Bokisd Написано Јануар 13, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2018 пре 24 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Zato što isto priča kad mu treba a kad krene svoja mitarstva, onda mu treba nešto drugo... stvarno je nemoguć. Nisam mislio na te stvari ( nema veze za ovom nasom pricom ).. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 13, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2018 пре 4 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече I ne zaboravi Boksid, duša nije neki zaseban entitet, nego je čovek sastavljan od tela+duha životnog i to zovemo duša živa. telo+duh životni= duša živa. I ako je duša besmrtna onda, to može biti samo da vaskrsava kao duhovno telo što veli Pavle, jer duh je večan a on sam ne funkcioniše, ima telo i zove se duhovno telo. Biće da nam Pavle priča o onome o čemu ti govori o.Konan i ni o čem drugom. Dobro, recimo , da kazemo da dusa ima duhovno telo i posle nase smrti. Ali, da li je to isto telo onom koje u vaskrsenju treba da dobjemo ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 13, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2018 пре 1 минут, Bokisd рече Nisam mislio na te stvari ( nema veze za ovom nasom pricom ).. Naravno da ima, tebe ne zanima da se upodobiš Hristu, tebe zanima samo besmrtno i netruležno postojanje, zato voliš ta učenja o besmrtnosti duše a kad se pomene vaskrsenje ti se štrecneš, jer ti bi da očistiš dušu kroz vazdušna mitarstva jer se plašiš da je očistiš ovde i da se ovde sjediniš sa Hristom. Vuna kićo vuna... Zoran Đurović, Матусал and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 13, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2018 пре 1 минут, Bokisd рече Dobro, recimo , da kazemo da dusa ima duhovno telo i posle nase smrti. Ali, da li je to isto telo onom koje u vaskrsenju treba da dobjemo ? Mjock hologram, Bog će te ponovo stvoriti nećeš imati pojma ni za sebe ni za Boga. Kao mali bjebac... cccc eto vidiš da se plašiš vaskrsenja i sjedinjenja i da ti je ovaj život tvoj na zemlji tvoj poslednji i strašni Hristov sud. Sad me ne pitaj kako se to vidi da se plašiš.. Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 13, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2018 пре 6 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече @Bokisd Kad je Logos odlučio da se ovaploti? Kad se to desilo, kad je to zaželeo? Pa, zazeleo je pre vremena i postanka stvari. To je ono, da je ovapkocenje Isusovo bilo predodredjeno i pre vremena. Vec smo negde pricali da bi se ovaplotio i da nije covek pogresio. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 13, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2018 пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Mjock hologram, Bog će te ponovo stvoriti nećeš imati pojma ni za sebe ni za Boga. Kao mali bjebac... cccc eto vidiš da se plašiš vaskrsenja i sjedinjenja i da ti je ovaj život tvoj na zemlji tvoj poslednji i strašni Hristov sud. Sad me ne pitaj kako se to vidi da se plašiš.. Pa, ne prestajemo da budemo posle naseg upokojenja i do kraja vremena i vaskrsenja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јануар 13, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2018 пре 6 минута, Bokisd рече U smislu, onoga, da covek postaje nepropadljiv u vecnosti ( jer dusa je vec nepropadljiva , netelesna ) Covek dobija po blagodati ono sto nema, nestvorenost i bespocetnost i besmrtnost i ko zna jos kakve darove. Ma ja sam spomenuo nepropadljivost da nekako nadjem nacin da ti docaram sta znaci biti nestvoren po prirodi, a pri tom nepostati bog po sustini. Kad se kaze da je covjek postao nestvoren, to odmah implocira i besmrtnost- nepropadljivos. Tu nema zaista potrebe razdvajati dusu. Nema nikakve duse kao zasebnog tijela koje tumara po nebesima. Ima samo covjek koji ne prestaje biti covjek ma od cega da je sastavljen. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 13, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2018 пре 6 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Naravno da ima, tebe ne zanima da se upodobiš Hristu, tebe zanima samo besmrtno i netruležno postojanje, zato voliš ta učenja o besmrtnosti duše a kad se pomene vaskrsenje ti se štrecneš, jer ti bi da očistiš dušu kroz vazdušna mitarstva jer se plašiš da je očistiš ovde i da se ovde sjediniš sa Hristom. Vuna kićo vuna... Nije VSB, svi zelimo , da ocistimo dusu ovde na zemlji, pa, kako bude, bice. Milan Nikolic and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јануар 14, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2018 пре 1 минут, Bokisd рече Nije VSB, svi zelimo , da ocistimo dusu ovde na zemlji, pa, kako bude, bice. Jedno pitanje za tebe, ako vjerujes u koncept duse kako je opisujes, gdje ona odlazi nakon smrti tijela? Zoran Đurović and Матусал је реаговао/ла на ово 2 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 14, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2018 пре 1 минут, Justin Waters рече Ma ja sam spomenuo nepropadljivost da nekako nadjem nacin da ti docaram sta znaci biti nestvoren po prirodi, a pri tom nepostati bog po sustini. Kad se kaze da je covjek postao nestvoren, to odmah implocira i besmrtnost- nepropadljivos. Tu nema zaista potrebe razdvajati dusu. Nema nikakve duse kao zasebnog tijela koje tumara po nebesima. Ima samo covjek koji ne prestaje biti covjek ma od cega da je sastavljen. Okey. (da ne pocinjemo pricu oko duse ) Ne mogu vise, moram da odmorim. Pozdrav svima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 14, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2018 Управо сада, Bokisd рече Pa, zazeleo je pre vremena i postanka stvari. To je ono, da je ovapkocenje Isusovo bilo predodredjeno i pre vremena. Vec smo negde pricali da bi se ovaplotio i da nije covek pogresio. E sad mi objasni šta je to Bog? Kad On to ostvaruje svoju želju koja je bila prevremenska, da li ostvarenje te želje ima vreme ili i dalje ostaje prevremenska? Dakle ako je Bog zaželeo da se ovaploti pre vremena i postanka sveta, da li je On ovapločen u vremenu uveo u svoju želju vremensku distancu ili je to ovaploćenje u atemporalnoj ravni, odnosno, da li je Njegovo ovaploćenje u vremenu za Njega u atemporalnoj ravni? I da li je Isus Hristos isti taj juče danas sutra, kao što je to i Njegova želja, volja. Zoran Đurović, Ведран* and Матусал је реаговао/ла на ово 3 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 14, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2018 Da ne citiram Pismo: Ovo je Sin moj ljubljeni koji je po mojoj Volji. Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Јануар 14, 2018 Гости Пријави Подели Написано Јануар 14, 2018 Па даље: "Ис Хс је не једно тело него онај који има у телу све од века спашене. Оне који су били, који јесу и који ће бити. Он је један и недељив, комплетан. Ми само живимо наше историје и гледамо да јесмо у том телу. Иако је у Хр све завршено, за нас није завршено, јер смо у овом времену и простору призвани да будемо у Њему." "Јелици во Христе креститесја во Христа облекостесја" Ван Христа Исуса нема ничега осим шккргута зуба! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Јануар 14, 2018 Гости Пријави Подели Написано Јануар 14, 2018 Авва, на правди Бога оклеветани проповеда Исуса Христа, упућује да тријадологија и патристика, као и догматика нису написани да би се неверје и сумње продубљивале! Него да су лек за неверје! А једино вера у Исуса Христа јесте Живот, јер је Он Пут, Истина и Живот! А нигде словом не противуречи! Кренимо куда хоћемо наилазимо на Њега! У Њему, или ван Њега д квешчн из нау? Сретна нова, сада ће и кинеска. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 14, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2018 пре 2 часа, Bokisd рече Pa, Bozija priroda i sustina je, kako se kaze, jedina bespocetna , Нису Божија природа и суштина беспочетне, него је Бог беспочетан. Где си ти видео Божију сушптину и природу па да зна каква је? Или ко ти је описао какве су оне? Ко ти то може описати? Да ли примећујеш како не можеш да се ослободиш непрестаног цепкања, било Бога било човека. Тако исто је било и када смо говорили о Христу. Исту ствар си радио. Цепкао си и распарчавао јер се неразумно бојиш сливања. Кажем неразумно зато што таква опаснос уопште не постоји. пре 2 часа, Bokisd рече Mislim, zbog toga smo mi po svojoj prirodi i sustini stvoreni Даље, нисмо ни ми, како кажеш "по својо природи и суштини створени". Не може се тако говорити. Као да је природа нешто самостално у односу на нас, па смо ми као по њој створени. Створени смо просто као људи и јесмо људи, по својој човечанској природи. Не треба философирати. Ми ни по обожењу нећемо престати бити људи. А ти као да се бојиш да ћеш нестати као човек, па онда претерујеш инсистирањем да смо ми људи по природи. Од кога се браниш? Да шта само ако нисмо људи? Лепо и да хоћеш да будеш Бог по природи, не можеш. Ни магарац не можеш да постанеш по природи, камоли Бог. Такав труд би ти био забадава. Али можеш да живиш, битишеш, понашаш се и на крају да постојиш и Божански и магареће. Можеш и нечовек да будеш на исти начин, иако си човек. Сети се нашег Павла, "будимо људи". Или да ти омиљеним речником, логоса ствари, дочарам. Твој логос јесте да будеш човек, и то Божији човек, обожени човек. А ти можеш то да одбациш и да од себе начиниш магарца. Али ћеш се само мучити, јер прави онтолошки магарац никад нећеш постати. То ти је у ствари пакао. пре 3 часа, Bokisd рече Na osnovu toga i izvodim zakljucak da po nasoj prirodi nikada ne moze da prevazidje nasu bespocetnost u atemporalnom smislu ( vracanja unazad na pocetak naseg stvaranja ) i da samo po toj blagodati postajemo bespocetni. Слушај Св Атанасија и многе друге који говоре да је Бог постао човек зато да би ми постали богови. Та размена је савршена. Јер Исус Христос, који је бесмртан, нас ради постаје смртни човек, тј. на Крсту умире. А ти који си смртни човек, треба да у Њему постанеш бесмртни бог. Раније сам ти рекао да треба да разликујеш "по природи" и "од природе". Ову дистинкцију сам, тебе ради, направио да бих ти помогао да мисаоно разложиш те две ствари и не упадаш у негирање истинског обожења. Што чиниш, а да ниси ни свестан тога. Али изгледа да ти није помогло. Јер сад опет говориш да по нашој природи не можемо да пређемо у беспочетност. "Од природе" ти не можеш ништа, можеш само да се вратиш у небиће јер смо и ти и ја ништа. Али "по природи" можеш све јер ти је Бог у природу усадио да можеш да будеш његов Причасник. Али није природа тај агент који врши дејство. Ту код тебе настаје куршлус јер си приморан да јој доделиш улогу агента зато што непрестано распарчаваш човека, самог у себи, и у односу на Бога. Нисмо своји, запамти то. А и Господ каже да смо скупо плаћени. Дакле нема еманципације. То ти је Ава говорио. Због овог твог распрарчавања сам био приморан да те питам да ли цели човек постаје беспочетан или само његова личност. Желео сам тиме да те наведем на расмишљање. Магарица је мислила да те завитлавам са тим питањем. А ја и када се шалим у већини случајева не чиним то испразно, и лишено жеље да нешто разумно кажем. Мораш и алегоријски да ме читаш јер сам вишезначан Питао сам те то зато што ако је човеков део причастан благодати, а његова природа (како год ти то одвојено замишљао) није, онда је то кобајаги причасност, а не истинска. Због тога ти је опет Ава говорио да верујеш у кобајаги обожење. пре 3 часа, Bokisd рече Ali, recimo, ne znam, kako da posmatramo ovu stvar, da bespocetnost nije odlika prirode, nego kao neko stanje. U kom smislu ? А сад да ти одговорим и на ово са почетка поруке. Беспочетност није одлика природе у смислу да беспочетност није природа, то јест, није у њој као њена особина иако се односи на њу. Зато што је беспочетност у суштини одрицање. Беспочетно је нешто што је без почетка, одрицање, немање нечега, немање почетка. А негација и одрицање не може на адекватан начин да опише нешто. Ја могу негацијом рећи да ти ниси магарац. Али то није опис тебе иако се односи на тебе. Разумеш? Да бих рекао шта ти заиста јеси, морао бих да говорим потврдно, а не негацијом. Да говорим шта јеси, а не шта ниси. Тако и за природу морам да кажем шта она јесте, а не шта она није. Чак и за Бога када говоримо не можемо рећи да је беспочетност његова природа. Беспочетност се односи на природу али не представља природу. Али када ти говориш да је Божија природа беспочетна, измишљаш. Питао сам те изнад где си видео Божију природу па да знаш каква је она? Јер нико на тај начин не говори о Божијој природи (опет распарчавање). Каже се Бог је беспочетан. И беспочетност Божија може да се односи на и на природу, али она не представља природу. Пре него што почнеш да шиздиш. Јер ми се јавља да се већ врпољиш на столици и спреман си да напишеш трактат у одбрану беспочетности Божије природе. Приводим ти богоумудреног Григорија Богослова који каже: "један је Бог; но, беспочетност или нерођеност није природа Беспочетног. Наиме, природа се не одређује тиме шта она није, него тиме шта она јесте; она је, наиме, стање, а не одрицање постојећег. И Начело, тиме што је начело не одваја се од Беспочетног: за њега бивање начелом не представља природу, као што и за првог бивање беспочетним; из простог разлога што се ово само односи на природу, а не представља саму природу. " Zoran Đurović, kopitar, Матусал and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука