Vladan :::. Написано Јул 12, 2018 Пријави Подели Написано Јул 12, 2018 пре 35 минута, Васијан рече а одлазио је у Манастир Григоријат и Скит Св. Андреја у Кареји (код Старца Георгија Капсаниса и Старца Јефрема) Паде ми на памет да је то грехота стварно.... неко би искукао прилику са то обиђе и доживи а он је то све бацио.... Дај Боже да се тога сети и да му се раздрма та његова слагалица у глави. Благовесник, Васијан and obi-wan је реаговао/ла на ово 1 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јул 12, 2018 Пријави Подели Написано Јул 12, 2018 пре 2 минута, Vladan ::: рече А па извини за моју непрецизност: ти си га само терминолошки одредио а ја сам то скратио на форму која се римује Никодим је измислио или неко од потписника линкованог текста. пре 3 минута, Vladan ::: рече Ето, признајем, на жалост нисам га се појединачно сетио.... Али може ваљда да се подразумева у некој од прозби? "за сједињење свих..." - о ироније, куд баш да се задеси том прозбом да га помињемо Благовесник је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Јул 12, 2018 Пријави Подели Написано Јул 12, 2018 пре 4 минута, Ведран* рече Никодим је измислио или неко од потписника линкованог текста. Ју види стварно... тек сада погледах линк ...извини. Али моје је краће а и римује се... Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јул 12, 2018 Пријави Подели Написано Јул 12, 2018 читај и ову тему поменуо сам овај захтев и шизмо-гизмо Vladan :::. је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Васијан Написано Јул 12, 2018 Пријави Подели Написано Јул 12, 2018 пре 34 минута, Ведран* рече Не бих да ово претворимо у црквене аброве, али ја сам чуо да је он раније био "екумениста", а сад је као "антиекумениста". Слажем се. Мада, размишљао сам о овоме што кажеш и некако сам дошао до закључка да не треба крити те приче везане за њега баш због раскола који прави, да би широј јавности било јасније да је у питању духовно нездрава личност са озбиљним духовним проблемима. Искрено, мени је из њега зрачио језив дух и у оно време док је био у Митрополији и док је важио за иоле нормалног. пре 37 минута, Ведран* рече Међутим, из његовог писања ми је одавно јасно да он има духовних проблема. То само по себи није најстрашнија ствар, свакоме нешто фали. Проблем је што је он штетио Цркви, и не само себи, повлачећи за собом у духовну провалију мноштво народа. И што су му дате повољне околности не да реши свој проблем него да се он погорша до ове мере до које је сад дошао. Управо то. пре 29 минута, Ведран* рече Не дај ти Боже да знаш. Ја мислим да се не деси ништа, у смислу неког преокрета, бар се чини да је тако у његовом случају. Него просто узрасте семе и донесе свој плод. Што је посејано и похрањено у уму и срцу је сад узрасло и донело горак плод, као што се из семена дало и видети. Ја се молим Богу да се Никодим сад уплаши самог себе и да се тргне и направи заокрет уназад. Велику би благодат стекао и нашао мир. Баш тако. "Tamo daleko" and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 https://m.youtube.com/watch?v=nsB5P4VsUdA Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Јул 12, 2018 Пријави Подели Написано Јул 12, 2018 грешка, дупла порука Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јул 13, 2018 Пријави Подели Написано Јул 13, 2018 Док чекамо да се Епископ званично огласи, шта мислите да ће бити следећи корак? Забрана свештенослужења и позив на покајање? Црквени суд? Никодим је већ најавио да одлуке неће поштовати. Шта онда? Присилно исељење из манастира? "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јул 13, 2018 Пријави Подели Написано Јул 13, 2018 пре 17 минута, Ведран* рече Док чекамо да се Епископ званично огласи, шта мислите да ће бити следећи корак? Забрана свештенослужења и позив на покајање? Црквени суд? Никодим је већ најавио да одлуке неће поштовати. Шта онда? Присилно исељење из манастира? Isto sto i sa bivsim sestrama iz Stjenika. Da pokupi stvari i krene na put. Ведран* је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јул 13, 2018 Пријави Подели Написано Јул 13, 2018 Мислиш да неће бити проблема да оде својим путем? "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јул 13, 2018 Пријави Подели Написано Јул 13, 2018 пре 1 минут, Ведран* рече Мислиш да неће бити проблема да оде својим путем? vec sam negde pomenuo da je on tezak covek i da nece moci da zavede mnogo naroda. Gde ce odatle to niko nezna od ljudi. Ведран* and Васијан је реаговао/ла на ово 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јул 13, 2018 Пријави Подели Написано Јул 13, 2018 Bas sam malopre gledao sajt Valjevsk eparhije i nema nista! Ведран* је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јул 13, 2018 Пријави Подели Написано Јул 13, 2018 пре 2 минута, Trifke рече Bas sam malopre gledao sajt Valjevsk eparhije i nema nista! Тамо ретко кад има нешто. Мислим да се не ажурира редовно. Тако да ако се ослањамо на сајт реакције чак и може да буде, а да за њу мало ко зна. Trifke је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Васијан Написано Јул 13, 2018 Пријави Подели Написано Јул 13, 2018 пре 4 часа, Ведран* рече Док чекамо да се Епископ званично огласи, шта мислите да ће бити следећи корак? Забрана свештенослужења и позив на покајање? Црквени суд? Никодим је већ најавио да одлуке неће поштовати. Шта онда? Присилно исељење из манастира? Забрана свештенослужења је управо то - позив на покајање. Временом иде и црквени суд. Наравно, Никодимос ће све то игнорисати, као што је рекао, и то ће уследити његово рашчињење, које ће касније резултовати екскомуникацијом из Цркве. Њега би једино могло спасити да оде у неку другу Помесну Цркву и да га тамо прими неки Епископ не обазирући се на одлуке Ваљевског Епископа. Вероватно ће сам отићи из Манастира. Толико је свестан, ваљда, да ту нема шта више тражити. https://m.youtube.com/watch?v=nsB5P4VsUdA Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Васијан Написано Јул 13, 2018 Пријави Подели Написано Јул 13, 2018 пре 4 часа, Trifke рече vec sam negde pomenuo da je on tezak covek i da nece moci da zavede mnogo naroda. Gde ce odatle to niko nezna od ljudi. То је, заиста, срећа у несрећи. Харизма му је у минусу. Уопште није популаран, ма колико се трудио да привуче пажњу. Људи који су склони његовим ставовима се, буквално, присиљавају да га следе и поштују. Trifke and Вилер Текс је реаговао/ла на ово 2 https://m.youtube.com/watch?v=nsB5P4VsUdA Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владимир Вуксановић Написано Јул 13, 2018 Пријави Подели Написано Јул 13, 2018 Što ste tako grubi prema čoveku? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука