Jump to content

Бискуп Владо Кошић: Усташтво није био фашизам него организовано војно деловање у одбрани Хрватске као државе

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 4 минута, Бранко Авдагић рече

Да, пишем под псеудонимима на нету, па и овде баш зато да не добијем по глави у Хрватској.

То је због Кошићеве промиџбе кршћанских вреднота и толеранције. 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ведран* рече

Знамо се ми одавно са интернетских простора. 

Срећна ти промиџба. Али не мораш овде да вршиш промиџбу и апологију Кошићевих баљезгарија. 

Прими се релевантне историјске литературе и посаветуј се са историчарима па ћеш знати шта су баљезгарије а шта не.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Бранко Авдагић рече

Да није вас екумениста, још би се нешто и дало направити око православља међу Хрватима.

Oni su Kršteni i pripadaju Hristu podjednako kao i mi, ostalo je stvar teologije i dobre volje.

Men deluješ kao neko ko ne zna šta priča.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Бранко Авдагић рече

Прими се релевантне историјске литературе и посаветуј се са историчарима па ћеш знати шта су баљезгарије а шта не.

Misliš može se biti dobar ustaša iako si pravoslavan?

Подели на овим сајтовима

пре 35 минута, Бранко Авдагић рече

Imaš po netu zabilježene "bisere" navedenih episkopa iz rata. U Republici Srpskoj su srušene sve džamije osim jedne i većina katoličkih crkava, isto kao i većina katoličkih crkava u Republici Srpskoj Krajini. U RS je muslimani ostalo par hiljada. Svi katolici iz RSK su bili proterani. Ko je od naših episkopa ustao da zaštiti te jadne ljude, da se angažuje da se koja od tuđih bogomolja sačuva. Čak su neki od naveenih tražili pravo na nekakvu našu rekonkvistu, pravdala se osveta, veličali i skrivali zločinci itd., itd.

A čij si ti mali?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

За Кошћеве баљезгарије ти и не треба повјесна наобразба да би знао да су баљезгрије. 

А ако ти недостаје литература, Твртко Јаковина ти не би шкодио да те просвјетли. Ако ништа друго оно бар да се научиш занату, односно повијесној методологији. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече

Oni su Kršteni i pripadaju Hristu podjednako kao i mi, ostalo je stvar teologije i dobre volje.

Men deluješ kao neko ko ne zna šta priča.

Не желим излазити ван теме. Само желим нагласити да хрватски национализам и тежња за самосталном државом је легитимни патриотизам. Већина хрватског народа до априла 1941. није ни чула за усташтво, 90% Хрвата је гласало за Хрватску сељачку странку.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Бранко Авдагић рече

Сам свој Србин.

Šta te čini Srbinom?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Бранко Авдагић рече

Само желим нагласити да хрватски национализам и тежња за самосталном државом је легитимни патриотизам. Већина хрватског народа до априла 1941. није ни чула за усташтво, 90% Хрвата је гласало за Хрватску сељачку странку.

Нико и није рекао да су Хрвати усташе! О повјесничару!

Али Кошић јесте усташки промиџбени апаратчик. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Кратос рече

Šta te čini Srbinom?

Српско порекло и моје лично опредељење. Дани када сам добио српско дрљављанство и српски пасош у српској амбасади су ми једни од најдражих дана у животу.

Подели на овим сајтовима

Радим самостално.

Немој јадан сам. Примиће те Кошић. Само питај. Опростиће ти и твоје "православље" само Томсона пољуби у песму. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

Не желим излазити ван теме. Само желим нагласити да хрватски национализам и тежња за самосталном државом је легитимни патриотизам. Већина хрватског народа до априла 1941. није ни чула за усташтво, 90% Хрвата је гласало за Хрватску сељачку странку.

Daj mali ne baljezgaj, većina hrvatskog naroda je prihvatila fašiste, dok su neki pošteni hrvati ipak shvatali da ni po cenu jedne samostalne države, ne smeju sebi dozvoliti savez sa djavolom kako bi do plemenitog cilja došli.

Da ne pominjem kako su domobrani bili rehabilitovani posle rata i da ti pišeš isključivo namernu demagogiju.

Hrvati sada imaju problem sa samim sobom i sa tobom, jer uništavaju verovatno plemenit cilj samostalne države Hrvata koji nisu želeli ni fašizam ni komunizam u njegovom najgorem obliku.

Ovo što vi sada radite, je samo zbog toga što ne možete da se okrenete plemenitoj manjini Hrvata kojih ima i od njih napravite većinu, no uzdižete fašizam radi cilja sopstvene države.

Ti plemeniti Hrvati bi verovatno sa Srbima u krajini živeli posve normalno ali posle ustaša i koketiranja koje ne prestaje sa njima vi nećete dobro proći.

Nadam se plemenitim Hrvatima i nek ih Bog čuva.

Подели на овим сајтовима

Српско порекло и моје лично опредељење. Дани када сам добио српско дрљављанство и српски пасош у српској амбасади су ми једни од најдражих дана у животу.

E jbga ja sam još u jaslicama imao pasoš....znači prvo je on izašo pa ja iz majke Srbije..:))...ali sad bez sve šale kaži mi nešto više o tom svom opredeljenju?kako i zašto?Šta te je to privuklo pored porekla pa si morao i opredeljenje da napraviš?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...