Avocado Написано Децембар 28, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2017 пре 8 минута, Bokisd рече Mislim, da mu ne treba advokat... Jeres!!!!! Матусал, Paradoksologija and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 3 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Децембар 29, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2017 Ево @Bokisd да се оправда твој и @Ведран*ов труд на споразумевању Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 29, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2017 А ја се питам ђе си ти. Да ниси упао у какву заседу? Да те нису комарци изели? И гледам у куглу али ништа се не јавља. Биће зато што си био у есхатолошкој зони. Због соларног зрачења веза није добра. А да ти речем. Прво прочитаћу ово мало касније. Друго, није ствар да ли је могао или не кроз врата. Него да ли је или не кроз врата. (видим нестаде овај део из твоје поруке). Vladan :::. and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Децембар 29, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2017 пре 4 минута, Ведран* рече А ја се питам ђе си ти. Да ниси упао у какву заседу? Да те нису комарци изели? И гледам у куглу али ништа се не јавља. Биће зато што си био у есхатолошкој зони. Због соларног зрачења веза није добра. А да ти речем. Прво прочитаћу ово мало касније. Друго, није ствар да ли је могао или не кроз врата. Него да ли је или не кроз врата. (видим нестаде овај део из твоје поруке). Да избрисао сам да не кварим смисао текста покушајем да га сместим у једну реченицу Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Децембар 29, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2017 пре 13 минута, Vladan3 рече Ево @Bokisd да се оправда твој и @Ведран*ов труд на споразумевању Ако је могао да се уопште појави у материји могао је и кроз врата, а ако није могао кроз врата онда није могао ни да се појави уопште без да се суспендују закони физике. Или се бар тако мени чини... Nisam jos procitao ceo tvoj tekst, sutra. P. S. Pogresih temu. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Децембар 29, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2017 пре 5 минута, Ведран* рече Да те нису комарци изели? Нису комарци него троје ђеце болан, једу ко вашке и морам да се склањам да не нестанем. Али читам и ово ваше овде колико стигнем Milan Nikolic and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Децембар 29, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2017 пре 2 минута, Bokisd рече Nisam jos procitao ceo tvoj tekst, sutra. И ја одох да се спремим за сутра Bokisd and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 29, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2017 Ух! Ух! Што је добро ово од Св Василија! пре 12 часа, Zoran Đurović рече Јер, као што се види, постојало је нешто и пре овога света, нешто што наш ум не може замислити; али је оно схваћено као неистраживо, јер није прикладно за оне који се тек уводе у знање и који су деца по знању. Било је то стање које је старије од постанка света, подобно небеским силама: стање надвремено, вечно и бесконачно. Лекција 1. Оно што је пре овога света, када настаје и време, је надверемно вечно и бесконачно. пре 12 часа, Milan Nikolic рече словесна и невидљива бића, и сав хармонични свет умствених бића која надилазе наш разум, којима ни имена не можемо изнаћи. Та створења сачињавају суштину невидљивог света, као што нас Павле учи говорећи: Јер Њиме би саздано све, што је на небесима и што је на земљи, што је видљиво и што је невидљиво, Лекција 2. Њиме је све створено, и видљиво и невидљиво. И ово што је било пре постанка света што је створено у вечности и што је надвремено. пре 12 часа, Zoran Đurović рече Или је, можда, речено у почетку створи, зато што је стварање било целовито и безвремено, пошто је сам почетак неподељен и без временског размака. Лекција 3. Можда је све целовито створено безвремено! Што би рекли, у трену. пре 12 часа, Zoran Đurović рече Но, ако се неко противи овоме и каже да почетак јесте време, нека зна да онда треба да га подели на делове времена. Ти делови су почетак и средина и крај – а замислити почетак почетка, потпуно је смешно. Онај, пак, који раздељује почетак, начиниће два почетка уместо једнога, или чак много и небројено почетака, пошто ће се оно што је раздељено увек раздвајати на друге делове. Лекција 4. Св Василије вели да гурање времена у вечност доводи до infinite regress-а, извинте ме за инглиш. Како се то каже на српском? Volim_Sina_Bozjeg, Zoran Đurović and Матусал је реаговао/ла на ово 3 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 29, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2017 пре 11 часа, Zoran Đurović рече Avgustin odbacuje tlapnje Vigdovite Zorke u De Genesi contra Manichaeos, 1, 2, 3: „Али чак и ако бисмо веровали да је Бог створио небо и земљу на почетку времена, морамо разумети на сваки начин да време пре почетка времена није постојало (debemus utique intellegere quod ante principium temporis non erat tempus). У ствари је Бог био тај који је створио времена, па стога, пре него што је створио времена, времена нису постојала (non erant tempora)... Када се приговара: „Зашто је Бог изненада одлучио?“, приговара се као да је протекло неко време када Бог није створио ништа. У ствари, није могло да прође време које Бог још није био створио, јер не може бити творац времена нико други до Онај који постоји пре сукцесије времена“. А ови веле било вако било нако пре него што свет постаде па онда ројале се мисли, логоси и идеје, сенке слике и преслике, па онда након неког времена (и то протока времена у ванвремену! ) пуф свет постаде. А Августин вели није протекло време када Бог није створио ништа. Volim_Sina_Bozjeg, Матусал, Isusovo magare and 1 члан је реаговао/ла на ово 3 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Децембар 29, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2017 пре 10 часа, Ведран* рече @Zoran Đurović је истакао горе поплављено. А мени се дојмило ово подебљано и подвучено. Како нас је васкрсао и оживотворио кад ћемо свеједно крепати па тек онда васкрснути? А? Море ли то неко да ми објасни? Baš gledah jucer price iz Narnije:Lav ,vještica i ormar.Ima nešto sličnosti sa ovom našom temom. Recimo mene se dojmila ta vrata od ormara...si gledo taj film??! Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 29, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 29, 2017 пре 6 часа, Ведран* рече Ух! Ух! Што је добро ово од Св Василија! Ништа од тога није рекао Василије, то ја погрешно интерпретиро... Мада овим отпалим интелектима, што би реко Ориген, и сам Исус да дође и каже им да причамо исправно, не би му веровали! Видиш да се нису освр4нули ни једном једином реченицом на ове Оце! А Трифке се чудио што Тасу виде ка буву у ектар! Сад ће Сарага да каже да је Василије био западан јер се преписивао са папом Дамас(К)ом! Volim_Sina_Bozjeg, Trifke and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 29, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2017 пре 26 минута, Isusovo magare рече Recimo mene se dojmila ta vrata od ormara...si gledo taj film??! И мени се допадају врата "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Децембар 29, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2017 пре 7 минута, Ведран* рече И мени се допадају врата Hoćeš da ti objašnjavam a da ti kolutaš očima i vičeš "znam znam"?!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Децембар 29, 2017 Гости Пријави Подели Написано Децембар 29, 2017 Неверник је јадан слеп, а начитани су у савршеном себељубљу... Богати, млого су "богати"- КОНТЕКСТ Док онај ђавоимани Ромејац вришти као "луталица" Јован у Пустињи и слика попут ИС ХС, ето талибани опседају Јевропу баш као што Ава Јустин и прорече... А Авва цело време говори и слика полазну тачку и рида показујући "Камен" угаони: "Опет вам кажем, лакше је камили да прође кроз иглене уши него богаташу да уђе у Царство Божје!“ Сада ће контекст, па Теофилакт итд, али Мандрак не сме ходити по води, нити ући кроз кључаоницу, јер је: " Суштина Божја неиспитива и не може се општити са Њом"... Може бити, али не мора бити како "Ја" кажем.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Децембар 29, 2017 Гости Пријави Подели Написано Децембар 29, 2017 Авво, ево те и Павле "оповргава" 1. Павле, апостол Исуса Христа по вољи Божијој, светима који су у Ефесу, и вјернима у Христу Исусу: 2. Благодат вам и мир од Бога Оца нашега и Господа Исуса Христа. 3. Благословен Бог и Отац Господа нашега Исуса Христа, који нас је благословио у Христу сваким благословом духовним на небесима, 4. Као што нас и изабра у Њему прије постања свијета да будемо свети и непорочни пред Њим, у љубави, 5. Предодредивши нас себи на усиновљење кроз Исуса Христа, по благонаклоности воље своје, 6. На похвалу славе благодати своје, којом нас облагодати у Љубљеноме, 7. У коме имамо избављење крвљу његовом, опроштење гријехова по богатству благодати његове, 8. Коју је преумножио у нама у свакој мудрости и разборитости, 9. Обзнанивши нам тајну воље своје, по благовољењу својему које унапријед одреди у Њему, 10. За остварење пуноће времена, да се све састави у Христу, оно што је на небу и што је на земљи, у Њему, 11. У коме и постасмо насљедници унапријед одређени према намјери Онога који све чини по савјету воље своје, 12. Да будемо на похвалу славе његове, ми који смо се унапријед надали у Христа, 13. У којему и ви, чувши ријеч истине, јеванђеље спасења вашега, и повјеровавши у Њега, бисте запечаћени обећаним Духом Светим, 14. Који је залог насљедства нашега, за искупљење тековине, на похвалу славе његове. 15. Зато и ја, чувши за вашу вјеру у Господа Исуса и љубав према свима светима, 16. Не престајем благодарити за вас спомињући вас у својим молитвама: 17. Да вам Бог Господа нашега Исуса Христа, Отац славе, даде Духа мудрости и откривења да га познате, 18. И просвијетљене очи срца вашега да бисте знали у чему је нада позива његова, и какво је богатство славе насљеђа његова у светима, 19. И каква је неизмјерна величина силе његове на нама који вјерујемо по дјејству силне моћи његове, 20. Коју учини у Христу васкрсавши га из мртвих, и посади себи с десне стране на небесима, 21. Изнад свакога началства, и власти, и силе, и господства, и изнад свакога имена што се може назвати, не само у овоме вијеку, него и у будућем; 22. И све покори под ноге његове, и Њега постави изнад свега за главу Цркви, 23. Која је тијело његово, пуноћа Онога који све испуњава у свему. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука