Jump to content

Нешто посно с`ногу...?

Препоручена порука

- суве шљиве и суве смокве изблендирати, додатно их руком измешати да би се компактна маса направила,  формирати ролат и увити у алу фолију, сећи на танке кришке заједно са фолијом.

П.С. пажња: потребно је да блендер буде јак јерсу и смокве и шљиве доста жилаве и лепе се за ножеве.

-  у недостатку  бадема: орахе раширити по плеху, пофајтати водом, тек толико да се со залепи за њих, најоља је морска со ко има, сушити пар минута у рерни да ораси порумене

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

On 3. 3. 2018. at 12:23, Снежана рече

- суве шљиве и суве смокве изблендирати, додатно их руком измешати да би се компактна маса направила,  формирати ролат и увити у алу фолију, сећи на танке кришке заједно са фолијом.

П.С. пажња: потребно је да блендер буде јак јерсу и смокве и шљиве доста жилаве и лепе се за ножеве.

-  у недостатку  бадема: орахе раширити по плеху, пофајтати водом, тек толико да се со залепи за њих, најоља је морска со ко има, сушити пар минута у рерни да ораси порумене

Expand  

Pravila pre par dana te energetske bombice sa suvim vocem, dodala jos suvo grozdje, urme, peceni mleveni badem i lesnik ... Nakon oblikovanja uvaljala u istu mlevenu mesavinu ... Pure energie ? ...

Sve sto dise neka hvali Gospoda !

Подели на овим сајтовима

On 6. 3. 2018. at 15:40, Џуманџи рече

Нађох

Expand  

:skidamkapu:

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

On 6. 3. 2018. at 15:45, Таша рече

Ja bih sve ove idustrijske proizvode zamenila sakom nekog suvog voca, semenki, kikirikija, vocem, povrcem ... Znate kako je lepa keleraba sveza, recimo.  :0212_rolleyes:

Expand  

od svega ovoga samo kikiriki moze da me zasiti....voce samo izaziva jos vecu glad....:) 

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

On 6. 3. 2018. at 15:51, JESSY рече

od svega ovoga samo kikiriki moze da me zasiti....voce samo izaziva jos vecu glad....:) 

Expand  

Probaj sa naradzama, one imaju dosta vlakna u sebi i mogu da drze malo duze sitost od ostalog voca. 

Подели на овим сајтовима

On 6. 3. 2018. at 15:56, Таша рече

Probaj sa naradzama

Expand  

stvaraju mi kiselinu u zelucu...:(

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Tahini, seme heljde i oljuštene semenke suncokreta su super da se ubace u bilo koje kuvano povrće i dodaju proteine i masti. Tahini ima i dosta gvožđa i vitamina D.

Kikiriki + neka mešana salata može biti sjajan i zgodan ručak za posao.

Leblebije su lake za spremanje i svašta se može s njima, ali se potapaju preko noći pa duže kuvaju, nije baš s nogu... Ali ako napraviš humus, to je zgodno za nekoliko dana.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

On 6. 3. 2018. at 16:24, Paradoksologija рече

Tahini, seme heljde i oljuštene semenke suncokreta su super da se ubace u bilo koje kuvano povrće i dodaju proteine i masti. Tahini ima i dosta gvožđa i vitamina D.

Kikiriki + neka mešana salata može biti sjajan i zgodan ručak za posao.

Leblebije su lake za spremanje i svašta se može s njima, ali se potapaju preko noći pa duže kuvaju, nije baš s nogu... Ali ako napraviš humus, to je zgodno za nekoliko dana.

Expand  

Ово су савети профи куварице и врсне домаћице, а не  феминисткиње која уме само зелениш на брзака да спреми  :D

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

On 6. 3. 2018. at 16:32, Рапсоди рече

Ово су савети профи куварице и врсне домаћице, а не  феминисткиње која уме само зелениш на брзака да спреми  :D

Expand  

Za opšte zdravlje je često dobro postiti i od predrasuda ;)

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

On 6. 3. 2018. at 16:37, Paradoksologija рече

Za opšte zdravlje je često dobro postiti i od predrasuda ;)

Expand  

Расуђујем према приложеном...:) и мењам расуђивање опет према приложеном...

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

On 6. 3. 2018. at 15:58, JESSY рече

stvaraju mi kiselinu u zelucu...:(

Expand  

Ne znam da li je skup avokado u Srbiji, ovde kod mene nije. U tostiran hleb utrljam beli luk, premazem maslinovim uljem i prekrijem avokadom iseckanim na listice, sjajan sendvic i gotovo za 5 min ....ima da zaboravis kada si jela :)

Подели на овим сајтовима

On 6. 3. 2018. at 16:45, Таша рече

Ne znam da li je skup avokado u Srbiji, ovde kod mene nije. U tostiran hleb utrljam beli luk, premazem maslinovim uljem i prekrijem listicima avokada, sjajan sendvic i gotovo za 5 min ....ima da zaboravis kada si jela :)

Expand  

Skup je... :(

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...