Milan Nikolic Написано Новембар 8, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2017 пре 1 минут, Zoran Đurović рече Може, само ми дај пре тога где Максим вели да Бог ствара кроз суштину. Već sam vam dao taj citat koji ja tumačim tako. A sada vas molim da mi date prost odgovor: Da li mislite da ako Logos nije imao večno čovečansku prirodu, da onda nije bio večno sa Ocem? Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 8, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 8, 2017 Управо сада, Milan Nikolic рече Već sam vam dao taj citat koji ja tumačim tako. Не интересује ме твој делиријум. Дај ми текст. Тања1, Ведран*, Volim_Sina_Bozjeg and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Новембар 8, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2017 пре 9 минута, Vedran рече Опрез, хула! Ali, to je deo price, da 'slozena' ipostas Hristova ( u koju je primio telo ), postoji kao prevecna. A, ipostas Logosa je 'prosta', bez tela. Sad smo pricali, da Hristos i ovaplocenje postoji kao praobraz, kao Bozije predodredjenje i prednacrt. Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тихон Написано Новембар 8, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2017 Људи, браћо, не вреди: не иде баба силом у чистилиште! Ведран* and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Новембар 8, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2017 пре 3 минута, Bokisd рече Ali, to je deo price, da 'slozena' ipostas Hristova ( u koju je primio telo ), postoji kao prevecna. A, ipostas Logosa je 'prosta', bez tela. Ко ти откри "ипостас Логоса"? Које Писмо? И која вера? пре 4 минута, Bokisd рече Sad smo pricali, da Hristos i ovaplocenje postoji kao praobraz, kao Bozije predodredjenje i prednacrt. Богохулниче! Zoran Đurović, Volim_Sina_Bozjeg, ikrasil and 1 члан је реаговао/ла на ово 3 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Новембар 8, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2017 пре 1 минут, Zoran Đurović рече У дупету. Ali, sam si rekao, da Bog vidi stvari ostvarene. Kako su svetitelju realni u vremenu ? Tako sto ih Bog vidi kao ostvarene ? Ili, sto samo svetitelje vidi kroz telo Hristovo ( pricesce ). Gde su ostali verni ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 8, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 8, 2017 пре 1 минут, Bokisd рече Ali, sam si rekao, da Bog vidi stvari ostvarene. Kako su svetitelju realni u vremenu ? Tako sto ih Bog vidi kao ostvarene ? Ili, sto samo svetitelje vidi kroz telo Hristovo ( pricesce ). Gde su ostali verni ? Кад ти прође меца, јави се. Дакле, хоћу сувисла питања. Ведран* and ikrasil је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 8, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2017 пре 12 минута, Zoran Đurović рече Не интересује ме твој делиријум. Дај ми текст. Moje stanovište je da se iz ovog teksta može zaključiti da Bog sve ,,dejstvuje'' kroz Svoju suštinu, da i tvorevina nastaje kroz suštinu Božiju ni iz čega. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 8, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2017 @Zoran Đurović Zamolio bih vas da mi date odgovor na konkretno pitanje: Da li mislite da ako Logos nije imao večno čovečansku prirodu, da onda nije bio večno sa Ocem? Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 8, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 8, 2017 пре 1 минут, Milan Nikolic рече Moje stanovište je da se iz ovog teksta može zaključiti da Bog sve ,,dejstvuje'' kroz Svoju suštinu, da i tvorevina nastaje kroz suštinu Božiju ni iz čega. Исечи реченицу из гр. да бих је видео. Теби то није тешко, пошто знаш гр. Ведран* and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 8, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 8, 2017 пре 2 минута, Milan Nikolic рече Zamolio bih vas da mi date odgovor na konkretno pitanje: Da li mislite da ako Logos nije imao večno čovečansku prirodu, da onda nije bio večno sa Ocem? Наравно, када ми даш Максима... Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 8, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2017 @Zoran Đurović Nikada nisam rekao da znam grčki. Izdvajam tekst po prevodu oca Aleksandra Đakovca: „Кроз kenosis своје божанске природе, Божански Логос устројава (σΰστασις) људску природу". Ovo prevedeno bi trebalo biti ovde: Molim vas da pogledate zeokruženu reč i da protumačite o čemu se radi. Time vam dajem ono što ste me pitali. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 8, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2017 @Zoran Đurović Sada vas molim da mi konkretno odgovorite: Da li mislite da ako Logos nije imao večno čovečansku prirodu, da onda nije bio večno sa Ocem? Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Новембар 8, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2017 пре 4 минута, Vedran рече Ко ти откри "ипостас Логоса"? Које Писмо? И која вера? Zar vec nismo pricali io tome ? Prosta ipostas Logosa , pre ovaplocenja i 'slozena ' ipostas ' posle ovaplocenja ( zbog dve prirode bozanske i covecanske ), kako kaze Damaskin. пре 14 минута, Vedran рече Богохулниче! Polako, sta ti je ? "58. Ради новога човека, уосталом, створена је у почетку човекова природа, а исто тако и ум и душа; разум смо примили да бисмо Христа спознали; жељу, да бисмо ка Њему хитали; памет смо стекли да бисмо Њега држали у сећању, јер када смо стварани, Он је био Праобраз.... " Kavasila. "Da bi spasao čoveka koji kroz prvobitni greh otpade od Boga i postade smrtan, po predvečnom Savetu Svete Trojice pokoravajući se volji Oca Sin Božiji siđe na zemlju,.." Sangajski ""И во всех почти посланиях (святой Павел) старается показать, что не новость какая-нибудь соделанное для нас; но что издревле так было предызображено; и не по причине изменения намерения Божия это случилось, но так именно было предустроено и предопределено:_.. Zlatoust Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 8, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 8, 2017 пре 4 минута, Milan Nikolic рече Nikada nisam rekao da znam grčki. Izdvajam tekst po prevodu oca Aleksandra Đakovca: „Кроз kenosis своје божанске природе, Божански Логос устројава (σΰστασις) људску природу". Ovo prevedeno bi trebalo biti ovde: Molim vas da pogledate zeokruženu reč i da protumačite o čemu se radi. Time vam dajem ono što ste me pitali. Већ ти је било одговорено. Врати се на тај ком. А Ђаковац је мој добар другар, ваљао би се по земљи на ове твоје глупоштине. Немам намере да ти понављам. Привешћу вас познанију права. Леон Професионалац and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука