 9, 2018 Пријави Подели Написано Август 9, 2018 пре 38 минута, Поуке.орг инфо рече https://kossev.info/iguman-sava-o-razgranicenju-maske-su-konacno-pale-srpska-lista-protiv-igumana-i-ksenije-bozovic/ Најгоре у свему је што је о. Сава већ десетак дана под страшним нападима, са свих страна (и српске власти и албанских медија са Косова и Метохије) због својих ставова. Онда када је упозоравао да су ово званични ставови највиших представника наше државе, нападали су га да шири дефетизам. Сад, кад су маске коначно пале и кад се видело да договор ипак постоји и да је све управо онако као што је о. Сава причао, сад га нападају да је, заједно са вл. Теодосијем и Митрополитом Амфилохијем, као Наташа Кандић. Тако се дошло до ситуације да је о. Сава, који је за целовито КиМ у Србији, исто као и жена која се бори да се Србија распарча. Многи ово називају лудилом. Али није, много је горе од тога. Овде апсолутно нема лудила, има искључиво система. А систем је кување жабе све док се није дошло до овог тренутка. Само се надам да жаба још увек није скувана и да су се залетели јер им је понестало времена. Јанко, Lady Godiva, сведок and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lady Godiva Написано Август 9, 2018 Пријави Подели Написано Август 9, 2018 пре 8 минута, RYLAH рече Само се надам да жаба још увек није скувана и да су се залетели јер им је понестало времена. Из твојих уста у Божије уши.. али ја сам песимиста. Вукашин Ковачевић, АлександраВ and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука