Zoran Đurović Написано Новембар 4, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 4, 2017 пре 1 минут, Снежана рече бацила сам поглд на оне молитве за упокојене, и само на једном месту се спомињу демони, предпостављам да је ту молитву писао неко ко је веровао у митарства. Је л ти верујеш у учење о митарствима? Да ли си тамо прочитала да душе из пакла прелазе у рај? - Тражим ти услугу јер ја на перверзне линкове Бокситове не верујем. Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Новембар 4, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2017 пре 5 минута, Bokisd рече Samo na brzinu, nije isto, molitve za upokojene duse, ( pravoslavno ) i ociscujuci oganj cistilista. ( katolicko ). Koliko znam, postoji i kod vas, molitve za upokojene duse ? U liturgijskoj molitvi se moli"Molimo te gospodine za sve koje si sa ovoga svijeta pozvao k Sebi postanu dionici Tvoga Uskrsnuća..."Ali u Misi iskreno nisam cula da se spominje čistilište.?? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Новембар 4, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2017 пре 2 минута, Снежана рече бацила сам поглд на оне молитве за упокојене, и само на једном месту се спомињу демони, предпостављам да је ту молитву писао неко ко је веровао у митарства. Је л ти верујеш у учење о митарствима? Samo na jednom mestu, ( ima jos puno molitava za mitarstva , pricali smo na drugoj temi ). Verujem u mitarstva. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Новембар 4, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2017 пре 20 минута, Iulianus рече Đuro je dobar čovjek i "oprostiće ti (vam) što te (vas) je tukao" za vaše dobro .. Чекао сам да ово неко пошаље. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Новембар 4, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2017 пре 5 минута, Zoran Đurović рече Да ли си тамо прочитала да душе из пакла прелазе у рај? - Тражим ти услугу јер ја на перверзне линкове Бокситове не верујем. Pa, ne ocekujes valjda da vidis u ( tokom ) molitvi ? Koja se uznosi Bogu ? Zato postoji duhovno predanje i iskustvo otaca u kojima se navode njihova vidjenja i otkrivenja o delovanju ovih molitava na duse u zagrobnom zivotu. Valjda tako treba da idu ove stvari. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Новембар 4, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2017 пре 17 минута, Isusovo magare рече ne razumijem Bokisda jeli on katolik i jeli pise o cistilistu ili o paklu?!Jer je opis njegovog pakla zapravo katolicko cistiliste?! Е мој Бокисд кад и римокатолици веле да си њијов! Volim_Sina_Bozjeg, Матусал and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тихон Написано Новембар 4, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2017 Оче Зоране, од које вам је легуре живчани сустав? Iulianus, Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 4, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 4, 2017 пре 22 минута, Bokisd рече Pa, ne ocekujes valjda da vidis u ( tokom ) molitvi ? Koja se uznosi Bogu ? Zato postoji duhovno predanje i iskustvo otaca u kojima se navode njihova vidjenja i otkrivenja o delovanju ovih molitava na duse u zagrobnom zivotu. Valjda tako treba da idu ove stvari. наведи ми тог оца који је говорио да душе из пакла прелазе у рај! Шта ти је нејасно у овом питању?! kopitar је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Новембар 4, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2017 Samo na brzinu, nije isto, molitve za upokojene duse, ( pravoslavno ) i ociscujuci oganj cistilista. ( katolicko пре 15 минута, Bokisd рече Samo na brzinu, nije isto, molitve za upokojene duse, ( pravoslavno ) i ociscujuci oganj cistilista. ( katolicko ). Koliko znam, postoji i kod vas, molitve za upokojene duse ? Samo na brzinu, nije isto, molitve za upokojene duse, ( pravoslavno ) i ociscujuci oganj cistilista. ( katolicko Ne kuzim znaci kad se ja molim za svoje pokojne i ti za svoje to nije isto.? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Новембар 4, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2017 пре 11 минута, Zoran Đurović рече Да ли си тамо прочитала да душе из пакла прелазе у рај? - Тражим ти услугу јер ја на перверзне линкове Бокситове не верујем. ово је та једна у којој је све упаковано Sveti Angele - Hranitelju, koji si dat preminulom (-oj) rabi Božijem (rabi Božijoj) (IME)! Nemoj prestati da čuvaš dušu njegovu (njenu) od zlih i strašnih demona; budi joj savetnik i utešitelj i tamo u tom nevidljivom svetu duhova; primi je pod okrilje svoje i provedi je bezbedno kroz vrata vazdušnih mučitelja; predstani kao zastupnik i molitvenik za nju kod Boga, moleći Njega Preblagog, da ne bude nizvedena u mesto mračno, no da je udostoji prebivati u Svetlosti nezalaznoj. Iulianus and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Новембар 4, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2017 пре 15 минута, Bokisd рече preminule nezaboravne (preminuloga-lu nezaboravnoga -nu) za mene sluge Tvoje Ајме перверзија!! Bokisd, Volim_Sina_Bozjeg and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Новембар 4, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2017 пре 13 минута, Bokisd рече molitvena stilska figura Iulianus, Bokisd and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Новембар 4, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2017 пре 3 минута, Zoran Đurović рече Идиоте, наведи ми тог оца који је говорио да душе из пакла прелазе у рај! Шта ти је нејасно у овом питању?! Vise nema smajlija... Ако су душе отишле из овог живота у вери и љубави, ако ипак, односећи са собом одређене кривице, било да су оне мале и да се за њих уопште нису кајали, или велике, за које, иако су се кајали, нису преузели да донесу плод покајања, овакве душе, како ми верујемо, треба да се очисле од овакве врете грехова, али не некаквим чистилишним огњем или одређеном казном на некаквом месту (јер ово, као што смо рекли, нама никада није било предато), него једни треба да се очисте у самом изласку из тела, захваљујући само страху, као што то дословно показује свети Григорије Двојеслов, док други треба да се очисте након изласка из тела или док још бораве у овом земаљском месту, пре него што приђу на поклоњење Богу и удостоје се блажених удела. Или, пак, ако су њихови греси били тежи и ако су везивали на дуже време, и они ће бити у паклу, али не да се заувек налазе у огњу и мукама, него као у тамници под стражом. Ми тврдимо да свима оваквима помажу молитве и Литургије које се за њих служе, уз помоћ Божанствене доброте и човекољубља, које ће једне грехе, који су учињени по људској немоћи, одмах опростити и отпустити, како каже Дионисије Велики у „Размишљањима о тајни свештено упокојених“, док друге грехе након одређеног времена праведним судом или такође опрашта и отпушта, и то у потпуности, или олакшава одговорност за њих до оног коначног Суда. Sv. Marko Efeski "Јер си и на овај савршени и спасоносни празник очишћења удостојио да се узносе молитве за оне који су у паклу, дајући нам велику наду у опроштење оних који су у паклу од (грехова) који их задржавају и у утеху коју су послао." Sv.Vasilije Veliki. itd. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Новембар 4, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2017 А уз то, да се Душе упокојених по молитвама ослобађају из пакла, као из некакве тамнице, између осталих сведочи и Теофан Исповедник, који се назива Начертани, јер је речи свог сведочанства за Христову икону, које су му биле написане на челу, запечатио крвљу. У jедном од канона за упокојене он се овако моли за њих: „Оне слуге Твoje, Спаситељу, које су у паклу, ослободи суза и уздисаја“.[5] Чујеш ли? Рекао је „суза и уздисаја“, а не некаквих казни или чистилишног огња. ( sv. Marko ). 5. Октоих, канон суботе за упокојене, глас 8, песма 6, Слава Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Iulianus Написано Новембар 4, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2017 пре 37 минута, Isusovo magare рече I ne razumijem Bokisda jeli on katolik i jeli pise o cistilistu ili o paklu?!Jer je opis njegovog pakla zapravo katolicko cistiliste?! E, vi`š, on nije Isusovo magare, on je Buridanovo magare. Mal` na jednu, mal` na drugu stranu se obrće te se ne spašava. (Sorry Boksid, al` baš je leglo, `nako.. ) Милан Ракић, Zoran Đurović, kopitar and 2 осталих је реаговао/ла на ово 2 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука