Jump to content

konkretan slučaj spasenja osobe krštene u KC

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 11 минута, Avocado рече

Ma 100% je na broju 42. 

Guglaj 'answer to life, the universe and everything'

Znaci nista od dobitka za vas kad ste stavili sve na keca...

Moguce za nekog bude i na 42, kako ga izracuna u glavu'.... (za mene je previse komplikovano za razumeti te racunice.. :D)

Подели на овим сајтовима

ne treba suditi o bozijem spasenju, to nije nase, preglupi smo za to cak i da imamo sve informacije. stoga ja ne shvatam uopste svestenike u nasoj crkvi koji se time bave,  jer mi je to problematicno ponasanje, to su problematicna stanaj duha, ja bi volio da se svi spase, da do kraja zivota dokuce spasenje, svakom po zaslugama, bas kao sto bog i rece, a rece nam i kako budemo drugima sudili tako ce i on nama, znaci ako gledas na druge sa visoka, tako ce se  i na tebe gledati...

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, kordun рече

pa tacno, nece bog ostaviti ni jedno pravedno srce taman se zvao i alija, o tom se radi. sta ces ti meni sad reci da bi ti bio pravoslavac u saudijskoj arabiji da si rodjen tamo ili ipak ne bi,  jel smatras da si privilegovan rodjen?  sta kazes na recimo kad neka bula kaze da osjeca radost u trenutcima najzesceg posta, mislis da je to samoobmana, mislis da su njihovi rituali koji im pomazu u duhovnosti promasaj?

slazem se, pravednost je potrebna bilo gde da smo rodjeni, licno, za sebe, zahvaljujem Bogu sto sam tu gde sam i sto sam u crkvi.

ja bih radost i duhovnost povezao sa tom pravednoscu o kojoj pricamo.

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, kordun рече

ne treba suditi o bozijem spasenju, to nije nase, preglupi smo za to cak i da imamo sve informacije. stoga ja ne shvatam uopste svestenike u nasoj crkvi koji se time bave,  jer mi je to problematicno ponasanje, to su problematicna stanaj duha, ja bi volio da se svi spase, da do kraja zivota dokuce spasenje, svakom po zaslugama, bas kao sto bog i rece, a rece nam i kako budemo drugima sudili tako ce i on nama, znaci ako gledas na druge sa visoka, tako ce se  i na tebe gledati...

To je jednostavno, ne spašavaju se samo ti koji svjesno to neće, nepokajani grješnici i okorjeli militantni bogorušitelji i bogomrzitelji! Oni kojima je "životni program" ateizam, bogoborstvo, antiteizam, satanizam, pljuvanje po svemu svetom, dobrom i Božijem itd. Koji nisu iz neke prolazne zablude, sumnje, nagovora drugih i okoline, pogrešnog vaspitanja i komunističke ideološke indoktrinacije, trauma iz djetinjstva, proživljenih životnih ili ratnih utrapa, muka, logora i sl. takvi već iz svjesnog ličnog uvjerenja i svoje sopstvene zloće takvi! Koji nemaju smilovanja ni prema sebi samome i svojoj duši. Koji hoće da Boga nema, da ga vrijedjaju, ponižavaju i poriču svjesno, za takve ni Bog nema razumjevanja i opravdanja, ne može ga izmisliti ni da hoće! A Bog će istražiti svačije srce i bubrege!

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 19 часа, Bokisd рече

Pa, recimo nesto ovako,... ako je Bog glavni dobitak i ako imamo rulet i kuglicu i Bog je (dobitak) na broju jedan, pravoslavlje je kao kada postavis jak i snazan magnet ispod keca i uvek dobijes tog keca. :D

Drugi hriscani imaju magnete pod keca, ali je nekako slab i nije bas tako jaka sila koja privlaci kuglicu i postoji verovatnoca da kuglica padne na keca, ali, sto su vise drugi hriscani dalje od prave vere, magnet je sve slabiji i slabiji, pa, je i sve vise i vise manja verovatnoca da padne kuglica bas na keca.

Svi ostali, nemaju magnet na keca, pa, kako se kome zalomi kuglica, mnogi faktori odlucuju o mogucnosti da se dobije kec.... :POPOcorn1:

Хоћеш да кажеш да ти мислиш да ће се сваки православац спасити само зато што је православац или шта..?

Подели на овим сајтовима

Znači nije uopšte ni bitno ko u šta veruje bitno je da je dobar čovek?Šta će nam onda Hristos,njegova žrtva i Crkva uopšte ako je dobrota ono što nas spasava?Ridikilus....

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Кратос рече

Šta će nam onda Hristos,njegova žrtva i Crkva uopšte ako je dobrota ono što nas spasava?Ridikilus....

Разбојник са десне стране крста  и није био баш неки добар човек....њега је спасило покајање (близина Христова ) И шта је уопште добар човек ?   

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 27 минута, Кратос рече

Znači nije uopšte ni bitno ko u šta veruje bitno je da je dobar čovek?Šta će nam onda Hristos,njegova žrtva i Crkva uopšte ako je dobrota ono što nas spasava?Ridikilus....

наравно да је битно, али самим тим што смо познали и признали Христоса од нас ће се и тражити више.

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, kordun рече

ma ne mozes ti sa ovim forumasima nista ozbiljn o pricati, na fejsu smo napravili grupu da rusimo ministraciju na poukama, a oni tamo pricaju o seksu

сексуална револуција :smeh1:

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 45 минута, Снежана рече

наравно да је битно, али самим тим што смо познали и признали Христоса од нас ће се и тражити више.

Pa jes samo što onda ispada bolje da ni e znamo za njega i da samo budemo dobri ljudi....

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 54 минута, Рапсоди рече

Разбојник са десне стране крста  и није био баш неки добар човек....њега је спасило покајање (близина Христова ) И шта је уопште добар човек ?   

Pa dobar čovek,blag,tih,miran,empatičan..a pojma nema o Bogu i Hristu a ljubi bližnje svoje recimo?

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Lady Godiva рече
пре 21 часа, Bokisd рече

Pa, recimo nesto ovako,... ako je Bog glavni dobitak i ako imamo rulet i kuglicu i Bog je (dobitak) na broju jedan, pravoslavlje je kao kada postavis jak i snazan magnet ispod keca i uvek dobijes tog keca. :D

Drugi hriscani imaju magnete pod keca, ali je nekako slab i nije bas tako jaka sila koja privlaci kuglicu i postoji verovatnoca da kuglica padne na keca, ali, sto su vise drugi hriscani dalje od prave vere, magnet je sve slabiji i slabiji, pa, je i sve vise i vise manja verovatnoca da padne kuglica bas na keca.

Svi ostali, nemaju magnet na keca, pa, kako se kome zalomi kuglica, mnogi faktori odlucuju o mogucnosti da se dobije kec.... :POPOcorn1:

Хоћеш да кажеш да ти мислиш да ће се сваки православац спасити само зато што је православац или шта..?

Mislim, da je u pitanju vera koja nas dovodi u mogucnost da se spasemo ili ne.

Mi, hriscani (bez obzira na konfesiju) imamo veru u Isusa kao Boga koji je ustanovio svoju crkvu u kojoj nalazimo blagodat i samim tim i oprostenje grehova i spasenje.Kako kaze sv.Avgustin :

" Kada u Crkvi ne bi bilo oproštenja greha, ne bi postojala ni nada u večni život i večno oslobođenje. Zahvalimo Bogu što je Crkvi dao takav dar."

U tom smislu,  spasenje duse i vecni zivot , kako verujemo mi hriscani je samo u Crkvi putem krstenja i pokajanja i pricesca.

Naravno, da nije zagarantovano spasenje samo time sto mislimo da smo u crkvi, jer, treba da imamo i veru i dela, kako bi covek na taj nacin imao nadu na svoje spasenje.

Подели на овим сајтовима

пре 15 часа, Рапсоди рече

kajanje je jedna od osnovnih crta dobrote

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...