Jump to content

Зоран Ђуровић: Преегзистенција Исуса Христа

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 4 минута, Снежана рече
пре 9 минута, Vedran рече

Цитираш ме. :))

пратиш ме, ако, ако :smeh1:

Дабоме, мораш са лукавима бити опрезан. Нарочито кад су на власти :))

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

• Одговори 8.1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1409

• Volim_Sina_Bozjeg

1106

• Zoran Đurović

1107

• Bokisd

697

пре 5 минута, Vedran рече

Дабоме, мораш са лукавма бити опрезан. Нарочто кад су на власти :))

доста си био опрезан, пређи на додворавање :smeh1:

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 50 минута, Снежана рече

не идемо даље док не разјаснимо...

нисам тебе лично оптужила (у ствари нисам оптужила никог), причам о том духу утеривања страха у кости верницима, о том удворавању демонима, о том улизичком ставу према Хрису, то није дух православља и таквим причама се људи одбијају од Цркве, зато сам и рекла да страхом држите људе као таоце и из страха не улазите у Цркву нити другима дајете...е ово јесте била стилска фигура :) 

Ne znam sta da kazem. Moje licno misljenje je da treba pravilno dozirati celu ovu pricu oko straha. Ja se trudim da maksimalno pazim na svoje reci , koliko mogu. Kod otaca postoji prica i besede o strahu, od buducih kazni, od demona i djavola. Ali, postoje i besede o putu ljubavi ka Bogu i bliznjima.

Pa, svako moze da izabere , sta mu duhovno odgovara i da polako napreduje u veri. 

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Bokisd рече

Pa, svako moze da izabere , sta mu duhovno odgovara i da polako napreduje u veri. 

Не може да се бира. Мора све, али у контексту:whackado:

:))

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Снежана рече

причам о том духу утеривања страха у кости верницима

Glavno je svemu što si čuo: Boga se boj, i zapovesti Njegove drži, jer to je sve čoveku.

Jer će svako delo Bog izneti na sud i svaku tajnu, bila dobra ili zla.

A ima i ono da je početak mudrosti strah Gospodnji kao i Pavlovo da je strašno upasti u ruke Bogu Živome....

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Кратос рече

Glavno je svemu što si čuo: Boga se boj, i zapovesti Njegove drži, jer to je sve čoveku.

Jer će svako delo Bog izneti na sud i svaku tajnu, bila dobra ili zla.

A ima i ono da je početak mudrosti strah Gospodnji kao i Pavlovo da je strašno upasti u ruke Bogu Živome....

једини страх који имам је да Господа својом гордошћу, глупошћу или бахатошћу не повредим.

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 36 минута, Bokisd рече

Ne znam sta da kazem. Moje licno misljenje je da treba pravilno dozirati celu ovu pricu oko straha. Ja se trudim da maksimalno pazim na svoje reci , koliko mogu. Kod otaca postoji prica i besede o strahu, od buducih kazni, od demona i djavola. Ali, postoje i besede o putu ljubavi ka Bogu i bliznjima.

Treba ljude plasiti sa đavlima i demonima jer brže pronađu Boga..??????

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Снежана рече

једини страх који имам је да Господа својом гордошћу, глупошћу или бахатошћу не повредим.

Da li stvarno misliš da Boga išta može povrediti?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Bokisd рече

To je isti Sin Boziji koji vaskrsava Lazara ( recju i glasom ), kao sto ce Svojim glasom vaskrsnuti sve ljude na kraju vremena.

Па видиш да Тео и ти потврдисте Аву да је Лазар васкрсао у есхатолошком телу? :mahmah:

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Кратос рече

Da li stvarno misliš da Boga išta može povrediti?

неозбиљан си, али ево мада не волим овакав тип личне исповести, можда ће моје искусво бити за наук...

у једном врло лошем периоду, када сам била на ивици очаја и у свом том мом бесу и очају била јако љута на Бога, Свето Писмо које сам наследила од мог покојног брата и које за мене светиња, зафрљачила сам о зид уз псовке које пас с маслом не би појео. У тренутку је дошло "олакшање",  након пар минута када сам се саставила и видела шта сам урадила, осетила сам се као неко ко је лично Исусу забио сваки чавао, лепила сам Свето писмо, грлила и сузама обливала сваку страну као да њему лично грлим и перем ноге. Молила сам га за опроштај, и знаш, дошао је у моменту. Ја сам моју лекцију научила, и да можемо да га повредимо и вређамо га и разапињемо сваки дан. Слава Богу те је његова милост и љубав према нама неизмерна.

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, Снежана рече

Некад подлегнеш искушењу... Тело је слабо...:))

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Milan Nikolic рече

Svako malo đurovci spomenu nešto oko polnih organa.

Кад смо код полних органа: Где је реченица из Максима? - Није ваљда да си шарлатан и да си то измислио? А сви смо мислили да си фин дечко...:))

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Zoran Đurović рече

Па видиш да Тео и ти потврдисте Аву да је Лазар васкрсао у есхатолошком телу? :mahmah:

Ali, ipak, Teofilakt ne govori o istom vaskrsenju, kako kaze, .....da ne bi mislili da je opste vaskrsenje koje dolazi , samo pusta prica, On  na delu potvrdjuje silu vaskrsenja ( kroz primer Lazara i sina udovic i kcerke svestenik ), jer, ce na kraju, .... svi ( i Lazar ) ustati na iz grobova na sud,....koji je Otac dao Sinu covecijem.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Bokisd рече

Ali, ipak, Teofilakt ne govori o istom vaskrsenju, kako kaze, .....da ne bi mislili da je opste vaskrsenje koje dolazi , samo pusta prica, On  na delu potvrdjuje silu vaskrsenja ( kroz primer Lazara i sina udovic ei kcerke svestenik ), kada ce svi ( i Lazar ) ustati na iz grobova na sud,....koji je Otac dao Sinu covecijem.

Неће бити. То је реанимација, није васкрсење. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...