Trifke Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 5 минута, Zoran Đurović рече Гр Богослов и Дамаскин које наведох нису били источни оци! Гр је био паписта, а Дамаскин Сиријац, тј. није био византинац!Зато се Кратос и Сарага не осврћу на изнете цитате. Као што ћуте на Тасу, јер он по неким националистима није Србин... Као ни Буловић, а богме ни Радовић, јер је овај Хот! Лудило мозга, што вели Иштван Богобојажљиви. Asta mislis da im citiram Tasin komentar stvaranja coveka, mozda se i obrate? Nikada se nezna. Zoran Đurović, Ведран* and Матусал је реаговао/ла на ово 1 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 1 hour ago, Isusovo magare рече Pa jel ti se javlja ili ga vidiš..dodirni ga da ti se mozda ne priviđa..al samo nemoj da se penješ ako je na drvcetu.. @drvce nešto te ovde prozivaju... Isusovo magare and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 7 минута, Zoran Đurović рече Гр Богослов и Дамаскин које наведох нису били источни оци! Гр је био паписта, а Дамаскин Сиријац, тј. није био византинац!Зато се Кратос и Сарага не осврћу на изнете цитате. Као што ћуте на Тасу, јер он по неким националистима није Србин... Као ни Буловић, а богме ни Радовић, јер је овај Хот! Лудило мозга, што вели Иштван Богобојажљиви. Него јел ова Сарагуда западна? Нешто ми то није баш источно православно? А? Шта мислите. Не бих ја рекао да јесте. То мора да је нешто убачено, субверзивно. А? Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 27, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 1 минут, Trifke рече Asta mislis da im citiram Tasin komentar stvaranja coveka, mozda se i obrate? Nikada se nezna. хајде, хајде! Да видимо и то чудо! Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 27, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 1 минут, Ведран* рече Него јел ова Сарагуда западна? Нешто ми то није баш источно православно? А? Шта мислите. Не бих ја рекао да јесте. То мора да је нешто убачено, субверзивно. А? Јесте убачени елемент! Преводи на грчки Николаја и од њега прави талибана, а неће да преведе Агонију Цркве! Ведран* and Trifke је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 7 минута, Trifke рече Asta mislis da im citiram Tasin komentar stvaranja coveka, mozda se i obrate? Nikada se nezna. "А он имаше још јединога сина свога, вољенога, па им најзад посла и њега, говорећи: Постидјеће се сина мојега. А виноградари они рекоше међу собом: Ово је насљедник, ходите да га убијемо, и наше ће бити насљедство." Zoran Đurović, Trifke and Матусал је реаговао/ла на ово 1 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 7 минута, Avocado рече @drvce nešto te ovde prozivaju... Joj koga sam sad prizvala..tko je drvce..samo da nije opet neki Čarobnjak.. Ведран* and Trifke је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 8 часа, Bokisd рече 11 децембар по јулијанском календару Николај 3. Преподобни Никон Сухи. Као монах у пештерама Кијевским би заробљен од Татара. Три године проведе у ропству, окован, мучен и поруган. Када његови сродници донеше паре, да га откупе од његовог господара, он одби то говорећи: „Да је Господ хтео, да будем слободан, не би ме предао у руке ових безаконика“. Једном он рече свом господару, да ће га Христос кроз три дана ослободити. Татарин мишљаше, да ће му роб да побегне, па му подсече жиле под коленима. Но трећега дана, заиста Никон би пренет тренутно невидљивом руком у Кијев. После извесног времена дође онај Татарин у Кијев и познаде у Никону бившег роба свога, покаја се и крсти. И бивши господар поста послушник и ученик бившег роба свога. Никон, назван Сухим због велике испоштености тела, би велики прозорљивац. Упокоји се мирно у Господу 11. децембра 1101. године. Део од Јустина И тако светитељ би на чудесан начин невидљиво пренесен у Печерску цркву Пресвете Богородице, и то у време када се на Божанственој литургији поче певати Причастен. И одмах се сва братија слегоше око њега, и питаху га на који је начин доспео овамо. Но он спочетка хтеде да прикрије ово превелико чудо. Међутим сви који га окружаваху, видећи га окована у тешке ланце и све тело његово покривено гнојавим ранама, а нарочито видећи како му крв цури из подсечених жила, тераху га на све могуће начине да им каже истину. Стога он, и против своје воље, напослетку исприча им све шта се збило, али им не даваше да му скину окове с руку и ногу. На то му игуман рече: Брате, да је Господ хтео да ти остаиеш у овим оковима, Он те не би избавио из ропства; зато се покори нашој молби. – После тога скинуше окове с преподобнога, и братија направише одњих стварчице, потребне за олтар. 2 децембар по јулијанском Николај 1. Свети пророк Авакум. Син Асафатов, из племена Симеонова. Пророковао на шест стотина година пре Христа за време цара Манасије. Прорекао опустошење Јерусалима. Када Навуходоносор, цар вавилонски, удари на Јерусалим, Авакум се склони у земљу Исмаилћанску, одакле се после опет врати у Јудеју, где живљаше као земљорадник. Једнога дана ношаше он ручак радницима на њиви, кад му се наједанпут јави ангел Господњи и рече: „Однеси ручак који имаш у Вавилон Данилу, у јаму лавовску. И рече Авакум: Господе, Вавилона не видех, и јаму не знам где је“. Тада га ангел узе за косу и тренутно пренесе у Вавилон, у даљину огромну, на јаму лавовску, у коју Данил беше бачен од цара Кира за казну, јер се не поклони идолима. „Даниле, Даниле, прими ручак што ти га посла Бог“, викну Авакум. И Данил прими и једе. Потом ангел Божји опет узе Авакума и пренесе у Јудеју, на њиву његову. Још је Авакум пророковао о ослобођењу Јерусалима и времену Христовом. Упокојио се у дубокој старости и сахрањен у месту Кела. Мошти му откривене у време Теодосија Великог. Ако је својствено слугама ( ангелима) пренети оне који су у телу у времену и на овај начин обрести се на великој удаљености не приличи ли то још више господару њиховом? Zoran Đurović, Hattori, Ведран* and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 2 часа, Zoran Đurović рече Ти си канда нека черногорка? јок ја сам ти од оних виђенијих из Ивањице. Ведран*, Trifke and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 3 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 А на која врата је ушао св Никон сухи у Печерску лавру? Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 6 минута, Isusovo magare рече Joj koga sam sad prizvala..tko je drvce..samo da nije opet neki Čarobnjak.. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 Управо сада, Ведран* рече Ojoj predivno!!Djeluje mi staro i mudro!! Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 11 минута, Ведран* рече А на која врата је ушао св Никон сухи у Печерску лавру? на иста као и овај монах РАСУЂИВАЊЕ 10 новембар, Николај, Пролог Пречудни путеви Божјег Промисла показали су се у једном изузетном и чудесном догађају у манастиру Дохијару, у време блаженог Неофита, синовца св. Јевтимија. Када по смрти Јевтимијевој Неофит отпоче зидати нову и већу цркву св. Николају чудотворцу, нестаде му средстава, и он се поче молити Богу за помоћ. И Бог му поможе на један чудесан начин. Према Дохијарском манастиру лежи полуострво Лонгос или Сика. На том острву имаше Неофит један омањи метох, близу кога налазио се један кип човечји од камена. На том кипу стајало је написано: „ко мене удари у главу, наћиће много злата“. Многи су ударали кип у главу, но нису ништа нашли. Пошље Неофит неким послом манастирског послушника Василија. Овај Василије једног дана стајао пред статуом и чудио се тајанствености онога натписа. У том сунце се роди; и статуа баци своју сенку према западу. Василије узе камен и удари главу сенке, и ту поче копати, и нађе котао пун златних новаца. Одмах отрчи и јави игуману Неофиту. Игуман одреди тројицу чесних монаха, да иду с Василијем на манастирској лађици и донесу злато. Оду, дакле, ови монаси, натоваре злато на лађицу и пођу обратно. Но кад су били на мору, ђаво им утисне у главу мисао, да се дочепају тог злата сами за себе. И она тројица чесних монаха, прелештени ђаволом, вежу Василија конопом, обесе му камен о врат, и баце га у море. Кад је Василије пао на дно мора, на једанпут му се јаве архангели Михаил и Гаврил као два светла младића, узму га, пренесу у Дохијарску цркву и метну у га у закључану цркву пред царске двери. Сутрадан када монаси уђоше у цркву, нађоше Василија везана где лежи пред олтаром. Игуман га испита и сазна чудесан догађај са њим. У том стигоше и она три монаха, који видевши Василија жива беху као громом поражени. Њих игуман достојно казни, а злато узе и доврши цркву, но не посвети је св. Николи него св. архангелима Михаилу и Гаврилу. Ето зашто се стара Јевтимијева црква у Дохијару назива црква св. Николе, а нова пак св. архангела Михаила и Гаврила. ana čarnojević, Zoran Đurović, Ведран* and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 Да ли можеш држати свој ум у аду док мислиш да си већ у Есхатону? Да није то мало фолирање? Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Децембар 27, 2017 Гости Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 9 минута, Milan Nikolic рече Да ли можеш држати свој ум у аду док мислиш да си већ у Есхатону? Да није то мало фолирање? Да ли постојиш, а остављаш ли траг, а зашто те у тело обуче? А шта жњеш? А Коме би да ходиш? Или би хлеба преко погаче? Свакоме ће бити по вери његовој? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука