Jump to content

Зоран Ђуровић: Лазарево васкрсење

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 44 минута, Матусал рече

Како ће га сви угледати  истовремено?

Samo mala intervencija. Mrzi me da sad tražim taj citat iz Otkrovenja, znaćeš ti na šta mislim, ali zar ne piše tamo da će se nebo i zemlja malo uvijati, izobličiti ili nešto slično? 

Подели на овим сајтовима

пре 54 минута, Zoran Đurović рече

Па зато што је земља равна и има само неколико тисућа спашених...:))

Ali što sad Bokiju uvlačiš u usta nešto što nije rekao...

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Bokisd рече

Matusal, vidi, sta si tacno  napisao ?

Ako ce Ga svi ugledati istovremeno, .... kakve veze ima, da li su iz razlicitih mesta i vremena ? I,kako je vanvremesnki, ako, ce Ga svi ugledati istovremeno ? 

Nije logicki reci i jedno i drugo , u isto vreme. Istovremeno i druga razdoblja nije isto. Ili jedno ili drugo.

он ће доћи на крају векова и угледаће га они што га свако око и они што га прободоше. Ако истовремено једну ствар може да виде два човека који живе на различитим местима и из различитих периода историје очигледно је да нема ни времена ни простора. Поводим се и тиме да су време и простор повезани.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Ivan Marković рече

Samo mala intervencija. Mrzi me da sad tražim taj citat iz Otkrovenja, znaćeš ti na šta mislim, ali zar ne piše tamo da će se nebo i zemlja malo uvijati, izobličiti ili nešto slično? 

као свитак

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Ivan Marković рече

Padre, baš si lepo krenuo da objašnjavaš Milanu osnove dogmatike, i na tome ti od srca zahvaljujem. Ali što sad Bokiju uvlačiš u usta nešto što nije rekao...

Наравно да он није помињао равну земљу, то се завитлавам са њиме, али је на позицији 2 васкрсења јер их дели у 2 момента. А васкрсење је 1 и истовремено за све. Семит, Павле, ће у духу свог језика рећи да ће најпре мрци устати па онда... А Боксит је ово користио да би рекао како васкрсење иде у фазама и да су 2.  

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Zoran Đurović рече

Наравно да он није помињао равну земљу, то се завитлавам са њиме

E ok onda. Dakle, šala. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Матусал рече

он ће доћи на крају векова и угледаће га они што га свако око и они што га прободоше. Ако истовремено једну ствар може да виде два човека који живе на различитим местима и из различитих периода историје очигледно је да нема ни времена ни простора. Поводим се и тиме да су време и простор повезани.

Ali, Matusal, skupljaju se na jednom mestu u isto vreme, svi oni iz razlicitih mesta i vremena ? ....Istovremeno u jednom trenutku kada se skupe svi zajedno....:1314_womens: ( moram da vicem )

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Ivan Marković рече

Možeš li da navedeš citat? Jer svitak ima spoljašnju i unutrašnju stranu. Nešto približno šupljem cilindru. 

И небо се измаче као свитак кад се савије, и свака гора и острво покренуше се с мјеста својих.  Иса.:34:4 Јер.:3:23 Јевр.:1:12

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Zoran Đurović рече

Него, где се у оригиналу вели "диа"? Диа је "кроз". Једноставно не постоји у оригиналу. Нађи ми, дакле, једног јединог Оца који вели да свет настаје кроз божанску суштину, ја се бацам са Бранковог моста!

Zar mislite da je Bog stvarao kroz Logosa mimo zajedničke suštine? Kako mislite da energije Božije privode tvorevinu, direktno iz prevečnog stecišta logosa i energija Božijih? Onda bi tvorevina bila takođe bespočetna.

Lepo je Palama objasnio kako nastaje tvorevina, ne iz suštine nego kroz suštinu Božiju iz nebića. Ako je direktno iz ipostasi Logosa nastala tvorevina, onda nema razlike između tvari i bespočetnih logosa i energija Božijih.

Sve to se lepo razume kod svetog Ispovednika. Potrebno je jako paziti na karekteristike termina i sled određenog objašnjenja koje iznosimo ili čitamo i čujemo.

Nađite original na grčkom citat od Palame. Zašto bi vas to toliko sablaznilo?

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ivan Marković рече

E ok onda. Dakle, šala. 

Било би лепо, ако можеш, да објасниш МН да ни од ни кроз божанску суштину не настаје свет. Он је из воље Божије, промисли и зато нема ничег заједничког са суштаством божанским. Не промеће се кроз њега јер је воља оно "око Бога". Кумим те капицом, можда ће теби поверовати. Ја одговорно тврдим пред тобом, да никада нисам наишао, али и да не могу наићи, на цитат из неког Оца да је свет кроз суштину Божију дошао у постојање. 

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Матусал рече

И небо се измаче као свитак кад се савије, и свака гора и острво покренуше се с мјеста својих.  Иса.:34:4 Јер.:3:23 Јевр.:1:12

Ok, mi dakle na osnovu ovog opisa ne možemo da znamo na šta će to na kraju da liči, jel da?

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Zoran Đurović рече

Наравно да он није помињао равну земљу, то се завитлавам са њиме, али је на позицији 2 васкрсења јер их дели у 2 момента. А васкрсење је 1 и истовремено за све. Семит, Павле, ће у духу свог језика рећи да ће најпре мрци устати па онда... А Боксит је ово користио да би рекао како васкрсење иде у фазама и да су 2.  

Ma, ne.

Ne faze, nego opisi detalja jednog istog i jedinog vaskrsenja. ( kod Pavla ).

Inace, ne mogu da odolim ( jace je od mene ), ... da li si , upravo sada, priznao da ce mrtvi vaskrsnuti, pa onda i mi se zivi preoraziti ... promenio si malo poziciju... :)))

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Bokisd рече

Ali, Matusal, skupljaju se na jednom mestu u isto vreme, svi oni iz razlicitih mesta i vremena ? ....Istovremeno u jednom trenutku kada se skupe svi zajedno....:1314_womens: ( moram da vicem )

Добро разумем те, јер ти сматраш да се упокојени скупљају на одређеном месту и чекају васкрсење.

а шта ако неко умре и не прође 40 дана а дође Христос?

Морам сада на бденије.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Zoran Đurović рече

Кумим те капицом, можда ће теби поверовати. Ја одговорно тврдим пред тобом, да никада нисам наишао, али и да не могу наићи, на цитат из неког Оца да је свет кроз суштину Божију дошао у постојање. 

Pa ne moraš mene da ubeđuješ, i ja to znam. Što se Milana tiče, ja sam mu rekao da se ne petlja s tim. Sad kako hoće. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...