Кратос Написано Новембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2017 пре 5 минута, Vedran рече Три одговора: 1. Већ одговорено 2. Већ одговорено 3. Већ одговорено deder me podseti....nešto se ne sećam... Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2017 пре 1 минут, Кратос рече Događaj u vremenu je temporalni događaj jer sama reč temporalno to govori.Atemporlanost bi podrazumevala da se taj događaj nalazi iznad ili ti izvan dimenzije vremena i da se na tom nivou nesprestano odvija što znači da Hristos neprestano umire,nesprestano strada,neprestano vaskrsava...ali Pavle kaže da on jednom postrada,jednom i nikada više .... Inkontrarijo logičaru. Što bi rekl baba ju naopako. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2017 пре 8 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Ako ja opšte razuemm tvoj mentalni sklop, onda slobodno mogu da kažem da preegzistira jer iako si mi ih Oče dao Odozgo ne da ih uzmem od ovog sveta nego da ih sačuvam u ovom svetu iako nisu od ovoga sveta. Dakle trudio sam se koliko sam mogao i to rečima Pisma. ne bih dalje al samo je Sin Božiji odozgo..sve ostalo ide odozdo pa na gore jer da je sve bilo već gore ne bi ni On silazio dole da uspinje nešto što je već gore. Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2017 Управо сада, Кратос рече ne bih dalje al samo je Sin Božiji odozgo..sve ostalo ide odozdo pa na gore jer da je sve bilo već gore ne bi ni On silazio dole da uspinje nešto što je već gore. Nikad tjuo. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Новембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2017 @Bokisd Скоро сам читала Павла Евдокимова и његову "Легенду о великом инквизитору" (постављено и на форуму), где, парафразираћу, он односно старац Зосима каже да ће нам судити Син Човечији који је већ са десне стране оцу, односно судићемо себи сами, што смо ближи Богу/обожени то ће нам и Царство бити ближе и улазак у њега. Zoran Đurović, Volim_Sina_Bozjeg, Iulianus and 1 члан је реаговао/ла на ово 3 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Новембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2017 пре 3 минута, Bokisd рече On 03/11/2017 at 8:22, Vedran рече Зашто ти је потребно да се овако ниско спушташ? Moram da odgovorim. Ovaj tvoj komentar napisao si, na moju recenicu..... Sud, vasksenje nasih smrtnih tela, je nekako nepotreno i slicno ( kao sto pricate ).... пре 4 минута, Bokisd рече Sad, hocu nesto drugo da pitam. Na osnovu price o vec ostvarenom carstvu i postojanju u (njemu ) , pravednika sa eshatoloskim telima, meni licno se cini i deluje, da Sud i vaskrsenje tela, postaje nekako skrenuti u stranu. Апсолутно не. пре 4 минута, Bokisd рече Jer, ako covek vec zivi sa eshatoloskim telom u carstvu, onda , izgleda kao da je vec prosao sud i sudjenje i kao da je ostvario spasenje. Није. Али је проблем што ти ову атемпоралност посматраш својим људским очима тако што искључиво са земље гледаш њу као неку алтернативну стварност у којој има Бокисд на земљи и Бокисд на небу. А то није тако. Није то алтернативна стварност, или паралелна, него једна иста стварност, могли би рећи из Божије и из људске перспективе. С тим што људска перспектива (ова коју ми сада доживљавамо) јесте привремена, за-времена (јер времена неће више бити), и она ће као таква престати. Дакле, немој да се узнемираваш и да жалиш за Судом, јер ће и теби и мени суд бити. Матусал and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Новембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2017 пре 3 минута, Кратос рече Događaj u vremenu je temporalni događaj jer sama reč temporalno to govori.Atemporlanost bi podrazumevala da se taj događaj nalazi iznad ili ti izvan dimenzije vremena i da se na tom nivou nesprestano odvija što znači da Hristos neprestano umire,nesprestano strada,neprestano vaskrsava...ali Pavle kaže da on jednom postrada,jednom i nikada više .... Da dodam. Za nas ljude je proslost vec izvrsena radnja i ne moze da se menja. Kako je onda, nesto atemporalno , prema nama ? Ispada kao neka vremenska masina. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2017 пре 12 минута, kordun рече ala brate mili sta vam je to termopolarno, ima li neka rijec na srpskom za to Termalni izvori na polovima.... temporalno,vremensko odvija se u vremenu.... znaš ono o tempora o mores.... Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2017 Васкрсење је догађај у времену који је атемпоралан. Kao da kažeš da se rodilo dete koje je sebe rodilo. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2017 Управо сада, Снежана рече @Bokisd Скоро сам читала Павла Евдокимова и његову "Легенду о великом инквизитору" (постављено и на форуму), где, парафразираћу, он односно старац Зосима каже да ће нам судити Син Човечији који је већ са десне стране оцу, односно судићемо себи сами, што смо ближи Богу/обожени то ће нам и Царство бити ближе и улазак у њега. Da, tvoj život je tvoj sud ako živiš <carstvo u Carstvu si ako ga ne živiš nisi. Kad umreš sve je gotovo ili si u Carstvu ili nisi, advokata sigurno nećeš čekati da te brani od Onoga koji i tvoje srce zna i koji te zna i pre nego što si postao. Konačan i strašan sud. Zoran Đurović and Снежана је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2017 пре 1 минут, Кратос рече Termalni izvori na polovima.... temporalno,vremensko odvija se u vremenu.... znaš ono o tempora o mores.... daklen i ti si otiso u ove vegetarijance, mora da ti nije lako... Phoebe and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2017 Управо сада, kordun рече daklen i ti si otiso u ove vegetarijance Navukle me životinje a bio sam cool tip... Iulianus and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Новембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2017 пре 8 минута, Кратос рече Događaj u vremenu je temporalni događaj jer sama reč temporalno to govori.Atemporlanost bi podrazumevala da se taj događaj nalazi iznad ili ti izvan dimenzije vremena i da se na tom nivou nesprestano odvija što znači da Hristos neprestano umire,nesprestano strada,neprestano vaskrsava...ali Pavle kaže da on jednom postrada,jednom i nikada više .... Не значи да Христос НЕПРЕСТАНО умире, страда, васкрсава, ако то "непрестано" схваташ серијски низ. Матусал, Volim_Sina_Bozjeg and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 3 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2017 пре 3 минута, Bokisd рече Da dodam. Za nas ljude je proslost vec izvrsena radnja i ne moze da se menja. Kako je onda, nesto atemporalno , prema nama ? Ispada kao neka vremenska masina. Ja sam im rekao da treba da odvoje Božiju perspektivu od svega ostalog.....za Njega jeste atemporalno,ali samo za Njega kao Tvorca.... Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Новембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2017 пре 11 минута, Кратос рече deder me podseti....nešto se ne sećam... Подсећам те да си експлицитно питао, лично ти, иста питања и да си на њих добио одговор. Узми читај. "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука