Ведран* Написано Јануар 4, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2018 пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече i ja mislim da če im upravo to Čoveštvo suditi. Сад ће те Бокисд загрлити! Ђе ће бити божанство када буде човештво судило? Volim_Sina_Bozjeg and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 4, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2018 пре 13 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Jes al firmiran (lepo izgleda) Design by Бог. Made in Природа from local ingredients. Volim_Sina_Bozjeg and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 4, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2018 пре 30 минута, Ведран* рече Сад ће те Бокисд загрлити! Ђе ће бити божанство када буде човештво судило? Citam nesto kao u kontekstu.. Nesto kao, VSB hoce da kaze, da je Bog uzeo nasu prirodu , postao je covek, pa, .... nekako razume nas ljude i nase slabosti,...po tom svom Covestvu i zbog toga je i Blag i Milostiv,...prema nama. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 4, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2018 пре 3 минута, Bokisd рече Citam nesto kao u kontekstu.. Nesto kao, VSB hoce da kaze, da je Bog uzeo nasu prirodu , postao je covek, pa, .... nekako razume nas ljude i nase slabosti,...po tom svom Covestvu i zbog toga je i Blag i Milostiv,...prema nama. I jasan pojmivo pravedan. Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 4, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 4, 2018 пре 58 минута, Bokisd рече Naravno, Bogocovek je umro na krstu. Boksit, добро ти каже Брка. Ти, што је лампантно, не користиш литургијску формулу, него неку твоју да би наставио да трабуњаш по несторијански. Као што је радио безбожни Кратос. Због тога што си неосвећени несторијанац ти не можеш да прихватиш Максима и Паламу кад говоре да је човек нестворен и беспочетан. У другом антифону, оном од Јустинијана, певамо: Био си распет, Христе Боже! Не говоримо ни о Богочовеку, ни о свечовеку ни о надчовеку, а још мање је реч о Слону Божијем, како неки певају... Ти, као Милан и Сарага ништа ниси могао да одговориш како то да је кроз Ис Хс створен свет. Јер сте ви непоправљиви несторијанци. Јер кад Павле и Симбол вере ти кажу кроз Ис Хс, онда је то тако, а не кроз голог Логоса. И онда у делиријуму нас питате где то Оци веле?! Јер, и кад би неко пожелео да се позове на Communicatio idiomatum, па да каже како Јн у 3, 13 је нешто постериори, греши, јер немамо таквог учења у Јн, а када пак у 1, 3 вели да је "голи" Логос, како би хтели, створио свет, не функционише, зато што Ис Хс се не може идентификовати са "голим" Логосом. Јер за Јн Богослова тај "голи" Логос је Исус Христос (1, 17), а он је човек који иде иза Јована, а пре кога беше. Ὀπίσω μου ἔρχεται ἀνὴρ ὃς ἔμπροσθέν μου γέγονεν, ὅτι πρῶτός μου ἦν. Иза мене долази муж (човек) који испред мене јесте, јер пре мене беше. Граматика је овде неумољива, јер имамо перфект γέγονεν, што је садашња готова радња (тај човек је испред мене), а због чега? зато што пре мене беше. Први од мене беше (πρῶτός), не тек пре. Исти глагол у имперфекту (ἦν) Јн користи за доказ да Логос одувек беше, да је прошла несвршена радња (1, 1: θεὸς ἦν ὁ λόγος). Јер је Логос увек био Бог. Није постао у неком моменту; тако и овде имамо човека који - као ненастао - одувек беше, па је логично да је и први у односу на Крститеља. Грчки је јако прецизан језик, и треба га знати кад говоримо о овим стварима и знати синтаксу као и времена и начине. Ко не зна то, онда пита са смиреношћу. Не да лупа глупости и да седне за професорску катедру. Џуманџи and Матусал је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Јануар 4, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2018 пре 37 минута, Ведран* рече Сад ће те Бокисд загрлити! Ђе ће бити божанство када буде човештво судило? А тек кад свети буду судили свету...... Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 4, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2018 пре 6 минута, Zoran Đurović рече Boksit, добро ти каже Брка. Ти, што је лампантно, не користиш литургијску формулу, него неку твоју да би наставио да трабуњаш по несторијански. Као што је радио безбожни Кратос. Због тога што си неосвећени несторијанац ти не можеш да прихватиш Максима и Паламу кад говоре да је човек нестворен и беспочетан. У другом антифону, оном од Јустинијана, певамо: Био си распет, Христе Боже! Не говоримо ни о Богочовеку, ни о свечовеку ни о надчовеку, а још мање је реч о Слону Божијем, како неки певају... Ти, као Милан и Сарага ништа ниси могао да одговориш како то да је кроз Ис Хс створен свет. Јер сте ви непоправљиви несторијанци. Јер кад Павле и Симбол вере ти кажу кроз Ис Хс, онда је то тако, а не кроз голог Логоса. И онда у делиријуму нас питате где то Оци веле?! Јер, и кад би неко пожелео да се позове на Communicatio idiomatum, па да каже како Јн у 3, 13 је нешто постериори, греши, јер немамо таквог учења у Јн, а када пак у 1, 3 вели да је "голи" Логос, како би хтели, створио свет, не функционише, зато што Ис Хс се не може идентификовати са "голим" Логосом. Јер за Јн Богослова тај "голи" Логос је Исус Христос (1, 17), а он је човек који иде иза Јована, а пре кога беше. Ὀπίσω μου ἔρχεται ἀνὴρ ὃς ἔμπροσθέν μου γέγονεν, ὅτι πρῶτός μου ἦν. Иза мене долази муж (човек) који испред мене јесте, јер пре мене беше. Граматика је овде неумољива, јер имамо перфект γέγονεν, што је садашња готова радња (тај човек је испред мене), а због чега? зато што пре мене беше. Први од мене беше (πρῶτός), не тек пре. Исти глагол у пре 6 минута, Zoran Đurović рече а још мање је реч о Слону Божијем, како неки певају. Mislio si Slovu Božjem... No ne beše Čovek ispred čoveka nego neko nepotupno slovo valjda.... Kao da Reč nema ploda onako kako je Bog izreče od stvaranja. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 4, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 4, 2018 пре 2 минута, Матусал рече А тек кад свети буду судили свету...... Нек ми се добро држе форумаши и остали! Матусал, Ведран* and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 4, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 4, 2018 Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече Mislio si Slovu Božjem... Не, певају Слон! Не би веровао!Мени то симпа, мада је глупо до бола..., али шта да радиш. И то су ти црквени људи, а многи од слонова мање грешни од ових бивола! Volim_Sina_Bozjeg and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 4, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2018 пре 6 минута, Zoran Đurović рече још мање је реч о Слону Божијем, како неки певају... Мораћу сада још боље ослушнути шта поје наша сестра С. која поје "Во сања, Во вишњи" и "Херу прими". Матусал, Volim_Sina_Bozjeg and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 3 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 4, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2018 пре 1 минут, Zoran Đurović рече Не, певају Слон! Не би веровао!Мени то симпа, мада је глупо до бола..., али шта да радиш. И то су ти црквени људи, а многи од слонова мање грешни од ових бивола! Smejem se ko lood Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 4, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2018 пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече Smejem se ko lood ...на брашно Volim_Sina_Bozjeg and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 4, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 4, 2018 пре 1 минут, Ведран* рече Мораћу сада још боље ослушнути шта поје наша сестра С. која поје "Во сања, Во вишњи" и "Херу прими". Легенда ми остаде Никола (да не улазим у детаље), који рече: Атанасије, јако паразил јеси перверзнаго Арија! Ведран* and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 4, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2018 пре 3 минута, Ведран* рече Мораћу сада још боље ослушнути шта поје наша сестра С. која поје "Во сања, Во вишњи" и "Херу прими". Od ovih tipika moglo bi se životinjsko carstvo napraviti Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 4, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2018 пре 1 минут, Zoran Đurović рече Легенда ми остаде Никола (да не улазим у детаље), који рече: Атанасије, јако паразил јеси перверзнаго Арија! Ubi me danas Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука