Жика Написано Новембар 5, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2017 O ком Паламином тексту је реч? Да ли може неко да постави? Volim_Sina_Bozjeg and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Новембар 5, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2017 пре 24 минута, Bokisd рече пре 38 минута, Vedran рече Даклем, атемпорално васкрсење? Mislim, da , ...nije. Jer, se govori o sili i glasu koji cini vaskrsenje. Вако. Ај ти мени уклавири нешто. Велиш нису два васкрсења него једно, и велиш није атемпорално, а велиш да је исти глас и сила. Ако је: 1. исти глас и сила и код Лазара и при општем васкрсењу 2. и нису у питању два васкрсења него једно ОНДА: је васкрсење атемпорално. Јер не може темпорално да буду два догађаја један догађај. Ако ли тврдиш да су два темпорална догађаја онда васкрсење није једно него су два васкрсења. Богољубезњејши, који од ова два става заступаш? Volim_Sina_Bozjeg, Zoran Đurović and Матусал је реаговао/ла на ово 1 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Новембар 5, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2017 пре 9 минута, Zoran Đurović рече Реанимација није васкрсење. Nista te ne razumem. Gde je onda, eshatolosko telo ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Новембар 5, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2017 пре 9 минута, Жика рече O ком Паламином тексту је реч? Да ли може неко да постави? И бре Жико! Ти ниш не читаш, а има само 80ак страна. Volim_Sina_Bozjeg, Жика and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 5, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 5, 2017 Управо сада, Bokisd рече Nista te ne razumem. Gde je onda, eshatolosko telo ? Ти, дакле, тврдиш да је Лазар васкрсао у есхатолошком телу? Ведран* and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 5, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2017 пре 19 минута, Zoran Đurović рече Ја сам ти рекао да нећеш разумети. Друго, у 150 глава ти имаш и кад Палама објашњава у ком смислу се да наћи израз о учествовању у природи Бога код Отаца. Јер сам Палама јасно одбацује такву идеју. Али је то компликовано за тебе. Зато дај Максима. Очигледно је да га немаш, јер таква глупост у Максима се не може наћи, па стога ни не обећаваш да ћеш када ти дам Паламу да даш Максима. Нису баш сви на овом форуму нечовечни као Боксит па да не разумеју како се брукаш. У реду ако нећете да покажете доказ своје тврдње да Палама није исправно превођен. Нека вам суди Бог у томе. Има ко ће од теолога да оцењује наша излагања и ставове. Пошто сте тако недоследни, Максимов цитат ћу проследити у своје време уз меродавне људе. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Новембар 5, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2017 пре 1 минут, Milan Nikolic рече У реду ако нећете да покажете доказ своје тврдње да Палама није исправно превођен. Нека вам суди Бог у томе. Има ко ће од теолога да оцењује наша излагања и ставове. Пошто сте тако недоследни, Максимов цитат ћу проследити у своје време уз меродавне људе. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 5, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2017 пре 14 минута, Жика рече O ком Паламином тексту је реч? Да ли може неко да постави? Страна 178: https://www.scribd.com/doc/44576737/SvetiGrigorijePalama-Trijade ,,Пошто постоји само једна беспочетна суштина — Божја, остале суштине су створене и настају кроз ову једину беспочетну суштину, једино способну да ствара друге суштине'' Жика је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Новембар 5, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2017 пре 6 минута, Zoran Đurović рече Ти, дакле, тврдиш да је Лазар васкрсао у есхатолошком телу? Ne. Nego, da bi po tvom stavu, bilo neko eshatolosko telo,...onda, mora da bude i vaskrsenje ( Lazara ), ...ne, reanimacija.. itd. Pa, vidi, sta ti odgovara... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 5, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 5, 2017 Управо сада, Milan Nikolic рече Пошто сте тако недоследни, Максимов цитат ћу проследити у своје време уз меродавне људе. То вероватно преко Никодима коме се јавила она хистерична жена са виђењем!:))))) Максим возио црвени аутомобилчић на коме је писало да Бог из своје суштине ствара!:))) Volim_Sina_Bozjeg, Ведран* and Iulianus је реаговао/ла на ово 1 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 5, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 5, 2017 пре 4 минута, Bokisd рече Ne. Nego, da bi po tvom stavu, bilo neko eshatolosko telo,...onda, mora da bude i vaskrsenje ( Lazara ), ...ne, reanimacija.. itd. Pa, vidi, sta ti odgovara... Е, јеси нечовек. Па ја и тврдим да је Ис васкрсао Лазара у есхатолошком телу. Тврдиш ли ти то исто? Volim_Sina_Bozjeg and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Новембар 5, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2017 пре 6 минута, Milan Nikolic рече У реду ако нећете да покажете доказ своје тврдње да Палама није исправно превођен. Нека вам суди Бог у томе. Има ко ће од теолога да оцењује наша излагања и ставове. Пошто сте тако недоследни, Максимов цитат ћу проследити у своје време уз меродавне људе. Епархија бачка је издала сабрана дела Григорија Паламе, имам намеру да их купим па за једно две године када мало простудирам ћу покушати да одговорим, наравно ако будем жив у те дане... Zoran Đurović, Volim_Sina_Bozjeg and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 5, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2017 пре 22 минута, Жика рече O ком Паламином тексту је реч? Да ли може неко да постави? Видиш сада, Ђуровић тврди да Палама није тако мислио, него некако супротно. И тврди да има неки оригинал текст који доказује да Палама није тако мислио и да су га други лоше преводили. Међутим, Ђуровић неће да покаже тај његов оригинал. Не знам шта је по среди, може бити свачега. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Новембар 5, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2017 пре 2 минута, Zoran Đurović рече Е, јеси нечовек. Па ја и тврдим да је Ис васкрсао Лазара у есхатолошком телу. Тврдиш ли ти то исто? Ne. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 5, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2017 пре 2 минута, Матусал рече Епархија бачка је издала сабрана дела Григорија Паламе, имам намеру да их купим па за једно две године када мало простудирам ћу покушати да одговорим, наравно ако будем жив у те дане... Не знам да ли су још увек онолике цене, ако јесу онда треба прво добро зарадити. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука