Jump to content

Nemci stižu u Čačak - bruto plata čak 500 EUR

Оцени ову тему

Препоручена порука

Проблем је овде само у томе што наш народ по навици увек само критикује и напада ”експлоаторске компаније” уместо онога ко је заиста крив за све ово - држава, тј. власт.

Ништа друго.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 46 минута, Justin Waters рече

Eksploatacija je isto kada, znajući da si zaposlio ljude koji će prihvatiti sve što im kažeš da ne dobiju otkaz, prisiljavaš da rade prekovremeno, kažnjavaš ako provedu 2 minuta više u WC ili im uopšte ne dozvoljavaš da idu u WC ili ih tjeraš da rade iznad granica fizičkih mogućnosti itd..da ne nabrajm sad sve grozote kojim su ljudi izloženi u svim sistemima širom planete zemlje, a ne samo u Srbiji i regionu. 

То се увек дешава кад се поклопи да неки инвеститор намерно дође у високо корумпирану државу, јер зна да ако мало подмаже где треба сигурно добија посо, онда изабере за менаџере у фирми локалне партијске послушнике - јер је то исто део дила са властима - који ће да се иживљавају над сопственим земљацима колко год могу да би се доказали газди, а радници практично и немају никаква права јер је послодавац заштићен као бели медвед. Јер је наравно и то део дила са политичарима.

Ако постоји нешто дијаметрално супротно слободном тржишту које се овде толико помиње, то је управо баш оваква комбинација.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, GeniusAtWork рече

То се увек дешава кад се поклопи да неки инвеститор намерно дође у високо корумпирану државу, јер зна да ако мало подмаже где треба сигурно добија посо, онда изабере за менаџере у фирми локалне партијске послушнике - јер је то исто део дила са властима - који ће да се иживљавају над сопственим земљацима колко год могу да би се доказали газди, а радници практично и немају никаква права јер је послодавац заштићен као бели медвед. Јер је наравно и то део дила са политичарима.

Ако постоји нешто дијаметрално супротно слободном тржишту које се овде толико помиње, то је управо баш оваква комбинација.

To je sve tačno, i to je ovdje po sredi. Samo u ovoj kombinaciji država nije samo loša, nego i privatnik, jer na djelu je čisti mafijaški dil. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 34 минута, Grizzly Adams рече

Потпуно је небитно какав је приватник. Он није извор корупције овде, само корисник.

Naprotiv.Privatnik je taj koji potiče korupciju jer ima izbotr - da se ponaša prema formalnim zakonima koji važe u nekoj zemlji i da javno prijavi njihovo kršenje od strane vlade ili da se ponaša prema praksi koja vlada u istoj  državi,to jest,da kupuje vladine funkcionere.Investitor je taj koji daje novac ispod žita.

Onaj investitor koji kupuje druge ljude i sam je korumpiran, ma koliko da je  veliki i etabliran.Primeri su veliki kao Avala - od Enrona do GM-a,Krajslera ,Stanley Morgana ... Ponašanje Trampa u Beloj Kući je tipično ponašanje velikog CEO u bilo kojoj korumpiranoj multinacionalki,od Apple-a do Alibabe.Kada si mu dobar i daješ mu lovu sa strane ,ti si  Flin.Kada se usprotiviš kršenju pravila koje je CEO postavio pa zanemario, postaješ  Komi.

Измењено од badenac
ispravka
Подели на овим сајтовима

Ovo je skroz u duhu teme...

...

"Срећан Први Мај најјефтинија радна снаго у Европи. Одмори данас мало, па сутра на јахање опет." - LjubisaBeli

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, obi-wan рече

најјефтинија радна снаго у Европи.

A što samo u Evropi?

Rajić: Plate u Srbiji manje nego u dve trećine afričkih država

https://www.blic.rs/vesti/ekonomija/rajic-plate-u-srbiji-manje-nego-u-dve-trecine-africkih-drzava/290xkve

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, obi-wan рече

Срећан Први Мај најјефтинија радна снаго у Европи

Светковање тих бољшевичко-сатанистичких празника је један од разлога зашто је тако...  

:kriminalac: :smeh1:

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Аурор рече

Plus je i nezaposlenih koliko hoćeš.

Radnik = rob(a)

Visak robe - nize cene robe - jeftinije odbaciti i zameniti, nego ulagati u odrzavanje.  Nacin poslovanja mnogih privatnika (Ne govorim o tebi, Auror, jer ne znam kakav si, ni kao covek, ni kao poslodavac). 

Ovako je otvoreno pretio moj poslodavac. I mnogi drugi privatnici se tako ponasaju. 

Sto se plate tice, pre nekoliko godina me jedan izmazao i proglasio neradnikom i obesnom sto sam odbila da deset sati na platou ispred Robne kuce prodajem knjige za dnevnicu od 200 din, na crno, naravno. (bio je januar i bili su veliki mrazevi te godine).

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Лидија Миленковић рече

Radnik = rob(a)

Visak robe - nize cene robe - jeftinije odbaciti i zameniti, nego ulagati u odrzavanje.  Nacin poslovanja mnogih privatnika (Ne govorim o tebi, Auror, jer ne znam kakav si, ni kao covek, ni kao poslodavac). 

Ovako je otvoreno pretio moj poslodavac. I mnogi drugi privatnici se tako ponasaju. 

Sto se plate tice, pre nekoliko godina me jedan izmazao i proglasio neradnikom i obesnom sto sam odbila da deset sati na platou ispred Robne kuce prodajem knjige za dnevnicu od 200 din, na crno, naravno. (bio je januar i bili su veliki mrazevi te godine).

Нико овде не брани сурове и покварене људе. Они су стварно барабе што се тако односе према људима...

Ствар је само у томе да се ситуација у друштву не поправља тако да поправимо све барабе. То је немогуће. Сви смо ми више мање добри и лоши, шта је ту је... Грешни смо људи у несавршеном свету.

Друштво може да се поправи само ако се поправе правила и њихово спровођење. Онда су ти исти грешни људи приморани да се понашају боље једни према другима.

Од исправљања ”грешне природе” нема ништа... То је пробала инквизиција, пробали комунисти и имамо само милионе лешева, крваву историју.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Лидија Миленковић рече

Takvi su ljudi, šta da im radiš...

Ali kada imaš izbor nešto bolje, ne može ti ništa.

пре 18 минута, Лидија Миленковић рече

Kako je dobar... :) Na selima je dnevnica za fizikalce oko 2000 dinara kad je sezona.

A ovo što reče Grizli - oko problema što su ljudi grešni ne možemo ništa (sem da se trudimo da mi ne budemo takvi). To je jedan problem. Drugi problem je što nema posla, to je jedino gde može nešto da se preduzme (i to s mukom).

Подели на овим сајтовима

Hvala Bogu, taj period je prosao (za mene), ali bilo je baaas gadno. Jos gleda da te zaplasi i unisti poslednje zrno samopouzdanja. Onaj rad - budi srecan sto sam ja dobar covek pa te drzim na poslu, znas koliko njih juri da ih primim. Ko ce tebe da zaposli tako matoru (matorog), i sl.

Bilo, ne povratilo se ! :babuska:

Skidam kapu poslodavcima koji se posteno i sa postovanjem odnose prema radnicima, i nek im je blagosloveno svo blago koje steknu (koliko god da je ) ! 

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Лидија Миленковић рече

Skidam kapu poslodavcima koji se posteno i sa postovanjem odnose prema radnicima, i nek im je blagosloveno svo blago koje steknu (koliko god da je ) ! 

Мало је поштених из тог разлога што се тешко изборити са непоштеним, послодавци који  се лоше односе према радницима обично имају јаке страначке везе  па им се омогућава да раде непоштено...тако да им поштен човјек тешко може бити конкуренција...

Подели на овим сајтовима

Једини спас је да се размонтира политички систем који се одржава и влада помоћу корупције и разних дилова, и да временом порасте понуда послова на тржишту. Онда разни лешинари, и домаћи и страни, неће моћи више да држе као таоце људе јер знају да ови немају избора. Нити ће разни пробисвети без секунде радног стажа моћи да пију крв људима да би се сликали у предизборној кампањи како ето отварају фабрике и спроводе реформе.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...