Jump to content

Русија или Америка или... ?

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 10 минута, Вилер Текс рече

Ако мислиш на рат против Бугара који је водио краљ Милан, сви кажу да је то грешка.

Изгубљени ратови су увек грешка :).

Кажу то и Амери, за Вијетнам, и друге ратове где су изгубили.

Дао сам ти примере да смо се и ми понашали као крвници, када год смо то могли и кад смо или мислили да смо сила, или смо стварно били сила.

Дакле, нисмо морално супериорнији од било које друге нације. То што смо углавном били историјски губитници, не значи да смо због тога моралнији од других народа.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 968
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Управо сада, Ђорђе Р рече

Изгубљени ратови су увек грешка :).

Кажу то и Амери, за Вијетнам, и друге ратове где су изгубили.

Дао сам ти примере да смо се и ми понашали као крвници, када год смо то могли и кад смо или мислили да смо сила, или смо стварно били сила.

Дакле, нисмо морално супериорнији од било које друге нације. То што смо углавном били историјски губитници, не значи да смо због тога моралнији од других народа.

Кажем ти ја да је ово умоболна прича, без увреде.

Ти поредиш стварање српске државе и Цара Душана са империјалним светским претензијама Америке.

Краљ Милан је напао Бугаре због чега, колико је битака било и где су Срби напали цивиле?

Који су то злочини краља Милана над Бугарима који могу да се пореде са злочинима Нато пакта 1999. године?

Одговри ми на ово. Ако нађеш оно што смо ми доживели 1999. онда у реду ако не нађеш стиди се.

Подели на овим сајтовима

@Ђорђе Р Иначе у Женеви у у згради Црвеног Крста стоји натпис "Буди хуман као што је Србије била хумана 1885. године" из разлога што је у том рату прекинула дејства на један дан да би лекари Црвеног крста збринули бугарске рањенике.

Јел то исто као онац Нато сатански цинизам кад су на ракетама писали честитке за Васкрс?

Ајде бре само причаш безвезе!

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Вилер Текс рече

Кажем ти ја да је ово умоболна прича, без увреде.

Ти поредиш стварање српске државе и Цара Душана са империјалним светским претензијама Америке.

Краљ Милан је напао Бугаре због чега, колико је битака било и где су Срби напали цивиле?

Који су то злочини краља Милана над Бугарима који могу да се пореде са злочинима Нато пакта 1999. године?

Одговри ми на ово. Ако нађеш оно што смо ми доживели 1999. онда у реду ако не нађеш стиди се.

Освајања цара Душана јесте био покушај стварања "империјалне" државе, која је требала да замени последњу Римску државу, Византију, ал нам није ишло, јер смо заратили међусобом после смрти лидера, цара.

Не спориш да смо и ми чинили злочине, ал не такве као што су други чинили. Не разумем. Злочинци јесмо, ал су они гори. Ми, који немамо готову никакву моћ, смо злочинци, а ови што имају сву силу, су најгори злочинци, јер су нас лупили по ушима.

Што се тиче злочина, а нисмо причали о злочинима, ако реално погледамо, шта су могли да нам ураде, и шта се све радило кроз историју, злочини НАТО-а у бомбардовању су минимални.

Подели на овим сајтовима

@Вилер Текс

Да ли смо ми морално супериорнији (руководство наше земље или сам народ) од земаља које чине НАТО, рецимо САД?

Да ли су Руси морално супериорнији од Американаца?

Одговор на ово питање затвара дискусију о томе ко је већи крвник.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Ђорђе Р рече

Освајања цара Душана јесте био покушај стварања "империјалне" државе, која је требала да замени последњу Римску државу, Византију, ал нам није ишло, јер смо заратили међусобом после смрти лидера, цара.

Не спориш да смо и ми чинили злочине, ал не такве као што су други чинили. Не разумем. Злочинци јесмо, ал су они гори. Ми, који немамо готову никакву моћ, смо злочинци, а ови што имају сву силу, су најгори злочинци, јер су нас лупили по ушима.

Што се тиче злочина, а нисмо причали о злочинима, ако реално погледамо, шта су могли да нам ураде, и шта се све радило кроз историју, злочини НАТО-а у бомбардовању су минимални.

Брате, ако су теби Цар Душан и Бил Клинтон исти завршавамо сваку дискусију на ову тему.

Да никада нисмо имали потитику којој је циљ истребљивање других. Где нам је Јасеновац? Где смо ми ако нападали Мађаре, Румуне, Муслимане, Хрвате, Словенце, Македонце, пошто нисмо имали имогућности за светско деловање? За рат са Бугарском сам све рекао већ као и за стварање српске државе и Цара Душана.

Срам те било за ово болдовано. 

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Ђорђе Р рече

@Вилер Текс

Да ли смо ми морално супериорнији (руководство наше земље или сам народ) од земаља које чине НАТО, рецимо САД?

Да ли су Руси морално супериорнији од Американаца?

Одговор на ово питање затвара дискусију о томе ко је већи крвник.

Нисмо. Не. Нисам на томе уопште инсистирао. 

Ако је теби све исто онда свака ти част.

Ако ћемо баш мак на конац, које руководство, који конкретно људи? Нисам исповедник никоме од њих да би зано шта је у њиховој души. Али чињеница је да је највећи творац ратова на свету Америка и не можеш је оспорити ничим. Ни српским гресима и глупошћу, руским гресима, арргентинским, немачким или абориџинским.

Подели на овим сајтовима

Šta mi imamo stalno čekat da nás neko prvi napadne?

Napad je najbolje odbrana, toga se drže i USA i Rusija pa onda valjda za to imaju dobar razlog, tako trebamo i mi!

Подели на овим сајтовима

@Вилер Текс Не видим поенту расправе.

САД је најјача држава на свету, и тако се и понаша. Зло су колико и свака држава која је најјача на свету. Периоди када је постојала једна најјача држава је реткост у историји, и може се поредити са рецимо периодом Римске империје.

Да ли желиш да поредиш "злочине" САД са злочинима хитлерове немачке? Стварно не разумем поенту овог разговора.

Ти ако не видиш да је у бомбардовању НАТО водио рачуна и о цивилним жртвама, мени је жао. Не знам дал си неинформисан, ил си само повређен што су ратовали против нас. Чак и против наше војске су користили ограничену силу. Највише жртава смо претрпели кад су се уозбиљили, на крају бомбардовања, и када су почели да бацају тепих бомбе, од којих не можеш да се сакријеш. Да су то одмах почели да сипају, за дан би завршили са нама, и могли су нам нанети огромне цивилне жртве.

Рат није спортска ствар, где се ради о неком витешком надметању. Чак ни у спорту више нема равноправне и поштене борбе.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Milan Nikolic рече

Zajrone molim te, zatrpaj temu po češki.

Pa kako si to predstavljaš medjunarodnu saradnju na odbrambenom planu i ponovno oživljavanje Male Antante bez češko-srpske saradnje? Ako si sami ne pomognemo, pomoce nam onda Rusija i Amerika? Kako je SSSR/Rusija pomagala nas a Amerika vas to smo vec svi vidjeli! :D 

http://vestinu.cz/?ve-stinucz,155

20658_1_pohlednicew.jpg

mala_dohoda.jpg

image-006-mapa6.jpg

Poslali smo i ova dva mladenca da izvide kakve su materijalne mogucnosti za ostvarenje saradnje na zajedničkoj odbrani pa kažu da su odlične. Bili su u Nišu i tamo razgledali vojnu i kasarensku infrastukturu i otkrili da je logistika kod vas vrlo povoljna, namirnice jeftine (velika čokalada Milka za 10 kruna čeških, šunka za 20 Kč) a s tim takvim zalihama može se branit najmanje 20 godina bez ikakve pomoci sa strane! U jedinstvu je snaga!

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Ђорђе Р рече

Ти ако не видиш да је у бомбардовању НАТО водио рачуна и о цивилним жртвама, мени је жао. Не знам дал си неинформисан, ил си само повређен што су ратовали против нас. Чак и против наше војске су користили ограничену силу. Највише жртава смо претрпели кад су се уозбиљили, на крају бомбардовања, и када су почели да бацају тепих бомбе, од којих не можеш да се сакријеш. Да су то одмах почели да сипају, за дан би завршили са нама, и могли су нам нанети огромне цивилне жртве.

Молим? А РТС? А воз на мосту у грделичкој клисури? А аутобуси и колне трактора? А касетне бомбе? А Алексинац?

Хвала им и волимо их јер нису бацили атомску бомбу.

Ћути ћути добро је. 

Не желим да причам са неким ко се спрда са нашим жртвама и правда крвинка! Кад се освестиш јави се.

Било је у Нато пакту оних који су хтели да нас сравне одмах са земљом али било је и разумнијих. Али да правдамо крвнике то само можемо ми. Браво Срби!!!

пс: Правдање не користим у хришћанском смислу. Дисклејмер за буквалисте.

Подели на овим сајтовима

И да изгледа да је Маринос Ритсудис блесав и улудо је био две године у затвору. То се може закључити из ове Ђолетове апологије Милосрдног Анђела. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Вилер Текс рече

Иначе у Женеви у у згради Црвеног Крста стоји натпис "Буди хуман као што је Србије била хумана 1885. године" из разлога што је у том рату прекинула дејства на један дан да би лекари Црвеног крста збринули бугарске рањенике.

Не стоји. Односно стоји таман толико колико и "Завештање Стефана Немање о језику". Још једна национлна прдаљка у низу... Од многих

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Вилер Текс рече

У праву си за 3-4 план.

Да. Легендарни план "три-четири" 12:smeha:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...