Снежана Написано Јануар 4, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2018 @Bokisd Kako može da postoji ništa ako postoji Bog koji je sve u svemu? Isto tako pitanje, kako može da postoji pakao, kao mesto gde Bog ne zalazi, da li je onda Bog ako i tamo ne može da uđe? Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 4, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2018 Управо сада, Ведран* рече Ја ти се не разумем у те тајне стварања. Само, нако, велим. Оно "био је транутак...пре времена" ми изазива фућкање на ону песму тајм афтер тајм од Синди Лопер. Sta znam. Neme vremena, ne postoje andjeli. Opet, nema vremena, stvoreni su i postoje andjeli. Znaci, postojalo je kao neko vreme, ( pre vremena )... kada su stvarani andjeli ...Teski paradoks, sta da radimo... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 4, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2018 пре 4 минута, Bokisd рече Sta znam. Neme vremena, ne postoje andjeli. Opet, nema vremena, stvoreni su i postoje andjeli. Znaci, postojalo je kao neko vreme, ( pre vremena )... kada su stvarani andjeli ...Teski paradoks, sta da radimo... А што ти лепо не прочиташ оне текстове? Нисам сигуран да ће то нешто значити, али ето бар да их прочиташ. Можда ће се негде сложити као семе, па некад, ко зна, можда и проклијају. Volim_Sina_Bozjeg and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 4, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2018 пре 16 минута, Снежана рече @Bokisd Lako može da postoji ništa ako postoji Bog koji je sve u svemu? Isto tako pitanje, kako može da postoji pakao, kao mesto gde Bog ne zalazi, da li je onda Bog ako i tamo ne može da uđe? Koliko razumem, na kraju vremena, Bog ce biti sve u svemu, zbog nas. Za pakao, sta znam,..... ne znam bas kako to sa paklom sve stoji. Pakao kao odsustvo svetlosti i blagodati ( tako nesto ). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 4, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2018 пре 40 минута, Bokisd рече Radim nesto. ( zauzet sam ). Sad sam na brzinu pogledao. Kaze Majendorf u komentaru 39.,....'stvorenja nikada ne mogu postati nestvorena, iako mogu imati udela u prirodi nestvorenoga Boga'.... Zar ovo nije sasvim jasno ? Potpuno jasno. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 4, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2018 пре 4 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Potpuno jasno. Мачор! Одлази у кревет! Иначе ћеш бити очупан. Volim_Sina_Bozjeg and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 4, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2018 пре 2 минута, Ведран* рече Мачор! Одлази у кревет! Иначе ћеш бити очупан. Bio je već trenutak pre vremena Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 5, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2018 пре 8 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Potpuno jasno. U 38. Majendorf kaze,....'oni po blagodati ucestvuju u bozanskoj prirodi, ne po prirodi, i uvek ostaju stvorenja, ciji zivot u Njemu, zavisi od Tvorca.'.... Pa, da li govorimo o nestvorenosti , po prirodi ? Ako kazemo po prirodi, onda se valdja misli da smo oduvek nestvoreni ? Ili, ispada, nismo bili nestvoreni , ali, sada smo nestvoreni po blagodati ? Po prirodi nismo nestvoreni, bilo je trenutka, kada nismo postojali, kada nije bilo nicega i kada je Bog sve stvorio , ...kako se kaze ...iz nebica.... Ili, kako postoje oni koji nisu u blagodati ? Da li su i oni nestvoreni ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 5, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2018 пре 7 минута, Bokisd рече U 38. Majendorf kaze,....'oni po blagodati ucestvuju u bozanskoj prirodi, ne po prirodi, i uvek ostaju stvorenja, ciji zivot u Njemu, zavisi od Tvorca.'.... Pa, da li govorimo o nestvorenosti , po prirodi ? Ako kazemo po prirodi, onda se valdja misli da smo oduvek nestvoreni ? Ili, ispada, nismo bili nestvoreni , ali, sada smo nestvoreni po blagodati ? Po prirodi nismo nestvoreni, bilo je trenutka, kada nismo postojali, kada nije bilo nicega i kada je Bog sve stvorio , ...kako se kaze ...iz nebica.... Ili, kako postoje oni koji nisu u blagodati ? Da li su i oni nestvoreni ? Sedi u tramvaju preko puta neke stare babe jedan dečko,gleda u babu i zvaće zvaku. Posle nekoliko minuta baba ce njemu: Djaba ti meni dečko pričaš, ne čuje baba dobro. Zoran Đurović, Ведран* and Матусал је реаговао/ла на ово 3 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 5, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2018 пре 3 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Sedi u tramvaju preko puta neke stare babe jedan dečko,gleda u babu i zvaće zvaku. Posle nekoliko minuta baba ce njemu: Djaba ti meni dečko pričaš, ne čuje baba dobro. Ја мислим да имање стида јесте врлина. Шта ти мислиш? Ја мислим да када је неко бестидан ти не можеш никако да му докажеш да то што ради јесте срамота, јер он не разуме шта то значи. Volim_Sina_Bozjeg and Матусал је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 5, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2018 Управо сада, Ведран* рече Ја мислим да је стид врлина. Шта ти мислиш? Ја мислим да када је неко бестидан ти не можеш никако да му докажеш да то што ради јесте срамота, јер он не разуме шта то значи. Ne znam sitni su sati ovde,daj nešto smešno. Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 5, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2018 Ali ima jedna Krajiška: Granica je sveta. To mi se baš dopalo. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 5, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2018 Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече Ali ima jedna Krajiška: Granica je sveta. To mi se baš dopalo. Има још једна: Питали једног: „Како ти можеш бити Србин, а родио си се у Рвацкој?” а он одговори: „И Исус се родио у штали, па зато сведно, није магарац.” Volim_Sina_Bozjeg, Zoran Đurović and Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 2 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 5, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2018 'Створења никада не могу постати нестворена, иако могу имати удела у природи нествореног Бога' ( Majendorf ) Iako mozemo imati udela u prirodi nestvorenoga Boga, ...ne mozemo postati nestvoreni, nikada. Ne mozemo , je tvrdnja. Kako ne mozemo postati nestvoreni, iako imamo udela u prirodi nestvorenoga Boga ? Pa, valjda zbog toga sto smo i stvoreni, imamo svoj pocetak bica i postojanja. Kako onda mozemo u jednom trenutku postati nestvoreni ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 5, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2018 пре 12 часа, Isusovo magare рече пре 13 часа, Ведран* рече киселом Nije smiješno ako ne znamo svi foru..ajde ajde pojasni..u čemu je fora?? Не мрем ти појаснити ово за сарме и купус још. Није дошла пуноћа времена. А ја верујем биће та Сара, пардон, сарма гуд вери гуд. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука