grigorije22 Написано Март 21, 2018 Пријави Подели Написано Март 21, 2018 пре 5 часа, Grizzly Adams рече Шта да нам узму леба ти? Један амерички осредњи градић има већи GDP него Србија. Нема шта да нас "остављају на миру" јер их уопште не занимамо. Потпуно смо небитни. Кажем, огроман проблем у нашем народу је та колективна психоза коју је Слоба оставио. Ако се од тога не исцелимо црно нам се пише... Ако може црње. Leba mi i vina mogu da uzmu Presevo, Bujanovac, Medvedju i da to pripoje nezavisnom Kosovu. Mogu da pobune muslimane u Raskoj oblasti i da traze visoku autonomiju Vojvodine ili sankcije. Razloga imaju koliko hoces i samo oni koji su tesko zaljubljeni u zapadnu civilizaciju nece to da vide. Grizzly Adams and NinaD је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Март 21, 2018 Пријави Подели Написано Март 21, 2018 On 19.3.2018. at 14:42, Православни Србин рече Само што рат један на један неће доћи. Америка окружује Русију са свих страна, НАТО им је на границама. Тај рат ће се водити преко леђа тих других. По плану НАТО алијансе, Русију треба изнутра распарчати на неколико делова. Не знам да ли ће то све успети, и не желим да знам. Само желим да ми Срби, у том сукобу, више не гинемо и не страдамо на било чијој страни. Ако су нам браћа, Руси ће нас разумети. Ако нису, ако сматрају да смо ми дужни да гинемо за њих, онда далеко им лепа кућа. Naravno da nece nego govorim cisto da se zna ko je jaci. Ne znam odakle ti to da Rusi hoce da mi ginemo zbog njih? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Март 21, 2018 Пријави Подели Написано Март 21, 2018 Zvonko srpskog porekla. Grizzly Adams and Вилер Текс је реаговао/ла на ово 1 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 21, 2018 Пријави Подели Написано Март 21, 2018 Ја ви кажем да треба да покушате да посматрате све са дистанце, ма колико било тешко. Замисли да си неки Швајцарац или нешто. Па како би ти онда све изгледало. Аурор је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Март 21, 2018 Пријави Подели Написано Март 21, 2018 Православни Србин Цитат Конкретно да не дозволи то, да не допусти формирање ИСИЛ-а и разбијање Сирије. Да не дозволи да буде рат. Ако су сила то да спрече. Шта је ту нејасно? Nejasno je tehnicki kako? Da posalju kopnene snage u Siriju i da ginu. Sirija i Ukrajna ostaju otvoreno pitanje. Videcemo sta ce da se desi ako pocne raketiranje Damaska, ili ako Ukrajna krene naoruzana americkim naoruzanjem na Donbask. Цитат Заебваш ме ти, изгледа? Сирија, Украјина, цео руски комшилук. То са подморницама је комедија у поређењу са рецимо грађанским ратом у Сирији, или у Украјини. To sa podmornicama je sve samo ne komedija. Pogotovo sa ovim podvodnim dronovima. Jer Rusija sada ima mogucnost da tim dronovima i torpedima minira kompletnu Ameriku, a da ovi to i ne znaju. Ta torpeda nose hidrogensku glavu jacine 100 megatona. Samo se zakace negde i tu mogu da stoje 10 narednih godina. Dovoljno je da im posalju 20 i u slucaju bilo koje krize Amerika mora da bude mirna kao bubica. Cak i ako Rusija napadne neku clanicu NATO. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Март 21, 2018 Пријави Подели Написано Март 21, 2018 1 hour ago, RYLAH рече Одмах по смрти Тита, организовали су нову побуну, у којој су спалили конаке Пећке Патријаршије, рушили српска гробља и иживљавали се над цивилима. То је тада било угушено од стране СФРЈ полиције, при чему је словеначка из неког разлога била запамћена као посебно брутална. Један члан моје блиске породице је баш тада (1981) био тамо на Косову, у униформи и са пушком у рукама. И исто то је рекао за Словенце. Дали су им пушке и бојеву муницију и рекли "слободан одстрел", што у преводу значи да можеш да убијеш кога хоћеш, што су многи и радили. Након што прође војска и "регулише ствар", шмрковима се пере крв са улица. Једном су ишли у камиону и видели неко место како гори, ту је било неко тешко разрачунавање и неки чича, Албанац који је пролазио им је рекао да тамо има 1000 мртвих. Он питао "ко је то урадио?", овај рекао "војска" и они нису могли да верују, пошто су и они били та иста војска. Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 21, 2018 Пријави Подели Написано Март 21, 2018 пре 4 минута, Аурор рече Један члан моје блиске породице је баш тада (1981) био тамо на Косову, у униформи и са пушком у рукама. И исто то је рекао за Словенце. Дали су им пушке и бојеву муницију и рекли "слободан одстрел", што у преводу значи да можеш да убијеш кога хоћеш, што су многи и радили. Након што прође војска и "регулише ствар", шмрковима се пере крв са улица. Једном су ишли у камиону и видели неко место како гори, ту је било неко тешко разрачунавање и неки чича, Албанац који је пролазио им је рекао да тамо има 1000 мртвих. Он питао "ко је то урадио?", овај рекао "војска" и они нису могли да верују, пошто су и они били та иста војска. Сличан извештај имам од браће који су живели у Приштини у то време. Један од њих је као дете био сведок неког од тих "догађаја", патио од PTSD годинама након тога. Аурор је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Март 21, 2018 Пријави Подели Написано Март 21, 2018 пре 1 сат, RYLAH рече Замршеније је то далеко више од тога како овде представљаш, и није злочин никако једностран, посебно не у периоду целог двадесетог века. Наравно да није једностран, нисам ни рекао... Веома много зла су урадили и ови, пре пар дана је била годишњица 17.3.2004. Али политика Србије је од почетка (1912) до краја (1999) била: Нема никакве везе што сте већина, ми имамо историјско право на територију и ви има да будете згажени. Да си Албанац, и ти би имао проблем са тим, исто као и ја. Гледајмо мало из њихове перспективе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 21, 2018 Пријави Подели Написано Март 21, 2018 пре 1 минут, Аурор рече Један члан моје блиске породице је баш тада (1981) био тамо на Косову, у униформи и са пушком у рукама. И исто то је рекао за Словенце. Дали су им пушке и бојеву муницију и рекли "слободан одстрел", што у преводу значи да можеш да убијеш кога хоћеш, што су многи и радили. Након што прође војска и "регулише ствар", шмрковима се пере крв са улица. Једном су ишли у камиону и видели неко место како гори, ту је било неко тешко разрачунавање и неки чича, Албанац који је пролазио им је рекао да тамо има 1000 мртвих. Он питао "ко је то урадио?", овај рекао "војска" и они нису могли да верују, пошто су и они били та иста војска. Наравно. То је било брутално лице комунистичке диктатуре која је прво вежбала на црквама, манастирима, свештеницима, грађанској интелигенцији, па су се после требили међу собом у неколико наврата, па су своје становнике терорисали преко јавног и тајног безбедносног апарата... И онда није ни чудо што су се тако понашали. Такву су бруталност они и њихови идеолошки наследници касније проказали и у време распада те њихове СФРЈ. Исто сам имао члана блиске породице који је тад био у околини Пећи и причао ми је шта се дешавало. Зато ми је драго кад се зна да су Словенци били најбруталнији у томе, да не буде да је та бруталност била "наставак великосрпске политике", јер је то заправо лице те Франкенштајн творевине која се звала Југославија, и тог умоболног система који се зове комунизам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Март 21, 2018 Пријави Подели Написано Март 21, 2018 пре 10 минута, RYLAH рече Зато ми је драго кад се зна да су Словенци били најбруталнији у томе, да не буде да је та бруталност била "наставак великосрпске политике", јер је то заправо лице те Франкенштајн творевине која се звала Југославија, и тог умоболног система који се зове комунизам. Па њему доле је то исти принцип гажења који је стално био испољаван... Комунизам или не, то је у континуитету. Тврдња да је Србија ту "исправна страна" је врло натегнута, ја то уопште не верујем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Март 21, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Март 21, 2018 пре 3 часа, obi-wan рече Jer zaboga, ako ti nesto ne primetis, to kao i da ne postoji. Dzaba sto imamo svedocenja ljudi iz prve ruke, tu je PS da nam kaze da sve to nije tacno. Немој да се љутиш и хистеришеш, неког масовнијег протеста или зехтева, итд, тих народа да изађу и није било. Проблема свакако има, али опет да се народ увелико скупио па тражио да изађе--то није било. Што самим не значи да је супер бити у НАТО, нити тврдим то, већ само ти објашњавам да не можеш због геополитичког опредељења да оређујеш ко јесте а ко није православни хришћанин. пре 3 часа, obi-wan рече Pa dobro, sta sad napisa ovde? Vode svoju standardnu politiku... koju? Pa da se lako prodaju (njihove slepe vodje). Nije im prvi put, to si dobro rek`o. Да, као што се и Милош Обреновић ,,продао" Турцима. Манимо се демагогије, нису се они ништа ,,продали", они само воде политику која им је нужна да би сачували свој народ. У томе је поента, вагају и пливају у вртлогу геополитичких процеса да би избегли властити страдање и изборили се, у свим тим условима, за сопствене интересе. Какве продаје, какви бакрачи. У томе је цела ствар. Све то, опет, нема никакве везе са Православљем тих људи, нити им се оно може негирати због тога. пре 3 часа, obi-wan рече Svako iz tih naroda ko je otvoreno i svesno podrzao taj ulazak u pakt, narocito ako je zadnji motiv cist interes, beskrajno se ogresio o etos Jevandjelja. Za sve takve, bez ikakvog ostatka i ulepsavanja, vazi ona stara i davno proverena (Biblijska i narodna) mudrost: "prodao veru za veceru". Ko nije podrzao tako nesto u tim narodima, naravno, ugnjeten je i pod okupacijom. Ziveci svoju veru u takvim uslovima blizu je pravog ispovednika. Мотив је да се народ сачува од погибије и страдања. Да се држава сачува од распадања. И тако даље. Исти је мотив био и Светог Деспота Стефана. Ти не можеш никад да избегнеш тај пример јер управо ту пада у воду твоја прича да је мудра политика, којој је циљ да се заштите народ и држава, супротна Етосу Јеванђеља. А види шта ја тврдим- борба за слободу, част и образ је у складу са Етосом Јеванђеља, ту се слажем са тобом. Тако је наша борба и наша одбрана од НАТО агресје у складу са Етосом Јеванђеља. Али, исто тако, и мудра политика којој је циљ да се народ и држава што више сачувају, колико је могуће у датим околностима, је такође у складу са Етосом Јеванђеља. Једно не потискују друго. И борба је добра, али и мудра политика. Е то ја желим да кажем. Али, због фанатизма који те заслепљује, ти ниси у стању то да увидиш изгледа. пре 3 часа, obi-wan рече Samo i iskljucivo tako sto cemo da zivimo svoj etos, onaj u koga (navodno) verujemo. Onaj kojim su ziveli i za slobodu i cast umirali nasi sveti i bogonosni preci. Ziveci taj etos u obavezi smo pred Nebom i Zemljom da odbacimo svaki ultimatum zlocinaca i krvopija, da nas se u suprotnom ne bi odrekli i Nebo i Zemlja, kao sto sad otprilike izgleda da je vec pocelo da biva. Тачно. Али, рекох ти, у складу са тим Етосом је борити се за част, слободу и све, али у складу са тим Етосом је и водити мудру политику ради заштите народа и државе. Наши славни и мудри преци су знали и то, они су водили битке и ратове, али су и знали да преговарају, и то са најогорченијим непријатељем, знали су у тим преговорим некад и да праве уступке, итд. А све то зарад добробити народа и државе. Е о томе ја говорим, не о некаквој ,,издаји" или ,,слугерањству", што ми бесрамно приписујеш. пре 3 часа, obi-wan рече Despot je retki izuzetak. Njegovo vreme i ovo su sasvim neuporedivi. Uslovi koji su njemu dati i ovi koji se od nas traze jos su u vecem kontrastu. Није он био никакав изузетак, већ само један пример како се води мудра политика. Сви Немањићи су водили такву политику, а знамо да су и народу а и Богу били угодни. Такође, нису само они, имамо ми једну целу традицију вођења мудре и одговорне политике према великим силама, на пример, Милош Обреновић, итд. И због чега време није поредиво? Итекако је поредиво. А ако већ тврдиш да није, објасни зашто није? пре 3 часа, obi-wan рече I poznavajuci njegovo vreme i odlike tadasnjeg zivota, mozemo sasvim mirne duse da tvrdimo da bi i on odbacio ovakve uslove koji se danas od nas traze. А на основу чега темељиш ову тврдњу? пре 3 часа, obi-wan рече On jeste bio mudar diplomata, ali nije nikako bio kukavica i izdajnik. Nije nikad radio na stetu svog naroda. To su kljucne i neizbrisive razlike. Па ко говори да треба бити ,,кукавица" и ,,издајник"?? Са ким се свађаш ти? Управо сам ја и говорио да требамо бити мудре дипломате, по угледу на Светог Деспота, а не некакви ,,издајници" и ,,кукавице". Одакле ти то, човече? Чак нисам ни тврдио да ми треба да уђемо у НАТО. Оби, кад оћеш са неким да расправљаш, прво се упознај са његовим ставовима, па тек онда пише. Овако долазиш само у неспоразум и без разлога вређаш неког због нелчега што он нијењ ни тврдио. пре 3 часа, obi-wan рече To je zato sto si jedan od napucanih junosa, koji misle da sve znaju i da su popili Nijagaru u casi. Сви који су пратили ову дискусију, а који су објективни, виде да се ја ниједног тренутка нисам поставио као неко ко ,,све зна", нити ја знам све, нити сам за све у праву, нити сам то икада тврдио. Само износим своје мишљење и дискутујем са другима о томе. Тако да нема стварно потребе да се глупираш оваквим изјавама. пре 3 часа, obi-wan рече Nista strashno, vecina nas je bila takva u to neko doba, samo sto je onda bilo jasne crte koja nije mogla da se predje u tome, a danas je nema. Да, младом човеку је дозвољено да буде мало страствен, али је опасно ако зађе у старије године, а опет је такав. Нажаклост, ја код тебе видим једну дозу такве острашћености и фанатизма који ти не дозвољава да се упознаш са мојим ставовима и да нормално дискутујеш са мном. А старији си човек. То је већ нешто што је опасно. пре 3 часа, obi-wan рече A glede samog razumevanja Jevandjelske etike: nije to moj izum, ni u kom slucaju, to sam ucio od najboljih, kojima cela Crkva dise i svedoci vec 2 milenijuma unazad. To su sve sasvim nadvremene i univerzalne vrednosti, nezavisne od trenutnih okolnosti. A bilo ih je (okolnosti) i mnogo gorih nego sto su danas. Слажем се ја са тим, само ти погрешно то тумачиш у неким стварима, јер кад би ти доследно следио своју логику, испало би да ни Стефан Немања, ни Деспот Стефан, а ни многи други наши славни преци нису живели јеванђељским Етосом. То што си дипломирани теолог не значи да си све у праву и да и ти некад не погрешиш. пре 3 часа, obi-wan рече Ne, niko ne prizeljkuje rat, kao sto se tebi cini u usijanoj glavi. Prealeko od toga. Оби, нисам ни рекаоп да неко прижељкује рат, али сам те цитирао шта си у оном коментару рекао. Био си јасан и немој сада да бежиш од тога. Дакле реко си ,,лемаћемо се до краја", а ја сам рекао дас ми немамо више капацитета (у људству) данас да се ,,лемамо". И да зато треба сада да водимо мало једну мудру политику, да би преживели. Иначе, то ,,лемаћемо се до краја" више приличи усијаној глави него оној другој, али ок, можда ти то не видиш. пре 3 часа, obi-wan рече Na ovom forumu, prilicno sam siguran, nema nijednog jedinog coveka koji bi tako nesto zeleo. И добро је што је тако. пре 3 часа, obi-wan рече S druge strane, isto tako niko normalan ne zeli da postane rob i slugeranja najmracnijeg zla u novijoj istoriji, a samo zarad navodnog "mira". Па ок, а кад сам ја заговарао да ми будемо робови било коме? Чак ни улазак у НАТО никад нисам заговарао. Заговарао сам мудру политику, то значи избегавање сваког сукоба са било ким а посебно са доминатном силом на Балкану. То сам заговарао, а некаква ,,подаништва", ропства и остало, то си све ти помињао, ја не. Дакле, паметна политика се мора водити, а то значи не супростављати се ниједној сили, нарочито не оној доминантној, јакој и поприлично суровој и агресивној, шта год мислили о њој (а не мислчим ништа добро, веруј ми). Према томе, стварно ти је време да се упознаш са мојим ставовима, а не да неке своје перцепције представљаш као мојењ ставове. ПС: И да још додам: ми треба данас много више да се позабавимо свбојим унутрашњем стањем. Да, то покајање које је Оби поменуо нам је данас јако потребно. Потреебно је једно духовно и национално освешћивање српског народа. То значи-на унутрашњем плану морамо бити духовно и национлно здрави, а на спољњем плану морамо водити мудру политику у односима према великим силама. Ето, то је моје мишљење. Аурор and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 21, 2018 Пријави Подели Написано Март 21, 2018 пре 1 минут, Православни Србин рече Тако је наша борба и наша одбрана од НАТО агресје у складу са Етосом Јеванђеља. Наша "борба" против нато је само тотална глупост и ништа више. Да ли је глупост у складу са Јеванђељем то је питање... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 21, 2018 Пријави Подели Написано Март 21, 2018 пре 3 минута, Православни Србин рече И да још додам: ми треба данас много више да се позабавимо свбојим унутрашњем стањем. Да, то покајање које је Оби поменуо нам је данас јако потребно. Потреебно је једно духовно и национално освешћивање српског народа. То значи-на унутрашњем плану морамо бити духовно и национлно здрави, а на спољњем плану морамо водити мудру политику у односима према великим силама. Ово си лепо рекао. Ништа нема док не "оздравимо" од оног лудила. А још нисмо ни почели са терапијом. Православни Србин је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Март 21, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Март 21, 2018 пре 3 минута, Grizzly Adams рече Наша "борба" против нато је само тотална глупост и ништа више. Да ли је глупост у складу са Јеванђељем то је питање... Не, пази, глупост је то што је једна кретенска политика довела да до тога дође. Дакле, то је глупост и увлачење народа у страдање што тешко да је у складу са Јеванђељем. Али, ја нисам мислио на то, већ на херојство и јунаштво наших војника који су пружили отпор НАТО агресији која је, без обзира на све, била злочиначка. То јунаштво и херојхство наших људи, полицајаца и војника, је по мени, за свако поштовање и сасвим је у складу са Јеванђељем. Вилер Текс је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Март 21, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Март 21, 2018 пре 3 минута, Grizzly Adams рече Ово си лепо рекао. Ништа нема док не "оздравимо" од оног лудила. А још нисмо ни почели са терапијом. Наравно. Ми својим унутрашњим стањем, пре свега, треба да се позабавимо. Кад решимо ствари у глави, души и срцу, онда можемо правилно да се поставимо и према великим силама. То је и најкључнија ствар у целој причи. Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука