Bokisd Написано Август 5, 2018 Пријави Подели Написано Август 5, 2018 Од ове љубави нико веће нема, да ко душу своју положи за пријатеље своје. ( Jov. 15, 13 ) Kada ovo vidim na delu, sav se najezim. Kao sto je onaj decko ( bese Madjar ) dao svoj zivot u borbama na Kosarama, zrtvujuci se, postajuci meta za neprijateljski snajper ( koga je video i nanisanio i skinuo nas snajperista ) da bi se njegovi drugovi saborci spasli od tog neprijateljskog snajpera koji je sejao smrt i strah medju tu' mladu, ali, hrabru i nesavladivu srpsku nejac. Natasenka, Aleksandra_A, Ana B. and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Veliki Marko Написано Август 5, 2018 Пријави Подели Написано Август 5, 2018 пре 4 часа, Нифада рече У овом случају,украсти некоме осмех или украсти некоме срце не би требало да значи исто као и украсти некоме новац нпр. "Украсти"некоме срце значи пажљиво га чувати,унедрити га у својим грудима, а не, ставити у џеп . пре 4 часа, obi-wan рече Istovremeno - to je i najtacnija definicija piraterije... Обоје сте у праву,Нифада за срце а Оби за пиратерију,што не би "украли једно другом срце и користили га као своје" реч је о осећањима а не о трансплатацији Човек планира Бог одлучује Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Август 5, 2018 Пријави Подели Написано Август 5, 2018 "Ljubav je radost, cena ljubavi je zrtva; ljubav je zivot, cena ljubavi je smrt". Vl.Nik.Послато са HUAWEI SCL-L01 користећи Pouke.org мобилну апликацију Natasenka је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
emilija Написано Август 5, 2018 Пријави Подели Написано Август 5, 2018 1 hour ago, Liga Džentlmena рече Film je fenomenalan. Auuh, ljubav prema zeni svog prijatelja prava i cista ljubav... Hmmmm Diskutabilnooo. Pa sta je - tu je, ljubav jeste bila prava i "ociscena" ogromnom zrtvom i uzajamnim postovanjem do samog kraja, bez trunke zloupotrebe i covecnim gestom da je , pred samu smrt, zaprosi da bi sve , na kraju bilo kako savest i Bog propisashe.... jednostavno, prava, vecna i bezuslovna ljubav:) АлександраВ and Дијана. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
emilija Написано Август 5, 2018 Пријави Подели Написано Август 5, 2018 Hocu reci, ni nalik onoj kafanskoj: "Ljepotom me zanijela zena prijatelja moooooooooooog..." Лубеница and Ana B. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Август 5, 2018 Пријави Подели Написано Август 5, 2018 пре 2 часа, emilija рече Meni je ljubav admirala Kolcaka prema zeni njegovog prijatelja najlepsi primer prave, ciste bezuslovne ljubavi kroz davanje i zrtvu...oda ljubavi:) Него шта, а тако уједно покажеш и љубав према пријатељу, јер нема веће љубави него кад заволиш жену свога пријатеља више него што је он сам воли. Па онда те он престигне и више је воли, па онда опет ти, а она се осећа тако вољеном у том љубавном трианглу. Ах та љубав! Ana B. and Flojd је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Август 5, 2018 Пријави Подели Написано Август 5, 2018 Lele, lele, lele. Ana Karenjina itd. Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Август 5, 2018 Пријави Подели Написано Август 5, 2018 Ja bih pomenuo Cara Lazara i Caricu Milocu, Joakima i Anu. Leonida i nejgovu Spartanku. A ovo"otimanje" ne opravdavam... Натан and Smaragdni kamičak је реаговао/ла на ово 2 Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Август 5, 2018 Пријави Подели Написано Август 5, 2018 Читајући коментаре изгледа да се права љубав углавном тражи у љубави између мушкарца и жене,или је можда на том плану најинтригантнија за размену мишљења.Христос је заиста донео у овај свет модел жртвене љубави и показао да је мера жртве за неког,мера љубави.Љубав се показујеи препознаје кроз спремност на жртву исто као што се злато показује у огњу.Границе наше спремности шта можемо да поднесемо због особе коју волимо,јесу границе наше љубави.Постоји љубав и постоји привид љубави.Но,много више имамо лепих речи,цитата,прича,о љубави,него љубави. Aleksandra_A, Natasenka, emilija and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лубеница Написано Август 6, 2018 Пријави Подели Написано Август 6, 2018 Царица Александра Фјодоровна , по мом мишљењу, најлепше описује праву љубав. http://xn--80aaaahbp6awwhfaeihkk0i.xn--c1avg.xn--90a3ac/pravoslavna-porodica/duh-osnove-porodice/434-o-braku-i-porodicnom-zivotu Aleksandra_A, Petar-M and Natasenka је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Август 6, 2018 Пријави Подели Написано Август 6, 2018 пре 16 часа, ИгорМ рече Моја вечита инспирација... “Ако језике човјечије и анђеоске говорим, а љубави немам, онда сам као звоно које јечи, или кимвал који звечи. И ако имам дар пророштва и знам све тајне и све знање, и ако имам сву вјеру да и горе премјештам, а љубави немам, ништа сам. И ако раздам све имање своје, и ако предам тијело своје да се сажеже, а љубави немам, ништа ми не користи. Љубав дуго трпи, благотворна је, љубав не завиди, љубав се не горди, не надима се, Не чини што не пристоји, не тражи своје, не раздражује се, не мисли о злу, Не радује се неправди, а радује се истини, Све сноси, све вјерује, свему се нада, све трпи. Љубав никад не престаје, док ће пророштва нестати, језици ће замукнути, знање ће престати. Јер дјелимично знамо, и дјелимично пророкујемо; А када дође савршено, онда ће престати што је дјелимично. Кад бијах дијете, као дијете говорах, као дијете мишљах, као дијете размишљах; а када сам постао човјек, одбацио сам што је дјетињско. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат. А сад остаје вјера, нада, љубав, ово троје; али од њих највећа је љубав.“ Sa ovom se slažem 100%, ali ovo treba i razumjeti. Treba znati značenje ovih riječi, ali ne na taj način da ti neko rastumači pa ono "ok, sad znam šta je ljubav", jok to, treba ih osjetiti, proživjeti Čudna je ta ljubav ИгорМ је реаговао/ла на ово 1 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Август 6, 2018 Пријави Подели Написано Август 6, 2018 Љубав у устима човека је патетика. Љубав у устима Бога је Реч кроз коју све постоји. Само обожени човек може спознати и разумети љубав. Остали се диве фрагментима исте које понекад ухвате и узалуд покушавају да их склопе у целовиту и смислену слику... Дијана., Лубеница, ИгорМ and 2 осталих је реаговао/ла на ово 2 3 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Август 6, 2018 Пријави Подели Написано Август 6, 2018 пре 12 часа, emilija рече Pa sta je - tu je, ljubav jeste bila prava i "ociscena" ogromnom zrtvom i uzajamnim postovanjem do samog kraja, bez trunke zloupotrebe i covecnim gestom da je , pred samu smrt, zaprosi da bi sve , na kraju bilo kako savest i Bog propisashe.... jednostavno, prava, vecna i bezuslovna ljubav:) Predlazem ti da pogledas On je zmaj 2015. Isto ruski film. Ali predlazem da ne gledas film kao jednu lepu bajku vec da filozovski pridjes likovima i radnji. Pa posle podeli misljenje. Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Август 6, 2018 Пријави Подели Написано Август 6, 2018 пре 12 часа, emilija рече Pa sta je - tu je, ljubav jeste bila prava i "ociscena" ogromnom zrtvom i uzajamnim postovanjem do samog kraja, bez trunke zloupotrebe i covecnim gestom da je , pred samu smrt, zaprosi da bi sve , na kraju bilo kako savest i Bog propisashe.... jednostavno, prava, vecna i bezuslovna ljubav:) Vječiti motiv, zasnovan na vječitom iskustvu. https://www.youtube.com/watch?v=oq91qZRu0n4 Sve dok se nedozvoljenoj žudnji ne udovoljava, osjećanja su dozvoljena i samo dopuštaju uzrastanje kroz nesebičnost i stradanje. Flojd је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Август 6, 2018 Пријави Подели Написано Август 6, 2018 пре 3 минута, Дијана. рече Sve dok se nedozvoljenoj žudnji Hm, sta bi se ovde podrazumeva? Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука