Ведран* Написано Октобар 30, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2017 пре 2 минута, Снежана рече мене занима, када је одрастао и изградио свест о томе ко је, шта је, одакле је и где иде, да ли је могао слободном вољом да се одрекне тога, да каже није то за мене одох ја да јурим сојке? Могао је. Прича о кушању. Pontifex Emeritus, Снежана, Тања1 and 1 члан је реаговао/ла на ово 3 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 30, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2017 пре 2 минута, Vedran рече Могао је. Прича о кушању. Tako mi alaha mogao je i više od 99 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Октобар 30, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2017 1 hour ago, Снежана рече мене занима, када је одрастао и изградио свест о томе ко је, шта је, одакле је и где иде, да ли је могао слободном вољом да се одрекне тога, да каже није то за мене одох ја да јурим сојке? Ja imam nekakvu kjnižicu u kojoj se tvrdi da je prema jevrejskim apokrifnim spisima Hristos ustvari bio osudjen kad je svjesno odbio na tajnom vijecanju u Sinedrionu da prihvati ulogu Mesije u političkom, državnom smislu i postane ustvari predvodnik, prvo lice opštenarodne pobune protiv Rima. Dakle prema njima on je odbio ono k čemu je bio od Jahve predodredjen i otišao si "ganjat to svoje ma šta god to bilo", nije ispunio ni Božiju volju a ni politička mesijanska očekivanja i zato je bio osudjen i uklonjen kao izdajnik, traditor istih tih mesijanskih obecanja. Za njih je to sve bila veleizdaja i ogromno razočaranje, cijela ta apolitička činost i stav Isusa Hrista te odbijanje Njegovo mješati se u tadašnju svakodnevnu, tekucu politiku iskristalizovano u riječima: "Bogu Božije a caru carevo!" Zoran Đurović and Тања1 је реаговао/ла на ово 1 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Октобар 30, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 30, 2017 пре 14 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Tako mi alaha mogao je i više od 99 Не знам за Исуса, али ја сам сада постао свестан да ћу доживети Оригенову судбину! Осудиће ме сабор СПЦ за јересеначалника због вас! Milan Nikolic and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Октобар 30, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2017 пре 18 минута, Vedran рече Могао је. Прича о кушању. Ja mislim da On ipak nije bio ljudotinskog podrijetla i da je imao puno veci IQ od nas malih ljudotina..tako da smatram da je mali Isus od recimo 7 godina bio puno pametniji od ovih Zorana i Milana i Vedrana i nas magaraca. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Октобар 30, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2017 пре 2 часа, Zoran Đurović рече И Ис је живео своје време и морао је да напредује у знању. Александринци веле да је то било кобајаги јер је за Личност имао Логоса. Мислим да ту греше. Тако је своје преегзистенције постао свестан тек у поодмаклом добу. Вели Никодиму да је Син Човечији сишао са неба. Дакле, ту нема више никаквих двојби. - Зато је боље говорити о атемпоралности него о преегзистенцији, јер и када уведеш ово "пре" или "после" увео си темпоралност. - А иако ванвремен, морао је као свако од нас (који смо са десне Оцу "већ", тј. надамо се) одживи своју историју. Не би нас било "тамо" да нас није било "овде". Pravoslavni su tu veru Aleksandrinaca, da je Hristos za licnost imao Logosa, i da Njegova licnost nije iz dve prirode tj. iz bozanstva i covestva (kako su to vise poimali Antiohijci (a i Lukino evandjelje je iz Antiohije) i citava (asirska) Crkva Istoka, koji su tako od pocetka verovali), vec bozanska licnost Boga Logosa ili Logosa Boga Oca ovaplocena tj. Licnost u dve prirode. Zato odgovor lezi u cinu KENOZISA https://sr.wikipedia.org/wiki/Кеноза , Njegovog samoispraznjenja i unizenja, koje zapocinje zacecem, rodjenjem i povijanjem u pelene, pa sve do smrti i silaska u ad. To samoispraznjenje od slave ima za posledicu i povijanje u pelene ogranicenosti Njegove bozanske svesti, znanja itd... - Buduci u oblicju Bozjem, jednak sa Bogom (Ocem), sebe je unizio uzevsi oblicje sluge (roba), postavsi istovetan ljudima i zgledom se nadje kao covek, unizivsi sebe poslusnoscu do smrti... - Ali proslavi me sada Oce slavom koju imadoh u tebi pre postanja sveta... kopitar је реаговао/ла на ово 1 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Октобар 30, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2017 пре 9 минута, Isusovo magare рече Ja mislim da On ipak nije bio ljudotinskog podrijetla i da je imao puno veci IQ od nas malih ljudotina..tako da smatram da je mali Isus od recimo 7 godina bio puno pametniji od ovih Zorana i Milana i Vedrana i nas magaraca. Свако од нас, па и магарци, могу да мисле шта год хоће. Тако и то да је Христов IQ био висок. Иако о IQу, у оно време, не можемо уопште причати јер IQ практично мери нашу прилагођеност модерном добу. Али то је друга прича. Дакле можемо мислити, али ако хоћемо да будемо озиљнији и да се занимамо богословљем онда не можемо да мислимо шта год хоћемо, макар то нешто нама изгледало екстра побожно. Zoran Đurović, Благовесник, Тања1 and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Октобар 30, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2017 пре 1 сат, Снежана рече не знам, ако је имао свест од рођења, онда му некако дође као фејк неки, као полубожанство које је само формално дошло на земљу, по чему би се онда разликовао од полубожанстава из грчке митологије, ако сам његов суживот на земљи није стваран онда му некако дође и да су му ране лажне и васкрсење лажно, а ми не верејумо у то, зар не? Ima još jedan moment , smrt na križu . Da li potpuna smrt ? Smrt i duše i tijela tj. Potpuno nestajanje ...ili nešto drugo? александар живаљев and Благовесник је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Октобар 30, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2017 Logos Boga Oca obavija u "pelene ogranicenosti" svoje bozanstvo da bi se spustio do covekovog stanja... Pretvaranje Logosa u telo (i to telo tj. covecansku ili stvorenu prirodu jos neproslavljenu) neminovno podrazumeva i savrsenu smirenost samoispraznjenja od Njegovog sveznanja i savrsenog secanja, u ogranicenom telu, koje potom, razvijajuci se i rastuci, usvaja u svoju ogranicenu stvorenu covecansku prirodu Svoje bozansko sveznanje i slavu. To se u bezgranicnoj meri pokazuje ostvarenim nakon proslavljenja tj. nakon Vaskrsenja i Vaznesenja. Licno za nas to ima veze, jer da nije bilo kenoze Boga Logosa nasa priroda (sustina) ostala bi neisceljena, neproslavljena i neuznesena s desne strane Boga Oca. kopitar and Isusovo magare је реаговао/ла на ово 2 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Октобар 30, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2017 пре 54 минута, Vedran рече Свако од нас, па и магарци, могу да мисле шта год хоће. Тако и то да је Христов IQ био висок. Иако о IQу, у оно време, не можемо уопште причати јер IQ практично мери нашу прилагођеност модерном добу. Али то је друга прича. Дакле можемо мислити, али ако хоћемо да будемо озиљнији и да се занимамо богословљем онда не можемо да мислимо шта год хоћемо, макар то нешто нама изгледало екстра побожно. Pokušat cu se uozbiljiti al to ce bit jako tesko jer ja i kad se salim mislim ozbiljno.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Октобар 30, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 30, 2017 пре 44 минута, Благовесник рече Pretvaranje Logosa u telo Нетачно. Не претвара се у тело. Усваја га. пре 45 минута, Благовесник рече i to telo tj. covecansku ili stvorenu prirodu jos neproslavljenu И ово није тачно. Ис говори о својој слави коју је имао пре настанка света. Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Октобар 30, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2017 пре 21 минута, Zoran Đurović рече Не претвара се у тело. Усваја га. I Logos postade telo. пре 21 минута, Zoran Đurović рече Ис говори о својој слави коју је имао пре настанка света. On svojim ovaplocenjem, stradanjem i vaskrsenjem dovrsava stvaranje sveta, zato - slavom koju imadoh pre nastanka sveta. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Октобар 30, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2017 @Zoran Đurović Znači li to da je čovečanska priroda imala slavu i pre nastanka sveta? Da li je onda čovečanska priroda postojala pre stvaranja sveta? Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Октобар 30, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 30, 2017 пре 2 минута, Благовесник рече I Logos postade telo. Не разумеш језик Писма, зато застрањујеш као Вигдовита Зорка. Није се претворио ни у какво месо. Ниси свестан какву си глупост био изрекао. И још инсистираш. пре 6 минута, Благовесник рече On svojim ovaplocenjem dovrsava stvaranje sveta, zato kaze pre nastanka sveta. Лепо је што нас учиш... Остали бисмо слепци код очију. ikrasil, Ведран* and Тања1 је реаговао/ла на ово 1 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Октобар 30, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 30, 2017 пре 2 минута, Milan Nikolic рече Znači li to da je čovečanska priroda imala slavu i pre nastanka sveta? Da li je onda čovečanka priroda postojala pre stvaranja sveta? Бесмислено је говорити за оно што је атемпорално да има пре и после. То је једноставна математика, али изгледа претешка за тебе. Ведран*, Тања1 and Pontifex Emeritus је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука