Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 5, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2017 пре 21 минута, Кратос рече A el mogo da urinira pre postanka sveta? I sad ćeš opet reći da barem na deset stranica samo ove teme nisi dobio odgovor? Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 5, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2017 пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече I sad ćeš opet reći da barem na deset stranica samo ove teme nisi dobio odgovor? Nisam,to je fakat. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Новембар 5, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2017 пре 17 часа, Снежана рече јесу љубав и страх део нашег пута, али ја не причам о томе, митарства нису део нашег пута ка Богу, ја сасвим јасно причам/пишем, немој да ми обрћеш смисао речи. Држите људе као таоце вашег сопственог страха, нити улазите у Цркву нити другом дајете да уђе. Prica je bila ( sa tvoje strane ) u smeru, da se mitarstvima 'zastrasuju' vernici. To je valjda sinonim za strah. Strah kao deo puta ka' Bogu, je za neke neophodan, jer ne mogu drugacije da se 'opamete' i promene na bolje. ( naravno, kasnije moze doci i put ljubavi, itd ). Ne ulazimo u crkvu, sto verujemo u mitarstva ? Stvarno ne vidim, kako se to desava ? Zar ne postoje sveti koji su verovali u mitarstva i bili su u crkvi. Pogotovo, da drugom ne dajemo da udju. Ovo je strasna optuzba. Ako mozes tacno da objasnis, kako sprecavamo druge da udju u crkvu ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Новембар 5, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2017 пре 13 часа, Milan Nikolic рече Možeš li pronaći originalan tekst o kom Đuro govori? Koji je to tekst ove knjige: Imam samo ovo : https://pouke.org/forum/files/file/960-svgrigorije-palama-trijade/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 5, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2017 До оваплоћења Бога, благовести свети Златоуст, постојао је расцеп, раселина, провалија између неба и земље, али је Господ оваллоћењем својим сјединио небески свет са земаљским Justin lupa gluposti pa priča o nečemu do ovaploćenja kao da ne zna da je Isus Hristos bio atemporalno ovaploćen..... Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 5, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2017 I još malo iz dogmatike u prilog anihilaciji atemporalnog ovaploćenja.... Бог Логос се оваплотио, пише блажени Теодорит, да би обновио природу, иструлелу грехом (ίνα την ύπο της αμαρτίας διαφθαρέίσαν νεουργηση φΰσιν). Он је примио на Себе сву сагрешившу природу, да би све исцелио. Он се могао јавити и без тела, као што се у старини јављао Аврааму, Јакову и другим светитељима. Напротив, Њему је било по вољи да сама побеђена природа ступи у борбу са противником и однесе победу. Зато је Он и примио на Себе и тело и душу разумну[69]. Господ Христос је ради нас постао човек и узео обличје слуге, за наша безакоња био одведен на смрт. Тако је поступио Спаситељ, који нас је, као Бог, могао спасти једним покретом воље своје. Али Он је учинио оно што је за нас важнее и што нас највише посрамљује: постао је наш салатник и једне части са нама[70]. Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Новембар 5, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2017 пре 1 сат, Bokisd рече Prica je bila ( sa tvoje strane ) u smeru, da se mitarstvima 'zastrasuju' vernici. To je valjda sinonim za strah. Strah kao deo puta ka' Bogu, je za neke neophodan, jer ne mogu drugacije da se 'opamete' i promene na bolje. ( naravno, kasnije moze doci i put ljubavi, itd ). Ne ulazimo u crkvu, sto verujemo u mitarstva ? Stvarno ne vidim, kako se to desava ? Zar ne postoje sveti koji su verovali u mitarstva i bili su u crkvi. Pogotovo, da drugom ne dajemo da udju. Ovo je strasna optuzba. Ako mozes tacno da objasnis, kako sprecavamo druge da udju u crkvu ? страшно је једино то што се ти правиш да не разумеш и глумиш драма квин, ако ме пак стварно не разумеш, онда прими моје извињење, разговараћемо на другачијем нивоу. Zoran Đurović and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Новембар 5, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2017 пре 16 минута, Снежана рече страшно је једино то што се ти правиш да не разумеш и глумиш драма квин, ако ме пак стварно не разумеш, онда прими моје извињење, разговараћемо на другачијем нивоу. Stvarno nisam razumeo, ( u vezi toga , da ja nekog odbijam od crkve ). Izvinula si se i okey, idemo dalje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Новембар 5, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2017 пре 18 минута, Bokisd рече Stvarno nisam razumeo, ( u vezi toga , da ja nekog odbijam od crkve ). Izvinula si se i okey, idemo dalje. не идемо даље док не разјаснимо... нисам тебе лично оптужила (у ствари нисам оптужила никог), причам о том духу утеривања страха у кости верницима, о том удворавању демонима, о том улизичком ставу према Хрису, то није дух православља и таквим причама се људи одбијају од Цркве, зато сам и рекла да страхом држите људе као таоце и из страха не улазите у Цркву нити другима дајете...е ово јесте била стилска фигура Volim_Sina_Bozjeg, Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Новембар 5, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2017 пре 17 часа, Volim_Sina_Bozjeg рече Рече Господ дошавшим Му Јудејима: Заиста, заиста вам кажем: Ко моју ријеч слуша и вјерује Ономе који ме је послао, има живот вјечни, и не долази на суд, него је прешао из смрти у живот. Заиста, заиста вам кажем, да долази час, и већ је настао, када ће мртви чути глас Сина Божијега, и чувши га оживјеће. Јер као што Отац има живот у себи, тако даде и Сину да има живот у себи; И даде му власт и да суди, јер је Син Човјечији. Не чудите се томе, јер долази час у који ће сви који су у гробовима чути глас Сина Божијега, И изићи ће они који су чинили добро у васкрсење живота, а они који су чинили зло у васкрсење суда. Ја не могу ништа чинити сам од себе; Како чујем онако судим, и суд је мој праведан; јер не тражим вољу своју но вољу Оца који ме је послао”. (Јн 5, 24-30) Šta to znači dolazi čas i već je nastao? Mislim, da ne mozemo izdvojeno gledati ( na ove reci ). Jer, kaze se, mrtvi ce cuti glas Sina Bozijeg, to se odnosi na vaskrsenje na kraju vremena. U sledecem stihu se kaze, da ce Otac dati vlast Sinu Covecijem da sudi ( na kraju vremena ). I, opet , u narednom stihu se ponovo pominje glas Sina Bozijeg ( ovog puta samo u buducnosti ) i kako ce izici svi iz grobova ( na kraju vremena )... jedni, na vaskresnje zivota, drugi, na vaskrsenje suda. O kom se onda vaskrsenju prica , ..da je ( cas ) vec nastao ...? Sv. Teofilakt ovako tumaci : "Чтобы слова Его не приняли за напыщенность и пустую надменность, Он представляет и подтверждение от дел. Говорит: «наступает время». Потом, чтобы не подумали о времени далеком, говорит: «и настало уже, когда мертвые услышат глас Сына», то есть Меня, ныне живущего с вами. Говорит это об мертвых, которых Он имел воскресить, как-то: о сыне вдовы, о дочери начальника синагоги и о Лазаре. " To je isti Sin Boziji koji vaskrsava Lazara ( recju i glasom ), kao sto ce Svojim glasom vaskrsnuti sve ljude na kraju vremena. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Новембар 5, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2017 1 hour ago, Кратос рече I još malo iz dogmatike u prilog anihilaciji atemporalnog ovaploćenja.... Бог Логос се оваплотио, пише блажени Теодорит, да би обновио природу, иструлелу грехом (ίνα την ύπο της αμαρτίας διαφθαρέίσαν νεουργηση φΰσιν). Он је примио на Себе сву сагрешившу природу, да би све исцелио. Он се могао јавити и без тела, као што се у старини јављао Аврааму, Јакову и другим светитељима. Напротив, Њему је било по вољи да сама побеђена природа ступи у борбу са противником и однесе победу. Зато је Он и примио на Себе и тело и душу разумну[69]. Господ Христос је ради нас постао човек и узео обличје слуге, за наша безакоња био одведен на смрт. Тако је поступио Спаситељ, који нас је, као Бог, могао спасти једним покретом воље своје. Али Он је учинио оно што је за нас важнее и што нас највише посрамљује: постао је наш салатник и једне части са нама[70]. А мени су овде заимљиве две друге ствари када овормо о анихилацији, али твојих пређашњих тврдњи. 1. Подебљано. Насупрот твојим тврдњама о новој твари код оваплоћења, у једној од претходних тема. 2. Подвучено. Насупрот твојим тврдњама да се Христос није јавио Авраму. Zoran Đurović and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 5, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2017 Управо сада, Vedran рече А мени су овде заимљиве две друге ствари када овормо о анихилацији, али твојих пређашњих тврдњи. 1. Подебљано. Насупрот твојим тврдњама о новој твари код оваплоћења, у једној од претходних тема. 2. Подвучено. Насупрот твојим тврдњама да се Христос није јавио Авраму. 1.O novoj tvari imaš poseban odeljak u dogmatici.Moja tvrdnja i dalje stoji kao stena. 2.Nikad to i nigde nisam rekao.Ako tvrdiš da jesam navedi citat. Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Новембар 5, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2017 пре 57 минута, Снежана рече страшно је једино то што се ти правиш да не разумеш и глумиш драма квин, Цитираш ме. Zoran Đurović and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Новембар 5, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2017 пре 6 минута, Vedran рече Цитираш ме. пратиш ме, ако, ако Volim_Sina_Bozjeg, Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Новембар 5, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2017 пре 7 минута, Кратос рече пре 9 минута, Vedran рече 2. Подвучено. Насупрот твојим тврдњама да се Христос није јавио Авраму. 2.Nikad to i nigde nisam rekao.Ako tvrdiš da jesam navedi citat. Ако је тако, опрости, вероватно сам те помешао са неким? Zoran Đurović, Кратос and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука