Jump to content

Koliko veliku platu bi trebalo da imaju "žene koje ne rade ništa"

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 1 минут, Ronald рече

Ali kako je obezvredjena kada vecina zena rodi i zna kroz sta prolazi dok podize dijete. Na nasim prostorima vecina zena to razumije i dobar dio muskaraca tako da ne mislim da je to uopste nekakvo vecinsko misljenje. Osim ako i zene same nisu pocele da obevrijedjuju ove koje ne rade.

Itekako je obezvređeno i uvreženo mišljenje da ako žena ne donosi pare-ne radi ništa...dosađuje se, uvalila se njemu na grbaču, jadna nema svoj dinar...itd itd itd...

Ovo poslednje tek je hit i vrlo često.

Подели на овим сајтовима

Звучи шашаво, али оваквим ставовима растерујемо младенце.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Драгана Милошевић рече

Звучи шашаво, али оваквим ставовима растерујемо младенце.

Okupiće ih @Zayron :D

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Natasa. рече

Itekako je obezvređeno i uvreženo mišljenje da ako žena ne donosi pare-ne radi ništa...dosađuje se, uvalila se njemu na grbaču, jadna nema svoj dinar...itd itd itd...

Ovo poslednje tek je hit i vrlo često.

Ok, ali onda te zene koje su rodile i vaspitaju djecu i pored toga rade posao za platu ne vrednuju same sebe i njohov trud oko podizanja djece kroz pljuvanje ovih koje nemaju konkretan posao. Omalovazavajuci druge zene, omalovazavaju i sebe.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Natasa. рече

Okupiće ih @Zayron :D

А што га подсети?12:smeha:

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Ronald рече

Ok, ali onda te zene koje su rodile i vaspitaju djecu i pored toga rade posao za platu ne vrednuju same sebe i njohov trud oko podizanja djece kroz pljuvanje ovih koje nemaju konkretan posao. Omalovazavajuci druge zene, omalovazavaju i sebe.

Tako je, ali mislim da to ne shvataju.

Подели на овим сајтовима

пре 16 часа, *SHONE* рече

Знам да је некада било тако. Када се породила?

Сада јој клинац у 3 разреду...:D

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 17 часа, Natasa. рече

Može...do otprilike + - 45te. 

Ма може и до 50...додуше ретко, али није немогуће.

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Сања Т. рече

Tako je, ali mislim da to ne shvataju.

Sanja svjestan sam ja mnogih stvari vezano za to, medjutim autor/ka ne treba brojeve da ubacuje u racunicu vec da napadne ustaljene predrasude. I meni je smijesno kada cujem neke zene koje su imale laganu trudnocu kako za druge kazu da pretjeruju i foliraju se, isto kad za druge kazu da pretjeruju i dramatizuju u PMS-u. Ja ih cesto ispravim i kazem da ne osudjuju druge na osnovu svog iskustva jer je svako iskustvo drugacije. Medjutim ja imam iskustva sa jednom drugom vrstom cudjenja ili zgrazavanja kod nas. Posto vec cetiri godine imam najtezi oblik gerda/ lrpd-a, pracen ibs-om, sluznicom zeluca koja je prepreosjetljiva, gallston itd., moja kilaza je opala za 20 i vise kg, zivotne navike vise ne mogu biti iste, kolicina hrane se drasticno smanjila, jos kad na to dodas da sam prirodno blijed zamisli kakva sam sva pitanja cuo od ljudi koji me znaju. Ovako otprilike, jesi bolestan jedno milijardu puta, jesi anoreksican, jesi li tesko bolestan( misle da nije kancer), da nemas HiV( pita jedan covjek jer se druzim sa dosta djevojaka:D),zatim neuhranjen si i nisi rumen u licu, propao si skroz.. Sta ja uradim tada, jos se vise sprdam na svoj racun jer ne vrijedi ljudima objasnjavati kad ne razumiju nista. Par puta sam pokusao, vidio da ne razumiju( ne mogu bez trunke znanja bilo koju bolest razumjeti i bez citanja ili slusanja iskustava drugih) ili ne cuju odgovor i okrenuo se smijehu i zezanju. 

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Ronald рече

Sanja svjestan sam ja mnogih stvari vezano za to, medjutim autor/ka ne treba brojeve da ubacuje u racunicu vec da napadne ustaljene predrasude. I meni je smijesno kada cujem neke zene koje su imale laganu trudnocu kako za druge kazu da pretjeruju i foliraju se, isto kad za druge kazu da pretjeruju i dramatizuju u PMS-u. Ja ih cesto ispravim i kazem da ne osudjuju druge na osnovu svog iskustva jer je svako iskustvo drugacije. Medjutim ja imam iskustva sa jednom drugom vrstom cudjenja ili zgrazavanja kod nas. Posto vec cetiri godine imam najtezi oblik gerda/ lrpd-a, pracen ibs-om, sluznicom zeluca koja je prepreosjetljiva, gallston itd., moja kilaza je opala za 20 i vise kg, zivotne navike vise ne mogu biti iste, kolicina hrane se drasticno smanjila, jos kad na to dodas da sam prirodno blijed zamisli kakva sam sva pitanja cuo od ljudi koji me znaju. Ovako otprilike, jesi bolestan jedno milijardu puta, jesi anoreksican, jesi li tesko bolestan( misle da nije kancer), da nemas HiV( pita jedan covjek jer se druzim sa dosta djevojaka:D),zatim neuhranjen si i nisi rumen u licu, propao si skroz.. Sta ja uradim tada, jos se vise sprdam na svoj racun jer ne vrijedi ljudima objasnjavati kad ne razumiju nista. Par puta sam pokusao, vidio da ne razumiju( ne mogu bez trunke znanja bilo koju bolest razumjeti i bez citanja ili slusanja iskustava drugih) ili ne cuju odgovor i okrenuo se smijehu i zezanju. 

A da li bi bilo pogrešno da neko napiše članak u kome navodi simptome stanja koje imaš i upozna ljude sa tom mogućnošću, da neko ko je naglo smršao u njihovoj okolini možda ima višestruke probavne probleme? Da li bi bilo oplakivanje? Meni ne bi.

Imam drugaricu koja pristojno i toplo, ali dosledno i čvrsto svakome redom ko joj čestita na skidanju kilaže kaže "Hvala, nisam imala problem sa svojom kilažom, ali imam ozbiljan problem sa gastritisom". Ljudi nauče nešto, možda imaju jedno manje predubeđenje.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Ronald рече

Sve si u pravu. Valjda je to njen ( autorkin)nacin...sta znam.  Uglavnom, odgovor sam dala bas na pitanje da li zena zeni... ? Ni to nema jednostavan odgovor. Zapravo, zene koje nisu sa ljubavlju sve to radile, ili su trpele i same zazne torture, tako ozlojedjenje, same kasnije krecu u napad. Misle da tako sebi i svom minulom radu dizu cenu, unizavajuci tudj. Na zalost- sasvim pogresno! Mislim da su ( ako smem da kazem) psihicki oslabile. Nisu donele pravu odluku kad je bila muka. Ti kazes da se smejes na nevolju. Tako radim i sama, ali, na zalost, mnogi se ne snadju. Pocnu da se gube u tim momentima.

Slozeno je to...ima tu jos mnogo toga....

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Paradoksologija рече

A da li bi bilo pogrešno da neko napiše članak u kome navodi simptome stanja koje imaš i upozna ljude sa tom mogućnošću, da neko ko je naglo smršao u njihovoj okolini možda ima višestruke probavne probleme? Da li bi bilo oplakivanje? Meni ne bi.

Imam drugaricu koja pristojno i toplo, ali dosledno i čvrsto svakome redom ko joj čestita na skidanju kilaže kaže "Hvala, nisam imala problem sa svojom kilažom, ali imam ozbiljan problem sa gastritisom". Ljudi nauče nešto, možda imaju jedno manje predubeđenje.

Da...to je dobar predlog.

Подели на овим сајтовима

eve jedan primer fine feminističke mamice...confused1

ФоÑогÑаÑиÑа коÑиÑника Pokret za slobodu i nezavisnost

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...