Jump to content

Изречена првостепена пресуда: Ратку Младићу казна доживотног затвора

Оцени ову тему

Снежана

Препоручена порука

пре 50 минута, Зосима рече

Хахаха,па зар је могуће да се толико наиван ?!

Па да, наиван сам, не мислим да Србе Америка патолошки мрзи, а само Шиптаре воли и да није било никакве шансе да се избегне страдање и све ово што имамо данас, јер ето, ја сам ,,наиван", али они који нису, они виде да је једини начин био да се Америма онако ,,јуначки" супроставимо и онда нас они побију, а онда ми ,,јуначки" потпишено капитулацију и изгубимо све што смо могли да сачувамо.

Не, нисам наиван, него износим само неке чињенице. И ја сам мислио некад да је све тако, кад сам био мали ја сам пред учитељицом и свим другарима у школи рекао да мрзим Америку, да су они најгори, итд. Али онда сам одрастао, почео да размишљам и мало боље проучавам нашу историју. И видео да неке ствари баш и нису такве.

Ни данас ја не волим Амере, зликовци јесу, али данас мислим да ако су већ такви какви јесу (а такве су, да се не лажемо, све велике силе поготово ако имају моћ какву има Америка данас), онда мислим да можемо ми Срби да будемо толико паметни и мудри па да им бар не гурамо прст у око. Разумеш? Извини, али они који су тако ,,наивно" размишљалио су створили српску државу. Није Карађорђе створио модерну српску државу, него Милош Обреновић. Мисли о томе.

Дакле све је то било много година пре,испланирано до танчина,и није тачно да срби нису нудили базу,јесу ите како,мислим да је Борисав Јовић то нудио америма...

Значи, није нам било спаса, морали смо да страдамо. То је пријатељу један фаталистички став и нема везе са Православљем да један хришћанин говори како је нешто тако одређено да се деси и да то не може да се промени.

Ја колико знам, Рамбује је одбијен. А у склопу тога је била и база тј. захтев за њом. Дакле, није прихваћен. И пусти ти Јовића и шта он сад прича, то ти једна класична комунистичка битанга која је ћутала и аминовала док су комунисти постепено одвајали Косово од Србије, који је ћуитао и аминовао кад су комунисти духовно, национално, ментално и територијално касапили српски народ. Све је он ту ћутао и аминовао, а сад он прича, сви су њему сад криви и Тито, и комунисти, и Америка и ови и они, само он ништа није крив и он је једини добар.

Тако да су његова сведочења најмање релеватна. Један класични комунистички апартричик и ништа више.

Историја је показала да нам Уса и западне земље,а пре свега мислим на Британију и Немачку,никада нису биле наклоњене,па није било разлога да то учине ни сада,тако да те фразе типа гледају свој интерес,па ко им се ушлихта пролази,или страда не пију воду.  Ко да су они питали шиптаре,јел можемо сад да правимо базу,мисим смешно,зар се они ишта питају?!

Историја то није показала. Знаш ли кад су Срби повратили Косово? У балканским ратовима тј. првом балканском рату. Јел знаш ко је највише, поред Русије, подупирао и помагао Србији у балканском рату? Енглеска. Да, поред Русије, Енглеска је подржавала и помагала Србији у балканском рату кад је Србија повратила Косово. У Другом светском рату, Срби су и у Америци и у Русији хероји. Лондонским уговором, Енглези нама нуде да створимо Велику Србију. Али, Срби тј. не Срби, не наш народ не, али наше политичке елите, су хтеле Југославију.

Али, после нам је други крив кад ми направимо грешке. И проблем је што се не схвата да у спољној политици нема љубави, него само владају интереси. То је поента увек била и сада је тако.

Поред тога свиђало се то некоме или не,али такве су чињенице,срби су се увек ослањали на русе,то ова друга страна зна и зато нас тако и посматрају и делују,на нашу штету...

Јесу, и Руси нам јесу често пута помагали, али често и нису. Јер су и они велика сила која све ради у складу са својим интересима. Кад им то одговара, они подрже Србе, али кад им одговара они подрже Бугаре да створе Велику Бугарску. А 90-тих су они продавали Хрватима оружје.

Дакле, народ је једно, људи, народ у Русији нас воли, то знам јер су ми причали моји који су живели и +иве тамо, али власти и политика су нешто сасвим дрго.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 313
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 1 минут, Justin Waters рече

Mislim da nisu. Prosto su poraženi i nisu imali opet podršu vanjskog faktora, kao OVK recimo i Albanci.

S tim da je mnogo lakše manipulisati sa Albancima nego sa Kataloncima i Ircima i još pri tom protiv Srbije a ne protiv Španje ili UK. I onda se dešava šta se dešava.

Recimo da su Katalonci protiv Srbije sa njima bi se bilo mnogo teže manipulisati i oni bi gledali da izbegnu recimo bilo kakva oružana dejstva, dok su Albanci to prihvatili bez ikakvih problema.... ako sam jasniji....

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Православни Србин рече

Али онда сам одрастао, почео да размишљам и мало боље проучавам нашу историју. И видео да неке ствари баш и нису такве.

Значи, није нам било спаса, морали смо да страдамо. То је пријатељу један фаталистички став и нема везе са Православљем да један хришћанин говори како је нешто тако одређено да се деси и да то не може да се промени.

Где си то проучавао ,живота ти...те фразе и размишљања које сад цитираш вртеле су се крајем деведестих година ,тражећи се одговор за српски дебакл ,а које немају везе са животом...Мораш још мало да порастеш  и да размиљаш,а ево за почетак лакше штиво ,укуцај на јутјубу Др Драган Петровић по чуј мало човека...

Страдање је саставни део православља,увек су страдали и страдаће, то нам рече сам Христос,биће боље у царству небеском...

И батали више полемику ,бар самном...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

S tim da je mnogo lakše manipulisati sa Albancima nego sa Kataloncima i Ircima i još pri tom protiv Srbije a ne protiv Španje ili UK. I onda se dešava šta se dešava.

Recimo da su Katalonci protiv Srbije sa njima bi se bilo mnogo teže manipulisati i oni bi gledali da izbegnu recimo bilo kakva oružana dejstva, dok su Albanci to prihvatili bez ikakvih problema.... ako sam jasniji....

Divide et Impera je stari način ratovanja. Nije samo Albancima, svim narodima ex Yugoslavije. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Juanito рече

Он ту греши, али само делимично. Ту је, чини ми се, највише у праву @Православни Србин. Кривац се код Американаца не зна унапред, већ им се зна циљ. А ”кривци”, ”пријатељи” и ”непријатељи” се одређују на путу ка остварењу тог циља и могу се мењати у зависности од тога ко им се препречи на путу, а ко им се понуди као савезник. Тако је Милошевић за пар година трансформисан из ”кључног фактора мира” у ”балканског касапина”, а ОВК се преко ноћи трансформисала из терористичке организације у америчког савезника. Са њима се увек може договорити (на твоју штету јер су јачи, али опет је то можда боље него да те прегазе, кад си им већ на путу). Друго је питање да ли је требало и да ли је морално договарати се с њима, само кажем како њихов мозак и њихово ”обављање посла” функционише у пракси. Код њих је све ствар доброг deal-a. Трамп је можда вулгарни и дрипачки представник тог менталитета, али није он ту нешто суштински  различит. На томе се заснива америчка култура. И у добру и у злу су такви. 

Е сад, није све тако једноставно јер се поред тог њиховог политичког циља често уплету и чисто људски. На пример, нико ме не може убедити да нас она бабускара која ће, кад умре, постати асистент сотоне у паклу, не мрзи лично из дна душе из неног болесног разлога. Мада она и није одрасла и као личност формирана у Америци...

Слажемо се, Јуанито. Наравно да су такви и не разликују се у томе ни од једне велике силе. Свака гледа своје циљеве и ко ће да буде коперативан са тим циљевима. Па ко хоће, има подршку, ко неће нема је. Просто је то. Наравно да се Трамп ту ништа не разликује.

Е сад, мислим да нам је боље било нагодити се са њима, па пристати на њихове услове, понуде које су нудили, и избећуи страдање оноликог народа, што је најважније, а истовремено и извући нешто за себе. Ја знам да то није популарно, јер смо ми заиста један јуначки народ, али мислим да је то било исправно. Боље и ограничени суверенитет, него дивљачко бомбардовање, агресија, злочини над Србима,етничко чишћење и на крају одвајање Косова од Србије. И то је последица рата са Америком који смо водили. То су факти и није никаква ,,наивност" рећи то, јер су то чињенице.

Али Слобина политика је у свему била катастрофална. Прво, УЧК је малобројна и још није јака на Косову и Метохији. Друго, тада је на листи терористичкких организације. А Слоба уместо да их сатре, јер је то прилика, он одугловачи, крени-стани политику води. Имаш сведочанства српских полицајаца о неодлучној политици према УЧК. Њих је требало средити одмах у старту, без милости. И да, не кажем ја да су наши војници и полицајци криви, не напротив- они узму и изгазе УЧК, али ,,неко" и са врха каже ,,стани". И онда их они пусте и ови се опет организују. И тако се то у круг вртело. А зашто је тако рађено, немам појма. Е онда је УЧК ојачала, сукоби су се интензивирали и онда се умешала САД. И дали су своју понуду. И Слоба је то све одбио. Остало је историја. Тако је рађено свуда и у Крајини је исти принцип био. Једино у РС, хвала Богу, није тако било и једино је ту Слоба поступио разумно.

ПС: Што се тиче бабе, слажем се. Она јесте једна веома лоша жена и јесте она гурала ту причу да Србе треба изгазити, зашто не знам, алчи тако је. Али није она једина била у тој администрацији. Данас, демократска администрација Србима јесте много ненаклоњенија, управо из разлога да смо деведесетих са њима били у сукобу. Међутим, републиканци су друга прича. Они су иначе врло мање оријентисани ка спољним интервенцијама. И пре свега анти-исламистички су опредељени, не само Трамп него генерално сви републикански председници. То се може искористити, данас имамо републиканску администрацију. Волели је или не, али од односа са њима зависиће наша даља судбина на овим територијама.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Зосима рече

Где си то проучавао ,живота ти...те фразе и размишљања које сад цитираш вртеле су се крајем деведестих година ,тражећи се одговор за српски дебакл ,а које немају везе са животом...

Извини, али мислим да ако неко овде користи фразе, то си онда ти, ја сам навео конкретне примере. Не цитирам ја овде ништа, пишем мојим речима.

Што се историје тиче- ево један пример из наше историје. Неке наше велике патриоте воле да се позивају на Свете Немањиће, али уопште их не разумеју и не следе њихов пример.  Ево, Стефан Немања је ратовао против Византије. Али, кад је видео да нема шансе против ње, онда је он отишао пред ноге Цару Манојлу, понизио се пред њим, везали су му јарам око главе, понижавали га, вукли везаног кроз град, а онда је он понизно морао да преда цару свој мач и прихвати да буде његов вазал. И био је његов вазал, прихватио је то. То је прави пример једне смирености хришћанске, једне мудрости државничке и једне патриотске жртве за свој народ.

Или деспот Стефан, један диван пример. Јер, он одлази код Бајазита, човека који му је убио оца, понизује се пред њим, нуди му своју сестру, ћерку човека кога је Бајазит убио, и нуду да буде његов вазал и да ратује за њега. Еј, Србине, да ратује за њега. А бити тада вазал Турцима је иста понуда као што је била ова америчка нама деведесетих. Е то је прави пример мудрости, хришћанске љубави и патротизма.

Е тако су радили наши Светитељи и државници. Или ће неко да ми каже да су они ,,мањи Срби" од Милошевића, Младића или Караџића? Или Шешеља? И нису ово фразе, него конкрњетни примери и чињенице.

пре 15 минута, Зосима рече

Мораш још мало да порастеш  и да размиљаш,а ево за почетак лакше штиво ,укуцај на јутјубу Др Драган Петровић по чуј мало човека...

Заправо, дуго сам слушао и пратио шта он прича и пише и могу ти рећи да ту, сем описивања постојећег стања, ниједног конкретног решења нема. Само прича шта је и како је данас, па ми то сви видимо и знамо, које је твоје решење? Ближе повезивање са Русима? Па то је лудост, јер смо ми данас окружени НАТО-пактом, јер смо ми данас окружени амерички сателитима, јер су Амери главна сила на Балкану која се овде за све пита и о свему одлучује. А Руси, колико год их ја волео (а волим их и нарочито руско Православље, руску књижевност и културу и мислим да је једино она Русија царева права и истинска Русија), овде чак и да хоће не могу никако да нам помогну, јер су презаузети својим проблемима у Украјини, Сирији, итд. Њихова сфера утицаја овде је минимална и то је факт и реално стање.

пре 20 минута, Зосима рече

Страдање је саставни део православља,увек су страдали и страдаће, то нам рече сам Христос,биће боље у царству небеском...

Јесте, али зар то значи да страдамо и онда када има наде да то избегнемо?  Ја мислим да такав став није хришћански став већ самоубилачки, а хришћани нису самоубице. У ствари, зашто Милошевић и екипа нису лично страдали, подметнули своја леђа, понизили се пред њима, него су гурали народ да страда, а они нису. Не Слобино дете се богатило и многа деца тада високих функционера су богатила и живела су мирно, нека баш на том ,,злом Западу" који ,,нас Србе мрзи". Превише је то лицемерно брате да би ми то величали и хвалили.

Ово што су деспот Стефа или Стефан Немања урадили је прави пример личне жртве за свој народ, а не оно што је радио Слоба деведесетих.

пре 23 минута, Зосима рече

И батали више полемику ,бар самном...

Ок, ако ти тако желиш, али мислим да ме погрешно схваташ и немаш разлога да се непријатељки односиш према мени. И ја са Србин, хришћанин, волим својк народ и зато не волим када страда и не желим да страда. Ако је цена да српски народ избегне страдање, ако је цена за то да будемо добри са Америком-онда мислим да је то добро и исправно решење. Боље бити коперативан са Америком него да нас она убија и да аминује кад нас други убијају.

Подели на овим сајтовима

И да, што се тиче Косова, мислим да је јасно да ми сада не можемо да очекујемо од Америке да повуче признање Косова. И зато мислим да треба мало да ставимо то питање признања на страну, а да главни елемент српске косовске политике буде заштита Срба на Косову и заштита наших православних светиња доле. То је императив.

А што се статуса тиче, то треба мало ставити по страни и чекати погодан тренутак, ако би, дај Боже, Руси једног дана стварно дошли овде, а Амери отишли.

Али док то не буде, морамо се прилагодити ситуацији у којој смо данас.

Подели на овим сајтовима

пре 19 часа, Православни Србин рече

Врати мало филм уназад, пријатељу. Америка од нас у почетку није тражила да се призна Косово. То је последица рата који је Слоба водио и изгубио тј. потписао капитулацију, да ,,велики јунак" Слоба је то урадио.

Значи, Амери су тражили да прихватимо споразум у Рамбујеу по коме Косово остаје у саставу Србије, по коме се разоружава УЧК и један део њихових трупа улазе на КиМ. Требало је то прихватити, добили би покрајину у свом саставу и добили би да наша војска и полиција тамо такође буду присутне, ако се добро сећам тог уговора. Али не, Слоба каже ,,неће страна чизма на наше тло", да би на крају сам пустио ту силу да уђе на Косово.

Дакле, могли смо и од Амера много тога да добијемо, али Слоба није имао памети. Сада трпимо последице. Што се Косова тиче, ту тешко ми од Амера можемо нешто да изввучемо, ту се слажем. Али, најважнији циљ наше политике око Косова треба да буде заштита нашег народа доле и светиња наших тамо. На то да ставимо акценат, а не на само признање.

Од Амера ми данас можемо доста да извучемо што се РС тиче и то је факт. Можемо, ако имамо памети и ако знамо како.

To je bilo u pocetku isto kao sto su i OVK stavili na listu teroristickih organizacija. Razlog toga je bio jer su Siptari i OVK bili pod direktnom kontrolom BND. Kada ih je preuzela CIA stvari su se promenile. Sto se tice Rambujea nasa delagacija je taj plan prihvatila. Medjutim, Amerikanci su 48 sati pre potpisivanja ubacili Aneks B sporazuma koji je predvidjao okupaciju SRJ i referendum nakon 3 godine. Dakle Amerikanci su iskljucivi krivci za agresiju. Ovo su cinjenice ako zanemarimo Vuka Draskovica koji prso kao lajsna, da bi mu i Ceda pozavideo na halucinacijama. Amerikanci su najobicniji prevaranti i to se uvek pokazalo kao tacno. Sve sto su potpisali prekrsili su. Jel politika Kneza Milosa mogla da nas spase od Hitlera? Nije, nasa jedina sansa je bila pobeda "saveznika". Tako i danas je nasa jedina sansa promena konstalacija snaga u svetu koja je drasticna u odnosu na devedeste godine.

Подели на овим сајтовима

Цитат

Па то нам и јесте најважнији национални интерес данас, човече. Русија не да неће, она не може да се умеша на Балкан јер има и превише проблема својих. Путин не може да ратује због Срба, то је урадио Свети Цар Николај, али Путин ипак није тог калибра. Путин данас мора да решава Украјину, Сирију, и низ других проблема, али Србију и питање Срба да решава он неће. И свешће се цела њихова ,,интервенција" на пар протестних нота.

То је тако. Зато треба да биолошки преживимо. И ми можемо да извучемо на корист, на конто анти-исламистичке приче можда баш РС има највећи капитал. Само Додара мало да престане са популизмом и да крене са озбиљном политиком, има потенцијал.

Jel ti stvarno mislis da bi Rusija u 2017 godini bila pasivna kao i devedesetih? Nema potrebe da Rusija ulazi u bilo kakav rat, dovoljno je samo da kaze da ce da brani Srbiju ukoliko je neko napadne. I cik da vidim ko bi smeo da intervenise. Onda imamo kupovinu ruskog oruzija i modernizaciju postojeceg i mogucnost da Rusija postavi raketni stit u Srbiji kao u Siriji. Najvazniji nacionalni interes jeste izmedju ostalog teritorija i resursi. Knez Milos je pored narod mislio i na teritoriju koju treba da oslobodimo. A kada vec pominjemo njega on je svojom tzv. mudrom politikom za Srbiju uspeo da ostvari mozda nekih 10%. Vecinu uz pomoc Rusije koja je vodila ratove sa Turskom.

Цитат

Ми не знаљмо да ли ће да избије трећи светски рат. Све је у Божјим рукама и Бог на крају одређује. А хришћани кажу да последња времена трају још од кад се Хришћанство појавило. Двехиљаде година трају последња времена. Све су ово последња време и уопште не мора да значи да је појава Америка знак краја света.

Дакле, имај поверења у Бога и нашу памет. Вера и мудрост, особина које нам данас могу помоћи.

Ovo je najcesca postapalica koju koriste moderni teolozi. Po njima ispada da poslednja vremena mogu da traju i milijarde godina. Svetski rat moze da se nasluti na osnovu mnogih cinjenica.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Кратос рече

- Od Jugoslavije je traženo da pristane Na Ustav Kosmeta u čijem stvaranju nije učestvovala i na koji i naknadno ne bi imala pravo da utiče, odnosno ne bi mogla da utiče na kosovske zakone čak i ako su u suprotnosti sa jugoslovenskim i srpskim propisima (od SRJ i Srbije se tražilo da svoj Ustav i zakone prilagode odredbama Sporazuma);

Месчини да Косово има Устав. Или сам неинформисан

пре 2 часа, Кратос рече

- Sporazum je predviđao funkciju šefa implementacione misije koji bi imao pravo da donosi odluke koje su obavezujuće za ugovorne strane. Šef implementaci-one misije bio bi jedini i konačni tumač političkog dela Sporazuma, a komandant međunarodnih, odposno NATO snaga, vojnog dela sporazuma;

Сад то и не треба кад су де факто независна држава, имају Владу, Скупштину, Председника...

пре 2 часа, Кратос рече

- Sporazum je formalno obezbeđivao jednakost svih etničkih zajednica na Kosmetu, a istovremeno je omogućavao nejednakost među njima. Čak je predviđao da se granice opština mogu menjati, što je značilo da mogu biti formirane takve opštinske granice

Ко рек`о ЗСО?

пре 2 часа, Кратос рече

- Posebno js bila neprihvatljiva odredba kojom se izričito utvrđuje da će se predviđena rešenja primenjivati tri godine, da bi se nakon toga na međunarodnom skupu donela odluka o konačnom statusu Kosova, što je značilo - referendum o nezavisnosti. Takvim rešenjem otvorena je mogućnost da se nakon tri godine referendumom šiptarskog stanovništva legalizuje otcepljenje Kosmeta;

Пих! Барем смо избегли те три године да чекамо.

пре 2 часа, Кратос рече

- Da bi državnost pokrajine bila dovedena do kraja, Sporazumom je predviđeno da Kosovo u pogledu međunarodnih odnosa i svoje nadležnosti ima status Republike utvrđen članom 7 Ustava SRJ. To je konkretno značilo da bi pokrajina imala pravo da održava međunarodne odnose, osniva sopstvena predstavništva u drugim drža-vama, učlanjuje se u međunarodne organizacije i zaključuje međunarodne sporazume.

Срећом, па и ово није испуњено. До краја....

пре 2 часа, Кратос рече

- Da se kompletne vojne i policijske siage SRJ i Srbije povuku sa Kosmeta, izuzev 1.500 vojnika i 75 policajaca, koji bi obezbeđivali državnu granicu prema drugim zemljama. Taj broj snaga bezbednosti je, realno gledano, nedovoljan, ne samo za obezbeđenje veoma osetljive jugoslovensko-albanske granice već i za sprečavanje najobičnijeg šverca;

Да! Ми сад војску немамо чак ни на граници Србије и Космета. А некмоли ка Албанији. 

пре 2 часа, Кратос рече

- Da se sa Kosova povuče i kompletna vojna tehnika, ne samo tenkovi, topovi i drugo teško naoružanje, već i sva defanzivna sredstva, uključujući radare, lansere raketa zemlja vazduh koji se koriste sa ramena i dr.

Да. То бејасмо повукли након НАТО агресије. Ово смо ипак испунили.

пре 2 часа, Кратос рече

- Da garant sprovođenja sporazuma na Kosmetu budu trupe NATO-a čiji maksimalan broj nije ograničen, što znači da bi mogao, po potrebi, da se neograničeno povećava;

Ко рек`о Бондстил?

пре 2 часа, Кратос рече

Da u sastavu međunarodnih vojnih snaga mogu biti i druge države (nečlanice NATO-a) o čemu augonomno odlučuje sam NATO, koji sa tim trećim zemljama sklapa i odgovarajući sporazum bez ikakvog konsultovanja sa SRJ o tome da li su jedinice tih trećih zemalja za nju prihvatljive;

Ух! И овде смо однели победу. Само су НАТО војници тамо.

пре 2 часа, Кратос рече

- Da međunarodne snage (trupe NATO-a) kontrolišu i regulišu kopneni saobraćaj na Kosmetu i vazdušni prostor iznad pokrajine, na čak i vazdušni prostor 25 km izvan Kosmeta u dubinu teritorije Jugoslavije, pri čemu je vazduhoplovima Jugoslavije zabranjen ulazak u taj vazdušni prostor bez posebne dozvole nadležnog komandanta NATO-a;

Ваздушни простор контролишу Мађари. Али они нису у НАТО срећом! Или јесу? Уби ме ова неинформисаност. Али и ово је усспех свакако. А наши авиони ионако немају потребу да иду тамо. Још једна победа! Брилијантна.

пре 2 часа, Кратос рече

- Da snage NATO-a mogu da preduzimaju sve akcije koje nađu za shodno, uključujući i primenu oružane sile;

- Da snage NATO-a neće biti odgovorne ni za kakvu štetu koju svojim aktivnos-tima mogu da prouzrokujujavnoj ili privatnoj imovini;

- Da snage NATO-a imaju poseban status koji je preciziran vojnim aneksom B

И овде смо се држали чврсто све до прошле године, али пристасмо и на ово. Још једна победа.

Наравно, ко шиша избеглице и расељена лица. Изгинули народ, запаљене куће, огњишта... Затрта села и засеоке. Девастиране цркве и манастире, споменике културе. На сатански начин оскрнављена гробља и празне погледе десетина хиљада несрећника који су морали да напусте своје домове... Важно је да нисмо прихватили ово! А и бомбардовање. Баш симпа било....

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Православни Србин рече

Слоба

Како можеш име овог говнета да напишеш великим словом и још да му тепаш?

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, grigorije22 рече

To je bilo u pocetku isto kao sto su i OVK stavili na listu teroristickih organizacija. Razlog toga je bio jer su Siptari i OVK bili pod direktnom kontrolom BND. Kada ih je preuzela CIA stvari su se promenile.

Одакле теби сви ти подаци, мислим то да су били под контролом овога па онога? И то су у суштини глупости, Слоба је код Амера у то време био високо котиран, имао је велики капитал код њеих. Холбрук га је хвалио као једног паметног и одговорног политичара. Имао је капитал код њих он, али није знао да искористи то. Па више су они хвалисали Слобу него досистичку опозицију, Холбнрук је опозиционарима говоруио ,,ви немате појма о политици, Милошевић је прави политичар".

Док је тако било, Слоба је требао да ликвидира УЧК. Али није, зашто, то он зна зашто није.

пре 4 минута, grigorije22 рече

Sto se tice Rambujea nasa delagacija je taj plan prihvatila. Medjutim, Amerikanci su 48 sati pre potpisivanja ubacili Aneks B sporazuma koji je predvidjao okupaciju SRJ i referendum nakon 3 godine.

И тај анекс је требало прихватити. Не би то била потпуна окупација, него ограничени суверенитет. А УЧК би била разоружана.  И то је боље од бомбардовања и страдања народа. Али, опет се ту поставља питање шта је теби битније- народ или држава?

пре 12 минута, grigorije22 рече

Dakle Amerikanci su iskljucivi krivci za agresiju.

Нико не каже да они нису криви. То је била дивљака, злочиначка агресија и једна од њихових највећих срамота у историји. И ако не пред судским, уверен сам да ће  њихови злочинци одговарати пред Божјим судом за то.

Дакле, није за мене спорно да је то био злочин. Оно о чему ја причам јесте да ли смо ми могли то да избегнемо, а мислим да смо могли. Требало је учинити све да до рата не дође.

пре 14 минута, grigorije22 рече

Ovo su cinjenice ako zanemarimo Vuka Draskovica koji prso kao lajsna, da bi mu i Ceda pozavideo na halucinacijama.

Ма какав Вук ко је њега уопште и помињао.

пре 15 минута, grigorije22 рече

Jel politika Kneza Milosa mogla da nas spase od Hitlera?

Да, убеђен сам да би могла. Да је Милош тада био жив, он би испословао да рата не дође и убеђен сам да би избегли страдање. Милош би прихватио Хитлерову понуду и онај пакт, био би ту са њим, вероватно би испословао да Срби не морају да ратују против Руса на Источном фронту и, када би Хитлер почео да пропада, он би се полако определио за другу страну- зас Русе и савезнике. Тако би успео да сачува народ опд страдања а и државу од разорења.

пре 17 минута, grigorije22 рече

ako i danas je nasa jedina sansa promena konstalacija snaga u svetu koja je drasticna u odnosu na devedeste godine.

Аха, а шта Срби да раде док се тај однос снага не промени? И питање је када ће се то променити...

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Православни Србин рече

И да, што се тиче Косова, мислим да је јасно да ми сада не можемо да очекујемо од Америке да повуче признање Косова. И зато мислим да треба мало да ставимо то питање признања на страну, а да главни елемент српске косовске политике буде заштита Срба на Косову и заштита наших православних светиња доле. То је императив.

А што се статуса тиче, то треба мало ставити по страни и чекати погодан тренутак, ако би, дај Боже, Руси једног дана стварно дошли овде, а Амери отишли.

Али док то не буде, морамо се прилагодити ситуацији у којој смо данас.

Ali, brate, mislim da nije stanje bas tako, kako  'plasticno' objasnjavas ovu celu pricu.

Jer, upravo nas nece pustiti na miru, dok sami, bukvalno, svojom rukom ne potpisemo neki obavezujuci dokument o nezavisnosti KiM. Pa, moguci problemi sa teritorijama Bujanovca, Raske i Vojvodine . To su sve problemi na politickom planu.

Mislim, da imamo itekako problem i na ekonomskom planu ( i svakom drugom ),  jer, dug koji je napravljen je prevelik, tesko cemo se izvuci iz 'duznickog ropstva' i moracemo da  prodajemo i ustupamo sve nase ekonomske izvore ( prirodne i ljudske ) koji bi u normalnoj situaciji, mogli da se iskoriste za nas napredak i prosperitet.

To je neka nasa realnost i licno, uopste nisam optimista po pitanju duhovnog, ekonomskog i svakog drugog napredka ove nase male i ponosite i lepe Srbije. 

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Милан Ракић рече

Милане, свака част. И кад се прочита све ово види се дасу они опет све што су тражили добили- и војску на Косову и слободан пролаз и све остало. Само Срби нису добили оно што су и могли добити, што им је реалн нуђено, и изгубили су, а што је најважније, силан народ у том рату. Ето, то је резултат.

И ја стварно не видим како неко, после свега, може то да правда и да тврди како је то била исправна политика, Милошевића да велича и правда за све његове сулуде самоубилачке потезе?

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, grigorije22 рече

Jel ti stvarno mislis da bi Rusija u 2017 godini bila pasivna kao i devedesetih?

Да, била би. Једноставно, они сада имају много веће проблеме код њих.

пре 20 минута, grigorije22 рече

Nema potrebe da Rusija ulazi u bilo kakav rat, dovoljno je samo da kaze da ce da brani Srbiju ukoliko je neko napadne. I cik da vidim ko bi smeo da intervenise.

А да ли ће Путин то да каже, шта мислиш ти? То само у Информеру пише, ја нигде више нисам видео да је то Путин изјавио. Русија нас брани једино дипломатским средствима, али и она пре свега и изнад свега гледа своје интересе. А Путин ипак није Свети Цар Николај да и себе лично, своју породицу и целу државу жртвује за Србе. То је сасвим други карактер, Путин је прагматичан политичар.

Али, неке наше ,,вајне патриоте" више воле Стаљина од великог Цара Николаја. ;)

пре 23 минута, grigorije22 рече

Onda imamo kupovinu ruskog oruzija i modernizaciju postojeceg i mogucnost da Rusija postavi raketni stit u Srbiji kao u Siriji.

Ти стварно мислиш да ће НАТО који је скоро у потпуности на Балкану да допусти Русима да овде поставе свој ракетни штити ко у Сирији? Па у то чак ни Путин не верује, није он толико наиван, да не употребим неку тежу реч. ;)

пре 24 минута, grigorije22 рече

Najvazniji nacionalni interes jeste izmedju ostalog teritorija i resursi.

Најважнији национални интерес Срба данас је биолошки опстанак. Најважнији дефинитивно. Важнији и од територије, јер територија па чак иако је ,,света земља", не може да буде важнија од људи, од народа.

Јел Христос говорио Јеврејима да ,,ослобађају свету земљу" по сваку цену, или је позивао на љубав, смирење, праштање, помагао свима, па чак и римским окупаторима. Јер, Он се обраћао људима и због људи је дошао на овај свет.

пре 27 минута, grigorije22 рече

Knez Milos je pored narod mislio i na teritoriju koju treba da oslobodimo.

Да, али пре свега је мислио на народ.

пре 28 минута, grigorije22 рече

A kada vec pominjemo njega on je svojom tzv. mudrom politikom za Srbiju uspeo da ostvari mozda nekih 10%. Vecinu uz pomoc Rusije koja je vodila ratove sa Turskom.

Ма он је био политички мајстор, он је са свима могао да нађе заједнички језик и од свих извуче корист за Србију. Једноставно, био је мајстор политике.

пре 28 минута, grigorije22 рече

Ovo je najcesca postapalica koju koriste moderni teolozi. Po njima ispada da poslednja vremena mogu da traju i milijarde godina. Svetski rat moze da se nasluti na osnovu mnogih cinjenica.

Па можда и могу, Божја мерила нису и људска мерила. За Бога је и милијарду година као један тренутак, зар не?

А што се тиче овог другог- шта да кажем кад ти ,,спас за Србе" видиш у светском рату, пријатељу? Стварно не могу да верујем.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...