Jump to content

Спирала да или не?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Је ли нека од вас икада носила спиралу? Колико је она здрава? Да ли је баш огроман грех ако је угради жена, која има тешку здравствену и још тежу финансијску ситуацију? Та жена иначе због лекова, које пије не сме да пије пилуле. Презервативи нису баш најјефтинија контрацепција. Алтернатива јој је развод. И да први пут је остала трудна у неплодним данима. Истина жељено и планирано у договору са више професора медицинског факултета.

"Што се човек присније сједињује с Господом бива мудрији, а самим тим и срећнији."

Подели на овим сајтовима

On 4. 7. 2018. at 17:12, Izida рече

Је ли нека од вас икада носила спиралу? Колико је она здрава? Да ли је баш огроман грех ако је угради жена, која има тешку здравствену и још тежу финансијску ситуацију? Та жена иначе због лекова, које пије не сме да пије пилуле. Презервативи нису баш најјефтинија контрацепција. Алтернатива јој је развод. И да први пут је остала трудна у неплодним данима. Истина жељено и планирано у договору са више професора медицинског факултета.

Expand  

Нисам више у току али неки помињу спиралу као абортивно средство а неки кажу да то није. Нека се тачно распита шта планира да користи и нека се посаветује са својим свештеником.

И није коректно од стране њеног мужа да сав акценат на контрацепцији буде на њој. Нека смањи, рецимо, цигарете, кладионицу, пиво или шта већ и нека купи кондоме. Ако ће баш да се разведе јер нема пара за кондоме онда нека их пере после употребе као што су некада радили студенти... joooj

Подели на овим сајтовима

Нисам све написала. Ја сматрам, не њен муж, да је развод једна од опција контрацепције.. А иначе га много воли. Њен муж и није баш за спиралу, плаши се да јој не пробуши материцу. А она сматра да су кондоми скупи. Пошто се плаше оних нискобуџетних, користе само Дурекс. 

"Што се човек присније сједињује с Господом бива мудрији, а самим тим и срећнији."

Подели на овим сајтовима

On 4. 7. 2018. at 20:22, Izida рече

Нисам све написала.

Expand  

:) 

Ја сматрам, не њен муж, да је развод једна од опција контрацепције..

Expand  

:) 

А она сматра да су кондоми скупи. Пошто се плаше оних нискобуџетних, користе само Дурекс. 

Expand  

Па развод је још скупљи... А средњебуџетни? ;) 

Подели на овим сајтовима

Spirala ubija zigot (oplodjeno jajasce) tako sto mu ne dopusta da se ugnezdi u matericu. Kao i pilula 'dan posle', nije kontracepcija u pravom smislu. Naravno da je greh. St aje problem za kontraceptivne pilule, hormonske? On je u pravu sto ne zeli da ona to koristi. Razvod i nije bas sredstvo kontracepcije... to je krah i poraz. Narocito ako se vole. jedno iskljucuje drugo. Bice ranjeni, i posle naci nove partnere i opet isti problem, a steta je ucinjena. Narocito djetetu.

Подели на овим сајтовима

Ја сматрам, не њен муж, да је развод једна од опција контрацепције.

Expand  

реци да се шалиш

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Нисам све написала. Ја сматрам, не њен муж, да је развод једна од опција контрацепције.. А иначе га много воли. Њен муж и није баш за спиралу, плаши се да јој не пробуши материцу. А она сматра да су кондоми скупи. Пошто се плаше оних нискобуџетних, користе само Дурекс. 

Expand  

nisi ti bas sva svoja, treba i manje da guras nos u tudje stvari, sta ti imas da smatras o tudjem krevetu, pa jos da povedes i na poukama razglabanje o tome

Подели на овим сајтовима

Кордуне, а је ли ти можда пало на ум да заправо питам због себе? Можда ме срамота да то напишем, а знам да овде на Поукама доста тога може да се научи. Барем сам некада овде научила доста тога. 

Наравно да се за развод мало шалим, али ми јесте пало на ум да је контрацепција мањи грех и од развода, а нарочито од абортуса. Мени лично је абортус најстрашнији. А још ми је крајем прошлог века један свештеник рекао да водим рачуна о контрацепцији јер је абортус исто што и убиство. А страшно ми је и родити дете, ако родитељи не могу да му купе храну и пелене.

Подели на овим сајтовима

Је ли нека од вас икада носила спиралу? Колико је она здрава?

Expand  

O ovome je najbolje porazgovarati sa ginekologom. Cini se da je jedan od efikasnijih vidova kontracepcije. 

Да ли је баш огроман грех ако је угради жена, која има тешку здравствену и још тежу финансијску ситуацију?

Expand  

Ne mislim da postoj takva gradacija grehova, ali svakako treba poci od licnog iskustva, tj. od toga da li smatra da bi Gospod zamerio, ili bi  razumeo coveka koji je u problemu i koji se lomi oko toga sta da radi.

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

On 5. 7. 2018. at 10:44, Џуманџи рече

O ovome je najbolje porazgovarati sa ginekologom. Cini se da je jedan od efikasnijih vidova kontracepcije. 

Ne mislim da postoj takva gradacija grehova, ali svakako treba poci od licnog iskustva, tj. od toga da li smatra da bi Gospod zamerio, ili bi  razumeo coveka koji je u problemu i koji se lomi oko toga sta da radi.

Expand  

najbolje je imati cvrstu vjeru u boga, nece tebi bog dati da propadnes ako se uzdas u njega, niko od boga nije bogatiji, onaj ko iskreno vjeruje taj se nicega ne boji i tacka

Подели на овим сајтовима

Пошто се плаше оних нискобуџетних, користе само Дурекс.

Expand  

Искрено, мислим да је најразумније решење користити јефтиније брендове, који свакако морају да имају сва потребна одобрења и стандарде квалитета да би се продавали у апотекама. Мислим да сваки презерватив који се купи у неоштећеном паковању пружа практично исту заштиту... 

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Ја хвала Богу имам нове улоге због којих немам времена да се коректно распишем као некада. А нажалост нисам довољно паметна и писмена да своје мисли изразим кратким, јасним и прецизним формулацијама. Нисам се добро изразила.

Занима ме је ли спирала здрава? Је ли грех? Сме ли жена, која је носи да се причешћује? И шта ће да ради жена, која нема избора? 

Погрешила сам што сам поставила ову тему. Кајем се због тога и извињавам се свима. А поставила сам је овде зато што знам да овде има доста дивних и реалних људи. Зато што има доста свештеника и учених теолога. Зато што је некада, а надам се и још увек овде писао теолог, који је дипломирао у року са просеком 9,66 као најбољи у генерацији. И који је сјајан човек. 

ПС. Постоје жене и девојке, које имају толико обилна и болна крварења да им лекари као једино решење саветују спиралу. Постоје младе девојке, које чак и нису сексуално активне, а имају полицистичне јајнике и инсулинску резистенцију па морају да пију оралне контрацептиве да би им се регулисао хормонски статус и ублажиле муке. Живот није ни црн, ни бео, а нажалост ни ружичаст.

Подели на овим сајтовима

On 5. 7. 2018. at 19:42, Izida рече

Занима ме је ли спирала здрава?

Expand  

То видиш са својим генекологом и уопште око спирала и за твоју конкретну ситуацију.

Је ли грех?

Expand  

Јесте ако та спирала коју би користила поред тога што спречава зачеће има и абортивно дејство као што је рекла @Дијана. тј. да онемогућава да се већ оплођена јајна ћелија веже за зид материце.

Сме ли жена, која је носи да се причешћује? И шта ће да ради жена, која нема избора? 

Expand  

Ја бих се прво детаљно посаветовао са гинекологом, затим свештеником у којем имам поверење да ће заиста да ме разуме и помогне а не да ми суди по неким својим правилима и на крају, са свим информацијама, са мужем. А можда би било добро да муж учествује и у сва три саветовања.

ПС. Постоје жене и девојке, које имају толико обилна и болна крварења да им лекари као једино решење саветују спиралу. Постоје младе девојке, које чак и нису сексуално активне, а имају полицистичне јајнике и инсулинску резистенцију па морају да пију оралне контрацептиве да би им се регулисао хормонски статус и ублажиле муке. Живот није ни црн, ни бео, а нажалост ни ружичаст.

Expand  

Зато прво лекар па свештеник да би свештеник знао шта се све дешава и које су све компликације укључене...

Погрешила сам што сам поставила ову тему. Кајем се због тога и извињавам се свима. А поставила сам је овде зато што знам да овде има доста дивних и реалних људи.

Expand  

Жао ми је што се тако осећаш али се ипак надам да ће се наћи најбоље могуће решење за ту ситуацију.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...