Вилер Текс Написано Март 21, 2018 Пријави Подели Написано Март 21, 2018 пре 7 минута, Аурор рече А шта ћу кад сам издајник? Ниси ти издајник, немаш шта да издаш. Ти само "мудрујеш" и глумиш авангарду. Извињавам се ако звучим грубо или неотесано али не знам како да опишем другачије ово што наш брат пише. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Март 21, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Март 21, 2018 Управо сада, Grizzly Adams рече Не на војску, него на војни врх. Народ је гласао и за Хитлера. Ок, ако тако поставиш ствари, могу донекле и да се сложим. Али, опет, не сматрам да одбрана наше земље коју су водили наши војници и полицајци, није имала никакав смисао. Циљ је био одбранити земљу, а војска и полиција нису ти који су земљу довели у хаос. Тако да ја њихову борбу не доводим у питање. Политика је већ нешто друго, а ми се слажемо да је Милошевићева политика била зло за Србе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 21, 2018 Пријави Подели Написано Март 21, 2018 Управо сада, Вилер Текс рече Ти само "мудрујеш" и глумиш авангарду. Вараш се. Себе знам, а и брата довољно добро да ти кажем да смо имуни на те "авангарде". Нас разликује само једна ствар - успели смо да се отресемо пропаганде из 90-тих која код нас још увек хара. Аурор је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Март 21, 2018 Пријави Подели Написано Март 21, 2018 @Avocado Сутра ћу да нађем линкове за детаљније нешто, сад само на брзину: - Када је бомбардован Дрезден, Совјети су били на 100 км од Берлина, а Савезници су истерали Немце са свих окупираних територија у западној Европи и спремали се да пређу предратне немачке границе. Луфтвафе практично више није постојала, уништена је скоро потпуно претходних месеци у задњој немачкој офанзиви у Арденима. Дрезден је био град без икаквог већег војног присуства. Наводно је циљан јер је био транспортно чвориште. У тренутку бомбардовања - које је трајало два дана, прво ноћу Енглези а онда Амери преко дана - у граду су биле стотине хиљада цивила, избеглица које су бежале пред Црвеном Армијом. Никакав војни циљ није постигнут уништавањем Дрездена, то чак и Енглези признају. - Јапанска армија је била избачена са свих окупираних територија и скоро без горива. Окинава је била окупирана, Токијо сравњен са земљом неколико месеци раније. Могли су још увек вероватно да се бране од инвазије, али у сваком другом погледу су били разбијени. - Процене америчких жртава у случају инвазије на Јапан су се кретале од 150.000 па до пола милиона људи. Ја бих рекао да је то ипак огромно, небитно о коме се ради. - Да, знам наравно да су Немци мобилисали децу и старце као задњу линију отпора. Лудило на које не вреди трошити речи. Снимили су и филм о томе: линк - А. бомба је бачена на Хирошиму 6. августа. Ратни кабинет, који је једини могао да донесе одлуку о капитулацији, се састао тек три дана касније, деветог. На састанку су одлучили да их савршено заболе за то што Американци користе ново оружје које може да уништи читаве градове у року од пар минута. И да ће поднети жртвовање цивила. Док је трајао састанак, бачена је бомба на Нагасаки. Тако да већ ту се види да Нагасаки није могао да игра никакву улогу. Оно због чега су вероватно капитулирали је био страх од совјетске инвазије. Зашто од совјетске, а не америчке? Зато што је њихов једини циљ био да спасу свог цара, кога су сматрали божанством на земљи. Ако би их окупирала комунистичка држава која је масакрирала сопствену краљевску породицу пар деценија пре, то не би било баш добро по њих. Зато су изабрали мање од два зла, да капитулирају и да их окупирају америчке снаге. А по свему судећи, један од кључних разолга за употребу а. бомби је био што су Амери хтели да покажу Стаљину ко је газда. И да имају нову играчку која може да побије хиљаде људи у трен ока. Grizzly Adams, Вилер Текс, Justin Waters and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 2 1 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Март 21, 2018 Пријави Подели Написано Март 21, 2018 @Grizzly Adams Значи ми треба да тежимо београдском пашалуку и пустимо Шиптаре, Хрвате и Муслимане да раде шта желе? Онда смо добри и ослобођени пропаганде? Дакле ослободилачки бакански ратови су злочин? Брате, није то ослобођење од пропаганде. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Март 21, 2018 Пријави Подели Написано Март 21, 2018 пре 25 минута, Grizzly Adams рече Војска је требало да смакне идиота и спречи рат. Војно руководство је тада изневерило свој народ тиме што је дозволило да се то деси. Они су 1999. могли да избегну рат само повлачењем војске и полиције са Косова. Опет смо на истом, али би земља била поштеђена онога... Не би ни они то урадили. пре 12 минута, Вилер Текс рече Ти само "мудрујеш" и глумиш авангарду. Не глумим авангарду уопште... Нисам њушка из круга двојке. Само ми је пре свега тужно да је такав однос Србија имала, пошто је то супротност од онога што је било 600 година пре. То је гажење других са "историјским оправдањем". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 21, 2018 Пријави Подели Написано Март 21, 2018 пре 1 минут, Вилер Текс рече @Grizzly Adams Значи ми треба да тежимо београдском пашалуку и пустимо Шиптаре, Хрвате и Муслимане да раде шта желе? Из чега то "значи", леба ти брате? ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Март 21, 2018 Пријави Подели Написано Март 21, 2018 пре 16 минута, Grizzly Adams рече Из чега то "значи", леба ти брате? Из албанског страдања које траје од 1912 а окончало се 1999. Ми смо према Аурору хегемонисти. У мог ђеда брада је до паса! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Март 21, 2018 Пријави Подели Написано Март 21, 2018 пре 34 минута, Grizzly Adams рече Народ је гласао и за Хитлера. Хићо је био максимално зао, али умало није царевао светом. Овај други је само ударао главом у зид... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 21, 2018 Пријави Подели Написано Март 21, 2018 пре 1 минут, Вилер Текс рече Из албанског страдања које траје од 1912 а окончало се 1999. Ми смо према Аурору хегемонисти. У мог ђеда брада је до паса! Мене баш брига да л смо хегемонисти или беле лале. Моја жеља је да Србија буде савремена и просперитетна. А то може само ако будемо реални и прагматични. Кад имаш погрешну слику света онда радиш погрешне ствари, тј. правиш грешке. Важи за у животу појединца, а и генерално за државу/друштво. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Март 21, 2018 Пријави Подели Написано Март 21, 2018 пре 22 минута, Аурор рече Не глумим авангарду уопште... Нисам њушка из круга двојке. Само ми је пре свега тужно да је такав однос Србија имала, пошто је то супротност од онога што је било 600 година пре. То је гажење других са "историјским оправдањем". Причаш као да јеси. Политика ослобођења се није заснивала на етичком чишћењу Албанаца. Да јесте не би ни један преживео од 1912. до 1999. Крај расправе за мене. Да је било злочина, стравичних, јесте. Али није то била српска политика никада. Да јесте после 1918 би многи Хрвати били побијени нпр. Крај расправе за мене Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 21, 2018 Пријави Подели Написано Март 21, 2018 пре 16 минута, Аурор рече Они су 1999. могли да избегну рат само повлачењем војске и полиције са Косова. Опет смо на истом, али би земља била поштеђена онога... Већ 1999. године је било прекасно. Евентуално је до 1997. могло нешто да се уради. Мало је познато да је у преговорима у Рамбујеу Србија прихватила све што јој је стављено на сто, што нису били нимало лаки услови. Када су то видели, Американци су на брзину склепали "Анекс Б", који је, између осталог, подразумевао повлачење војске и полиције са територије Косова, референдум о статусу после три године, право војске и другог особља да се крећу по целој територији СРЈ, да хапсе кога хоће, да заузимају просторије радио и ТВ станица, њихове фреквенције, емитују шта хоће од програма, и још милијарду ствари које се не могу прихватити јер би значиле ефективну окупацију. Касније је и Медлин Олбрајт причала о томе да су хтели да иду на бомбардовање, и да су намерно направили тај анекс тако да га ниједна земља на овом свету не би потписала. У мемоарима Колина Пауела који је у то време био генерал у војсци, описано је и како је донета одлука да се бомбардује СРЈ (1998. година је у питању, мислим): на састанку код Клинтона био војни и политички врх. Тад је Медлин била представница САД у УН. Питање је било шта да се ради са Србијом, дал да се бомбардује или не. Војска је била против тога да се бомбардује суверена земља у Европи без манадата СБ УН, за који је било јасно да неће да добију због Русије и Кине. У једном тренутку Медлин Олбрајт крене са аргументацијом која је отприлике ишла "Шта ће нам оволика сила ако је не користимо, ко ће да нас схвати озбиљно?!" и све у том фазону. Колин Пауел је буквално написао да му се у том тренутку преврнуо желудац од такве логике. Али на крају је ипак претегла ова политичко - ратна опција и донета је одлука се иде на бомбардовање, без обзира на то шта СРЈ уради. Касније је додуше и влада у којој је он био ушла у сличну авантуру у Ираку, ал то сад већ и није тема... Аурор and Juanito је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 21, 2018 Пријави Подели Написано Март 21, 2018 пре 59 минута, Православни Србин рече Да, као што се и Милош Обреновић ,,продао" Турцима. Milos i ovi danas ko d...e i oko. Toliko su slicni. 1 hour ago, Православни Србин рече Нажаклост, ја код тебе видим једну дозу такве острашћености и фанатизма који ти не дозвољава да се упознаш са мојим ставовима и да нормално дискутујеш са мном. 1 hour ago, Православни Србин рече Слажем се ја са тим, само ти погрешно то тумачиш у неким стварима, јер кад би ти доследно следио своју логику, испало би да ни Стефан Немања, ни Деспот Стефан, а ни многи други наши славни преци нису живели јеванђељским Етосом. Ne znam otkud sad Nemanja i ostali preci, kad si ti forsirao despota Stevana. Cela ova recenica mi je skroz nejasna. 1 hour ago, Православни Србин рече Дакле реко си ,,лемаћемо се до краја" Ako dodjes do samog poda, i iscrpes sve druge mogucnosti pre toga, pravedni rat je jedino sto ti preostaje. "Bolje je pravedni rat, nego nepravedni mir", kaze patrijarh Pavle. Mnogo toga moze da se uradi da se svakako izbegne ta zadnja varijanta, ali ulizivanje zlikovcima i krvopijama nije jedna od tih opcija. 1 hour ago, Православни Србин рече Па ок, а кад сам ја заговарао да ми будемо робови било коме? Na citavoj temi do sad? Ili to, ili ti prosto ne umes lepo da iskazes sta mislis... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 21, 2018 Пријави Подели Написано Март 21, 2018 пре 5 минута, obi-wan рече "Bolje je pravedni rat, nego nepravedni mir", kaze patrijarh Pavle. Ако је стварно то рекао онда је баш промашио... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 21, 2018 Пријави Подели Написано Март 21, 2018 пре 11 минута, RYLAH рече ратна опција и донета је одлука се иде на бомбардовање, без обзира на то шта СРЈ уради Da ovo vide svi koji misle da su tamosnji politicari neke dobrice, i samo zele prosperitet drugima... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука