Jump to content

Kako zaraditi prosecnu platu online?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Све може да се научи, веруј ми. Само треба бити упоран, истрајати.

Сваки дан по мало, за годину дана чудо.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Pozdrav braćo. :D

Evo, da se upišem na temu. :)

Ja sam uvek mislio da bih se najbolje snašao u takvoj vrsti nekog online posla ali nikad nisam ništa pokušao.

Malo sam se napalio na fotografiju kad sam pre dve godine dobio drugu nagradu na najpoznatijem svetskom parfemskom sajtu. Tada su mi rekli da postoji mogućnost da neko kupi fotografije online. Malo sam čitao o tome ali se na tom ezavršilo.

Ovo o čemu vi pišete je nešto što može da se uči i nauči ovako od kuće ?

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

Imam nalog na upwork-u od jesenas, i nesnađena kakva jesam, nisam preko njega našla nijedan poslić. Bez nepotrebne skromnosti, što se traženih & isplativih veština tiče, već ih realno imam, a bar je prevod nešto za šta bi mi sa ovim (srpskim) imenom i kvalifikacijama poverovali da je tačno.

Prijavljivala sam se za posliće, bez odgovora, a meni su do sada nudili, recimo, lekturu/korekturu doktorske disertacije za 30 evra, i da prodam svoje neobjavljene radove i time pomognem nekom wannabe Malom ili Slini.

Draga Saveta, gde grešim? Ima li nade za mene? Ili šanse imaju samo programeri i dizajneri?

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, Paradoksologija рече

Imam nalog na upwork-u od jesenas, i nesnađena kakva jesam, nisam preko njega našla nijedan poslić. Bez nepotrebne skromnosti, što se traženih & isplativih veština tiče, već ih realno imam, a bar je prevod nešto za šta bi mi sa ovim (srpskim) imenom i kvalifikacijama poverovali da je tačno.

Prijavljivala sam se za posliće, bez odgovora, a meni su do sada nudili, recimo, lekturu/korekturu doktorske disertacije za 30 evra, i da prodam svoje neobjavljene radove i time pomognem nekom wannabe Malom ili Slini.

Draga Saveta, gde grešim? Ima li nade za mene? Ili šanse imaju samo programeri i dizajneri?

Ti bar nešto umeš. :smeh1:

Подели на овим сајтовима

Rad preko freelance sajtova je vrlo neizvjestan i naporan. Znam ljude koji su solidni programeri ili webdeveloperi i muku muče kada je potrebno naplatiti svoj rad. Uz to je još konkurencija iz Azije koji rade po jako jefitnim cijena koje su niske i za za loš standard koji ovdje vlada. Za rad kao freelencer čovjek bi morao biti ekstremno dobar kako bi bio tražena roba i kako bi osigurao da mu klijenti plaćaju na vrijeme. 

Što se tiče drugog načina rada, youtube je mnogo podesniji i sigurniji. Naplata preko adsensa je apsolutno zagarantova i sigurna na tačan datum. Meni supruga ima youtube kanal, trenutno zarađuje oko 280 evra mjesečno. I ovo što uspije da uradi je fenomenalno s obzirom da je kod kuće i sa djecom i uslovi da se posveti su aposlutno minimalni. Nažalost u yotube su se desile nek drastične promjene u posljenje vrijeme. Mnogi ljudi su bez razloga oštećeni jer im je video materijal naprosto uklonjen ili stavljen pod "age restrected" iako za to nije bilo razloga, a uveli su i pravilo demonetizacije gdje se bruka video materijala demontizovala jer navodno nije podsno za oglašivače (ono šatro se nešto brinu o moralu) i mnogo lusi je izgubilo mnogo love. Nikome nije jasno kakve radnje se rade u googlu, ali oni su apsolutni vladari na toj platformi i ako hoćeš da radiš moraš se povninovati (ne)pravilima. Kako god, da bi imao kanal ne treba ti neko programersko znanje, malo vještina u editovanu videa, malo znanja kako tagovati video, i najviše mašte da se napravi dobar video koji će imati dovoljan broj pregleda. Sada je minimalni limit 10000 na kanalu da bi uopšte počeo zarađivati, a da bi imao oko 280 evra koliko kod mene sad ima žena sa ovim nakardnm režimom koje je youtube napravio, treba imati oko 10000 pregleda na sat. Ne košta ništa da se proba, pa izvolte. :) 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Justin Waters рече

Rad preko freelance sajtova je vrlo neizvjestan i naporan. Znam ljude koji su solidni programeri ili webdeveloperi i muku muče kada je potrebno naplatiti svoj rad. Uz to je još konkurencija iz Azije koji rade po jako jefitnim cijena koje su niske i za za loš standard koji ovdje vlada. Za rad kao freelencer čovjek bi morao biti ekstremno dobar kako bi bio tražena roba i kako bi osigurao da mu klijenti plaćaju na vrijeme

Скоро сви које знам (не само програмери) су само почели на тим сајтовима да би врло брзо прешли да раде пуно радно време за пуну плату за неког клијента кога су тамо нашли. Значи ту је фора наћи везе, у праву си да није баш најбоља варијанта на дужи рок. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Juanito рече

Скоро сви које знам (не само програмери) су само почели на тим сајтовима да би врло брзо прешли да раде пуно радно време за пуну плату за неког клијента кога су тамо нашли. Значи ту је фора наћи везе, у праву си да није баш најбоља варијанта на дужи рок. 

Da slazem se, to je nacin da upoznas klijenta koji je voljan da te angazuje ako mu se dopada tvoj rad.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Paradoksologija рече

probaj  na https://www.onespace.com/freelancers/ ili mozda https://poslovi.infostud.com/poslodavac/bibo-global-opportunity-inc/33353

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Таша рече

Kako najbolje plasirati neki proizvod na netu, da bi dobio dobru vidljivost, dosao do velikog broja pregleda samim tim i potencijalnih kupaca (ne mislim pod proizvod neki kompjuterski program, aplikacija i sl.) ?

Правите ли још оне оловке ти и утебе муж? :)

• Свиђа ми се 1

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Таша рече

Kako najbolje plasirati neki proizvod na netu, da bi dobio dobru vidljivost, dosao do velikog broja pregleda samim tim i potencijalnih kupaca (ne mislim pod proizvod neki kompjuterski program, aplikacija i sl.) ?

Dobra vidljivost znaci dobar google rank, tj bolja pozicija u rezultatima pretrage. To je ono sto sam ja pitao ako neko zna SEO optimizaciju da malo pojasni. Dakle optimizacija za pretrazivace je dobar nacin da se bilo sta plasira na net. Drugi nacin su reklame, znaci platis reklamu adsensu tj googlu, fejsbuku i sl. Treci besplatan nacin, podjednako dobar je promocija na drustvenim mrezama, fejsbuk, instagram itd... Najefikasniji nacin ti je napravis profil na fejsu i dodajes ljude svakodnevno uz to napravis i stranicu sa tvog pravog profila i das admin na ovaj poslovni profil. Onda kad nakupis dovoljan broj ljudi reklamiras stranicu sa tog poslovnog profila ( ovo se radi jer cesto gase poslovne profile ili traze da platis reklamu ,npr boost post i sl ) mozes i da napravis vise stranica sa istim imenom sa razlicitih profila pa ih posle spojis u jednu (merge) . U sustini broj lajkova nije toliko bitan koliko ciljna grupa, dakle da okupis oko sebe ljude koji su zainteresovani za tvoj proizvod. Mozes i da nadjes ljude koji se bave istim ili slicnim poslom pa radite S4S ( share for share) dakle ti podelis njegovu stranicu on tvoju i tako razmenjujete musterije besplatno. (fejsbuk to ne dozvoljava ali se tako radi, zato je bitno da imas vise profila da ne izgubis sve u slucaju da ti ugase neki profil ili stanicu)  Postoje dosta S4S grupe koje mozes da pronadjes ili da napravis tvoju. U sustini sve ovo mozes da zaobidjes ako imas kvalitetan prozvod koji se ljudima svidja i koji sam sebe prodaje. Ovo probas par meseci cisto da zapocnes lancanu reakciju i posle se opustis i uzivas :) 

Подели на овим сајтовима

Ja sam radila sa Azijatima online engleski. Može da se zaradi prosečna srpska plata za prosečno srpsko radno vreme. Prednost je rad od kuće, kad ti odgovara ali opet ti pratiš njihov bioritam zbog vremenske razlike. Tačno je obeleženo vreme kad najviše zakazuju časove, pa se tad i naša aktivnost preporučuje. E sad, koliko radiš, toliko i zaradiš što u mom stanju sad nije idealno jer ne mogu da sedim dugo da bih zaradila neke konkretne pare. Plus što idem po pregledima pa mi na to ode ceo dan. Dolar je osetno pao. Kad sam počinjala bio je 112 dinara, sad jedva prelazi 90. Super je iskustvo, ali to je drž' vodu dok majstori odu tip posla, sa strane ili dok se ne snađete za nešto konkretnije. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...