Bokisd Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 12 минута, Кратос рече Duhovno je materijalno sa svim svojim aktiviranim i ostvarenim potencijalima,a ako nameravaš da me pitaš koji su to potencijali,ne znam jer je to nešto što oko,ne vide i uho neču al Bog to pripremi onima koji ga ljube.U svakom slučaju biće ispunjeno Bogom a Njegove mogućnosti i potencijali su beskonačni. Tako, tim duhovnim 'potencijalima' je i mogao da 'udje' u zakljucanu sobu ( Justin tako tumaci ). Sad, da li je prosao kroz vrata, da li se pojavio pred apostolima je mozda i nebitno. Ja sam trazio tumacenja otaca ovih stihova, ono sto sam nasao jeste da govore da je usao kroz vrata. Ne znam, premnogo ima toga sto su pisali oci, mozda neko nadje i neko drugo tumacenje. Tako vidim celu ovu pricu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 5 минута, Bokisd рече Tako, tim duhovnim 'potencijalima' je i mogao da 'udje' u zakljucanu sobu ( Justin tako tumaci ). Sad, da li je prosao kroz vrata, da li se pojavio pred apostolima je mozda i nebitno. Ja sam trazio tumacenja otaca ovih stihova, ono sto sam nasao jeste da govore da je usao kroz vrata. Ne znam, premnogo ima toga sto su pisali oci, mozda neko nadje i neko drugo tumacenje. Tako vidim celu ovu pricu. "Ušao kroz vrata" otvorena ili zatvorena?? Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 20 минута, Кратос рече Duhovno je materijalno sa svim svojim aktiviranim i ostvarenim potencijalima,a ako nameravaš da me pitaš koji su to potencijali,ne znam jer je to nešto što oko,ne vide i uho neču al Bog to pripremi onima koji ga ljube.U svakom slučaju biće ispunjeno Bogom a Njegove mogućnosti i potencijali su beskonačni. To je uredu, šta ti potencijali znači možemo samo pretpostavljati. Ali to daleko ima manje vjerovatnoce da bude ovo na cemu Bokisd insistira jer opisi prolaska Hrista kroz vrata odgovaraju upravo spiritualizaciji materije, što je sve suprotno od onoga kakvim se Hristos ponašao nakon Vaskrsenja. Toma ga je dodirnuo imao isti osjećaj kao da dira svakog čovjeka, govorio je normalno, i jeo normalno itd...s druge strane ava i ostali insistiraju da se Hristos pojavio iz druge dimenzije, tj bivaši vaskrsnut prebivao je u našoj 3D dimenziji, istovremeno prebivavši u toj nekoj dimenziji nazovimo je "eshaton. Čisto matematički gledano, recimo da su eshatološka tijela postala četverodimenzionalna, 4 dimenzije u prostornom smislu, ona bi imala svojstva pojavljivanja u 3D svijetu iznenada...prema tome iako mi ne znamo kakva su to "duhovna svojstva", ava i ostali su tehnički približniji bilo kakvoj realnosti koju naš um može zamisliti. Матусал, Ведран*, Zoran Đurović and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 2 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 1 hour ago, Кратос рече Verovatno aludiraš na predestinaciju? Ne čak ni to... ako je B teorija tačna, besmisleno je pričati o "predestinaciji"... nemaš tu ništa veći problem nego verovanje da je A-teorija tačna i da Bog zna šta će se sve dogoditi... Veći problem je što univerzum nije "počeo da postoji"... kako objašnjava hrišćanski filozof W.L. Craig: ...the A-theory of time. This is a theory of time that is the common sense view of time that is almost universally accepted among ordinary people. It is the view that temporal becoming is a real and objective feature of reality; that there is a difference between the past, present, and the future. The future doesn’t exist in any sense. It is a realm that is pure potentiality. The past did exist but no longer exists. The present alone is real. Things really do come into being and go out of being with the lapse of time. On that view, if the universe began to exist then the universe definitely did come into being at the first moment of its existence without any sort of antecedent conditions. It came into being from nothing. Not in the sense that there was a prior state of reality which is a state of nothingness; rather, it came into being out of nothingness in the sense it came into being at that first moment of its existence and there was nothing before it. That is to say, there was not anything before it. So in that sense the coming into being of the universe is a tensed fact that happens at the first moment of its existence, and it does so without any sort of causal antecedents. It is only if you adopt a tenseless or static or so-called B-theory of time, according to which all events in time are equally real, that you could say the universe has a beginning but that the universe didn’t come into being at that first moment. All moments of time are equally real. The universe on that view has a beginning only in the sense that a yardstick has a beginning in the sense that it has a first inch. But the yardstick doesn’t come into being at the point of its first inch. It simply is extended in space. In a similar way, the B-theorist would say the universe is extended in time. Justin Waters, Zoran Đurović, Ведран* and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 3 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 6 минута, Isusovo magare рече "Ušao kroz vrata" otvorena ili zatvorena?? Pa, pominju se zatvorena, logicno bi bilo kroz zatvorena. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 1 минут, Bokisd рече Pa, pominju se zatvorena, logicno bi bilo kroz zatvorena. Zašto kroz zatvorena,šta Isus nije znao otvoriti vrata??!! Zoran Đurović, Avocado, Trifke and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 27, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 1 сат, Кратос рече Ne ,on hoće da kaže da to nije neko predznanje u vidu predviđanja već da Bog vidi sve događaje kao sada aktuelne pred sobom,Bog sve vidi sada ne postoje te vremenske kategorije za Boga niti bilo kakva distanca između Boga i bilo kog događaja u stvorenom svetu.Bog ceo svet vidi u celini,od početka do kraja i pre same aktuelizacije tih događaja u stvorenom svetu.To je isključivo njegova perspektiva.Sa tim delom se slažem.Ima i u SZ i pre nego što te začeh u utrobi poznavah te,nekom od Proroka priča,parafrazirao sam al to otprilike.Pa ima valjda i ono da Bog zove nepostojeće kao postojeće i sl... Онда би било добро да прихватиш то. И тада не би имао ове проблеме које си правиш. Јер све што је непостојеће за нас је постојеће за Бога. Само се за нас одвија филм који је већ направљен. Али, није реч о томе као кад ми гледамо филм, него је овај "филм" ухваћен у атемпоралности. Само је због тога Ис исти јуче, данас и сутра. Ту нема никакве промене. И ми учествујемо у том Христу, а не неком бангавом. Нашу историју описа Богослов кога вам наведох: "Пошто смо заиста део Бога и потичемо с више, можда је хтео да се због достојанства не бисмо погордили и тако надувени не би похулили на Творца, да кроз борбу и рвање са својим телом увек гледамо ка њему и да буде педагошки то што је наше достојанство спојено са слабошћу?". Ово умовање неће да прихвати Вигдовита Зорка, а вероватно и ти, па зато као мува без главе стално питаш да ли је Ис тело створено. Али ти имаш своју теологију, забрига те за отачку, па што би се питао како то да Богослов вели да смо део Бога и отпали с више? Како ти није јасно да сте ампутирали себи мозак? То је јако жалосна ситуација кад неко мисли да је достигао знање о Богу, да му је све извесно, да не треба ништа да учи или буде отворен за новости. То, душо моја, није живот у Христу. То је бесловесно опслужавање закона. Јер, пошто ви нећете да одговарате на отачке аргументе, јер их се гадите, ја вас њима малтретирам. Да ли ти тврдиш да је Богослов био оригениста или евагријанац па је говорио да смо предпостојали као чисти умови свету, или мисли оно што вели Максим, да смо у нескладу са нашим есхатолошким ја, које постоји, па зато вели Богослов да смо делови Бога који овде живе своје историје да се не би погордили? Такође, ваше тлапње не одговарају Симболу вере, јер ви не исповедате да је свет настао кроз Ис Хс, док ми исповедамо Логоса голог у божанској вечности, али Ис Хс вечног са телом које је примљено у времену, и кроз кога је све настало. Ви морате да избришете да је кроз Ис Хс настао свет. Лажете на литургији. Као пси. Али ме то не чуди, јер на речи: Узмите, једите... ви одговарате: Хоћемо, а онда се не причестите! Па што си дошао на литургију да блејиш? Да ниси лишен спекулативне моћи, разумео би да ниједан текст из Отаца о голом Логосу не противречи овоме о чему говоримо. Јер само логички разликујемо и узрочно прву од друге вечности. Као што разликујемо божанску суштино од оног што је око ње. Volim_Sina_Bozjeg, Матусал, Ведран* and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 1 минут, Isusovo magare рече Zašto kroz zatvorena,šta Isus nije znao otvoriti vrata??!! Pa jel tebi logično ulaziti kroz zatvorena vrata..jel ti doma kroz zatvorena?? Ведран*, Trifke and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 4 минута, Bokisd рече Pa, pominju se zatvorena, logicno bi bilo kroz zatvorena. Zasto insistiras toliko na vratima, ako je mogao proci kroz vrata mogao je i kroz zid ne? Zoran Đurović, Ведран* and Bokisd је реаговао/ла на ово 3 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 27, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 2 часа, Paradoksologija рече Свако коме се Исус није баш скроз оваплотио, него мења тела као дух чаршаве којима се покрива да плаши људе. А то потоње тело и није тело, него некакав танани духовни урадак, очишћен од свега што саблажњава платоничаре. Ово је божанствено што си рекла, просто невероватно за једну жену! Смејем се, али о овоме тупимо овим докетима. Ведран* and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 27, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 2 часа, Гајић рече Тешко је рећи не знам, а још теже се Богу Живом обратити! Опасно је То огледало Разума? Сасвим јасна разлика између ума и разума. Рацио/разум убија. Дух/ум оживљава. ikrasil је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 27, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 2 часа, Avocado рече Tu i leži problem zbog kojeg sam ti išta i pisao, a što izgleda nećeš ili ne možeš da shvatiš... u pitanju je NEnaučno objašnjenje od Justina... Тешко објаснити талибанима. Овде је било погрешно и са научне и са теолошке стране тумачење. Има мноштво таквих ствари у Јустина, као и код других, али ови неће да користе мозак па да раздвајају ствари. Зато и немају тологију, неку јасну мисао него је то само гомила глупости, јер нема мисли иза тога. Блебетање. ikrasil and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 33 минута, Justin Waters рече To je uredu, šta ti potencijali znači možemo samo pretpostavljati. Ali to daleko ima manje vjerovatnoce da bude ovo na cemu Bokisd insistira jer opisi prolaska Hrista kroz vrata odgovaraju upravo spiritualizaciji materije, što je sve suprotno od onoga kakvim se Hristos ponašao nakon Vaskrsenja. Toma ga je dodirnuo imao isti osjećaj kao da dira svakog čovjeka, govorio je normalno, i jeo normalno itd...s druge strane ava i ostali insistiraju da se Hristos pojavio iz druge dimenzije, tj bivaši vaskrsnut prebivao je u našoj 3D dimenziji, istovremeno prebivavši u toj nekoj dimenziji nazovimo je "eshaton. Čisto matematički gledano, recimo da su eshatološka tijela postala četverodimenzionalna, 4 dimenzije u prostornom smislu, ona bi imala svojstva pojavljivanja u 3D svijetu iznenada...prema tome iako mi ne znamo kakva su to "duhovna svojstva", ava i ostali su tehnički približniji bilo kakvoj realnosti koju naš um može zamisliti. Recimo, mislim, da nije spiritualizacija materije. Jer, mislim, da Isus pokazuje da je On i stvoritelj materije i da ne moze da ga zadrzi nikakva materija, da bi usao u zakljucanu prostoriju. Mislim, ono, kako je On prosao kroz vrata ? Nije se sigurno , kako da kazem 'stopio' sa vratima , posto je duh i tako prosao. To je neka tajna i cudo. Kako je hodao po vodi ? Sigurno nije, da kazem, 'stvdnuo' vodu ispod svojih nogu i tako hodao. Ne, On je Stvoritelj te' materije i ima silu i vlast nad njiom. Mi to vidimo kao cedesan dogadjaj. Tako i ovde, sigurno nije nekakvim 'spiritualnim' nacinom usao, nego , opet, cudo je u pitanju i njegova vlast nad materijom. Licno, ne sporim, moze da se interpretira i kao da je dosao iz druge dimenizje. Kao tamo, sto se kaze da je Filipa uzeo andjeo. Neka 3D cudesna dimenzija, sta li je, Bog zna. Sad, ja ne odbijam mogucnost, da se mozda i nekim drugim nacinom Isus pojavio u sobi. Iz te neke 3D dimenzije. Kao sto je i Filip bio uzet od andjela i pojavio se negde tamo daleko u drugom gradu. Jednostavno sam pronasaso takva tumacenja i takve interpreatacije koje imaju odrednje objasnjenje od strane tih otaca. Mozda postoje i druga tumacenja i druge interpretacije. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 1 hour ago, Zoran Đurović рече Ово је божанствено што си рекла, просто невероватно за једну жену! Смејем се, али о овоме тупимо овим докетима. Нећеш ме испровоцирати Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 27, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 1 hour ago, Volim_Sina_Bozjeg рече Omg... komata 2. Двије будале! Милан се размножио као парамецијум! Нека се самоубије @Ivan Marković на место Боксита! Јер је Боксит само глуп дечко, али у галактичким размерама, а Иван га није научио да Бог не предвиђа него зна. Можемо за Оце све да кажемо, али да је неко од њих тврдио да Бог не види будућност, па се као нешто изненађује, е, то је мало премного. Где си, Иване, заштитнику будала? Volim_Sina_Bozjeg and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука