Jump to content

Спирала да или не?

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 8 часа, Isusovo magare рече

Otkud ti ta informacija??!

ama zaebàvam, pusti ti ove zene i njihovu filozofiju, to sve treba povezati za radijator, mnogo pametuju, a rezultata nemaju, pola njih ne zna kosulju ispeglati, rucak spremiti, a kao bile bi zene i majke

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Liga Džentlmena рече

ali to ne znaci da moram da bezim od alternativnog prosirianja znanja i duhovnog napretka, i kroz nake druge metode.

Шта је алтернатива, које методе? Мсм тема је и онако у офф-у од белог лукца. :D

• Радостан 1
Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Lady Godiva рече

Шта је алтернатива, које методе? Мсм тема је и онако у офф-у од белог лукца. :D

Kugle, pasulj, srebro, lukac, olovo, gen fufna, gladi glojzna, cincilator, permutator, preparator, interturborator... i ostale nju age novotarije. :skidamkapu:

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Lady Godiva рече

Ма да, увек је цинцилатор у питању..

Da se vratimo na temu. Zeni treba pomoc, a mi teramo segu...

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Liga Džentlmena рече

Da se vratimo na temu. Zeni treba pomoc, a mi teramo segu...

Mislim da je ipak Plejstejšn 4 zahvalniji, barem izbora igara glede.

• Хахаха 1
Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Милан Ракић рече

Mislim da je ipak Plejstejšn 4 zahvalniji, barem izbora igara glede.

xbox. Nezamenljiv a i pirati mogu da rade na njemu, samo treba malo cipovanja.... :ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

Ала раширисмо тему или што би рекли млади спамовасмо је.

Прво, не треба помоћ само мени, треба многим женама на ову тему.

Друго није лако бити човек уопште у овом друштву. Идеално би било да сви можемо да имамо деце колико желимо. Моји родитељи су изродили нас три. Али су били уљуљкани у самоуправљање. Радили су у добрим фирмама у струци, у то време. Пре 37 година зидали су огромну кућу и истовремено нас три одвели на море новим кецом. Може ли неки поштен човек то данас да изведе? Ја знам многе, а ако се овакав макроекономски тренд настави то и мене чека, који не могу да пошаљу децу ни на рекреативну наставу. Е, сад ја сам имала прилике да се забављам с неким имућним младићима, али сам их одбила. Чак и у бабадевојачким годинама нисам желела да се одрекнем љубави, страсти, дивљења и поштовања. Сада на материјални аспект немам права да се жалим!

Што се лекара тиче...Када ми је дете напунило 40 дана гинеколог, који води рачуна о мени је рекао да пилуле не смем никако. Да је идеално решење спирала кад се материца врати у пређашње стање, а до тада кондом и да смем да се вратим брачним привилегијама. Не волим синтагму брачне дужности. И други лекари су рекли спирала никако пилуле. Једна др ми је рекла да није тачно то што сам прочитала на нету да спирала убија зигот, већ да отпушта неке хормоне, који спречавају зачеће. Али коме веровати? Лекарима, који брину о мени и који ме воле од којих је једна моја рођена сестра или народу из Цркве? И да искључиво Мирена или Левосерт. Генерика је иста, само су различити произвођачи, па самим тим и цена.

Е, сад јутрос сам хтела да питам свог пароха, који ми је духовник, али није био ту. Служио у болници. А глупо ми је да га о овоме питам телефоном или путам Вибера. Тако да морам да се видим с њим. Иначе, често га зовем телефоном или му пишем на Вибер. И он је реалан, разуман, учен теолог и син свештеника, али то није битно, важно је да је добар човек. Кад сам почела да се забављам са својим мужем, ја сам га позвала и питала смем ли да се причешћујем. Он је рекао:"Смеш. Што не смеш?". Кад ми је дијагностикована трудноћа ја сам га одмах позвала, а он је рекао да не постим, јер је моја трудноћа високоризична, али да се обавезно причешћујем. Интересантно, неке жене су због тога осудиле и њега и мене.

А што се односа Цркве према медицини тиче рећи ћу само једно. Покојни епископ Данило Крстић је писао мати Макарији(то пише у њеној књизи о њему):"Опседај, кћери моја, лекаре. Кроз њих Господ лечи".

И да немам ја пробелем у браке због контрацепције, већ сам помислила у једном тренутку да немам алтернативу. Не желим да се одрекнем више него дивног мужа. Али не желим да се одрекнем ни Христа.

"Што се човек присније сједињује с Господом бива мудрији, а самим тим и срећнији."

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Izida рече

Ала раширисмо тему или што би рекли млади спамовасмо је.

Извини за спам. :blush:

Ако ти ишта значи, ја бих послушала савет лекара да сам на твом месту.

Подели на овим сајтовима

Нема потребе да се извињаваш. Мало сам се шалила.

Хајдемо мало на кафу у Ћаскање. 

"Што се човек присније сједињује с Господом бива мудрији, а самим тим и срећнији."

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, Izida рече

Једна др ми је рекла да није тачно то што сам прочитала на нету да спирала убија зигот, већ да отпушта неке хормоне, који спречавају зачеће. Али коме веровати?

Lekarima naravno. Teolozi se bave teologijom, lekari medicinom. Ako ti više njih zabranilo pilulu, preporučili spiralu-slušaj ih.

Što ideš u tolike detalje sa sveštenikom? Da li treba baš toliko detaljisati popovima? 

Подели на овим сајтовима

Не знам. Имам благослов да се причешћујем сваке недеље и празника. Али некако мислим да за неке битне ствари треба да питам. Порасла сам у Цркви и навикла сам да за доста тога питам попа. Некако мислим да ми поп не служи само да ми свети водицу.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...