Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 12, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2018 @Zoran Đurović kake klinike kako bakrači, ona ti je bila pogodjena: "u mom kraju takve zovu roba" Čovek je hodajuća droga, diler bez prestanka. Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 12, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2018 пре 7 минута, Bokisd рече Ne mogu da stignem sve da pohvatam,( nemam puno vremena ) ali, treba da se pogleda i deo i poglavlje, ....Ucestvovanje u bozanskoj prirodi....gde Majendorf kaze,....To je sustinska stvar koju Palama naglasava svaki put kada, govoreci o obozenju, objasnjava da ljudi ne mogu posta-ti “bogovi” po prirodi (fusei), vec iskljucivo po blagodati... Nema opstenja na nivou priroda, o tome mi pricamo. Ali, kasnije o tome. Procitaj taj pasus, Majendorf kaze da je to sustinska stvar, znaci nesto od cega zavisi sve ostalo. Pogledaj šta Palama kaže u svojoj Hristologiji. Upravo u tom Majендорфовом tekstu. Priroda nam je takva da je uvek otvorena za Drugog.... (čisto da te malo potstaknem) Imaš taj deo u Trijadama odmah posle filosofije spasenja... Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 12, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2018 пре 4 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Pogledaj šta Palama kaže u svojoj Hristologiji. Upravo u tom Majnderfovom tekstu. Priroda nam je takva da je uvek otvorena za Drugog.... (čisto da te malo potstaknem) Imaš taj deo u Trijadama odmah posle filosofije spasenja... Moze da bude nasa priroda i otvorena za Drugog i ko zna na kakve jos nacine prijemciva za druge i Drugog, ,....ali, sam Palama kaze, ....nema mesanja priroda....To je temelj, posle gradi ostalo zdanje svega sto se tice naseg postanja bogovi po blagodati..... Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 12, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2018 пре 4 часа, Miliša рече А иста мисао је изражена и у Литургији св. Василија: Добро рече Ава. Ипак није овај премудри Марковић. Јер ова(ј) не уме ни да разуме ни да прати мисао. Вели иста мисао, а оно ниђе везе с везом. Биће да је ипак у питању преводилица. Zoran Đurović and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 12, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2018 пре 3 минута, Bokisd рече Moze da bude nasa priroda i otvorena za Drugog i ko zna na kakve jos nacine prijemciva za druge i Drugog, ,....ali, sam Palama kaze, ....nema mesanja priroda....To je temelj, posle gradi ostalo zdanje svega sto se tice naseg postanja bogovi po blagodati..... Ко говори овде о сливању? А да ти ипак прочиташ тамо где сам те упутио, како сам Палама каже без Мајендорфа о Христологији? Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 12, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2018 пре 3 минута, Ведран* рече Добро рече Ава. Ипак није овај премудри Марковић. Јер ова(ј) не уме ни да разуме ни да прати мисао. Вели иста мисао, а оно ниђе везе с везом. Биће да је ипак у питању преводилица. Можда супруг па она преводи. Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 12, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 12, 2018 пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече Можда супруг па она преводи. Ма Грк се не би зезао, то њему досадно... Сарага сама... Volim_Sina_Bozjeg and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 12, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2018 пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече Можда супруг па она преводи. Не вири ми преко прозора док гледам! Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 12, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2018 Управо сада, Zoran Đurović рече Ма Грк се не би зезао, то њему досадно... Сарага сама... Ако поп вели да је сама онда ајде. Ја не мислим да је она сама кад се ође јавља. Види се да није сама. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 12, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2018 пре 8 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Ко говори овде о сливању? А да ти ипак прочиташ тамо где сам те упутио, како сам Палама каже без Мајендорфа о Христологији? Ako nema slivanja, kao sto i zaista nema, kao sto i svi verujemo, u cemu je onda problem ? Zbog cega onda tvoj komentar na moj citat o recima Palame o ovoj stvari ? Cemu onda ova tvoja i moja polemika ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 12, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2018 пре 3 минута, Ведран* рече Не вири ми преко прозора док гледам! Ја сам попе велики православац, врло сам сујеверан и имам добру куглу. Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 12, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 12, 2018 пре 8 минута, Bokisd рече Moze da bude nasa priroda i otvorena za Drugog i ko zna na kakve jos nacine prijemciva za druge i Drugog, ,....ali, sam Palama kaze, ....nema mesanja priroda....To je temelj, posle gradi ostalo zdanje svega sto se tice naseg postanja bogovi po blagodati..... Боксит, ти си порекао само 3 догмата, не више: Обожење створене природе, њено преображење и сједињење са божанском природом. - А на Паламину изјаву да смо нестворени, само блејиш као брав. То је твоје право. Можеш слободно да блејиш све док ти Господ не одузме то блејање. Паламини противници су, за разлику од тебе, били интелигентне особе и нападали су га за ово што ти поричеш да је мислио и тврдио. Ако би могао да промениш монотону плочу блејања, па да кажеш да ли је Палама рекао да смо реално нестворени, или само умишљено. Јер си видео да он није пао низ степенице као Атанасије Велики, па је ово случајно тврдио, док је Таса од удара у слепоочницу видео тело Христово пре постања света. Volim_Sina_Bozjeg and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 12, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 12, 2018 пре 7 минута, Ведран* рече Ако поп вели да је сама онда ајде. Ја не мислим да је она сама кад се ође јавља. Види се да није сама. Дођосмо да их пре времена мучимо! Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 12, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2018 пре 10 минута, Zoran Đurović рече Боксит, ти си порекао само 3 догмата, не више: Обожење створене природе, њено преображење и сједињење са божанском природом. - А на Паламину изјаву да смо нестворени, само блејиш као брав. То је твоје право. Можеш слободно да блејиш све док ти Господ не одузме то блејање. Паламини противници су, за разлику од тебе, били интелигентне особе и нападали су га за ово што ти поричеш да је мислио и тврдио. Ако би могао да промениш монотону плочу блејања, па да кажеш да ли је Палама рекао да смо реално нестворени, или само умишљено. Јер си видео да он није пао низ степенице као Атанасије Велики, па је ово случајно тврдио, док је Таса од удара у слепоочницу видео тело Христово пре постања света. Sjedinjenje sa bozanskom prirodom, ali, valjda ne po prirodi, nego po blagodati. Tamo objasnjava Palama, kako se tumace one reci od apostola Pavla da postajemo pricasnici bozanske prirode ,... ne u smislu da postajemo bas pricasnici bozanske prirode, nego, da se....pod (Bozanskom) “prirodom” podrazumeva osvecujuca i obozujuca blagodat..... Kasnije cu' nesto detaljnije postaviti. Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Јануар 12, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2018 Ево нешто копирах и нађох мој дипломски у једном фолдеру који је писан пре доста година, ово је исечак из поднаслова који говори о томе да Црква своје корене има у Старом Завету тј. од самог стварања на основу дела апостолских ученика (пошто је тема била везана за тај период)....а има ове интересантне цитате... ......Игњатије Богоносац види зачетак Цркве још у давна старозаветна времена. По њему је Исус Христос говорио кроз пророке, а они су објављивали о Њему; ‘‘Јер и божанствени Пророци живели су по Исусу Христу. Зато су и били гоњени. Они су били надахњивани његовом-благодаћу да уверавају непокорне да је Један Бог, који је себе објавио кроз Исуса Христа, Сина свога који је Реч његова, произишао из тишине, који је у свему угодио Ономе који Га је послао’‘[1] Они су били гоњени и пострадали управо за Христа и због Христа као што су страдали и апостоли. Они су проповедали Бога живећи по Христу и били су први Хришћани.[2] Држали су се Христове речи која их је надахњивала да пророкују о Њему. Христос је по њему врата Очева кроз која сви пролазе ка спасењу. ‘‘Добри су свештеници старозаветни, али је бољи Првосвештеник (Новог Завета)... Он је врата очева кроз која улазе Аврам и Исак и Јаков и пророци и апостоли и Црква. Све то у јединство Божије... Јер љубљени пророци јављали су за Њега, а јеванђеље је синтеза бесмртности.’‘[3] [1] Исто дело, исти писац, Игњатије Магнежанима VIII,2 стр. 245. [2] О Игњатијевом типолошком поимању цркве пише Мајнхолц П. у чланку ''Историјско теолошке концепције Игњатија Антиохијског’‘ Теолошки погледи бр 1-2 1984 стр. 121-130. [3] Јевтић А.’‘ Дела апостолских ученика’‘, Врњачка бања-Требиње 2002, Игњатије Филаделфијцима IX,1 стр. 257. Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука