obi-wan Написано Април 20, 2018 Пријави Подели Написано Април 20, 2018 пре 8 минута, Paradoksologija рече Zombilend... Pa zamisli samo... tamo si, i svejedno ti `de su ti preci, roditelji, deca, muz/zena, nema veze ko su ti prijatelji koje si imao ceo zivot, tu si samo da "uzivas"... sto se mene tice, tesko da moze ima goreg i bezlicnijeg stanja od tog: sve isprano i opeglano do ludila, sve nacifrano i - prazno... to ne bi bilo nista drugo nego jedno kolektivno drogiranje bez kraja i konca, odnosno sam po sebi pakao, i to u fulu... Avocado and Juanito је реаговао/ла на ово 1 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Phoebe Написано Април 20, 2018 Пријави Подели Написано Април 20, 2018 Sanja Т. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 20, 2018 Пријави Подели Написано Април 20, 2018 пре 46 минута, obi-wan рече Pa da, prestace onaj nama (sad) vidljivi deo tajne, odnosno, (u ovom veku) vidljiva svestenoradnja. Pa to nevidljivo jedino mislim da se moze odnositi na pricesce. Hoce li svestenici imati svrhu? E sad odnosi u eshatonu...ne znam tesko mi je to zamisliti uopste. Ja i zena u eshatonu, kao bracnici...hmm...sta bi to moglo da znaci kakve odnose cemo imati? A oni koji se ne vjencase, šta oni u vjecnsti gledati nas koji smo zajedno... Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 20, 2018 Пријави Подели Написано Април 20, 2018 пре 9 минута, Justin Waters рече Pa to nevidljivo jedino mislim da se moze odnositi na pricesce. Hoce li svestenici imati svrhu? E sad odnosi u eshatonu...ne znam tesko mi je to zamisliti uopste. Ja i zena u eshatonu, kao bracnici...hmm...sta bi to moglo da znaci kakve odnose cemo imati? A oni koji se ne vjencase, šta oni u vjecnsti gledati nas koji smo zajedno... Pazi, to nevidljivo je po samom svom jestestvu bitno drukcije od vidljivog. Ti i zena, ako vas veze duboka i temeljna ljubav, bicete jedno drugom i dalje sasvim posebni, ali ne kao vezani kucom ili bilo cime sadasnjim. Prosto - to ce da budu lica koja su jedno drugom bila i ostala najomiljenija, mimo ostalih ljudi. A oni koji se ne vencase imace neka druga lica koja su im mila i draga. I svi mi, ako Bog da, ono najposebnije i najdraze od svih Lica... Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Април 20, 2018 Пријави Подели Написано Април 20, 2018 пре 11 минута, Justin Waters рече .sta bi to moglo da znaci kakve odnose cemo imati? A oni koji se ne vjencase, šta oni u vjecnsti gledati nas koji smo zajedno... О васкрсењу ћемо бити као анђели Божији на небу . Значи односи ће бити анђеоски... Bokisd and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 2 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Април 20, 2018 Пријави Подели Написано Април 20, 2018 Recimo, ovako pise sv.Jovan Zlatoust jednoj mladoj udovici ( samo deo u vezu 'braka' u vecnosti ) : " ... Stoga, ostavivsi suze i naricanja, staraj se da zivis onako kako je i on ziveo, ili jos bolje od toga, da bi se, izjednacivsi se sa njim po dobrodetelji, naselila u istoj (nebeskoj) obitelji i opet se sa njim sjedinila na beskonacne vekove, ne ovim bracnim savezom, vec drugim, mnogo preuzvisenijim; jer ovaj je brak samo savez tela, a tada ce biti sjedinjenje duse sa dusom, daleko tesnije, prijatnije i preuzvisenije." Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 20, 2018 Пријави Подели Написано Април 20, 2018 пре 48 минута, Рапсоди рече О васкрсењу ћемо бити као анђели Божији на небу . Значи односи ће бити анђеоски... A sto bre ti vices na tog co`eka, a?... Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Април 20, 2018 Пријави Подели Написано Април 20, 2018 пре 3 минута, obi-wan рече A sto bre ti vices na tog co`eka, a?... Да се не нада узалуд неанђеоским односима... obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 20, 2018 Пријави Подели Написано Април 20, 2018 пре 1 минут, Рапсоди рече Да се ненада узалуд неанђеоским односима... Ma jok, pa on bas i prica da toga tamo nema, zato ga i cudi kako to o. Zoran veli da se brak nastavlja u vecnosti... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Април 20, 2018 Пријави Подели Написано Април 20, 2018 пре 2 минута, obi-wan рече Ma jok, pa on bas i prica da toga tamo nema, zato ga i cudi kako to o. Zoran veli da se brak nastavlja u vecnosti... Највероватније је мислио нешто као брак св.Јована Кронштанског и његове жене... Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Phoebe Написано Април 20, 2018 Пријави Подели Написано Април 20, 2018 Da, da.. oni koji su se ženili više puta, živeće kao šeici. I ko kaže da će oba supružnika biti spašeni , gde šepi to? Vladan :::. and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Април 20, 2018 Пријави Подели Написано Април 20, 2018 пре 1 сат, obi-wan рече Pa zamisli samo... tamo si, i svejedno ti `de su ti preci, roditelji, deca, muz/zena, nema veze ko su ti prijatelji koje si imao ceo zivot, tu si samo da "uzivas"... sto se mene tice, tesko da moze ima goreg i bezlicnijeg stanja od tog: sve isprano i opeglano do ludila, sve nacifrano i - prazno... to ne bi bilo nista drugo nego jedno kolektivno drogiranje bez kraja i konca, odnosno sam po sebi pakao, i to u fulu... To što neće biti zemaljske posesivnosti, ljubomore, kulturnih i zakonskih obrazaca vezanih za instituciju braka, ne znači da smo džabe krečili gradeći ličnosne odnose, jer ćemo upasti u neki platoničarski melting pot bezličnih esencija... obi-wan and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 2 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Phoebe Написано Април 20, 2018 Пријави Подели Написано Април 20, 2018 Ništa neće ostati tajno, pa mislim koliko će vas hteti da ostane u večnosti sa onim drugim i obrnuto Ili kao brat koji veruje da je izabran,a paralelno jadikuje da mu žena glupa, nema o čemu da razgovara s njom..haha Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 20, 2018 Пријави Подели Написано Април 20, 2018 пре 35 минута, Phoebe рече Da, da.. oni koji su se ženili više puta, živeće kao šeici. Hani, samo se vrnes i procitas celu temu, sve smo to na neki nacin obuhvatili. Problem je samo sto ti u braku vidis jedino jastucenje, nista drugo... Phoebe је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Phoebe Написано Април 20, 2018 Пријави Подели Написано Април 20, 2018 @obi-wan ehej uspori Ti ne znaš šta ja vidim. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука