Ведран* Написано Новембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2017 пре 1 минут, Bokisd рече On ( Hristos ) cini, te stvari,..... temporalno... ( za tom Vecerom )... Да ли си ти стварно толико необрезаног срца! Једно је радити нешто темпорално, у времену, Тајна вечера се збила у одређено време (!), а друго је што је та сама вечера, по својој суштини, атемпорални догађај јер се на њој збива Тајна Христове смрти и васкрсења. Матусал, Paradoksologija and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 3 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Новембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2017 пре 22 минута, Zoran Đurović рече Задивљујуће је ... Ti onda ne verujes da je zrtva Hristova jednom za uvek prineta? ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Новембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2017 пре 4 минута, Vedran рече јер се на њој РЕАЛНО збива Тајна Христове смрти и васкрсења. Да додам и ову реч. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Новембар 3, 2017 Гости Пријави Подели Написано Новембар 3, 2017 Ti onda ne verujes da je zrtva Hristova jednom za uvek prineta? На Христовој жртви се заснива Живот, Она је вечна, увек и сада и свеприсутна је! Ко је Живот? Па најмањи створ је од Њега и Дуком живи! Сва производња на свету је од Духа Светог, јер биљке без Животворног Духа и не могу бити живе, нити ишта без Бога може живети!Послато са PRA-LX1 користећи Pouke.org мобилну апликацију Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Новембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2017 пре 9 минута, Благовесник рече Kod nas pravoslavnih sam nasao sva tri shvatanja Svetog Pricesca i tzv. pravoslavnog (bez transupstancijacije), ali i rimokatolickog (transupstancijacija) i protestanskog (u tom vidu ili pod tim vidom primamo istinsko telo i krv Hr. (luteranci i drugi...). Sva ova tri shvatanja sam cuo da kako pravoslavni svestenici tako i narod poima primanje Svetog Pricesca. Licno, verujem u: пре-сушта-вљење. Ово везе с везом нема са нашом темом. Zoran Đurović and Iulianus је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Новембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2017 пре 12 минута, Bokisd рече To neko, pre - sustavljenje, hleba i vina Svetim Duhom u istinsko Telo i Krv Hristovu. Transupstancijaciju odbacuju neki savremeni liturgicari, kao nepravoslavno, te da ne dolazi do presustavljenja, nema stvarnog vec misticnog pretvaranja koje je u biti blisko protestanskom shvatanju (pod tim vidom - Luter i ucenici). ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Новембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2017 пре 26 минута, Zoran Đurović рече Давно сам вам био навео Св. Јована Златоустог. „Верујте стога да је чак и данас то та иста Вечера, за којом седи Он Сам. Јер ова вечера ни у ком смислу није различита од оне прве“ (In Matt., hom. 50, 3). „Он који је тада учинио оне ствари за том Вечером чини их и данас. Ми имамо улогу служитеља. Он који их је освећивао и претварао је исти. Ова трпеза је иста као и она трпеза, и ни по чему није мања и неважнија. Ствар није у томе да је Христос чинио оно онда, а да човек чини ово данас, већ Христос дела такође и ово данашње. To је та горња одаја, у којој су они тада били“ (Ibid., hom. 82, 5). Горња одаја је есхатон. Зато је он увек исти у евхаристији, па по коме обреду се она вршила. Cekaj, zar ovo ne ispovedamo svi ovde? Кратос је реаговао/ла на ово 1 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Новембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2017 Каква збрка? Да се нисте напили слаткога вина..... Благовесник, Zoran Đurović, Ведран* and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Новембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2017 пре 6 минута, Матусал рече Каква збрка? Да се нисте напили се слаткога вина..... Што би рекао о. Рафаило, хероин никакав. Матусал, Zoran Đurović and Iulianus је реаговао/ла на ово 3 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2017 Ne znam što mi beše ovo interesantno? Upravo u takvom svetu, zarobljenom u sopstvenu jalovost, Crkva ukazuje na drugi put i drugačiji način postojanja. Naposletku, nije li Sam Hristos rekao Ja sam put? Tako se Crkva bori sa tragedijom ljudske istorije, sopstvenog bića i života: I život se javi, i vidjeli smo, i svjedočimo, i objavljujemo vam Život vječni, koji bješe u Oca i javi se nama (1.Jn. 1, 2). U ovom nesigurnom savremenom svetu, samo Crkva pokazuje jedini istinski život; samo se Ona u svetu javlja kao ,,novi kosmos”, kao ,,tvorevina drugoga sveta” Ako bksid insistira o hronologiji ovo je ipak javljanje tvorevine drugog sveta u temporalnom vremenu kroz Isusa Hrista a ne Isusom Hristom stvoriše se drugi svetovi. Ako je opšte i razuem boksida. Da se stvoriše drugi svetovi i da ne beše javljanja onda bi vaskrsenje bilo temporalnog karkatara a ne karaktera poslanja objavljivanja. Матусал and kopitar је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2017 пре 1 минут, Vedran рече Шо би рекао о. Рафаило, хероин никакав. Men bolja ona, a voda skupa preskupa. Ведран*, Zoran Đurović and Iulianus је реаговао/ла на ово 1 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 3, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 3, 2017 пре 1 минут, Vedran рече Шо би рекао о. Рафаило, хероин никакав. Онај Иван Сатана Марковић има барем мозга и прошао је неке школе. Уме да схвати и кад му нешто демонстрираш. Боксит и компањони нису стекли употребу мозга. Како их крстих неком приликом: тоциљаши! Показали су да немају елементарно разумевање текста, да не умеју да прочитају написано. зато ти рекох да си превише оптимистичан кад си их позвао да читају. Iulianus and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Новембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2017 пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече пре 4 минута, Vedran рече Шо би рекао о. Рафаило, хероин никакав. Men bolja ona, a voda skupa preskupa. Зар то није ишло све у пакету "хероин слаб и никакав, а вода скупа и прескупа"? Iulianus је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2017 пре 2 минута, Vedran рече Зар то није ишло све у пакету "хероин слаб и никакав, а вода скупа и прескупа"? Jeste ali pobrkao sam redosled ipak mi je ovaj prvi bolji pa drugi uzročno posledična veza Iulianus and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Новембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2017 пре 4 минута, Zoran Đurović рече Уме да схвати и кад му нешто демонстрираш. Кад је расположен за то. А што сатана? Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука