Jump to content

Препоручена порука

пре 3 часа, Anastasija_ рече

Tražim spas od ovog besmisla i prolaznosti, rešenje za egzistencijalnu krizu, a ne Hrista kao ličnost. Ne poznajem ga, ne vidim ga kao spasioca, nego kao sudiju.

Ali u tome je baš tvoj spas,odnos sa Hristom kao ličnošću a taj odnos se može uspostaviti sa svakim čovekom.Napoji nekog čoveka koji je žedan,odeni neodevenog,nahrani gladnog i eto prepoznavanja Hrista kao ličnosti.:)

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 15 часа, Lady Godiva рече

Одеш код нумеролога. Он ти види све свесне и несвесне грехе из овог и претходна три живота.

Iz odgovora u odgovor sve si gora.:smeh1:

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Драгана Милошевић рече

@timjančica 

Требала си да јој ставиш онај женски и збуниш тотално.

Имајте на уму да је реч о младој особи која се налази на раскршћу.:skidamkapu:

Ма не, наравно..

Али ево још нешто што је корисно за нас жене, апп на гугл-продавници, мој календар, са тим се много лакше рикта причешће..

Петровић Станислава

„А ово је вјечни живот да познају Тебе јединога истинитог Бога кога си послао Исуса Христа“ Јн. (17, 3)

Бог створи прво Адама и Еву, а послије Стеву. 

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Anastasija_ рече

Nema mi spasa. Ne znam da li mi je gore da uspem sve ovo da ispunim i da idem okolo kao neka svetica sa dignutim nosem, ili da dignem ruke. Kad pogledam, skoro svi moji razgovori spadaju u prazne i besmislene, uz smejanje i kikotanje, ali sam ih svejedno nekada volela.

Па добро си кренула, то што си болдовала, још само препиши на екстра папир и мало личног додај,

као нпр. кајем се што нисам говорила, па онда са.. братом, Алисом колегицом..итд.

или кајем се због гледања блудних фотографија.

Још је битно мисли ако те изнемиравају да конкретиније напишеш:

нпр. кајем се што сам очајавала и размишљала о томе како је овај свијет бесмислен и ништаван

или кајем се што сам завидјела комшиници на њеном успјеху у ____________

и тако попуниш листу и кренеш полако са исповијешћу.

Добро је да купиш неки тефтерчић који може лако да стане у ташну или џеп од јакне са мало дебљим корицама, може спирални или нешто слично и онда то користиш само за те сврхе..

ето једна идеја..

Петровић Станислава

„А ово је вјечни живот да познају Тебе јединога истинитог Бога кога си послао Исуса Христа“ Јн. (17, 3)

Бог створи прво Адама и Еву, а послије Стеву. 

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Anastasija_ рече

Nema mi spasa. Ne znam da li mi je gore da uspem sve ovo da ispunim i da idem okolo kao neka svetica sa dignutim nosem, ili da dignem ruke. Kad pogledam, skoro svi moji razgovori spadaju u prazne i besmislene, uz smejanje i kikotanje, ali sam ih svejedno nekada volela.

Mogu samo da molim Boga da me zgazi već jednom, jer ovo i pored najbolje namere neću postići. Ili da me skameni kao onu Zoju, da ne činim grehe. Bilo bi lepo u ležećem položaju.

Pazi, mozes ti i da se ne smejes i ne kikoces al vodi racuna da to ne znaci da si svetitelj nego da si tesko bolesna od depresije. 

Batali saveta po internetu, zivi zivot. Cini sto je do tebe. Ti si mlada, treba da se igras sa drugarima, da se druzis, ucis, stices nova iskustva, nova znanja, da upoznajes i vidis svasta nesto novo. Kakvo crno nekikotanje aman dete! To je recept za samoubistvo ne za svetiteljstvo. 

To ne znaci da ces ici okolo radeci sta ti padne na pamet. Imas deset Bozijih zapovesti, ne ubi, ne ukradi, ne cini preljube... Imas molitvu, Oce nas, imas nedeljom i praznikom Liturgiju, idi pricesti se. Ispovedi se kada za to osetis potrebu ne za grehe tipa jaoj popila sam kafu kad mu vreme nije. I zivi sto radosnije mozes. Trudi se da pomognes svakom ako mozes pri tom ne urusavajuci sopstveno zdravlje, postuj i pomazi roditelje, pomazi prijateljima koliko je do tebe, ako se i posvadjate ne moras uvek ostajati zadrta u ljutnji i zivi. Raduj se, stvori nesto lepo svojim rukama. 

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

Ostavite devojku na miru kakvi bre podsetnici za ispovest sa detaljnim mracenjem osobi od 18 god u vrlo mogucoj depresivnoj epizodi, jel ste se napili metanske vode il nacisto ostali bez pameti. 

Dete treba da vidi bela dana, da ode na izlet negde u prirpdu s prijateljima, na kafu s drugaricama, u bioskop il pozoriste. Dajte joj savet sta da radi sad za letnji raspust aman batalite se gluposti nihe ona velikoshimnica prepodobna mati nego mlada devojka. 

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

пре 17 часа, Anastasija_ рече

Šta da radim ako osećam da mi savest nije čista, a ne mogu da se setim svega što sam zgrešila? Pri tome ne mislim samo na konkretna i krupna zlodela koja pamtim, nego na mržnju koju sam osećala nekada u prošlosti, kada nisam oprostila nego zaboravila potpuno na tu osobu.

Mislim i na ogovaranja i laganja za koja u tom trenutku nisam ni pomislila da su nešto loše, kada sam bila "blaženo" nesvesna da grešim.

Draga Anastasija, 

Danas proslavljamo Svetog Avu Justina Celijskog, koji je izmedju ostalog, imao i dar suza, pokajanja I preobrazenja. Pomoli se njemu kao ocinskom posredniku da Ti podari vrline neophodne za zadobijanje Bozije blagodati, koja ce te usmeriti ka zajednici sa Hristom, a u Kome ces naci svako ispunjenje.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, "Tamo daleko" рече

Draga Anastasija, 

Danas proslavljamo Svetog Avu Justina Celijskog, koji je izmedju ostalog, imao i dar suza, pokajanja I preobrazenja. Pomoli se njemu kao ocinskom posredniku da Ti podari vrline neophodne za zadobijanje Bozije blagodati, koja ce te usmeriti ka zajednici sa Hristom, a u Kome ces naci svako ispunjenje.

Misliš , klin se klinom izbija.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Јелена011 рече

Ostavite devojku na miru kakvi bre podsetnici za ispovest sa detaljnim mracenjem osobi od 18 god u vrlo mogucoj depresivnoj epizodi, jel ste se napili metanske vode il nacisto ostali bez pameti. 

Dete treba da vidi bela dana, da ode na izlet negde u prirpdu s prijateljima, na kafu s drugaricama, u bioskop il pozoriste. Dajte joj savet sta da radi sad za letnji raspust aman batalite se gluposti nihe ona velikoshimnica prepodobna mati nego mlada devojka. 

Лепо им говорим да је не увлаче у тешке дуовне разговоре.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

И ја се слажем са @Драгана Милошевић и @Јелена011 да треба да спусти лопту и опусти се и живи неки свој позитиван тинејџерски живот.

Али је деци од 18. година то тешко доказати када се ухвате за нешто и хоће све одмах и сада до даске...

Подели на овим сајтовима

Škola. Šta bih dala da se vratim u ckolu.

Послато са E6653 користећи Pouke.org мобилну апликацију

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, timjančica рече

Па добро си кренула, то што си болдовала, још само препиши на екстра папир и мало личног додај,

као нпр. кајем се што нисам говорила, па онда са.. братом, Алисом колегицом..итд.

или кајем се због гледања блудних фотографија.

Још је битно мисли ако те изнемиравају да конкретиније напишеш: 

нпр. кајем се што сам очајавала и размишљала о томе како је овај свијет бесмислен и ништаван

или кајем се што сам завидјела комшиници на њеном успјеху у ____________

и тако попуниш листу и кренеш полако са исповијешћу.

Добро је да купиш неки тефтерчић који може лако да стане у ташну или џеп од јакне са мало дебљим корицама, може спирални или нешто слично и онда то користиш само за те сврхе.. 

ето једна идеја.. 

Moraću da probam. Ništa gore od savesti koja muči, a ne zna se zašto.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...