Jump to content

Naseg svemoguceg Boga svi slusaju!

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 16 минута, Avocado рече

Ako pod "taj je požurio da pomogne" podrazumevaš da je slobodnom voljom rešio da ženi pošalje hranu (makar iz ružnih pobuda) onda je potpuno nebitno što je Bog hteo da ženi pomogne, jer nije joj pomogao Bog, nego taj ateista, koji je bez obzira na Boga rešio da joj pošalje hranu... ne znam kako ne vidiš da si upala u "začarani" krug iz kojeg ne možeš da se izvučeš? Jer "slobodnom voljom" je bukvalno 100% suprotno od "po naredbi Boga koju niko ne može da odbije" i ne može isti čin da bude oba...

Ali to nije ni najmanje slično sa ovim o čemu pričamo...

pa malo ima slicnosti, jer mi je koristilo

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Avocado рече

Ako pod "taj je požurio da pomogne" podrazumevaš da je slobodnom voljom rešio da ženi pošalje hranu (makar iz ružnih pobuda) onda je potpuno nebitno što je Bog hteo da ženi pomogne, jer nije joj pomogao Bog, nego taj ateista, koji je bez obzira na Boga rešio da joj pošalje hranu... ne znam kako ne vidiš da si upala u "začarani" krug iz kojeg ne možeš da se izvučeš? Jer "slobodnom voljom" je bukvalno 100% suprotno od "po naredbi Boga koju niko ne može da odbije" i ne može isti čin da bude oba...

Ali to nije ni najmanje slično sa ovim o čemu pričamo...

Bog je mogao da ga spreci u tome da je hteo, On je iznad ili mozda treba ipak pitati nekog strucnog ovde, koliko smo mi sami blizu Bogu toliko moze da nam pomogne...  al On je pre svega hteo da ucini toj zeni. Ja shvatam da se sve desava po Bozijem promislu i dopustenju, a onda se pitaju otkud toliko zla, pa zato sto se previse udalje od Boga i odu u mrak.

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Ana B. рече

e ovo je originalno

Pa ozbiljno, vidiš kako je prošla... verovatno zato što je ipak čuo i neko ko može da pomogne.... ;):tongue::0205_whistling:

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Ana B. рече

Bog je mogao da ga spreci u tome da je hteo,

Jasno... ali priča ne govori o tome da ga nije sprečio, nego da mu je naredio...

пре 6 минута, Ana B. рече

On je iznad ili mozda treba ipak pitati nekog strucnog ovde, koliko smo mi sami blizu Bogu toliko moze da nam pomogne...  al On je pre svega hteo da ucini toj zeni. Ja shvatam da se sve desava po Bozijem promislu i dopustenju, a onda se pitaju otkud toliko zla, pa zato sto se previse udalje od Boga i odu u mrak.

Pa tu i leži problem... čini mi se da ste zbog tzv. "problema zla" stvorili dosta kontradikcija... ako se sve dešava po njegovom promislu, onda se i zlo dešava po njegovom promislu...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Avocado рече

Jasno... ali priča ne govori o tome da ga nije sprečio, nego da mu je naredio...

Pa tu i leži problem... čini mi se da ste zbog tzv. "problema zla" stvorili dosta kontradikcija... ako se sve dešava po njegovom promislu, onda se i zlo dešava po njegovom promislu...

Nije mu naredio nego se slozio sa njim, a drugo svo zlo koje se desava desava se kad se udaljimo od Boga, sto ne znaci da Bog ne moze okrenuti zlo na dobro ako mu se obratimo i vise radimo na sebi prosto receno, a i ovaj zivot ovde nije sve... Mozda vec malo smaramo :D

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Avocado рече

evo na primer ja hocu tebi da pomognem da ti objasnim Bog kaze Ana nije bas najpametnija, al ne moze da skodi :D

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Ana B. рече

evo na primer ja hocu tebi da pomognem da ti objasnim Bog kaze Ana nije bas najpametnija, al ne moze da skodi :D

Hej, hej...gde ti ode

Početak mudrosti je strah Gospodnji, a znanje svetih stvari razum.

Ana je dete Božije...i pametnica mala :buba: i lepaa...jer tako si u mogućnosti;)

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

Пусти тог безбожника. Он нас може да зеза још коју годиницу, а ми ћемо њега во вјеки вјеков... ;)

"Ко се задњи смеје, најслађе се смеје" (Посланица форумашима Гризли Адамса 12:10)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...