Ведран* Написано Јануар 23, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2018 Касније ћу детаљно да вас читам, али морам одмах да ви нешто речем. Ја знам да су пацови гадне жиотиње, али се чудим колико злобе стане у само једног пацова. Volim_Sina_Bozjeg, Zoran Đurović and Justin Waters је реаговао/ла на ово 1 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 23, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 23, 2018 пре 4 минута, Trifke рече Pa ljudi moji da li je ovo moguce? Da li su ova trojica pravoslavni? Pa svako ko je ista citao o pricescu bi znao da odgovori na ova pitanja. А мени замераш кад их шутнем ногом у дупе!... Е, Трифке, Трифке, ти као онај Илије: Немојте, дечицо... Volim_Sina_Bozjeg, Жика, Trifke and 2 осталих је реаговао/ла на ово 1 2 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 23, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2018 пре 1 минут, Ведран* рече Касније ћу детаљно да вас читам, али морам одмах да ви нешто речем. Ја знам да су пацови гадне жиотиње, али се чудим колико злобе стане у само једног пацова. Ma citaj odmah jer momci mrtvi ladni ispovedaju protestantizam katolicizam i td Ovo je raspad sistema! Ведран*, Volim_Sina_Bozjeg and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 23, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 23, 2018 пре 1 минут, Bokisd рече Ajd, malo razmisli. Teofilakt Ohridski ne misli i ne veruje, da se pretvaranje u Telo i Krv Hristovu vrsi,....atemporalno Vaskrsenjem Hristovim.....nego,....kako kaze, ....na neizreciv nacin..... Da li je i on, mozda, ne - pravoslavan ? Razumes ? Браво, мајсторе, објасни Трифкету! И ја сам приметио да он неће мало да размисли... Trifke, Volim_Sina_Bozjeg and Ведран* је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 23, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2018 Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 23, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2018 пре 1 минут, Zoran Đurović рече А мени замераш кад их шутнем ногом у дупе!... Е, Трифке, Трифке, ти као онај Илије: Немојте, дечицо... Evo u prahu i pepelu se kajem! Nemogu da verujem sta sve ljudi odgovaraju. Pa ovo je haos! Volim_Sina_Bozjeg, Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 3 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јануар 23, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2018 пре 5 минута, Bokisd рече Sa recima,...Ovo je Telo Moje....i,....Pijte iz nje svi....uspostavlja se sveta Tajna Tela i Krvi Hristove i Pricesca. Ne neizreciv nacin , kako kaze Teofilakt, predlozeni hleb se menja u Telo Hristovo i vino u Casi u Krv Hristovu. Vidiš recimo kvalitativnu razliku između tebe i dragiše. Dragiša misli da su se stvarno vježbali na tajnoj večeri i da je Hristos samo podučavao apostola sa simbolima uzimajući da je hljeb tijelo i vino krv, jer njegov čas još nije bio došao...što je naravno urnebesno smiješno i proporcionalno je njegovom izletanju ovde đonom na sve učesnike teme pojavivši se niotkuda nakon sto godina izbivanja sa foruma učeći druge nenaučen. Dok ti zapravo vjeruješ da su oni zaista jeli istinsko tijelo Hristovu i istinsku krv Hristovu i imaš potvrde u ocima. Fali ti samo još da razumiješ da se taj neizreciv način ostvaruje jer je Hristos već postradao atemporalno i vaskrsao, tj nazovimo ih "događaji" koji su uzročnici ovim zemaljskim koji su hronološki poredani tako kako se desilo u istoriji, ali nikako ne mogu da impliciraju jedan drugoga zbog hronologije vremena. Dakle moguće su na prvi pogled apsurdne pojave poput vaskrsenja Lazara ili Mojsija prije Hrista, ili stradanje Hrista prije nego je stvarno visio na krstu, dok zapravo ni Mojsija ni Lazar nisu vaskrsli prije Hrista jer on zaista jeste prvjenac koji je prvi i jedini zaista istinski postradao, i vaskrsao u pravom smislu riječi. Da opet ne razumiješ da se govori o dva vaskrsenja ili dva stradanja, riječ je o jedno te istom. Жика, Ведран*, Матусал and 2 осталих је реаговао/ла на ово 3 2 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 23, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 23, 2018 пре 1 минут, Trifke рече Ma citaj odmah jer momci mrtvi ladni ispovedaju protestantizam katolicizam i td Ovo je raspad sistema! Камо среће да је модерни католицизам. Онда би били као ми. Volim_Sina_Bozjeg, Trifke and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 23, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2018 пре 1 минут, Justin Waters рече Vidiš recimo kvalitativnu razliku između tebe i dragiše. Dragiša misli da su se stvarno vježbali na tajnoj večeri i da je Hristos samo podučavao apostola sa simbolima uzimajući da je hljeb tijelo i vino krv, jer njegov čas još nije bio došao...što je naravno urnebesno smiješno i proporcionalno je njegovom izletanju ovde đonom na sve učesnike teme pojavivši se niotkuda nakon sto godina izbivanja sa foruma učeći druge nenaučen. Dok ti zapravo vjeruješ da su oni zaista jeli istinsko tijelo Hristovu i istinsku krv Hristovu i imaš potvrde u ocima. Fali ti samo još da razumiješ da se taj neizreciv način ostvaruje jer je Hristos već postradao atemporalno i vaskrsao, tj nazovimo ih "događaji" koji su uzročnici ovim zemaljskim koji su hronološki poredani tako kako se desilo u istoriji, ali nikako ne mogu da impliciraju jedan drugoga zbog hronologije vremena. Dakle moguće su na prvi pogled apsurdne pojave poput vaskrsenja Lazara ili Mojsija prije Hrista, ili stradanje Hrista prije nego je stvarno visio na krstu, dok zapravo ni Mojsija ni Lazar nisu vaskrsli prije Hrista jer on zaista jeste prvjenac koji je prvi i jedini zaista istinski postradao, i vaskrsao u pravom smislu riječi. Da opet ne razumiješ da se govori o dva vaskrsenja ili dva stradanja, riječ je o jedno te istom. Fali mu da kaze da ne dobijamo parce mesa nego celog vaskrslog Bogocoveka Isusa Hrista i to su dobili i apostoli i to dobijamo svi mi kada se pricescujemo. Ведран* and Жика је реаговао/ла на ово 1 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 23, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2018 Hoću i ja diplomu sada za egzorcizam Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Јануар 23, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2018 пре 21 минута, Trifke рече Sta si ti jutros dobio kada si se pricestio? Duhom Svetim Telo i Krv Gospodnju Jel sad ok Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јануар 23, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2018 Сад ћемо да видимо. Стрпи се мало. Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 23, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2018 пре 5 минута, Zoran Đurović рече Камо среће да је модерни католицизам. Онда би били као ми. Ma nije ni protestantizam, ni Jehovini svedoci im nebi ovo podpisali> Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 23, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2018 пре 1 минут, Justin Waters рече Vidiš recimo kvalitativnu razliku između tebe i dragiše. Dragiša misli da su se stvarno vježbali na tajnoj večeri i da je Hristos samo podučavao apostola sa simbolima uzimajući da je hljeb tijelo i vino krv, jer njegov čas još nije bio došao...što je naravno urnebesno smiješno i proporcionalno je njegovom izletanju ovde đonom na sve učesnike teme pojavivši se niotkuda nakon sto godina izbivanja sa foruma učeći druge nenaučen. Dok ti zapravo vjeruješ da su oni zaista jeli istinsko tijelo Hristovu i istinsku krv Hristovu i imaš potvrde u ocima. Fali ti samo još da razumiješ da se taj neizreciv način ostvaruje jer je Hristos već postradao atemporalno i vaskrsao, tj nazovimo ih "događaji" koji su uzročnici ovim zemaljskim koji su hronološki poredani tako kako se desilo u istoriji, ali nikako ne mogu da impliciraju jedan drugoga zbog hronologije vremena. Dakle moguće su na prvi pogled apsurdne pojave poput vaskrsenja Lazara ili Mojsija prije Hrista, ili stradanje Hrista prije nego je stvarno visio na krstu, dok zapravo ni Mojsija ni Lazar nisu vaskrsli prije Hrista jer on zaista jeste prvjenac koji je prvi i jedini zaista istinski postradao, i vaskrsao u pravom smislu riječi. Da opet ne razumiješ da se govori o dva vaskrsenja ili dva stradanja, riječ je o jedno te istom. Mislim, da gresis u vezi Dragise. Sto se tice, atemporalnog Vaskrsenja, koje uzrokuje ustanovljanje tajne Vecere, ipak, verujem da se pretvaranje u Telo i Krv Hristovu desilo, upravo recima ustanovljenja od strane Hrista ( kao i sto kaze Teofilakt, imali smo vec ovu raspravu na nekoj drugoj temi ). Sad, neko mozda veruje ( tako, kako si rekao ),..... i, u sustini, mislim, da je mozda u ovoj prici i najbitnija stvar, da svi verujemo u istinsko Telo i Krv Hristovu u Pricescu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јануар 23, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2018 пре 1 минут, Trifke рече Fali mu da kaze da ne dobijamo parce mesa nego celog vaskrslog Bogocoveka Isusa Hrista i to su dobili i apostoli i to dobijamo svi mi kada se pricescujemo. Boki to i kaze on ne misli o transtubaciji kako li se već kaže...samo tu staje njemu je dovoljno sto Teofilakt tvrdi da se to desava na nezreciv nacin. On nece da pokusa da se malo priblizi ovo nezrecivom načinu. Dok Dragiša...on zaista misli da su jeli hljeb i vino, u svrhu objašenjanja da će to nakon što nastupi njegov čas biti tijelo i krv. Матусал, Trifke, Bokisd and 2 осталих је реаговао/ла на ово 2 2 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука