Jump to content

Koliko veliku platu bi trebalo da imaju "žene koje ne rade ništa"

Оцени ову тему

Препоручена порука

Roditeljstvo je postalo zanimanje, posto je tako zena cim se porodi treba da potpise ugovor o stupanju u radni odnos na odredjeno vreme u trajanju do 18 godina. Da se jasno definise plata, obaveze i to kako i na koji nacin sme da vaspitava svoje dete. Posto drzava placa sve to, ona je i vlasnik deteta (finalnog proizvoda) koje ce biti rasporedjeno po svojim sposobnostima da sluzi istoj. Dokle bre vise ova nezahvalnost zenama, treba sve da se regulise i da im se plati to sto nas radjaju i odgajaju, cist racun-duga ljubav. Muskarci naravno da se ne pitaju nista jer ne radjaju oni decu, tako da su nebitni u celoj prici, trutovi koje treba izbaciti kao sto ih i pcele izbacuju iz kosnice :D:D e tako ..ako neko ima nesto da doda, ili ima ideju kako da se oduzimo zenama za sve sto su uradile za nas a da nam posle ne prebacaju i ne nabijaju to na nos. :D 

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, Кратос рече

eve jedan primer fine feminističke mamice...confused1

ФоÑогÑаÑиÑа коÑиÑника Pokret za slobodu i nezavisnost

Daj, ne loži se, trol level Muramasa kad pokušava da nadmaši o. Joila...

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 45 минута, Paradoksologija рече

A da li bi bilo pogrešno da neko napiše članak u kome navodi simptome stanja koje imaš i upozna ljude sa tom mogućnošću, da neko ko je naglo smršao u njihovoj okolini možda ima višestruke probavne probleme? Da li bi bilo oplakivanje? Meni ne bi

Ja sam naveo da pod oplakivanjem mislim na nagradu koju neko indirektno ocekuje od zajednice u vidu nekakvog priznanja koje se u ovom slucaju pokusava kvantitaivno utvrditi. 

Jedna je stvar kritikovati ustaljene predrasude u jednom drustvu a sasvim driga posredno utvrditi koliki je neciji trud posto ne znamo koliko koja majka ulaze truda u dijete. Ona sve majke stavlja u istu grupu. Tacnije jedno je ocekivati priznanje a sasvim drugo razbijati predrasuda. Slicno bi bilo kad bi ljudi koji imaju istu zdravstveni problem imali sve do jednog iste simptome. Upravo je to kod ljudi koji imaju probavne probleme skroz sarenoliko od slucaja do slucaju, narocito kod autoimunih oboljenja Cron-a, Ulceroznog kolitisa itd. Ti ljudi ne traze nagradu, niti kvantifikuju svoje zdravstvene probleme vec ocekuju razumijevanje u bolnici, na poslu itd. kao i drugi bolesnici. Oni su to platili. Ja licno ne ocekujem razumijevanje , jer ako dobar dio doktora nema razimijevanje, onda tesko mogu ocekivati od ljudi koji su optereceni totalno drugim stvarima u zivotu i boje se uopste da pricaju o bolestima. Za bolest se ipak ne odlucujes, dok za dijete ipak da. 

Sta ti mislis da li treba zene od drzave za podizanje djece da dobijaju neki iznos novca?

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Ronald рече

Ja sam naveo da pod oplakivanjem mislim na nagradu koju neko indirektno ocekuje od zajednice u vidu nekakvog priznanja koje se u ovom slucaju pokusava kvantitaivno utvrditi. 

Jedna je stvar kritikovati ustaljene predrasude u jednom drustvu a sasvim driga posredno utvrditi koliki je neciji trud posto ne znamo koliko koja majka ulaze truda u dijete. Ona sve majke stavlja u istu grupu. Tacnije jedno je ocekivati priznanje a sasvim drugo razbijati predrasuda. Slicno bi bilo kad bi ljudi koji imaju istu zdravstveni problem imali sve do jednog iste simptome. Upravo je to kod ljudi koji imaju probavne probleme skroz sarenoliko od slucaja do slucaju, narocito kod autoimunih oboljenja Cron-a, Ulceroznog kolitisa itd. Ti ljudi ne traze nagradu, niti kvantifikuju svoje zdravstvene probleme vec ocekuju razumijevanje u bolnici, na poslu itd. kao i drugi bolesnici. Oni su to platili. Ja licno ne ocekujem razumijevanje , jer ako dobar dio doktora nema razimijevanje, onda tesko mogu ocekivati od ljudi koji su optereceni totalno drugim stvarima u zivotu i boje se uopste da pricaju o bolestima. Za bolest se ipak ne odlucujes, dok za dijete ipak da. 

Sta ti mislis da li treba zene od drzave za podizanje djece da dobijaju neki iznos novca?

Mislim da su napravili neki odokativan prosek i lupili neke cifre. Nisu ni svi vaspitači u vrtićima isti niti se isto trude pa se opet njihov rad slično kvantifikuje. Poenta je: da bi stasala sledeća generacija građana, obavlja se rad koji bi se nekome drugome morao platiti toliko.

Ne znam šta da mislim o plati za kućni rad/podizanje dece, ima suviše potencijalnih problema i zloupotreba. Mislim da je porodiljsko odsustvo po domaćem zakonu dobro rešenje i neće me nijedan libertarijanac pomeriti odatle ;)

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Ronald рече

Osim ako i zene same nisu pocele da obevrijedjuju ove koje ne rade.

Jok i nisu... napisala sam iznad, ponoviću. Žena koja ima dete i čeka drugo ogovara svoju komšinicu, kako ova ima dvoje dece, nigde ne radi, boli je uvo, muž na brodu, ona sama sa decom, slobodna 24h dnevno. 

I to je rekla žena koja IMA dete, i čeka drugo, znači nije da ne zna kako to izgleda. 

Meni koja imam JEDNO prođe jeza kroz kičmu kad zamislim ženu sa dvoje dece kojoj je muž odsutan po 6 meseci i koja nema pomoć sa strane. 

Подели на овим сајтовима

пре 35 минута, Paradoksologija рече

Mislim da su napravili neki odokativan prosek i lupili neke cifre. Nisu ni svi vaspitači u vrtićima isti niti se isto trude pa se opet njihov rad slično kvantifikuje. Poenta je: da bi stasala sledeća generacija građana, obavlja se rad koji bi se nekome drugome morao platiti toliko.

Ne znam šta da mislim o plati za kućni rad/podizanje dece, ima suviše potencijalnih problema i zloupotreba. Mislim da je porodiljsko odsustvo po domaćem zakonu dobro rešenje i neće me nijedan libertarijanac pomeriti odatle ;)

Nisu vaspitaci u vrticu isti ali losiji itekako mogu biti kritovani, kaznjeni ili dobiti otkaz. Sta bi u ovom slucaju drzava trebala da radi, kod nas bi mnogima oduzeli djecu posto bi te pare za podizanje potrosili na neke druge stvari. Obavlja se rad koji ti placas mnogo jeftinije ukoliko govorimo o drzavnim vrticima, medjutim broj vaspitacica nije isti kao broj djece nego daleko manji pa otud i niza cijena usluge. Jedna vaspitacica moze cuvati veci broj djece. Zatim te zene su obrazovane za taj vid podizanja i vaspitanja djece dok zene kuci ne mogu obavljati sve poslove podjednako dobro, za neke  poslove se nisu skolovale a za druge ne mogu usled umora. 

Mnogo je produktivnije i za drzavu i drustvo ako oba roditelja rade, s tim sto bi konkurencija izmedju privatnih i javnih vrtica trebala postojati i podsticati se od strane drzave. Kod nas ni vrtici, ni skole ne evoluiraju u skladu za razvojem znanja i tehnologije.

U redu je da postoji porodiljsko, pametne firme nikada to nece zanemariti i u svoje potencijalne troskove ce uracunati i tu mogucnost. Drzava, radnici i poslodavci mogu da se dogovore ako postoji zelja, medjutim kod nas su mnoge stvari poremecene pa kao malinari u Srbiji niko ne zeli dogovor 30 i vise godina i tako unistavaju jedan od najproduktivnijih izvoznih biznisa u Srbiji. A Srbija je vodeci izvoznik u Evropi zaledjene maline.

Skoro sve drzave imaju javni dug, pa i to neko mora da plati otud nije lose kod svakog zakona ili regulacije uraditi cost benefit analizu kako bi vidjeli imali smisla. Ako ne traziti neko drugo, isplatljivije resenje.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Santi рече

Jok i nisu... napisala sam iznad, ponoviću. Žena koja ima dete i čeka drugo ogovara svoju komšinicu, kako ova ima dvoje dece, nigde ne radi, boli je uvo, muž na brodu, ona sama sa decom, slobodna 24h dnevno. 

I to je rekla žena koja IMA dete, i čeka drugo, znači nije da ne zna kako to izgleda. 

Meni koja imam JEDNO prođe jeza kroz kičmu kad zamislim ženu sa dvoje dece kojoj je muž odsutan po 6 meseci i koja nema pomoć sa strane. 

Ali ljudske gluposti i negativne predrasude postoje u svim sferama zivota. To treba kritikovati svakako. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Ronald рече

Ko ne cijeni Avokado kada svi roditelji koji imaju djecu znaju koliko je to naporan i tezak rad. 

Mnogi...

Цитат

Na koji nacin bi trebali da odamo priznanje za taj naporan rad, meni to nije jasno? 

Možemo da odamo priznanje npr. tako što nećemo da hejtujemo članke poput ovog i da pišemo da ih niko nije terao da rađaju...  :tongue:

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Sama tema, odnosno članak kojim je započeta, mogla bi da se obrne u:

"Koliko u stvari doprinosi muž koji popravlja po kući?"

Pa taksativno koliko je doprineo ako je postavio pločice, laminat, stavio izolaciju, krečio, popravio razne uređaje, jer da nije mogao/umeo, u suprotnom bi se toliko moralo platilo majstoru. 

U članku niko nije zatražio platu od države.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Ronald рече

Ako pričamo o moralnim, usmenim, društvenim (neformalnim) nagradama i priznanjima, vala svakakvi kreteni od ove zajednice dobijaju razne nagrade i priznanja, pa ne vidim što je problem da i domaćice dobiju...

1 hour ago, Ronald рече

Ne.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Ronald рече

Ma jok. Osim ako ga ne da državi kao u Sparti :smeh1:

Malo je preozbiljno shvaćen ovaj tekst kad su cifre u pitanju, ipak je to Blic Žena :smeh1:.

Ali je ok kad je u pitanju isticanja važnosti i težine podizanja porodice i omalovažavanja ljudi koji ne doprinose finansijski. To što neko "sedi i ne radi ništa", a kuća cakum pakum, ručak skuvan, deca čista i lepo vaspitana nije palo s neba. Niko ništa ne traži, samo bez omalovažavanja. 

Подели на овим сајтовима

пре 48 минута, Santi рече

Žena koja ima dete i čeka drugo ogovara svoju komšinicu, kako ova ima dvoje dece, nigde ne radi, boli je uvo, muž na brodu, ona sama sa decom, slobodna 24h dnevno. 

Ma dobro, to su komšijski odnosi. Mene je začudilo kad je to muž rekao ženi, mojoj drugarici kad im dete nije imalo ni godinu dana. Nije mogla da nađe posao i on joj 'ladno trlja na nos kako "ne može ništa da se ne radi", a mala nema ni godinu dana. Baš bezveze, ne donosi pare trenutno, između poslova je bila u tom trenutku, dete još nije ni za vrtić a on njoj tako nabija komplekse. 

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Natasa. рече

Ma dobro, to su komšijski odnosi. Mene je začudilo kad je to muž rekao ženi, mojoj drugarici kad im dete nije imalo ni godinu dana. Nije mogla da nađe posao i on joj 'ladno trlja na nos kako "ne može ništa da se ne radi", a mala nema ni godinu dana. Baš bezveze, ne donosi pare trenutno, između poslova je bila u tom trenutku, dete još nije ni za vrtić a on njoj tako nabija komplekse. 

A da li da ja uzmem ovaj članak i satnicu navedenu u njemu da pokažem ženi kako ne ispunjava "normu"???  :0205_whistling:

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Avocado рече

A da li da ja uzmem ovaj članak i satnicu navedenu u njemu da pokažem ženi kako ne ispunjava "normu"???  :0205_whistling:

Црни ћалац, хоћеш главу да изгубиш?! :smeh1:

• Хахаха 1
Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Avocado рече

Ma da, mi recimo uopšte ne sedimo deci nad glavom kad rade domaći, niti ćemo ikada to činiti... Ali gde je satnica za svenoćno bdenije nad bebom koja ima grčeve ili joj rastu zubići? :D

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...