Матусал Написано Децембар 23, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2017 пре 3 минута, Zoran Đurović рече Нешто си се зајебао око цитирања... Да, грешка исправио сам 6,21 Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Децембар 23, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2017 пре 16 минута, Ведран* рече Употребите мозак! Само обична логика је потребна, наравно уз то одбацити сваку идеју о себи као јако битном, премудром а несхваћеном генију чију генијалност вероватно само родитељи виде, но... Затворена врата објашњавају стање у земљи и однос према присталицама Христовим у то време. Ја немам појма како је тад било, али данас у 21. веку поред толико технолошког напретка и поед проласка Дејвида Коперфилда кроз Кинески зид, да ми се неко појави на сред собе пролазећи кроз врата верујем да би о томе причала и било би ми малко чудно, шта хоћу да кажем, зар се не би било где нашло такво објашњење, и зар не би било који еванђелист то написао, осим можда ако је то била савим нормална и свакодневма појава. Ведран*, Trifke and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 3 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 23, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2017 А сад ти мени реци Матусале како то може бити кад је лађа од дасака, а Исус од крви и меса, и није још васкрсао? Јер вели Кратос, мешчини, да по васкрсењу Он није од крви и меса па онда море да лети. Zoran Đurović and Trifke је реаговао/ла на ово 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Децембар 23, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2017 John 6:21 ηθελον ουν λαβειν αυτον εις το πλοιον και ευθεως το πλοιον εγενετο επι της γης εις ην υπηγον Ovaj glagolcic εγενετο je u Aoristu sto govori o prosloj akciji u jako kratkom vremenskom razdoblju skoro momentalnoj. Ведран* је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 23, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2017 пре 5 минута, Снежана рече Само обична логика је потребна Имамо дефицит. "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Децембар 23, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2017 пре 5 минута, Ведран* рече А сад ти мени реци Матусале како то може бити кад је лађа од дасака, а Исус од крви и меса, и није још васкрсао? Јер вели Кратос, мешчини, да по васкрсењу Он није од крви и меса па онда море да лети. Идјеже бо хошчет Бог, побјеждајетсја јестества чин Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 23, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 23, 2017 пре 1 минут, Матусал рече Идјеже бо хошчет Бог, побјеждајетсја јестества чин Ту је проблем што може да се убаци свака глупост. Бог није направио правила игре да би их мењао у току партије. А он је направио природне законе, тако што би се борио против њих? Одлично је Августиново тумачење: Писмо само говори о убрзавању истих закона природе. Ведран*, Матусал, Volim_Sina_Bozjeg and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 23, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 23, 2017 пре 3 минута, Svetlana Pecin-Saraguda рече А да ти имаш такво другачије тело не би се ни питао о чему говоримо, нити како је то могуће. Ал, ајде сад, џаба је понављати неком ко најосновније ствари не може да схвати. Нисам узалуд рекао да сте саблажњени телом и да исповедате докетизам. Svetlana Pecin-Saraguda, Ведран*, ikrasil and 1 члан је реаговао/ла на ово 3 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 23, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 23, 2017 пре 4 минута, Svetlana Pecin-Saraguda рече Не, нећемо да прихватимо да је твој мозак непогрешив. Изгубила си концентрацију. Нисам те питао за мој мозак, него ти негираш да Бог види ствари у њиховој актуелности. Мислим да је то врхунац безумља. Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Децембар 23, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2017 пре 4 минута, Svetlana Pecin-Saraguda рече А да ти имаш такво другачије тело не би се ни питао о чему говоримо, нити како је то могуће. Ал, ајде сад, џаба је понављати неком ко најосновније ствари не може да схвати. Можда је Он имао другачије тело али нису га имали они који су о томе писали, у осталом није Свето писмо теорија струна па да је познају само физичари. Zoran Đurović, Trifke and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 2 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 23, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2017 пре 4 минута, Svetlana Pecin-Saraguda рече А да ти имаш такво другачије тело не би се ни питао о чему говоримо, нити како је то могуће. Ал, ајде сад, џаба је понављати неком ко најосновније ствари не може да схвати. Хоћеш да кажеш да ти (ви) имаш такво васкрсло тело? 1. "Да имаш такво другачије тело не би се питао о чему говоримо." 2. "Не разумеш основне ствари" - које очигледно ти разумеш. 3. Ти их разумеш и неупитно ти је то што говориш, а за шта је, по речи твојој, потребно васкрсло тело. 4. Значи ти Светлана имаш васкрсло тело! О логико! И мајмуни би те се постидели! Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Децембар 23, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2017 пре 5 минута, Zoran Đurović рече Ту је проблем што може да се убаци свака глупост. Бог није направио правила игре да би их мењао у току партије. А он је направио природне законе, тако што би се борио против њих? Одлично је Августиново тумачење: Писмо само говори о убрзавању истих закона природе. Јасно, разумем шта сте хтели рећи, ја сам се изразио кроз црквену поезију, познато вам је одакле је и ко ју је написао. Августин ми се чини логичан, ако сам добро разумео Бог користи потенцијал који природа већ поседује стварањем. Ведран*, Volim_Sina_Bozjeg and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 23, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 23, 2017 пре 2 минута, Матусал рече Јасно, разумем шта сте хтели рећи, ја сам се изразио кроз црквену поезију, познато вам је одакле је и ко ју је написао. Августин ми се чини логичан, ако сам добро разумео Бог користи потенцијал који природа већ поседује стварањем. То. Нема ћирибу-ћириба. Јер је све устројено, почетак и крај Божијом вољом, као и трајање у овом временско-просторном континууму. А ми, рационална бића, имамо шансу да се на овом игралишту потврдимо или пропаднемо. ikrasil, Матусал, Ведран* and 1 члан је реаговао/ла на ово 3 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Децембар 23, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2017 Ja opet nemogu da shvatim. Sta je problem? Vaskrslo telo se razlikuje od tela na krstu po tome sto je proslavljeno i sto nije smrtno tj propadljivo. Sta je sada tu problem? Kakve sada veze ima onaj dogadjaj sa camcem i njgovoj momentalnoj pojavi na drugoj obali? Sta se time htelo reci? Mozda je za mene suvise kasno ali mi nisu vise jasni argumenti oko tela Hristovog. Ведран* је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 23, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2017 Мислим да је и овај стих добар пример како овде неки погрешно схватају Бога као мађионичара. А све је то проузроковано тиме што гледају ствари телесним расуђивањем, којег не могу да се ослободе, а да у исто време теже да одбаце то тело и екстатички се вазнесу. Неогностицизам? Paradoksologija and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука