Milan Nikolic Написано Јануар 5, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2018 Можемо се смејети, препуни смо фора и то све стоји. Али чињеница је, како Палама и редом Оци говоре, да наш природни однос и беспочетни живот са Богом немају везе са животом, него да је сама благодат која је заправо сам Свети Дух то што нас чини причасницима беспочетности. Тријаде од Паламе, као и сличне текстове Максима и других, треба читати са изузетном пажњом, без брзих закључака. То су тајне и истине самога Бога тако да се морамо наћи у томе ако желимо разумети, а односи се на цео наш живот, на расположење, карактер. Једном речју, нема шансе разумети такве речи ако ниси дубински ушао у спознање као и писци тих редова. Зато се пре скрушимо и допустимо Богу да дела ако уопште има и план са нама. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Јануар 5, 2018 Гости Пријави Подели Написано Јануар 5, 2018 пре 5 часа, Milan Nikolic рече Можемо се смејети, препуни смо фора и то све стоји. Али чињеница је, како Палама и редом Оци говоре, да наш природни однос и беспочетни живот са Богом немају везе са животом, него да је сама благодат која је заправо сам Свети Дух то што нас чини причасницима беспочетности. Тријаде од Паламе, као и сличне текстове Максима и других, треба читати са изузетном пажњом, без брзих закључака. То су тајне и истине самога Бога тако да се морамо наћи у томе ако желимо разумети, а односи се на цео наш живот, на расположење, карактер. Једном речју, нема шансе разумети такве речи ако ниси дубински ушао у спознање као и писци тих редова. Зато се пре скрушимо и допустимо Богу да дела ако уопште има и план са нама. А тема је? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Јануар 5, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2018 пре 6 часа, Ведран* рече Не мрем ти појаснити ово за сарме и купус још. Није дошла пуноћа времена. А ја верујем биће та Сара, пардон, сарма гуд вери гуд. Naporan+težak=Vedran Ведран*, Trifke and kopitar је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Јануар 5, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2018 пре 9 часа, Снежана рече @Bokisd Kako može da postoji ništa ako postoji Bog koji je sve u svemu? Isto tako pitanje, kako može da postoji pakao, kao mesto gde Bog ne zalazi, da li je onda Bog ako i tamo ne može da uđe? Макарије Велики ,, Духовне беседе,, Из седме беседе Питање: Да ли је сатана заједно са Богом, или је у ваздуху, или међу људима?Одговор: Ако сунце сија, будући творевина, и обасјава и нечиста места а да од тога не трпи никакву штету, онда утолико пре Божанство, обитавајући и тамо где је сатана, не може тиме да се запрља нити да се оскрнави. Он је допустио злу да постоји ради вежбања људи. Зло се, међутим, помрачује и ослепљује и не може да види чистоту и истанчаност Божанства. Ако неко каже да сатана има своје, а Бог своје место, он онда наводи на мисао да је Бог ограничен оним местом на којем обитава сатана. Како онда кажемо да је добро неописиво и необухватно, да све у њему обитава и да зло не скрнави добро? Да ли то значи да су небо, сунце и горе, будући да постоје у Самом Богу и да их Он подржава, и сами постали богови? Створења су постављена према свом сопственом поретку, а Створитељ који обитава међу тварима јесте Бог. https://svetosavlje.org/duhovne-besede/8/ Ведран*, Trifke, kopitar and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Јануар 5, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2018 пре 40 минута, Матусал рече Макарије Велики ,, Духовне беседе,, Из седме беседе Питање: Да ли је сатана заједно са Богом, или је у ваздуху, или међу људима?Одговор: Ако сунце сија, будући творевина, и обасјава и нечиста места а да од тога не трпи никакву штету, онда утолико пре Божанство, обитавајући и тамо где је сатана, не може тиме да се запрља нити да се оскрнави. Он је допустио злу да постоји ради вежбања људи. Зло се, међутим, помрачује и ослепљује и не може да види чистоту и истанчаност Божанства. Ако неко каже да сатана има своје, а Бог своје место, он онда наводи на мисао да је Бог ограничен оним местом на којем обитава сатана. Како онда кажемо да је добро неописиво и необухватно, да све у њему обитава и да зло не скрнави добро? Да ли то значи да су небо, сунце и горе, будући да постоје у Самом Богу и да их Он подржава, и сами постали богови? Створења су постављена према свом сопственом поретку, а Створитељ који обитава међу тварима јесте Бог. https://svetosavlje.org/duhovne-besede/8/ Makarije Veliki... Šta je postojalo prije zlo ili ljudi??Jel ziv taj Makarije odoh ga potrazit..opet neki čudak.. Zoran Đurović, Матусал, kopitar and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Јануар 5, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2018 пре 10 минута, Isusovo magare рече Makarije Veliki... Šta je postojalo prije zlo ili ljudi??Jel ziv taj Makarije odoh ga potrazit..opet neki čudak.. pronađoh ga..i jos mu sv.Antun dao štap i haljinu.. Ja sam bas magare Zoran Đurović, kopitar, Trifke and 3 осталих је реаговао/ла на ово 2 2 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Јануар 5, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2018 пре 26 минута, Isusovo magare рече Šta je postojalo prije zlo ili ljudi? Па сатана пре људи, ево идем сада да осветимо једну кућу, каже човек пуцају му лустери сами од себе по кући. Сад ће бити ,,За Христа знам, за Павла сам чуо а ко сте ви,, Volim_Sina_Bozjeg, Trifke, Ivan Marković and 3 осталих је реаговао/ла на ово 1 1 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Јануар 5, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2018 пре 5 минута, Матусал рече Па сатана пре људи, ево идем сада да осветимо једну кућу, каже човек пуцају му лустери сами од себе по кући. Сад ће бити ,,За Христа знам, за Павла сам чуо а ко сте ви,, A vi recite električari.. Trifke, Ivan Marković, Матусал and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 5, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2018 1 hour ago, Матусал рече Па сатана пре људи, ево идем сада да осветимо једну кућу, каже човек пуцају му лустери сами од себе по кући. Сад ће бити ,,За Христа знам, за Павла сам чуо а ко сте ви,, Objasni mu brate da je to prirodna pojava, kao grmljavina ponekad a da savest deluje tako da se neko ne plaši nista, neko se plaši malo a neko se plaši mnogo. Pucketanje namestaja se dešava cini mi se zbog temperature toplo hladno, tako nešto. Ima racionalno objašnjenje u svakom slučaju. Isusovo magare је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 5, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 5, 2018 пре 3 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Objasni mu brate da je to prirodna pojava, kao grmljavina ponekad a da savest deluje tako da se neko ne plaši nista, neko se plaši malo a neko se plaši mnogo. Pucketanje namestaja se dešava cini mi se zbog temperature toplo hladno, tako nešto. Ima racionalno objašnjenje u svakom slučaju. У једном делу случајева јесте тако како говориш. У другим случајевима то не бих потписао. Имао сам више ситуација где су биле лудачке ствари, а после нестале. Isusovo magare, Жика, Ведран* and 5 осталих је реаговао/ла на ово 4 3 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 5, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2018 пре 7 минута, Zoran Đurović рече У једном делу случајева јесте тако како говориш. У другим случајевима то не бих потписао. Имао сам више ситуација где су биле лудачке ствари, а после нестале. Meni je u jednom periodu zivota, jako smetalo to pucketanje nameštaja. Uvek je bilo propraćeno sa psihosomatskim tegobama i strahom. Pucketanje nije prestalo ali ja taj zvuk više ne primećujem kao nelagodnost. Biće da je stvarna ona što Matusal reče: Pavla znam ali ko ste vi... Ведран*, Trifke, Zoran Đurović and 1 члан је реаговао/ла на ово 3 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Јануар 5, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2018 пре 8 минута, Zoran Đurović рече У једном делу случајева јесте тако како говориш. У другим случајевима то не бих потписао. Имао сам више ситуација где су биле лудачке ствари, а после нестале. Molila sam Boga samo da o.Zoran ne potvrdi drugacije..ja taman nakon 36 godina svoga zivota utvrdim sebi da nema toga e sad opet ima.. Zoran Đurović, Матусал, Trifke and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Јануар 5, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2018 пре 15 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Objasni mu brate da je to prirodna pojava, kao grmljavina ponekad a da savest deluje tako da se neko ne plaši nista, neko se plaši malo a neko se plaši mnogo. Pucketanje namestaja se dešava cini mi se zbog temperature toplo hladno, tako nešto. Ima racionalno objašnjenje u svakom slučaju. Зависи од случаја до случаја, присуствовао сам случају када се стаклена пепељара( празна) која је стојала на столу распрсла у ситне комаде тако да се разлетела по соби. Volim_Sina_Bozjeg, Ведран*, Trifke and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 5, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 5, 2018 пре 1 минут, Isusovo magare рече Molila sam Boga samo da o.Zoran ne potvrdi drugacije..ja taman nakon 36 godina svoga zivota utvrdim sebi da nema toga e sad opet ima.. Твојим католицима сам свештао просторе узнемираване злим духовима, после су нестали сви феномени. Volim_Sina_Bozjeg, Isusovo magare, Ivan Marković and 2 осталих је реаговао/ла на ово 3 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Јануар 5, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2018 пре 4 минута, Матусал рече Зависи од случаја до случаја, присуствовао сам случају када се стаклена пепељара( празна) која је стојала на столу распрсла у ситне комаде тако да се разлетела по соби. Radi se o dušama iz čistilišta koje se čiste jer su u puno pušile u prošlom životu pa stoga razbijaju pepeljare da pokažu ljudima da je pušenje štetno. Trifke, Isusovo magare, Zoran Đurović and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука