Ведран* Написано Јануар 12, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2018 пре 5 минута, Zoran Đurović рече Боље да се смејемо него да плачемо над твојом лоботомијом. Било би бескорисно. За тебе нема ничег светог, а глупост ти је неограничена. И још као хијена негде набациш: Објасните ми да бих вам поверовао! Као да смо ми сисали весла! Ништа роба си, тако се каже у мом крају. Ја ћу се онда изгледа тек церекати. Јер још нисам прочитао све (бисере). Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Јануар 12, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2018 (измењено) пре 14 минута, Ведран* рече Још неко овде рече да претеравамо са Христологијом Па, не поклањате довољно пажње Логосологији! Него, 'ајде и да прихватим да се само Један мења, да је Син Божији 'променљив' (-час нема тело, па га узима, па после Васкрсења "добија" тело са ду'овним адитивима - кроз врата ), но, како све те промене утичу на Оца и Духа? Кад је Логос """постао""" Хр. онда је чуо "ово је син мој љубљени који је по мојој вољи"?? Пре тога није био баш-баш оно... врх? Измењено Јануар 12, 2018 од Џуманџи Zoran Đurović, Ведран* and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 2 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јануар 12, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2018 пре 24 минута, Zoran Đurović рече ПС. Ово је из Мајендорфа, да ти напоменем ако си се збунио, јер си ти већ оплео по Мајендорфу, а твој сабрат, Боксит, негира да Мајендорф тврди то што ти мислиш. Мало сте се погубили... А бре знам добро који је текст. Него ви тумачите онако како се не може изрећи. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јануар 12, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2018 @Zoran Đurović Поделите са нама то фантастично искуство, како је бити без душе и живети као Свети Дух? Има ли стида у том животу? Шта је уопште грех? Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Јануар 12, 2018 Гости Пријави Подели Написано Јануар 12, 2018 пре 18 минута, Milan Nikolic рече @Zoran Đurović Шта је уопште грех? Не постити од себе, што теби никако не полази за руком. Све што пројектујеш у Авву, управо баш ти чиниш! Сусрет са Истином изискује велику веру, велику, пакао је Она огњени за лажљиво и за тврдокорно срце! Ту разломци не помажу, већ је у акцији операција "одузимања"! Неје теби добро Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 12, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 12, 2018 пре 8 минута, Milan Nikolic рече Него ви тумачите онако како се не може изрећи. Па јес! То си у праву. Мајендорф каже; у Њему је недопустиво свако разликовање створеног и нествореног, а ја протумачим: у Њему је недопустиво свако разликовање створеног и нествореног. Свима је јасно како накарадно тумачим текстове. Добро је да сте ви ту да упозорите људе да не упадну у папистичку замку! То су неке опасне вибрације, космичка зрачења и завере илуминатора... Ко би помислио да је аутентичан текст у коме Атанасије вели да Отац Сина роди у телу пре стварања света? Што вели Боксит: нестворен не значи нестворен него онај који чита реч нестворен он у свом уму замисли да је нестворен... То је све због предокуса замишљених логоса о чему смо ваљда сви причали и сложили се да су они предокусни? Ведран* and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јануар 12, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2018 Ви сте словесност заменили за телесност. Имате телесни ум, јер одбацујете човекову душу, и то не жртвовањем (за другога), него презирући њен појам (душе), презирући словесност. Бесрамно држите да имате Светога Духа као само ваше биће, ваш дух. Христос је за вас телесан онолико колико сте ви чиниоц Светога Духа, и то све пре постања света. Сам Бог зависи од вас, ви сте Његов идентитет, претпостојите, већ сте тамо где је Он и пре постања света, већ у коначном Есхатону спашени. Брука. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јануар 12, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2018 пре 5 минута, Гајић рече Неје теби добро Битно да је теби добро и да ти је супер. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Јануар 12, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2018 пре 1 сат, Ведран* рече И Магарету се даде кугла! А баш јуче сам сушио кајсије. Dobro je..samo provjeravam jesi li to ti.. Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 12, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 12, 2018 пре 7 минута, Milan Nikolic рече Ви сте словесност заменили за телесност. Имате телесни ум, јер одбацујете човекову душу, и то не жртвовањем (за другога), него презирући њен појам (душе), презирући словесност. Бесрамно држите да имате Светога Духа као само ваше биће, ваш дух. Христос је за вас телесан онолико колико сте ви чиниоц Светога Духа, и то све пре постања света. Сам Бог зависи од вас, ви сте Његов идентитет, претпостојите, већ сте тамо где је Он и пре постања света, већ у коначном Есхатону спашени. Брука. Ово је за антологију. Распрскавање по шавовима. Да не понављам што сам давно рекао: Озбиљно си болестан. Да има неког система тамо, насилно би те хоспитализовали. Овако ти остаје само: Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 12, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 12, 2018 Сасвим је јасно да је мене Вратолома платио да навучем православце из Сербије да читају Оце. Као, отворим им тему са католиком, они се упецају, запијучу: Оце, Оце, Оце, хоћемо Оце!, ми им их дамо и они их одбију. Дакле, патријарху Вратоломи написах да Срби више не верују бизантинцима... Руси ће узети све под своје, 3. Рим... Ведран* and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 12, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2018 пре 9 минута, Isusovo magare рече Dobro je..samo provjeravam jesi li to ti.. Бринеш за моје здравље. Сад бих, што се исхране тиче, ипак прешао на преукусне логосе. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 12, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2018 Управо сада, Zoran Đurović рече Дакле, патријарху Вратоломи написах да Срби више не верују бизантинцима... Руси ће узети све под своје, 3. Рим... А што пиште онда на руског епископа? Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 12, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2018 1 hour ago, Milan Nikolic рече Шта рећи даље, да можда нисмо сами Свети Дух? Ne mogu da stignem sve da pohvatam,( nemam puno vremena ) ali, treba da se pogleda i deo i poglavlje, ....Ucestvovanje u bozanskoj prirodi....gde Majendorf kaze,....To je sustinska stvar koju Palama naglasava svaki put kada, govoreci o obozenju, objasnjava da ljudi ne mogu posta-ti “bogovi” po prirodi (fusei), vec iskljucivo po blagodati... Nema opstenja na nivou priroda, o tome mi pricamo. Ali, kasnije o tome. Procitaj taj pasus, Majendorf kaze da je to sustinska stvar, znaci nesto od cega zavisi sve ostalo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Јануар 12, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2018 пре 2 минута, Ведран* рече Бринеш за моје здравље. Сад бих, што се исхране тиче, ипак прешао на преукусне логосе. Joj što si blesav..pa logosi se ne jedu. Bože Oče Nebeski oprosti nam što se ovako šalimo..(tvoje magare). Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука