Bokisd Написано Новембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2017 пре 1 минут, Vedran рече Дакле, по Бокисду се речи Христове ".... у царству Оца свога" односе на васкрсење у времену. Ерго царсто Оца небеског је у времену. Evo, citaj , sta kaze Zlatoust : "Но для чего Он пил по воскресении? Для того, чтобы люди грубые не сочли воскресение призрачным: многие ведь поставляли это признаком воскресения." Vidis, da se ovde govori o vremenskom Vaskrsenju. Ili, Teofilakt Ohridski : "On s pravom naziva Svoje Vaskrsenje "Carstvom", jer kada je pobedio smrt zaista se pokazao kao Car." Itd. ..itd.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Новембар 3, 2017 Гости Пријави Подели Написано Новембар 3, 2017 Него кад је Он претворио дарове, је ли то онда било два Христа на тајној вечери? И то један есхатолошки (васкрсли) у чаши а други за трпезом још у времену? [emoji3] Дође са штапићем и претвара на Литургијама, када ли све то стигне? Вероватно има летећи ћилим?Послато са PRA-LX1 користећи Pouke.org мобилну апликацију Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Новембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2017 пре 18 минута, Bokisd рече Znaci, dogadjaj Njegovog vaskrsenja, nema nikakav uticaj na uspostavljanje Vecere. ил је лудост или богохуљење Volim_Sina_Bozjeg and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2017 пре 2 минута, Bokisd рече "On s pravom naziva Svoje Vaskrsenje "Carstvom", jer kada je pobedio smrt zaista se pokazao kao Car. Pa ako nije atmporalno kako može da se nazove Carstvom Božjim vanvremenim večnim? počela je večnost? Isusovo magare, Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 3 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Новембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2017 пре 4 минута, Vedran рече ил је лудост или богохуљење Ne izvlaci iz konteksta recenice,.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Новембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2017 пре 5 минута, Матусал рече Него кад је Он претворио дарове, је ли то онда било два Христа на тајној вечери? И то један есхатолошки (васкрсли) у чаши а други за трпезом још у времену? Одлично питање. Менсечини да они тврде да је био један, онај за трпезом, а оно што је било на трпези да није био Христос. Zoran Đurović and Матусал је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Новембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2017 пре 1 минут, Vedran рече Одлично питање. Менсечини да они тврде да је био један, онај за трпезом, а оно што је било на трпези да није био Христос. мени се чини да су се они изгубили...тј. мало дезоријентисали.. kopitar, Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Новембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2017 пре 8 минута, Bokisd рече "Но для чего Он пил по воскресении? Для того, чтобы люди грубые не сочли воскресение призрачным: многие ведь поставляли это признаком воскресения." Vidis, da se ovde govori o vremenskom Vaskrsenju. Где то, мудрости ти? Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Новембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2017 пре 3 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Pa ako nije atmporalno kako može da se nazove Carstvom Božjim vanvremenim večnim? počela je večnost? Prica je o Vaskrsenju u vremenu,..... "pobedio smrt" ....pa, ti posle izvlaci konsekvence, ...kakve hoces... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Новембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2017 пре 6 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече пре 11 минута, Bokisd рече "On s pravom naziva Svoje Vaskrsenje "Carstvom", jer kada je pobedio smrt zaista se pokazao kao Car. Pa ako nije atmporalno kako može da se nazove Carstvom Božjim vanvremenim večnim? počela je večnost? По њима је вечност и почела (апсурд) и завршила (апсурд) јер кад све ово сложиш у логички след не може се никако другачије протумачити. Али немам воље да то таксативно демонстрирам, јер мислим да не вреди. Матусал, Volim_Sina_Bozjeg, Zoran Đurović and 1 члан је реаговао/ла на ово 3 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Новембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2017 пре 2 минута, Vedran рече Где то, мудрости ти? Vedrane, da li treba objasnjavati smisao te' recenice ? Pa, recimo, kada se kaze, ....radi cega je On pio nakon vaskrsenja ? Radi ljudi. Valjda je jasno da se to desava , posle Njegovog ustajanja iz groba i hodanja sa ljudima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2017 пре 18 минута, Bokisd рече On s pravom naziva Svoje Vaskrsenje "Carstvom", jer kada je pobedio smrt zaista se pokazao kao Car. Ponavljajmo ovu rečenicu do eshatona. kopitar, Благовесник, Кратос and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Новембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2017 пре 11 минута, Bokisd рече пре 17 минута, Vedran рече Где то, мудрости ти? Vedrane, da li treba objasnjavati smisao te' recenice ? Pa, recimo, kada se kaze, ....radi cega je On pio nakon vaskrsenja ? Radi ljudi. Valjda je jasno da se to desava , posle Njegovog ustajanja iz groba i hodanja sa ljudima. Дакле и по васкрсењу тече време? Сад ћеш ми послати зачуђеног емотикона јер нећеш разумети одакле моје питање. А и како би разумео кад ни претходно питање ниси разумео, а оно је било ближе поруци за коју те питам и било је једноставно, није требало да се мозга. И онда ћемо тако млатити празну сламу, евентуално уз твоје трпање цитата и сопствена тумачења истих, невезано за тему, док сви не забораве шта си рекао и шта сам те питао, па ћеш након свега да одеш на спавање. И сутра опет исто. Volim_Sina_Bozjeg and Матусал је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Новембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2017 пре 9 минута, Bokisd рече Vedrane, da li treba objasnjavati smisao te' recenice ? А то немој љубим те! Имај милости. kopitar and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Новембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2017 пре 59 минута, Vedran рече Што би рекао о. Рафаило, хероин никакав. Nego kad ste vec neozbiljni evo i magareta.. Naime sokirah se i ostadoh bez teksta kad mi dijete dođe nekidan iz skole 4.r sva zbunjena i zacuđena veli :"Mama znas li sta nam je vjerouciteljica rekla,da Isus ne bi imao razloga dolazit na zemlju da ljudi nisu sagrijesili.?! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука