Jump to content

ЗОРАН ЂУРОВИЋ: ХЕРЦЕГОВАЧКИ КЛАН

Оцени ову тему

Препоручена порука

Па добро. И? Твоја поента је била да је биографија конфузна. Шта је ово? Доказ да је конфузна? Није. Ја могу да замислим неколико објашњења зашто стоји овако како стоји.

Зашто је уопште важно да ли је биографија конфузна или не за оно о чему смо ми причали? А то је било патрологија и катедре патрологије и да ли је или није Г. Флоровски предавао патрологију. Па није важно, уопште, осим ако ниси желео да дискредитујеш чиењеницу да је он предавао управо патрологију још у Паризу, насупрот твојој тврдњи?

Мени није довољно занимљиво да ово разјашњавам. Било ми је интересантно оно у вези твоје тврдње да Флоровски није предавао патрологију него историју. Мало ми је било чудно, па сам само загребао и нашао да није тако. 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

• Одговори 170
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

У праву си да је предавао Патрологију, али његов врхунац је када је на Харварду предавао Историју источних Цркава .То Ипак није патрологија.И сигурно је важније за његову биографију него предавање патрологије по разним институтима и семинаријама.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Августин рече

У праву си да је предавао Патрологију, али његов врхунац је када је на Харварду предавао Историју источних Цркава .То Ипак није патрологија.И сигурно је важније за његову биографију него предавање патрологије по разним институтима и семинаријама.

Уопште се не слажем. Али уопште, ни мало. 

Не само зато што ово чињенично не стоји, него зато што расуђивање није добро.

По чему врхунац? По томе што је Харвард угледан? По томе што је то дошкло касније у његовој биографији? По чему? Треба имати у виду и животне околности.

А с друге стране мени се чини да ти уопште не познајеш академски рад и како се он одвија и који су све параметри који утичу на нечију каријеру и пут. Треба имати у виду и животне околности....

Замислимо ситуацију да поп Ђуровић као доктор патристике, и уметник, одлучи да оде у Црногорске планине и да чува овце, искључи интернет, итд. Да ли је то врхунац његове каријере, зато што је дошло касније у његовом животу? Да ли то значи да је он мањи научник, мањи уметник? 

А сад замисли да му се укаже могућност да предаје историју богословља на неком факултету. Да ли то значи да је он стручњак за историју?

Овде линије нису тако јасне како неки људи воле да представе. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

Што се жестиш човече па све си у праву.Нигде не пише да је предавао у руској војној школи у Белој Цркви и зашто је био у Југославији.Ја стварно не познајем не знам како си рекао академски рад стварно не желим да се расправљам али ако се неке ствари прећуткују.Па упореди Википедију и руске изворе.Ако је нејасно па није свеједно.Не знам ја сам обичан човек ако грешим поучи ме али немој да се љутиш на мене молим те.Да ли је онда исто важно што је предавао на Вишој трговачкој.Али молим те нема разлога да се љутиш што ја нешто не знам или се не разумем па није ово форум за докторе наука.

Подели на овим сајтовима

Историја богословља није најбољи пример у овом случају због сродности тематике. Рецимо да предаје Нови Завет, би било прикладније поређење. Или чак да предаје рецимо Св Јована Златоустог, а он докторираро на Августину. итд. Видиш како су границе растезљиве. 

Уосталом овој комисији је било релеватно да помињу успех из ОСНОВНЕ школе! То ваљда, по њиховом мишљењу, некога квалификује за академску позицију. :)) Колико ли су ту тек границе стручности растезљиве.

Они би искочили из своје уске коже када би имали случај, као ја што сам имао, да радим са докторком наука која није завршила средњу школу до краја, прекинула школовање, затим била незапослена, па фризерка, па тек касније одлучила да заврши факултет и сада је постала веома угледна у својој области. То се њима не уклапа у концепт могућег. А каријерни пут није лепо нацртан по нечијем концепту. Она није постала докторка фризуре ни докторка недошколованости и докторка лошег успеха у СРЕДЊОЈ школи. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Августин рече

Што се жестиш човече па све си у праву.Нигде не пише да је предавао у руској војној школи у Белој Цркви и зашто је био у Југославији.Ја стварно не познајем не знам како си рекао академски рад стварно не желим да се расправљам али ако се неке ствари прећуткују.Па упореди Википедију и руске изворе.Ако је нејасно па није свеједно.Не знам ја сам обичан човек ако грешим поучи ме али немој да се љутиш на мене молим те.Да ли је онда исто важно што је предавао на Вишој трговачкој.Али молим те нема разлога да се љутиш што ја нешто не знам или се не разумем па није ово форум за докторе наука.

Уопште се не жестим нити се љутим. Нити имам шта лично. Трудим се да причамо логично и чињенично. 

Зашто је био у Југославији? Па мислим да га је ту затекао рат. Није планирао да остаје. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Ведран* рече

На већини места се патрологија предаје у склопу историје. 

Врло су ретки факултети где се патрологија предаје као тзв. "патристичко богословље". 

А управо је био то мој случај, да сам завршио специјалистички институт за патрологију. 8 година специјализације сам имао.  

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Zoran Đurović рече

А управо је био то мој случај, да сам завршио специјалистички институт за патрологију. 8 година специјализације сам имао.  

Очигледно им је требао другачији профил за потребе Београда. :)))

Него да питам једну ствар, може ли неко на енглески да ми преведе позицију за коју је био овај конкурс? Шта је то да ли је сарадник teaching assistant (tutor) или нешто друго?

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Ведран* рече

Замислимо ситуацију да поп Ђуровић као доктор патристике, и уметник, одлучи да оде у Црногорске планине и да чува овце, искључи интернет, итд.

12:smeha::))12:smeha: Убицо! Помријели би херцеговци од среће! Очекујем да ме данас позове владика Григорије или Максим па да ми кажу: Аво, купујемо ти стадо оваца и 10 буфалица па да се настаниш у катунској нахији! Лијеп ти је тамо ваздух, да развијаш своје теолошке теорије, зашао си у године па те жене више не интересују... Кад се пак преселиш у бољи живот, а ради бисмо били да се што пре са Господом сретнеш, јер велиш да си већ васкрсао, организоваћемо међународни научни скуп у твоју част! :))

Исприча ми сведок шта каза једном владика Максим за мене: Генијалан је он, али је много безбожан!:)) Или владика Андреј кад сам га питао за Рим, пошто сам овде код бизантинаца, а природније би било да сам код Срба, опет једном заједничком пријатељу: Е, не може два владика у једном граду! :))) 

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Ведран* рече

teaching assistant

Вероватно, нисам сигуран. 

Би крвав Перишић: Ти си преквалификован, ниси за овако ниско место.

- Па ви нисте то написали, него да немам квалификације, да немам можда ни основну школу.

- Када буде конкурс за професора...

- Да ли ме ти то зезаш? Одазовем се ја на конкурс, али ће онда рећи: Ми примамо Перишића јер је он добар човек, а нема ни специјализацију из ове материје.  

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Zoran Đurović рече

Вероватно, нисам сигуран. 

Би крвав Перишић: Ти си преквалификован, ниси за овако ниско место.

- Па ви нисте то написали, него да немам квалификације, да немам можда ни основну школу.

- Када буде конкурс за професора...

- Да ли ме ти то зезаш? Одазовем се ја на конкурс, али ће онда рећи: Ми примамо Перишића јер је он добар човек, а нема ни специјализацију из ове материје.  

То је још криминалније. Ја сам на прву помислио да је то био конкурс за катедру када су се упуштали у овлику елаборацију.  

Па да су рекли преквалификован не би слагали, а и мању би срамоту себи учинили да су то написали као разлог, а вама мању славу. Овако су вам придодадли славу, а себи срамоту. 

Иако квалификација "преквалификован" је такође безвезно оправдање, ако је апликант вољан да ради на таквој позицији ко може да му каже да није за то? У најмању руку није фер, а није ни културно. Али ето чисто ради декорума и то би било боље да су рекли.

А ко је држао катедру под коју ова позиција подпада? 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

Oce Zorane,

vidim da volite da pljuvate po ljudima a da ih ne poznajete... dobronamerno sam vas pitao!!!

1) O Florovskog niste nista rekli, a i on vam je isti slucaj kao i Maxim-Perisic

2) Ja kao licnost postojim, a to mozete da proverite na fb. To sto me ne poznajete je neki drugi problem

3) Srpski slabo pricam jer nisam se tamo rodio

4) Imam bolje kvalifikacije od vas, u to budite 100% sigurni

5) Nisam pljuvao po Augustianium, nego sam rekao samo da nije No.1 u svetu kako sto vi pricate... a to svi dobro znaju

6) Августин, pa ni Zoran Djurovic nema neke ozbiljne radove. Jeste da covek zna neke stvari, ali nema ozbiljne radove.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, Ведран* рече

А ко је држао катедру под коју ова позиција подпада? 

Периша.

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, A.Luz рече

Августин, pa ni Zoran Djurovic nema neke ozbiljne radove. Jeste da covek zna neke stvari, ali nema ozbiljne radove.

Ти мислиш да овде људи не препознају ботове?

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, A.Luz рече

Августин, ......... nema neke ozbiljne radove.

12:smeha:

Ајде? Није објавио ништа у Journal of Theological Studies? 12:smeha:

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...