Jump to content

Новине НОВОСТИ: Пијани поп упадао у раку, губио кандило, на последње опело га одвезли у приколици поред покојника

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 16 минута, Ђорђе Р рече

Можда збо осталих суперхероја, свештеника који се не опијају по сахранама.

Али зато иза кулиса раде свашта што се не би требало радити. Ми некако имамо тенденцију да најгоре пљујемо по видљивим грешницима, алкосима, курвама, блидницима и инима. Ради шта оћеш, само пази да се не види, тако је изгледа већ хиљадама година. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 111
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 3 минута, Војвода7 рече

Бити поп не би требало да буде као сваки други посао, на другим пословима човјек не мора да вјерује у Бога, док би свештеник требао да је повезан са Богом, да својим животом свједочи то што ''ради''.

А да се ти мало скинеш са Мирољуба? 

• Хахаха 1
Подели на овим сајтовима

пре 35 минута, Ђорђе Р рече

Говоримо о изворној вести, неком тамо попу, коме је рад у алкохолисаном стању свакодневница.

Само да се оградим (за сваки случај), мени је на мети било оно са фб-а што не могу да пренесем, тј. квоутујем.

На крају испаде крив тај зли народ који се радује туђој несрећи, тај зли народ који једва чека да осуди, тај зли народ који није (довољно?) ожалошћен током поворке до гробног места (а неки који се нису видели дуго се том приликом и испричају, вала, тога сам се барем нагледала), тај опаки народ који се усуђује да фотка нешто, док се дозвољава снимање Литургије и, малтене, гурање камере у Чашу (светиње светима???), тај исти народ захваљујући коме СПЦ опстаје, тај лукави народ који напија попа.

Е, са тим имам проблем. Велики.

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Вилер Текс рече

А да се ти мало скинеш са Мирољуба? 

''

пре 7 минута, Војвода7 рече

Бити поп не би требало да буде као сваки други посао, на другим пословима човјек не мора да вјерује у Бога, док би свештеник требао да је повезан са Богом, да својим животом свједочи то што ''ради''.

Ово што сам ја написао нема никакве везе са Мирољубом

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 38 минута, Вилер Текс рече

@Ђорђе Р Аман људи, греши се! Зашто живите у заблудама и тражите суперхероја а не човека?

За стадо, свакако, није добро ако му је пастир – овца“

Не очекујем суперхероја али очекујем некога ко је изнад стада

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Војвода7 рече

''

Ово што сам ја написао нема никакве везе са Мирољубом

Има и те како. Само што ти нажалост брате то не капираш. Чист моралистички присту без разумевања Бога и човека. 

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Вилер Текс рече

Значи теби је до тога да будеш цирке на послу :D

Кажем ти читај Достојевског, без зезања.

А и овај филм је добар.

http://www.imdb.com/title/tt4768468/

Причаш против осуђивања, а осудио си, и проценио, и мене, и оног ко је сликао, и оне из његове парохије који кажу да је би пијан на сахрани. Пошто видим да волиш да браниш људе, узми брани новинаре, брани овог што је фотографисао, брани овог што је објавио.

Проценио си да ја нисам читао Достојевског, а и да ја осуђујем оца Ненада.

Ја, ако ишта осуђујем у овом случају, осуђујем појаву да неко пијан обавља свој посао, поготово ако му је посао да ради са људима. То просто није лепо, није пристојно, показује колико човек поштује и свој позив и људе са којима ради.

А исто ми се гади лицемерство и забијање главе у песак на све проблеме које постоје у цркви. Јер то само говори да они који то раде немају вере, већ им је битно да њихова фирма лепо изгледа у јавности, да се не таласа. А зашто, да би се сакупило више донација?, да би што више људи (п)остало "традиционални" хришћани? Не разумем зашто је проблем да се људи из цркве провлаче по медијима. Пашће рејтинг цркви, па ће народ отићи у другу "партију"?

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Ђорђе Р рече

Причаш против осуђивања, а осудио си, и проценио, и мене, и оног ко је сликао, и оне из његове парохије који кажу да је би пијан на сахрани. Пошто видим да волиш да браниш људе, узми брани новинаре, брани овог што је фотографисао, брани овог што је објавио.

Ја, ако ишта осуђујем у овом случају, осуђујем појаву да неко пијан обавља свој посао, поготово ако му је посао да ради са људима. То просто није лепо, није пристојно, показује колико човек поштује и свој позив и људе са којима ради.

А исто ми се гади лицемерство и забијање главе у песак на све проблеме које постоје у цркви. Јер то само говори да они који то раде немају вере, већ им је битно да њихова фирма лепо изгледа у јавности, да се не таласа. А зашто, да би се сакупило више донација?, да би што више људи (п)остало "традиционални" хришћани? Не разумем зашто је проблем да се људи из цркве провлаче по медијима. Пашће рејтинг цркви, па ће народ отићи у другу "партију"?

Не знам шта би ти рекао. Ништа ниси скапирао. Ај жив био.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Војвода7 рече

За стадо, свакако, није добро ако му је пастир – овца“

Не очекујем суперхероја али очекујем некога ко је изнад стада

Није Мирољуб достојан са оваквим  његовим начином размишљања да ти ципеле скида. Не мислим да је цитат његов, ал немојмо се гађати цитатима.

А парохија треба да буде ослонац свештенику кад му није добро. Заједница, капираш?

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Ђорђе Р рече

Ипак ћу ти одговорити.

Контекст у коме причам је да навлачиш мак на конац. Нигде нисам рекао да се опијамо и да је то добро, већ да је слабост. Осудио сам изношње туђих слабости у јавност. Стекао сам утисак да су се ти људи наслађивали тим догађајем. И то сам осудио и назвао малограђанштином и гранд-шоом. То је догађај који се десио у једном селу а при том не знамо ништа о њему а ти си брате овде почео да пишеш о негативни последицама алкохолизма као да не знамо шта је алкохолизам, и да није лепо изаћи пијан пред људе. А мени је нормалније да парохијани и свештеник заједно реше нешто ако има него да то неко куловски качи по фејсу. 

Достојевског сам помињао као некога ко одлично познаје људску душу и говорио о паду и устајању. Некога ко познаје шта је слабост и покајање. Јел грешка што сам ти то препоручио? Да ли знаш за икону на којoј Христос носи раслабљеног. То смо ми сви. 

И мислим да је пијанство овог свештеника (ако се уоптше и напио) није толики проблем колико злурадост медија, оних који пишу морлистичке коментаре итд.

Схватио си надам се поенту. Да детаљишем нећу.

Овај трећи пасус нема везе са темом. 

Подели на овим сајтовима

On 3/14/2018 at 18:05, Ромејац рече

фото: facebook

Извор

...

Ova slika kao da je iz nekog filma tipa "Maratonci"... :smeh1:

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 21 часа, Вилер Текс рече

Било коме хришћанину је дужност (кад волите одговорност и  правила употребићу подебљано) да покрива грехе брата свога и да му каже у лице ако шта има а не да качи по фејсбуку и виче "пљуни га пљуни".

Пробајте да повежете контекст овог догађаја с оним што сам написао. При том ако прочитате овај чланак који је окачио/ла @Поуке.орг инфо везнао за неке детаље овог догађаја схватићете да позивање на суд и одговорност може мало да причека а што се мене тиче и прескочи.

Већи је проблем ових што су сликали и радовали се "јао куку леле хихи пијан поп".

Problem je brate sto je pop posebna vrsta sluzenja. Uvek je na ocigled svima, tako mu je u opisu sluzbe - da bude primer.

Na njegovu je duhovnu korist ovakvo ruganje, po Bogu dopusteno, da mu se tako odmanji krivica, i da ga tako nesto podstakne na kakvu-takvu promenu zivota.

Pop nije bilo ko, nego ikona Jevandjelja Hristovog, i to prosto mora da ima u vidu. Bolje da ode u penziju, nego da se zbog njegovog loseg vladanja huli na Crkvu.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Драгана Милошевић рече

„Nisam bio pijan, a nisam ni zaspao, uhvatila me je muka, imam astmu i nisam poneo pumpicu, da sam poneo pumpicu ne bi se desilo“, iskren je pop Nenad.

Eto, problem resen. A opet, opsta prica da pop mora da bude svestan svog polozaja svakako ostaje.

Ne da bi ga neko osudjivao, nego bas zbog zloce necrkvujucih, od kojih mnogi jedva cekaju da nadju kvaku da se zakace i pljuju po Crkvi.

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, obi-wan рече

Problem je brate sto je pop posebna vrsta sluzenja. Uvek je na ocigled svima, tako mu je u opisu sluzbe - da bude primer.

Na njegovu je duhovnu korist ovakvo ruganje, po Bogu dopusteno, da mu se tako odmanji krivica, i da ga tako nesto podstakne na kakvu-takvu promenu zivota.

Pop nije bilo ko, nego ikona Jevandjelja Hristovog, i to prosto mora da ima u vidu. Bolje da ode u penziju, nego da se zbog njegovog loseg vladanja huli na Crkvu.

Ма то је јасно. И рекао сам да неки догађаји могу да тргну човека. Ми не знамо шта се тачно овде десило. Ја говорим о проблему који се зове "Аха срам га било". 

Они који имају малограђански менталитет и/или не воле Цркву, или су лењи да јој приђу, неће ни да се окупе око оног свештеника који је пример а овог који греши ће користити као оправдање за себе.  Генерално буде тако.

У људској палој природи је да осуђује грешника. А са природом палом се ваља изборити.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Вилер Текс рече

Ма то је јасно. И рекао сам да неки догађаји могу да тргну човека. Ми не знамо шта се тачно овде десило. Ја говорим о проблему који се зове "Аха срам га било". 

Они који имају малограђански менталитет и/или не воле Цркву, или су лењи да јој приђу, неће ни да се окупе око оног свештеника који је пример а овог који греши ће користити као оправдање за себе.  Генерално буде тако.

У људској палој природи је да осуђује грешника. А са природом палом се ваља изборити.

Upravo zato Hristos i kaze da ce da bude "tesko onom koji sablazni jednog od ovih malih", misleci upravo na te slabe i lako sablaznjive.

Jer, ne zaboravimo to, Hristos je i zbog takvih dosao i pretrpeo sve, bas kao i zbog onih koji su vec verujuci.

Zato su Apostoli i Oci do u detalje razradili "profil" svestenosluzenja, tu treba bas mudrosti, i opet kazem - ako nesto bas ne ide, bolje penzija, nego jos veca steta.

Ovo sve govorim uopsteno, ne samo za ovaj slucaj, koji se - eto - pokazao netacnim.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...