Jump to content

Свети Архијерејски Сабор 2018. године

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 169
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 3 минута, ana čarnojević рече

Vedrane otisla sam na Avin Fb profil da vidim sta se to dogodilo, posto slabo koristim tu platformu nisam nista shvatila oko tog Blagoja sto se spominje ali sam dozivela manji nervni slom od komentara raznih ljudi. ispada da je nasa crkva leglo svega i svacega. sad ne umem da interpretiram tvoj tekst na pravi nacin, da li si ozbiljan ili ne. ni ja ne volim te price o klanovima. molim te da me utesis. 

koliko je sve to ozbiljno?

Ух. А ја сад питао о чему се то ради. Ти прочитала па исто не разумеш и још замало нервни слом!

Колико је ово озбиљно. Па једнако озбиљно као и прича о клановима можда?? Па идентификовао сам ово моје као спин у корист Сабора јер тога нема у медијима.

Моја поента је нешто друго (између редова). Требало би отвореније да се говори о проблемима да би медијски спинови изгубили снагу. А то врх Цркве не ради у довољној мери, нека ми опросте. То је мој самокритички (јер и ја сам делић Цркве) поглед. 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, александар живаљев рече

@Zoran Đurović Ава се јави, призвао сам те, сад ћу да се зађаконим!

Царе... Кад вам уведем жењене владике, а ја први да будем, има да се све сруши!12:smeha: Само прво да изаберемо Милаша за свеца, па да могу да се позивам на његов аукторитет!:)))

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Zoran Đurović рече

Онда је сасвим јасно написао да ме ни он не би узео за професора на БФ јер сам душевно поремећен па бих упропашћавао омладину,

Чувајте омладину од Аве! 

12:smeha:

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Zoran Đurović рече

Само прво да изаберемо Милаша за свеца, па да могу да се позивам на његов аукторитет!:)))

Свети је несумњиво. Али га стално прескачу, кад рекох једном београдском свештенику да га највише волим, (Милаша, не свештеника:)) каже: није лош, ал је незгодно мајка му је била Италијанка. Одмах сам побегао из те цркве.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, александар живаљев рече

Драги Владо, опрости, али та прича да је патријарх "слаб на паре" је потпуна бесмислица. Јесте врло осетљив на претерано и неразумно трошење, да не кажем, ништа мања циција од патријарха Павла:)

Тако је.

Није циција у смислу шкртаца него штедљивца. Уме и да даје паре када треба, ако баш хоћете да знате. 

Мени је једном дао. :tongue:

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 43 минута, Ђорђе Р рече

Јел су цркве по Херцеговини празне када нису велики празници?

kako koje, Gracanica puna, Tvrdos pun(tu je uglavnom umirovljeni episkop Atanasije)

i kad smo vec kod hvaljenja(tj. da ga bas dozivljavaju kao pravog pastira), vise hvale Atanasija nego Grigorija(barem medju ljudima gde se ja krecem).

У којој епархији је ситуација међу српским народом боља од оне у Херцеговини?

to se ne moze porediti, ne mozes jednu hvaliti a drugu kuditi, svugde ima blagocestivog verujuceg naroda, samo negde vise a negde manje.

Шта значи финансијске малверзација, ког типа малверзације?

Не знам шта ти значи запослење преко везе, и рукополагање преко везе. Да ли се рукополажу недостојни свештеници преко везе, и лоши радници преко везе? То би био проблем. Рукопоалгање добрих свештеника и добрих радника преко везе је ОК. У случају хотела, лепо је да предност за запослење имају црквени људи (а то је исто једна врста запославања преко везе).

У неким епархијама се подмићивањем долази до рукополагања, и то је проблем. Дал је то случај у Херцеговини?

Ma sve je preko veze, na zalost. Poslednji slucaj koji znam je da je vl.Grigorije poslao svog skolskog druga iz Srbije u Rep.Srpsku(u jedan manastir) da putuje nedeljom da sluzi ,samo da bi uspeo dobiti svestenicku penziju jer je tamo u Kraljevu nesto debelo zgresio(Bog zna sta)Licno sam bila na liturgiji u tom manastiru. Od svega su najvise pretrpele monahinje jer je doticni rasterao verni narod, i svojim svestenodejstvom i licnim ponasanjem, a znamo da mnogi manastiri zive od prihoda vernika. Radi se o terminu od godinu dana.

Подели на овим сајтовима

"На управо завршеном прољећном засједању Сабора СПЦ изабране су нове владике, а дошло је и до промјена на челу епархија.

Владика захумско-херцеговачки Григорије добио је на управљање Епархију франкфуртску и све Њемачке, а на његово мјесто именован је монах манастира Тврдош отац Димитрије.

Владика Григорије добио је на управљање ову значајну и велику епархију како би у њој средио стање јер је ова епархија, најједноставније речено, у колапсу и банкроту.

Према сазнањима „Блица“ до неочекиваног обрта и одласка владике Григорија у Њемачку је дошло након што је на данашњој завршној сједници овогодишњег Светог архијерејског Сабора највише времена посвећено рјешавању горућих проблема који годинама тиште Епархију њемачку.

– Након вишесатне дискусије у којој се тежило пронаћи најбоље рјешење за новог тамошњег архијереја, а пошто није било других кандидата, епископ Григорије понудио је да на себе преузме жртву и прихвати се овог великог изазова – преноси за „Блиц“ дешавања један од владика.

Епископ Григорије рекао је да своју садашњу епархију може напустити јер је у беспријекорном стању, тако да свом насљеднику неће оставити тежак терет.

Како сазнајемо, приједлог владике Григорија усвојен је једногласно, па је он нови Епископ франкфуртски и све Њемачке, а једногласно је, на приједлог владике Григорија, изабран и тврдошки монах Димитрије за његовог насљедника на трону херцеговачких архијереја.

На сабору је изабрана и нова црквена влада у коју улазе епископ шумадијски Јован и владика бачки Иринеј".

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, александар живаљев рече

Свети је несумњиво. Али га стално прескачу, кад рекох једном београдском свештенику да га највише волим, (Милаша, не свештеника:)) каже: није лош, ал је незгодно мајка му је била Италијанка. Одмах сам побегао из те цркве.

Њега за свеца ако ништа друго квалификује у довољној мери сама чињеница што је Далматинац. 

Буди вам знано! :)))

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

Хаха. Упропаститељ омладине. 

А још и неквалификован. 12:smeha:

Мени српски менталитет утерао трауме па кад сам прескочио разред у средњој школи усањавало ми се за време студија да су ме вратили у основну школу. То су биле ноћне море. И дан данас ми се повремено врати. :))

А можеш мислити шта би било да предам неку апликацију за неку позицију на ПБФ... као Ава! 12:smeha:

А ко зна можда би ми тада јава излечила ноћне море?

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Ведран* рече

Мени је једном дао. :tongue:

da te isprati u Australiju?  :smeh1:

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

@Zoran Đurović 

Naravno, moda je i tako. Ali, znam i ja Blagoja Preletačevića - to je teško đubre, nema sa kim se nije posvađao od svojih saradnika. Sa onima sa kojima nije, njima priča iza leđa i podsmeva. Lik je studirao fax 15 godina ... ispodprosečan teolog, pijačar iz Surdulice, ne zna ni jedan strani jezik, ni ruski čak. Sramota da njega stavljaju za urednika teoloških sajtova i institucija, nepismen lik potpuno.

пре 25 минута, александар живаљев рече

Можда и грешим

Ne, ima ovde puno istine u tvojim rečima; mada znam ja Dedu odlično već decenijama; videćemo na kraju kako će se sve završiti.

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, александар живаљев рече

@Zoran Đurović Ава се јави,

Ваистину се јави! 12:smeha:

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Снежана рече

da te isprati u Australiju?  :smeh1:

Врачаро

12:smeha:

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...